BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 1 miesiąc temu #939322 przez moofka
dobryyy :)

Gwiazdka co ta Twoja mama znowu odwala :dry:

aggi Ty pipo :P jak będzie po remoncie to będę tu trąbić i obwieszczać i się chwalić :woohoo: strzele ze 4 wpisy co najmniej i milion spojlerów :woohoo: ;) :evil:

Maks 3 miechy ma to już poważny mężczyzna ;)

a Wojtek już nie jest noworodkiem, Julka jest imprezka? ;) sudocremem to ja sobie smaruje punktowo jak mnie coś dopadnie na twarzy a Zośce nic nigdy tym nie posmarowałam chociaż mam duże opakowanie....

co do Lamaze to Zośka uwielbia te zabawki, mamy "rycerza na rumaku" i "pawia" :laugh: paw nazywa się Pan Erl i towarzyszy Zośce od samego początku :)

mesy ja pamiętam pierwszy poporodowy raz i serio był jak pierwszy raz :blink:

Ann no zapitala ten czas jak
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
ja się pocieszam, że będzie jeszcze drugi dzieć i jeszcze raz będziemy to przeżywać ale co potem, trzecie? czwarte? :blink:
Podziękowania: julka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #939324 przez zancik
Mesy Partryś musi troszkę porozrabiać dobrze,że dziś już jest grzeczniusi :) Ból zęba współczuje :( To dziś wizyta u pana paluszkiewicza ;) jak T wypościłaś to się doczekać już nie może :silly:
Kobietki dziś tempka skoczyła do 37,1 i odrazu wykres się zmienił i wychodzi na to,że jednak owulka mogła być w 10,11 albo 12dc :)

10 lata 1 miesiąc temu #939338 przez majka1987gnoWlkp
Ada co do pasów w spacerowce.. Ja mam 5 punktowe czyli właśnie takie jak piszesz i się je odpina. Jest jedną klamra ale wpina się w nią każdy pas osobno wiec nic się nie mota przy wyciaganiu :-)

Lamaze firma świetna.. My mamy psa co m.in szczeka, łosia zwanego Jełoś i jedzie do nas słoń :-D

[/url [/url]

10 lata 1 miesiąc temu #939346 przez Malinkowa
Dzień dobry w to piękne listopadowe przedpołudnie.
Trochę mnie tu nie było, ale musiałam wszystko spokojnie przeczytać, święta, wyjazdy do jednych i drugich rodziców. Trochę kilometrów zrobiliśmy. Dziś mój P ma pierwszy dzień w pracy. Trochę stresuję się jak tam sobie radzi.
Jeśli chodzi o owu to już sama nie wiem. W 18 dniu cyklu niby jakieś malinki są, ale kreski nie są całe kolorowe tylko tak z lewej strony mają ciemniejszy pasek. Przytulanko było przez 4 dniu w razie gdyby to faktycznie była owulacja. Nadal testuję na wypadek pojawienia się owu później.
Ogólnie dziś obudziłam się taka szczęśliwa, bo miałam sen że urodziłam dzidziusia, poród bardzo łagodny i to fajne uczucie karmienia dziecka. Czyżby moja podświadomość przygotowywała się do macierzyństwa...
Nie jestem w stanie odpisać na wszystkie posty, ale joanna bardzo czekałam aż zrobisz teścik. Ja mam 24 lata, w styczniu już 25... i też zaczęłam myśleć, że niby młoda jestem a nie mogę w ciążę zajść. Wierzę, że energia malinkowa nam pomoże i niedługo będziemy obwieszczać dobrą nowinę... Pozdrawiam i ściskam
Załączam mój dzienniczek owu ;)
Załączniki:

10 lata 1 miesiąc temu #939353 przez zancik
Malinkowa wydaje mi się,że w 18dc miałaś maliny tak jak pisałaś :) Dam Ci dobrą radę nie testuj dalej tak jak zrobiłam to ja bo wyszły mi dwa razy maliny i tylko się załamałam,że cos jest nie halo lepiej się nie stresować same kobietki z foruma mi pisały,że jak wyjdą maliny to dalej nie testować bo pózniej cuda na kiju wychodzą :laugh: Ja tez miewałam sny o porodzie ale to pewnie dlatego,że ciągle o tym myślałam a teraz już wyluzowałam ;)

10 lata 1 miesiąc temu #939364 przez Malinkowa
Wiem że lepiej jest już nie testować i skupić się na oczekiwaniu. Zastanawia mnie tylko fakt moich długich cykli, które są 40-45 dniowe i przy takich długościach owu powinna być po 23 dniu.

10 lata 1 miesiąc temu #939370 przez aggi
Malinkowa w 18dc piękne maliny były mam nadzieję że wykorzystane i jeszcze poprawione :whistle:

10 lata 1 miesiąc temu #939387 przez Ada2424
Witajcie :)

Ale u nas okropna pogoda ciemno i pada :unsure: synek dał mi pospać nie buszował aż tak mocno jak ostatnio, ale budziłam się co chwile w nocy bo plecy mnie bolały, później biodra i drętwiała mi raz jedna a raz druga strona jak długo na niej leżałam no i znów się nie wyspałam choc lepiej się dziś mi było zwlec z łóżka niz wczoraj ;) wczoraj jak tylko Mąż wrócił z pracy to zabraliśmy się za zagłębianie w te foteliki, poczytaliśmy, pooglądaliśmy filmiki, Julka Twoja stronka bardzo nam się przydała no i doszliśmy do wniosku, że bierzemy ten maxi cosi cabrioFix tylko pozostaje jeszcze wybrać konkretny model wózka bo kolor już też wybrany, ma być beżowo brązowy :cheer: ale powiem Wam, że na necie trzeba dobrze szukać bo w kilku sklepach można znaleźć dany model a ceny sie różną. Jeszcze na początku grudnia pojedziemy do sklepów z wózkami i pooglądamy :) niby wybór wózka a wcale nie jest taki prosty :P

Aggi no właśnie nie wiem jak z tym pasem krokowym jest czy jest konieczny jeśli są 5 punktowe pasy bezpieczeństwa :whistle: zauważyłam, że jedne wózki go mają inne nie.

Majka chodziło mi o pas krokowy, zawsze jak wyciągałam kuzyna albo jak ciotka go wyciągała to nie wiem jak on to robił, że plątała się nogami w tym krokowym i ciężko go było wyciągnąć a nie można było odczepić bo taki model wózka był :unsure:

Malinkowa bez wątpliwości maliny w 18dc :)

Ula wracaj szybko do domku i do zdrowia :)

Nie pamiętam co jeszcze której chciałam, bo dużo od wczoraj naprodukowałyście a skleroza ciążowa u mnie króluje ;)

[/url] [/url]
Podziękowania: ulka1983

10 lata 1 miesiąc temu #939420 przez gwiazdka2014
Ula: szyjkę na razie zostawili w spokoju bo nie ma tragedii. Cukry wzrosly, jutro kolejny raz badanie. Może w sobotę wyjdzie. Z maluchem wszystko ok.

U nas; żelazo podawać w dwóch dawkach rano i wieczorem. Od. Wczoraj krwi brak.

O mamie zaraz dopisze z komp

10 lata 1 miesiąc temu #939454 przez monique1983
Po tym jedzeniu szpitalnym to pewnie cukry jeszcze wyższe u Uli.

Ula - wracaj szybko do nas :)

Ada - no dokładnie, wybór wózka chyba najtrudniejsza rzecz. Męża znowu wyciągam w sobotę na sklepy, 3 takie większe gdzie jest dużo wózków. W ogóle coś tam już mam dla malucha, ale cały czas mam wrażenie, że to jest dopiero kropla w oceanie i że nie zdążę, jakaś schiza mi się wkręciła :P

Dziewczyny, bo tak myślę, żeby kupić sobie torbę do szpitala, w razie czego gdyby wcześniej coś tam wyskoczyło, ale chciałbym żeby później przydała się jak pójdę rodzić, ale za cholerę nie wiem jak dużą kupić :whistle: Doradzicie coś, jakie miałyście wymiary mniej więcej?

10 lata 1 miesiąc temu #939470 przez żabka
Hej Dziewczyny. Dzięki za ciepłe przyjęcie :)
Czytam, czytam i czytam... i sama już nie wiem.
Robiłam testy owulacyjne od piątku do dziś włącznie. I od poniedziałku do dziś są dwie kreski. We wtorek bolały mnie jajniki. Przytulaliśmy się z mężusiem. I zobaczymy co będzie dalej.
Wiem, że po pierwszych dwóch kreskach nie robi się dalej testów, ale uwierzcie mi że moja ciekawość wygrywa i robię te testy jak nienormalna :woohoo:
Nie doczekam chyba do @. Jeszcze z 10 dni.
Trzymajcie za nas kciuki.
Buziole :kiss:

10 lata 1 miesiąc temu #939472 przez joanna1991
Cześc dziewczyny!
ŻABKA trzymamy za was kciukasy :)
ZANCIK o to może teraz się uda :D:D hi
mesy współczuję ci bólu zęba, wiem co to znaczy :/ ja 19 listopada mam wizytę u chirurga stomatologicznego, bo ósemke mam usunięcia :( boję się jak cholerka :(

Kurcze czekam do tego poniedziałku jak na szpilkach, chce już wiedziec czy mam jakiś problem z hormonem czy to fasolka bo u mnie kolejny dzień brak @ a ból podbrzusza jest taki dziwny bo mnie nie tyle co boli a ciągnie w dół...

10 lata 1 miesiąc temu #939475 przez zancik
żabka no trzymamy kciuki :)
Joanna tobie też kibicuje żeby jednak to była fasolka ;) U mnie jeszcze długo do @ nienawidze tego czekania :(

10 lata 1 miesiąc temu #939478 przez Ada2424
Joanna jak tak czytam co piszesz to przypomina mi się jak u mnie było...tez kilka dni po owu byłam u gina bo myślałam, że mam infekcje bo odczuwałam pieczenie, też zrobił mi usg i stwierdził, że nie wyklucza ciąży w tym cyklu, a na 70% nawet twierdził, że się udało. Nie dał mi też nic na infekcje bo jak mówił lepiej nie ryzykować i jedynie co brałam to probiotyk dopochwowo, na szczęście mi pomógł i pieczenie ustało. Na koniec jeszcze wspomniał, że do zobaczenia za kilka tyg już z fasolką i tak tez się stało :cheer: nie wiem skąd on to wiedział bo za szybko było, aby mógł coś zobaczyć na usg jedynie co widział to to, że owulacja na 100% była i że jest grube endometrium. Kilka dni przed @ właśnie tak jak Ciebie brzuch mnie ciągnął i miałam straszne gazy. W dniu spodziewanej @ zrobiłam test i wyszła widoczna druga krecha, po 2 dniach powtórzyłam i jeszcze bardziej widoczna była, zrobiłam bete 3 razy i się potwierdziło. Także zaciskam kciuki za Ciebie :)

[/url] [/url]

10 lata 1 miesiąc temu #939506 przez Asiaa
Nie wszystko pamiętam co komu, ale...

Julka Wojtek jest przesłodki :)

Ula pogoń te niedobre cukry i wracaj do nas :kiss:

Ferri oby Kuba zdecydował się jak najszybciej na opuszczenie hotelu 24/7 ;)

Gwiazdka :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka