BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 3 miesiąc temu #740275 przez anuuuusia
Chudzinka no ja poszalałam dziś na wykopkach :lol: Spróbuj tak kiedyś powiedzieć teściowej i fotorelację zrób :laugh:
Mam 17 dc, więc jeszcze trochę zostało do ewentualnej @...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #740290 przez Chudzinka
Żętyca to takie zsiadłe mleko prosto z bacówki, pycha..

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Asia - nie wiadomo jak takiego kawalera pilnować, skoro on się bawi, a ja bym dawno poszła w kimono :blush:

Porto, może promienna będziesz od drugiego trymestru? Początki mało która mama chwali :kiss: I olej koraliki - widocznie nie są teraz niezbędne ;) Jak będziesz mieć ochotę to je zrobisz !

A ja będę zmieniać stereotypy i będę dowodem, że można być promienną i piękną i w ogóle och ach nie będąc w ciąży! :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #740311 przez ann-sunshine
Anusia przyzwyczaj się że w weekendy tu u nas pustawo jest.

Ferri nowy krem, no tylko ty możesz takim tekstem polecieć ;)

Chudzinka no sorry za rozwalenie synchronu ale mnie ginka już dawno temu powiedziała że ja po owu, to by się nawet zgadzało.

I co tam jeszcze? No nie wiem, nie pamiętam

11 lata 3 miesiąc temu #740312 przez Chudzinka
Ann :kiss: Ty za nic nie przepraszaj! Idź do gina i ciśnij, tak jak pisałaś. Ale w sumie dobrze, że choć fazę lutealną masz na długość akuratną. Trza szukać plusów, nie?

11 lata 3 miesiąc temu #740318 przez Kaś_O
A mi mama odebrała dziś wyniki glukozy i mam w normie.. :) super nie ma żadnej ciążowej cukrzycy :D

a tak to Czarek nie śpi bo dziś spał dziwnie.. już mruczy ale spać nie chce.. no i w sumie tyle :P

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #740337 przez gosia28
Kaś a łykasz jakieś witaminki dla ciężarnych? bo np. zauważyłam, że po fembionie czy feminatal nie wiem która nazwa obecnie funkcjonuje to znajome miały wielkie dzieciaki
a kocyk śliczny

ann jaka szkoda :( :kiss: :kiss: :kiss:
ptasie mleczko masz wybaczone, spożyłaś normę dniową przy @ ;)

anuusia weekend jest więc spokojniej, niech się zbliży poniedziałek to dziewczyny zawalą postami. W końcu w pracy będziemy ;)
mój pies nie wiem czy wspominałam (bardzo możliwe) wpierdzielił już kurę sąsiadową (ale się nie skapnął), znaczy się sąsiad :lol: i gołębia (ten też usiadł na naszym trawniku :blush: )

ferri Tyś przy kilogramach na pewno stała B)

matko dziewczyny ja też jadłam wafle czekuladowe ale pryncypałki to jednak inna bajka :lol:

Chudzinka ooooooo dobrze to ujęłaś :lol: to weekend trza zaszaleć ;)
no to Co teściówka nie ma co wytykać ;) a co to żyęyca?
edit. a jednak teściowa to teściowa...

o Porto też pyta co to żętyca :unsure:
u mnie nic znaczy się wkładka całą noc i dzień całkowicie suchutka nic a nic :S :unsure:

o ja Chudzinka zsiadłe mleko... mów Ty po polsku albo kefir choć wolę zsiadłe mleko bo takie niezbełtane :laugh: a z czego to? z owcy czy kozy, że się tak nazywa? a w ogóle Ty to w jakim rejonie mieszkasz?
a tak w ogóle to zakochuje się w Tobie

ja początki ciąży wspominam super- wszystko przespałam więc nie wiem co się działo :laugh: co do cery wiem tylko, że miałam jak u niemowlaka, aż dziwne...

Kaś super, że ewentualny problem z głowy :)

to chyba już dobranoc

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #740346 przez Chudzinka
Goś :kiss:
Żentyca, żętyca (gwar. zyntyca[1], zintyca, zimbora) – serwatka z mleka owczego, ściętego podpuszczką, otrzymywana przy wyrabianiu oscypków i bundzu z mleka owczego.
Popularna wśród górali karpackich.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kaś, gratulacje wyników! :)

11 lata 3 miesiąc temu #740349 przez Kaś_O
Gosia pozeralam te witaminki w pierszej ciazy.. Teraz to femibion natan czy jakos tak :) hehe ale ginka mi powiedziała ze to jest raczej uwarunkowane bo ja malutka nie jestem :p Czarek w dniu, terminie porodu ważył 3700 z USG wiec w sumie ładna waga :) ale teraz nie jem zadnych witamin oprocz foliku, żelaza (na moja wieczna niedokrwostosc) i omega-3 ze względu na kwasy ale to dopiero od kilku tyg. Ale wlasnie słyszałam opinie ze po witaminach dzieciaczki rosną jak szalone :) jak rodzilam to Czarek nie był największy, dobę pozniej urodził sie 5300 :) nice i to naturalnie.. A tak w ogole to wydaje mi sie ze ja mam jakies porypane cykle i po prostu te wyliczenia sa błędne.. Mam nadzieje ze teraz Maks sie urodzi pięknie jakos 1.12 :p i nie bedzie większy od Czarka :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 3 miesiąc temu #740376 przez Agnilla
Noooo Kas dobre wieści o glukozie :* ja po weekendzie mam pewnie 200% normy :)
witam się z Wami, lecę ogarnąć mieszkanie i zamykam się w sypialni :)
zsiadle mleko bleeeeee :P :P
milej niedzieli!! :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #740385 przez Porto1987
Dzień dobry Laski :)

Jak tam u Was poranek? Chyba dziś też wszystkie mamy słońce :D

Kaś, dobrze, że z wynikami wszystko ok. Ja też biorę Femibion. Aż boję się ile mój robaczek będzie ważył :p

Chudzinka, uwielbiam oscypki i bryndzę :P Ogólnie słone sery są pyszne.

Gosia jak tam Twoja sytuacja? Powiem Ci, że ja mam wrażenie, że na buzi to mi się jakieś uczuleniowe krostki robią :( wszystkie są takie malutkie i takie same. Miałam kiedyś podobne po antybiotyku :dry: ale jak się trochę spilinguję to trochę lepiej wyglądam.

Wczoraj robiłam zaczątek spa :P ale tylko piling i maska. Reszta chyba jutro :D

A Agnilla ucichła, albo maluje albo zbiera siły :P

Chudzinka powiem Ci, że u mnie była taka sytuacja, że mój teść się upominał o wnuka, ale w miarę taktowny sposób. Jakoś strasznie nie męczył i jak wspominał to tak od czasu do czasu.

Annnusia i Ann co tam u Was?

czy ja o kimś jeszcze zapomniałam??

Głowa boli ... :( auć

11 lata 3 miesiąc temu #740392 przez moofka
Czesc dziewczynki :)

a ja się Wam pochwałę że też będę miała taki sliczny kocyk od Kaś :woohoo:

porto a Tobie ginek kazał lykac już witaminy? Ja dopiero od niedawna lykam i to jedną tabletke na tydzień.

my dzisiaj ruszamy na zamość do zoo :)

11 lata 3 miesiąc temu #740405 przez anuuuusia
Kaś_O super, że glukoza ok :)

gosia28 no tak, w pracy więcej czasu na pisanie niż na weekendzie :blink: Ale że zeżarł tą kurę czy tylko przydusił? Nie wspominałaś, że masz pitbulla :P

Hmm to piszecie, że po witaminach dzieci tak rosną jak szalone...

Porto1987 ja ze słonego, to tylko chipsy :lol: U mnie cisza na razie "w tych sprawach". Czekam na rozwój sytuacji ;)

Powiem Wam, że - kurcze pieczone - bardzo chcę zajść w ciążę, ale z drugiej strony tak strasznie się boję. Że nie dam rady, zwłaszcza fizycznie. Te wszystkie dolegliwości ciążowe mnie przerażają :ohmy: Najlepiej by było przespać I trymestr, jak gosia28 :lol:

moofka miałam jechać 2 tyg. temu do tego ZOO, ale musiałam z dziadkami zostać, bo rodzice się wczasowali. Daj potem znać, czy warto :)

11 lata 3 miesiąc temu #740449 przez Kaś_O
Moofka o to samo chciałam Porto spytać.. Już witaminy? masz złą morfologię? Bo ja w pierwszej ciąży łykałam witaminy od 25tc coś takiego jak mi morfologia poszła w dół bo wtedy jest ogólnie spadek morfo nawet jak stan na początku ciąży jest dobry. I teraz tak samo miałam. Znaczy morfo już wcześniej mi padła ale wspomagali mnie tylko żelazem. A witaminy zaleciła mi ginka teraz ze względu na kwasy DHN czy jakoś tak one. Ale ponieważ mam omege-3 to łykam tylko ją zamiast witamin..

11 lata 3 miesiąc temu #740459 przez Porto1987
Zaczęłam brać ten femibion zanim zaszłam w ciążę i później ginka się mnie spytała czy coś biorę, to powiedziałam, że to i powiedziała żeby dalej go brać. A z morfologii to tam jakoś z erytrocytami słabiej, ale niewiele poniżej normy. Ale chyba wcale to nie jest jakoś dużo witamin skoro przeziębienie i tak mnie dopadło. I jeszcze zajad mi się do tego zrobił. Myślicie, że jak posmaruję go czosnkiem, to coś pomoże?

11 lata 3 miesiąc temu #740497 przez Agnilla
Zajad czosnkiem? To się Wit B na to bierze chyba co?
Kończymy druga ścianę, potem pizza f1 i drzemka ;) potem druga tura, ściany za łóżkiem dziś nie ruszamy zresztą chyba farby nie wystarczy, może jeszcze zdecydujemy się tam na tapetę ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka