BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 4 miesiąc temu #736122 przez Chudzinka
Witaj Anuusia :) To może wrzuć foto tego testu, łatwiej byłoby ocenić. Czasem się pojawiają dwie kreski, ale testowa jeszcze ciemnieje w kolejnych dniach. Jesteś pewna, że jest już równa albo ciemniejsza od kontrolnej? Bo może jednak jest jeszcze bledsza i dopiero na dniach test będzie pozytywny? Oczywiście owu może być wcześniej niż zwykle.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #736125 przez mloda

11 lata 4 miesiąc temu #736127 przez Chudzinka
No to trzymamy kciukasy :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #736129 przez anuuuusia
Chudzinka hmm to można odczytywać wynik po kilku dniach? Myślałam, że tak jak w ciążowych - minie wyznaczony czas i potem nie należy interpretować wyniku testu, bo może ulec zafałszowaniu (czy jakoś tak ;) ) Spróbuję jutro wrzucić zdjęcie :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #736130 przez mloda

11 lata 4 miesiąc temu #736148 przez Kaś_O
Dagnes napisał:

Julka super, teraz tylko działać i czekać na rezultaty :)
Kaś już się dziś dopytałam z tym badaniem. Też mam glukozę 75g tylko kłucie 2 razy i to drugie właśnie po 2 godzinach. Wybierasz się na to prywatne USG? Jeśli tak to nie zapomnij o zdjęciu Maksa, żeby nam tu wrzucić.

Dagnes szkoda ze Cie tak zapisały.. Bo z tego co moja ginka mi mowila to te nowe rozporządzenia cukrzycy sa takie ze badanie po 1h musi byc.. Bo moze wyjsc dobre to po 2h a wynik po 1h bedzie kiepski i tez trzeba cos z tym zrobic.. Na USG nie byłam. Bede miała w 32 tyg ciazy :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 4 miesiąc temu #736154 przez Asia K
Hej

Anuuuulka a skąd wiesz ze owulke zawsze mialas około 16dc? moze masz ja poprostu wczesniej, moze ten cykl bedzie krótszy?! Działaj i czekaj na efekty. Tutaj wielu dziewczynom testy pomogły jak to widac na suwaczkach :D

Kaś - opowiadaj jak tam po weselu - wybawiliście sie z maksiem ? :)
A jak ja teraz na początku bede miała badaną glukoze to tez dwa razy beda mnie kłuć ? Tak po 1h czy 2 h?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 4 miesiąc temu #736179 przez Agnilla
dzień dobry :)

Aggi weź Ty się wylecz porządnie, bo to nie wygląda dobrze :/ ja miałam częste infekcje jak mieszkałam w akdemiku. to była jakaś masakra. teraz już rzadko, ale też mnie czasem coś dopadnie.
Młoda, ja jestem zdania, że jeśli Ci na czyms zalezy odkładasz kase i jak Cie na to stac to kupujesz. wiec nie ma cisnienia z ta narzuta, jesli sa rzeczy ktore bardziej potrzebujesz to je kup. a narzuta nie zajac :) lepiej poczekac i kupic jakas fajna, niz za grosze byle jaka a potem zalowac :)
Witaj Anusia. co do owulacji w 11 dc. wiesz, jak długa masz fazę lutealna? Chryste, 7 mcy temu nie wiedziałam co to, a teraz normalnie jak spec :D w każdym razie ja mam fazy lutealne 16 dniowe, co potwierdzilo sie w tych kilku zdrowych cyklach. takze jak masz np jak ja, to mozesz mic owulacje w 11 dc i cykl mialby wtedy 27 dni wiec git
a teraz mloda sciagasz galoty i siadasz golym tylkiem na karnego jeza!! po co babo jedna kupujesz te testy ciazowe?? weeeez mnie nie draznij tylko na narzute odkladaj. bedziesz sie cisnieniowac to nie zajdziesz, zobaczysz! trzymam kciuki za druga kreske :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #736180 przez Becia87

11 lata 4 miesiąc temu #736247 przez Chudzinka
Dzień dobry :)

Becia, to już w czwartek testujesz? Ranny.. Trzymam kciuki! No Młoda na dniach powinna wątpliwości jeszcze rozwiewać, i jeśli dobrze kojarzę, to Ann i Goś jest już chyba z tydzień po owu :)

11 lata 4 miesiąc temu #736264 przez moniaW
u mnie dalej nie widać maliny,nawet cienia testowej :dry: dzisiaj jest 19dc więc czekam dalej..@ mam mieć między 12stym a 14stym września.coś się nie mogę doczekać tej maliny.zawsze opierałam się na kalkulatorze dni płodnych i według niego owu powinna być 17stego ale testy nic nie pokazały..i tak staramy się co drug dzień :) a nóż się uda.Mam do was pytanie.O której godzinie najlepiej testować?bo czytałam że po 14stej a ja testuje po 18stej i nie pije na 2 godz przed ;) i jeszcze jedno jeśli pokaże się malina to owu będzie po 24-48h mniej więcej,a podczas owu co pokazuje test?bladą krechę?sorki za te pytania ale to mój pierwszy miesiąc z testami :blush:
Moofi piękny brzuszek mam nadzieję że się też takiego doczekam :)

11 lata 4 miesiąc temu #736273 przez Agnilla
monia a badalas prolaktyne? masz pewnosc, ze w ogole masz owulacje? ja mialam tak pewnosc pierwszy cykl, niestety lekarz mnie oswiecil, ze nie ma pecherzykow, nie ma owulacji :( ja Cie straszyc nie chce, ale widze, ze tu na wszystki zalezy na szybkim zajsciu. polecalabym sie zbadac, nie czekac. bo lekarze pitola, ze rok staran to nie duzo. a ja staram sie 7 mcy i co chcwile jakies schody mam po drodze. mozesz jeszcze miec owulacje, ale jesli nei zobaczysz malin polecam zrobic badania.
co do malin, to pojawiaja sie dzien przed owulacja, potem bledna. jak zobaczysz najmocniejsze maliny, to owulacja moze przyjsc w ciagu 24-26 godz

11 lata 4 miesiąc temu #736292 przez anuuuusia
No więc, podziałaliśmy wczoraj :blush:
Na staraczkach pisałam, że moja obecna sytuacja nie jest za wesoła i dziecko nie jest "rozsądnym pomysłem" w tej chwili, ale...

Asia K skąd wiem? Mierzę temperaturę, zapisuję na wykresie i ogólnie prowadzę intensywne obserwacje swojego organizmu :)

Agnilla muszę się przyjrzeć tej fazie lutealnej, chociaż (tak jak już wspomniałam), ostatnie cykle były trochę poza normą :dry:

Czy jak badacie prolaktynę, to zawsze z obciążeniem?

11 lata 4 miesiąc temu #736302 przez ann-sunshine
Dzień dobry witam się i czytam co tam naskrobałyście, a patrzyłam wczoraj z telefonu że nie mało ;)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #736303 przez Agnilla
za pierwszym razem badałam z obciążeniem, potem ze dwa razy zwykłą a ostatni raz znowu machnęłam z obciążeniem :)
ja sie zastanawiam, jesli wyniki meza beda conajmniej srednie, to wlasnie czy nie zabrac sie za mierzenie temp. jesli beda slabe, odpuszczam ten cykl.
która z Was zna sie na snach? :D snilo mi sie dzis ze mialam miec operacje, babka mnie znieczulala, ale ni ciula nie mogla, bo leki na mnie nie dzialaly :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka