BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 5 miesiąc temu #939622 przez gwiazdka2014
Ula w domu. Jak sie ogarnie to da znać

U nas 18 i kolka szaleje :-/ mamy juz te krople z niemieć. Mały dopiero zasnął. Boje się ruszyć
Podziękowania: ulka1983

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #939629 przez moofka
zancik tatuś to raczej robił z siebie głupka - wielki chłop huśtający się na kolorowym kogucie :woohoo: i do tego jeszcze wydawał dźwięki - bezcenne :laugh:

Mari ja uwielbiam takie zakupy i mam radoche ale ile kasy idzieeeee to ło matko :pinch: ja się nie mogę doczekać jak zalegnę na kanapie w nowym salonie :whistle:

joanna no kobieta ze stali z Ciebie B) ja bym oszalała :P

Ula whooohoooo! oby był już spokój do porodu :kiss:

gwiazdka współczuje kolek :S niech młody już śpi spokojnie :kiss:

10 lata 5 miesiąc temu #939635 przez zancik
Moof chciala bym zobaczyc tatusga w akcji na pewno mialas ubaw :woohoo:
Super ze Ula juz w domu :laugh:
Joanna naprawde jestes cierpliwa ja to bym oszalala chyba :)
Gwiazdka zycze spokojnej nocki :kiss:

10 lata 5 miesiąc temu #939639 przez ulka1983
hej jestem z powrotem o małych zawirowaniach szyjkowo - cukrzycowych ale już wszystko niby ok :) szyjka dłuższa a z poziomem cukru to jakaś komedia wyszła :S wypiłam rano glukozę pobrali wszystko jak trzeba potem pielęgniarkamówi wyniki że niby podwyższone i jutro miałam mieć pobieraną krew po posiłkach w szpitalu ale lekarz ordynator na południe stwierdził że w ciągu ostatniego tygodnia pojawiły się nowe normy i według nich cukrzycy ciążowej nie mam ( tydzień wcześniej bym miała :S ) i wszystko jest ok ale dietę cukrzycową mam stosować i poszukać sobie w internecie :blink: glukometr mi nie potrzebny i wizyta u diabetyka też nie :sick: normalnie paranoja :blink: już nie wiem sama co o tym myśleć

dzidzia ułożyła się już główkowo i niech tak zostanie :silly: to już na 99 % dziewczynka( bo 100 % będzie po porodzie ;) ) i nawet mąż się nie dziwił i oswoił z tą myślą :laugh: teraz imię jeszcze trzeba wybrać konkretnie a to będzie znów niezła przeprawa :whistle:

Betka ja już w żadne metody nie wierzę bo jak bym miała je wszystkie zastosować to chyba mi życia brakło na rodzenie :P my też kiedyś byłyśmy młode i jakoś synów nie mamy ;) a te metody jak widać to w kluczowym momencie się okazuje że jednak się nie sprawdzają :laugh: no i u nas wstrzemięźliwości nie było ;)
a w ramach ciekawostki to leżała ze mną dziewczyna która miała 7 sióstr i ona ósma :whistle: ja się na to nie piszę :laugh:

Mesy miło się czyta że taką szczęśliwą mamusią jesteś :)

Ferr zrobiłam co mogłam i dzisiaj już w domu więc teraz kolej na Kubę powiedz mu niech wychodzi i się nie wygłupia bo strata czasu :laugh:

Ann pessara mi nie zakładali bo lepiej jest zobaczymy co będzie dalej ;)

Monia masz rację po takiej ilości białego chleba w szpitalu to cukier musi iść w górę :laugh:

Julka ale Wojtek rośnie :ohmy: a resztę mamusiek proszę aby się swoimi dziećmi pochwaliły bo coś cioteczki zaniedbały ostatnio :whistle:

Gwiazdka dzięki za przekazywanie info :kiss: a mamą się nie przejmuj widać rozumu z wiekiem nie przybywa ;) bądź mądrzejsza i olej te bzdurne gadanie bo problemów masz dość :angry: brawo dla M. że się stara :)
Podziękowania: gwiazdka2014

10 lata 5 miesiąc temu #939646 przez moofka
Ula kurka jakaś porażka z tą zmianą norm :S może uderz mimo wszystko do poradni bo jak można tak powiedzieć pacjentce że tydzień temu by miała cukrzycę a teraz już nie ma ale zalecają diete ale bez sprawdzania poziomu cukru :ohmy:

A jak w szpitalu miałaś normalną dietę to też porażka.... Ja jak poszłam na krzywą cukrową to miałam dietę specjalną, zresztą każda laska na sali ze mną jadła co innego. Tych rodzajów diet było chyba z 15 :blink:

10 lata 5 miesiąc temu #939647 przez Chudzinka
Ula - dobrze, że już git.
Joanna - trzymam kciuki, jak miałaś 21-go dc maliny, to masz jeszcze czas na testowanie! :)
jak ja lubię te nasze maluchy oglądać :)
A ja odliczam dni do urlopu, nanana ! ;)

10 lata 5 miesiąc temu #939649 przez Ada2424
Ula a nie mówiłam, że córcia będzie B) gratulacje :) dobrze, że już jesteś w domu i że wszystko ok :)

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #939663 przez zancik
Ulcia nareszczcie wróciłaś :) I będzie dziewczynka :lol: Dziwne,że zmieniły się normy tydzień temu a dopiero teraz o tym powiedział :huh: ale skoro tak jest to najważniejsze,że wszystko jest ok ;)

10 lata 5 miesiąc temu #939664 przez mesy
moof zazdraszczak remontu :P lubie remonty :P wszystko jest po remoncie nowe :P

Ulka no jestes w koncu :) ty kuzwa nie dupcz , ze takie jaja z tym cukrem ....to oni sa nie powazni :/ normy se zmienili....no niech ich .... :P no i gratuluję kolejne dziewczynki ;)

ej zab mnie boli :( mowilam wam juz o tym co nieeee.....jak mnie dentystka dzis nie przyjmie to chyba sie poplacze :evil:

10 lata 5 miesiąc temu #939667 przez natkka
U mnie zrobiło się trochę bardziej jesiennie, jest ciepło ale szarówka za oknem :]
Ulka - może to oznaka paranoi u mnie, ale ja i tak bym poszła do lekarza bo to jest śmieszne - tydzień temu byłaby cukrzyca czyli coś jest nie tak, ale teraz zmieniliśmy normy i już jest ok?!
Gwiazdka - niektórzy ludzie niestety nie myślą i mówią co im na język ślina przyniesie, nawet się nie zastanowią czy to kogoś nie urazi. nie wiem co prawda jak wyglądałaś w ciąży, ale jeszcze nie widziałam kobiety, która w ciąży wyglądałaby źle. wszystkie są piękne. Fajnie, że mąż zaczął się angażować - mam nadzieję, że tak już zostanie :)
martyna - cudnego masz męża :)
joanna - masz rację, daj sobie trochę czasu i wtedy zrób test, bo może do tej pory to było trochę za wcześniej. chociaż ja, tak jak pisałam wcześniej, pewnie robiłabym codziennie :D
moofka - fajnie, że ojciec jest taki interaktywny :D
Podziękowania: martyna_z

10 lata 5 miesiąc temu #939669 przez ann-sunshine
Dzień dobry

Ula dobrze że w domu, a z tą ukrzycą to kino i cyrk normalnie. Moof dobrze mówi.

Joanna małpy dalej nie ma?

Gwiazdka ślicznie wyglądałaś w ciąży, szczuplutko, no a brzuch musiał być bo to przecież domek Antka był. Bardzo się cieszę że M. się zaangażował, a głupim gadaniem mamy się nie przejmuj.

Ferr?

Czy teraz już tylko na maliny ciążowe czekamy, czy jeszcze któraś na owu czeka? Tyle nowych nas się tu zrobiło, że się pogubiłam

10 lata 5 miesiąc temu #939677 przez zancik
Julka ja niestety się nie wypowiem bo nie mam doświadczenia ;)
Mesy aj ból zęba najgorsza rzecz na świecie :( a proszki możesz brać przeciwbólowe ?
Ann chyba już każda po owu,ale pewna na 100 % nie jestem B)
U mnie też dziś pogoda do d...py szaro,ponuro i pada wrrrrrrrrrr :angry: Słoneczka nie ma :angry:

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #939680 przez ann-sunshine
Julka chusta fajna rzecz. Tylko jest ich dużo różnych. Musisz zadecydować jaka ci potrzebna, czy tylko w domu, czy tylko ty będziesz nosić, na jak długo ma starczyć. Jak tylko ty i w domu to polecam takie nieskomplikowane jak chusta kieszonka (one mają rozmiary), a jak i ty i mąż i na zewnątrz też to albo elastyczna albo tkana, albo nosidełko (tkana najtrudniejsza jest do opanowania)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 5 miesiąc temu #939681 przez zancik
Ann super focia aż miło się patrzy na takie uśmiechnięte buzie :) Martusia jaka blondyneczka :kiss:

10 lata 5 miesiąc temu #939687 przez majka1987gnoWlkp
Ulu jak dobrze ze dobrze :-) 3 mam kciuki za pilnowanie diety.... :-*

Chudzielcu wiesz co... Wiesz co.... Wypchaj się.... Idę popłakałam w kącie.... Nie dość ze w górach była... Wypowiedzenie walnela to jeszcze zagramanice jedzie... :( Zazdraszczam. I 3mam kciuki cały czas mocno za Ciebie :-*

Jula chusta to super sprawa. My mamy elastyczną i jest rewelacyjna :-)

[/url [/url]

Podziękowania: Chudzinka, ulka1983

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka