- Otrzymane podziękowania: 17
- /
- /
- /
- /
- Testy owulacyjne - stosujecie?
Testy owulacyjne - stosujecie?
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Monia, po zobaczeniu dwóch kresek na teście, dalej nie powinno się już testować. Podejrzewam, że wychodzi później już tylko jedna kreska. Ale ja dalej nie testowałam.
Becia, trzymam kciuki, żeby test się udał w czwartek.
Asia, a męża musisz jakoś przekonać do badań. Wykorzystałabym do tego maleństwo z brzuszka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Młoda jak tam widoki na @ są czy nie.
Chudzinka gotowanie jest super jak ma się dużo czasu na to. Tylko niech się mąż nie przyzwyczai za bardzo, że gotujesz obiadki.
Domiś niezła akcja z tym twoim bratem. Jak swojemu wysłałam takie zdjęcie, to usłyszałam że mam mu więcej takich nie wysyłać bo są ble, ale on na dzieci jeszcze gotowy nie jest.
Agni fotel pierwsza klasa, tylko jak już go kupisz to żeby psinka go sobie nie przywłaszczyła
Moof o jaki już taki ciążowy ten twój bebolek. I gdybyś nie mówiła że to Zośka to bym chłopaka obstawiała po kształcie.
Aggi
Eeee Chudzinka, na mnie też chyba nie ma co liczyć, bo zanim testy owu od Asi doszły to się okazało że ja już po owu jestem (potwierdzone usg), no chyba że tak spontanem się udało
Witaj Anussia, 28 - 14 dni = 14 dc około powinna być owulacja. A może masz wcześniej niż myślisz? I tak to jest jak zaczynasz się starać, to organizm fiksuje, witaj w klubie. Interpretować należy od razu, potem te kreski wysychają i bledną, ale ciągle są widoczne. I jak przyklejasz sobie testy na kartkę to nawet po tygodniu widać na którym teście była ta najciemniejsza.
O matko Asia, współczuję, faceci to są koszmarni pacjenci, zaciągnąć ich wołami do lekarza nie można. Ja swojemu truję już od 2 lat, że ma zrobić podstawowe badania, bo ja przy okazji ciąży i pobierania krwi pępowinowej jestem przebadana wzdłuż i wszerz, a jego morfo nawet na oczy nie widziałam. Mam nadzieję, że uda ci się go we wtorek do lekarza jednak zaciągnąć, bo żartów nie ma. Całusy.
Agni trzymam mocno mocno mocno kciukasy za mena twojego
Kurka, Monia gdzie te twoje maliny? Być już powinny
Agni mierzenie tempki jest fajne jeżeli masz unormowany tryb życia tzn regularnie chodzisz spać i wstajesz o tej samej godzinie, bo to ważne i nie zaburza wyników. Przy pracy na zmiany dzienne i nocne i wybudzaniu przez dziecko w nocy już tak łatwo nie jest.
A ja nie wiem kiedy małpy się spodziewać. Niby ok 10tego ma być, ale doktorka mi powiedziała że już przed małpą jestem więc pewnie na dniach przyjdzie.
- mloda
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
- zoi
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 32
Czytam sobie o Waszych staraniach już ze 2 tygodnie i musze powiedzieć, że mocno się wciągnęłam:P My co prawda z mężem planowaliśmy dopiero za 2 miesiące rozpocząc starania, ale mnie trochę kusi spróbować wcześniej
Nie chciałam tak podglądać bez przedstawienia się, więc przyznaję się bez bicia- jestem z Wami. Przyjmiecie mnie?
A no i dodam, że od sierpnia testuję, ale chyba mi cykl właśnie teraz zwariował;/ Wychodzi na to, że owu była tydzień wcześniej niż zwykle. Akurat teraz takie wariacje wrrr...
- Agnilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
ja polecam nie czekac, bo zrobić dziecko to nie jest tak hop siup mój mąż tez mnie przeciągał 2 miesiące, potem powiedziałam dosyć i ruszyliśmy.
to jedynie chyba moof i Porto udalo sie za pierwszym razem hę?
młoda, niestety po tych fantastycznych tabletkach mozesz czuc sie gorzej. nie nakrecamy sie halo!!
Ann, nie łaskocz ego mego bm napisała nie łechtaj ale to już brzmi jak brzmi w każdym razie ja nie mam takiego daru, żebym mogła na tym zarobić, ale kto wie, jak mnie dopadnie wieczna bezpłodność to może bym się gdzies podszkoliła w tym?
czuje się jak sierota na tym forum, niestety dziś mam kolejny glupi dzien :/
ps. bez pocieszania tylko!
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Fajnie, że do nas dołączyłaś. Powiem Ci, że ja też miałam zacząć się starać z mężem po wakacjach, ale pomyślałam sobie, że może warto zacząć wcześniej próbować, bo nigdy nic nie wiadomo. I ja też tak miałam, ze mi test owulację pokazał tydzień przed niż myślałam, ale ponieważ mnie to bardzo zdziwiło, postanowiłam testować dalej i to właśnie chyba tydzień później była owulacja. Także nic nie wiadomo. Wydaje mi się, że testowanie lepiej jest rozpocząć kilka dni wcześniej, żeby mieć dobry podgląd sytuacji i potestować z 10 dni. A jakie masz cykle? Jak długie i czy regularne?
Fajnie, że nas tyle jest na forum już
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gosia, co z tym psiakiem?
Psiaki są cudowne mój to ten z awatarka tylko już dziadek jest.
- issska1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
grono sie powiększa
anusia ja tez miałam dwie kreski w 13 dc, więc owu była zapewne 14 dc.. Mi to fartem się udało, w sumie to pierwszy raz zobaczyłam wtedy dwie kreski na owu testach i ostatni wcześniej @ nie miałam ... a teraz bębolek rośnie...
mloda dziewczyny mają rację dywan nie pasuje w ogóle, masz dużo wzorków na tapecie więc dywan koniecznie gładki...
Agnilla mięta z białym super, ociepl tylko narzutą i dodatkami i będzie ok
- zoi
- Wylogowany
- rozmowna
Cykle mam 30-34 dni z naciskiem na to ostatnie, ale czasem też fikacje się zdarzają jak dużo pracuję po nocach:(
Teraz miałam krwawienie okołoowulacyjne i śluz też taki jak na owu przystało. A, że się nie spodziewałam takiego wczesnego rozwoju sytuacji, to nie zaczęłam nawet testować 2 dni późnej była bardzo jaśniutka kreseczka testowa, 3 dni temu zrobiłam dla porównania i biało jak na ścianie. Obaczym kiedy @ przyjdzie to się wyjaśni co mój organizm wyczynia.
Od przyszłego cyklu testuję prawie od początku, żeby niczego nie przeoczyć.
No właśnie tyle Was tu jest, że żeby się nie pogubić, to muszę zacząć jakieś notatki na boku prowadzić
OOO! Sernik macie!
- issska1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
mnie ostatnio jak kolezanka zaczeła "molestować" brzunio to aż mnie załachotało coś z boku hihi
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zoi, czyli owu była, będzie krótszy cykl pewnie. Jeszcze zależy jak długa masz ostatnią fazę. To przetestujesz się w takim razie dokładnie z następnym cyklu. Gdzieś kiedyś czytałam, że jak nie wie się mniej więcej kiedy powinna być owu, albo ma się nieregularne cykle, to najlepiej zacząć testowanie 10 dc.
- Agnilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
- zoi
- Wylogowany
- rozmowna
Fazę lutealną mam zazwyczaj 17-18 dni.
Jakbym teraz miała cykl 30 dni to by się wszystko zgadzało, niemniej jednak już dawno takiego nie miałam.
Na razie czekam cierpliwie (no, z tym cierpliwie to trochę przesadziłam- wolałabym, żeby to się wszystko szybciej działo).
Podejrzewam również, że skoro do Was dołączyłam to jednak nie wytrzymam tych 2 miesięcy bez prób
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Chudzinka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 165
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Witaj Zoi A kiedy najbliższa małpa miałaby nie przyjść??