BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 10 miesiąc temu #680752 przez issska1986
Goś ale Ty znawczyni jesteś, moze profesję powinnaś zmienić-szacun :lol: :lol:

Kaś :kiss: A co, Izabela się nie podoba meżusiowi ? ;)

Ja już mam uzgodnione z męzem i zaplanowane imiona dla chłopa i dziewcyny - jak wszystko z resztą z wyprzedzeniem... :lol: :lol: :cheer:

Ok zwijam się powoli do domku... jestem zmęczona :dry: moze palulu zrobię, chociaż walczę z tym spaniem...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #680756 przez lilijka
Hej dziewczynki! Ja siedzę w pracy i się dołuję bo dzisiaj 18dc a owulacji jak nie było tak nie ma. Rano zaczął się taki płodny śluz chyba a teraz patrzę a tam mleczny :angry: Ja już sama nie wiem w 15dc były 2 pęcherzyki dominujące po 13 i 15 mm a teraz owu nie ma:( czy to możliwe że po cLO by mi się przesunęła? ja nigdy nie będę miała owulki :angry:

11 lata 10 miesiąc temu #680768 przez moofka
lil nie denerwuj się! ja miałam owu dopiero w 23 dc, nie wiem czy mogła Ci się przez clo przesunąć ale po prostu jeszcze poczekaj kilka dni. a później do gina.

11 lata 10 miesiąc temu #680779 przez lilijka
moofka napisał:

lil nie denerwuj się! ja miałam owu dopiero w 23 dc, nie wiem czy mogła Ci się przez clo przesunąć ale po prostu jeszcze poczekaj kilka dni. a później do gina.[/quote

to mnie pocieszyłaś trochę :) myślałam, że nikt tu nie ma późnych owulek wszystkie w 14 lub 15 dc :) Do gina to dopiero w poniedziałek mogę czyli to będzie mój 22 dc... zła jestem na te testy owu, że nie pokazują malin wrrrrrrrrrrrrr

moof a zafasolkowałaś jak miałaś tak późną owulkę?

11 lata 10 miesiąc temu #680812 przez moofka
tak, właśnie w tym jednym cyklu trafiliśmy :)

na testy się nie złość, ja myślałam że moje są zepsute a później miałam niespodziankę. a do gina tak czy siak możesz pójść.

11 lata 10 miesiąc temu #680834 przez issska1986
Lil nie łam się :) niektóre dziewczyny mają owu przed @, dlatego niektórym w dniu spodziewanej 2 nie wychodzą testy ciążowe :)

A Wy bloggerki co, na blogu siedzicie :lol: :lol: :lol:

aż boję się tam zajrzeć :)

11 lata 10 miesiąc temu #680855 przez gosia28
isss :blush: trochę czasu się staram, sporo przeszłam jakieś tam doświadczenia mam w temacie. A badań to cała kartoteka :S
dziewczyny na blogu się nieopieprzają :P zarezerwuj sobie nieco wolnego czasu ;)

lili ja też mam późne owulki, spoko luzik. Idź do gina w pn i sprawdź.

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #680911 przez Agnilla
no Izabelo, dawaj pyska :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: moja Ty, mamo :)
kurna Lil, nie pierdź gupot, może będziesz miała owu pod koniec cyklu, ważne żeby była no nie? a pamiętasz jak mi bromergon wydłużył cykl? może CLO też wydłuża. testuj i nie marudź :)
ja wróćiłam do domu taka padnieta, ze ide sie umyc i do lozka z gazeta wiec pewnie odlece w pol godz. przynajmniej sie wyspie ;) jak Was czytam to załapuje dola. nie przez Was, ale przez to, ze innym sie udaje :( niestety, musze sie do tego przyznac, zlwaszcza, ze na fb molestuje mnie kumpela, ktora w pierwszym cyklu "staran" zaszla w ciaze z drugim dzieckiem, a ost okres miala gdzies w kwietniu. eehhhh
dla nowych lasek, 15 dc sroda :P bylam u lekarza, pecherzyk byl duzy 24x18 mm, wieczorem test owulacyjny byl pozytywny, luknijcie na fotki, czyli owulacja musiala byc 16dc w czwartek, moze troche pomoglam
aha a jesli chodzi o seks to wiadomo fajnie sie kochac dzien przed malinami i dzien po, ale tego nigdy nie bedziecie wiedzialy keidy sa maliny. mi sie akurat tak udalo, ze seks byl w srode rano, maliny wieczorem i kolejny byl w czw wieczorem, wiec ok 1,5 doby mam nadzieje, ze sie zregenerowaly. dzis mam 23 dc, wiec za jakies 5-6 dni sie wyjasni co i jak

11 lata 10 miesiąc temu #680932 przez ann-sunshine
Lil, mnie maliny jak wychodzą to tak ok 20dc, ale ja zły przykład bo w ciąży niet, moof jest lepszym :lol:. Nie nerwuj się bo to też na owu źle wpływa, a jak jej nie będzie za tydzień to do gina znów

Aggi przepraszam za bezpośredniość ale dwa lata to bardzo dużo czasu i na twoim miejscu zmieniłabym lekarza.

Iss hura hura hura. A z krechą to objaw ciążowy 100%. Przez całą ciążę będziesz taką miała.

Agi, nie łam się, nie teraz, pozwolimy Ci się połamać przez chwilkę jak @ przyjdzie, opłaczesz ją, a potem znów się pozbierasz i do boju. Albo nie przyjdzie i nie będzie czego opłakiwać

Jutro dzwonię i się umawiam do gin.

Julka czyli zaczynacie starania z testami? Trzymamy kciuki

11 lata 10 miesiąc temu #680968 przez Kaś_O

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Więc luzik następny objaw ciąży tylko mi ona późno się pojawiła jakoś ok 18tc teraz też jej nie mam ale ciągle wyglądam. :D

Aga nie łam się.. kurde będzie dobrze

tak samo Lili masz malucha musi być ok tylko po prostu może potrzeba czasu żeby organizm się zregenerowal. Wiem że niektóre laski zachodzą od razu i już ale inne potrzebują regeneracji.. Pamiętaj że ja zaskoczyłam dopiero po 14 miesiącach od porodu. Przecież to też ma znaczenie nawet jak nie karmisz już.. No nie możecie się tak łamać i od razu zakładać najgorszego. !!!!

Julka to czekamy na relację z testów :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 10 miesiąc temu #681021 przez aggi
Isss wszystkie objawy są na @ więc pewnie przyjdzie :< niestety ;p

moofka jak zacznę testować to będę to z Wami konsultowała:D Wy doświadczone jesteście :D

Kaś no zobaczymy jak będę testowała co się będzie działo bo każdy organizm jest inny i może akurat ja źle wyliczam, itd :) będziemy to wspólnie omawiać jak będę testować już :D narazie czekam na @

Gosia jeju nie wiedziałam że aż tyle badań trzeba zrobić ! Gin nic mi nie powiedział, tylko na podstawie tego co widział i wymacał stwierdził że wszystko jest ok i na razie nie mamy się co martwić. Te dwa lata to się tak staramy-nie staramy tzn nie zabezpieczamy się tyle czasu już, ale nie żeby specjalnie celować na owu i w ogóle. Dopiero teraz zaczęliśmy tak na poważnie o tym myśleć tzn w sumie ja bo mój podchodzi do tego na luzie :) A ja mam 24lata, w tym roku 25. a cykle 31 dni, czasem zmieniają się ale to raz na kilka miesięcy się zdarza.

11 lata 10 miesiąc temu #681099 przez Kaś_O
Aggi nie chcę Cię martwić ale ja w pierwszą ciążę też się starałam nie starałam z mężem, że c wyjdzie to będzie. Też na owu nie celowałam tylko sobie przytulanki kiedy chcemy robiliśmy i mąż wyjeżdżał na szkolenia prowadzić. I po 2 miesiącach zaskoczyliśmy. Ja to po miesiącu byłam u lekarza z pytaniem czy jest ok to się śmiała że po miesiacu do niej przychodzę ale jakbym przyszła po 2 latach to inaczej by mówiła. Jeśli jest tak że kochacie się mniej więcej 2/3 razy w tyg nie patrząc na cykl to macie 80% szans. Mam nadzieję że się naprawdę wstrzeliliście i Cię nie wystarszyłaś tym co napisałam

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 10 miesiąc temu #681113 przez aggi
Kaś no poobserwuję cykl a jak się skończy to zobaczymy czy była owu czy nie:) Ja tymbardziej nie chcę się stresować że coś może być nie tak ze mną czy coś. Teraz raczej nie udało się nam choć na @ czekam bo ma czas do jutra:) a jeśli będzie to po @ zacznę pierwszy cykl obserwowania i testowania :) Wtedy będę bardziej świadoma co i jak. A my przytulanki mamy dość często ale np czasem tydzień nic i dopiero po tygodniu mamy mega ochotę. Więc jest też opcja że po prostu nie trafiamy... i oby była trafna i teraz jak zacznę obserwować to będzie wszystko wiadomo:)

11 lata 10 miesiąc temu #681128 przez gosia28
jula fajnie, że wracasz na plac boju ;) czekamy na testy :)

Aggi jak masz jakieś pytania to strzelaj :)
ja przechodziłam mnóstwo badań z laparoskopią włącznie. Uwierz mi jest co sprawdzać. Dobrze, żebyś pomyślała o jakimś dobrym ginekologu, który Cię poprowadzi jak należy

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 10 miesiąc temu #681169 przez aggi
serio myślałam że ten lekarz jest dobry, moja mama leczy się u niego już bardzo długo.. hmm małe miasto małe pole manewru, ale pomyślę nad wizytą u kogo innego tak dla świętego spokoju mojego :) a tyle badań wymieniłaś że nawet połowy nie wiem co to :D haha @ ma czas do jutra przyjść :) ciekawe jak będzie, ale na pewno będzie ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka