- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Witam wszystkie przyszłe mamusie :)
Witam wszystkie przyszłe mamusie :)
- pasal
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Poziomka ja też nie sądziłam że wychowanie dwójki dzieci spocznie tylko na moich barkach. A mąż ma jeszcze dodatkowo czas na swoje hobby i oglądanie filmów jakby tego było mało.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- poziomka-1801
- Wylogowany
- rozmowna
Marzy mi sie yjsciew na piwo ploty...tylko by wyrwac sie z domu i nie myslec o tym ze za chwile pora karmienia...bo juz sie zaczynam alienowac.
- pasal
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Najlepsi są jeszcze znajomi, którzy mają pretensje że chcą nas odwiedzić a my nie mamy czasu. Jak już się zwlekę z 4 piętra o 12 na spacer to wracam o 21 na kąpiel. Pomiędzy karmieniami, przebieraniem, myciem, obowiązkami a i wreszcie przyjemnością jaką się stał szybki prysznic i sikanie to nie mam czasu na gości. Ale cóż.. PREZENTY KUPIONE.. więc jak ja mogę nie mieć czasu na ugoszczenie z kawą, ciastem i dla co nie których z litrem i obiadkiem.
Ehh trochę mi lżej.
POZIOMKA jak tylko zrobi się spokojniej to jedziemy do spa ( ale takiego z noclegiem) i opijemy to całe matkowanie ( naszych dzieci i facetów niestety)
idę karmić.. przewijać.. i przebierać bo pewnie znowu się orzygają.
- poziomka-1801
- Wylogowany
- rozmowna
A placz malego tak jak Ciebie,juz mnie nie rusza nic a nic....czasami to nawet sobie mysle ze moglby wreszcie zamknac ta jadaczke..dzieci w afryce nie maja takich rarytasow a sie zachowuje sie jakbym go glodzila jeszcez bardziej, gdy wybija godzina zero...zanosi sie sinieje wierzga a jak dostanie butelke to tak ssie ze az ma bezdech..
pasal mowie to szczerze-zajebiscie Ci wspolczuje bo ja z jednym nienarzarciuchem nie daje rady a co Ty masz powiedziec,to mnie uswiadamia ze te babki co mowia ,,zazdroszcze,, gdy widza malenstwa chyba niewiedza co mowia,nie zdaja sobie sprawy ze takie male cos potrafi w domu siac terror, ja na dzien dzisiejszy dziekuje i mowie nigdy wiecej dziecka choc wczesniej snulo sie plany o dwojce i najlepiej z niewielka roznica wieku a teraz mowie wielkie NIE ..mam dosc stanu Kuchennej maciory domowej....nie mam czasu przy jednym pierdnac a co dopiero przy dwojce...kiedys dziwilam sie tym kobieta co maja dzieci ze sa takie zaniedbane zmeczone..ze niepomalowane a teraz sama tak wygladam
Do tego spa moge juz dzisiaj uciec..a na jednym mocnym to sie nie skonczy...odkuje sobie te 9mies z nawiazka
- klaudia69
- Wylogowany
- pierwsze słowa
minie wam ta depresja poporodowaa facetow proponuje olac, jak sie im nie bedzie podawac obiadkow, sprzatac, prasowac itd to moze zauwaza ze maja dzieci i obowiazki wobec nich i was. trzymam kciuki za was:)
kinia trzymaj sie i pilnuj na kazdym kroku a napewno wszystko bedzie dobrze, w razie czego masz moj nr to pisz:)
- Kinia1712
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kurcze dziewczyny co wy opowiadacie o tym macierzynstwie ? Jest az tak zle? Nie straszcie mnie bo jest szansa ze moj tez bedzie malo co pomagal bo calymi dniami pracuje wiec tez moze sie wymigiwac wieczorem ze zmeczony..
Ja staram sie lezec w miare czesto i dlugo ale przeciesz musze ugotowac troche chociasz ogarnac syf ktory sie powoli robi nie mowie juz o dokladniejszym sprzataniu bo o tym moge zapomniec bo K tez tego po pracy nie zrobi..;/
Jakos tak zaczelam sie juz psychicznie nastawiac na ten wczesniejszy porod..bedzie co ma byc najwazniejsze zeby corcia byla zdrowa
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
pasal pytalas jak moglam sie zarazic, np mogl ktos kol mnie kichnac albo rozmawial z kims i on poprostu kaszlnol ta bakteria przenosi sie droga kropelkowa i nie mozna jej wykryc bo nie daje zadnych objawow mozna jedynie zrobic wymaz i wtedy mozna ja wykryc ale ona jest w ciele od 2-4 dni wiec musialabym sie idealnie wstrzelic z takim badaniem miec odrazu wynik i szybko ja wyleczyc czyli na wszystko mialabym jeden gora dwa dni to jest nierealne poprostu to byl cholerny pech
- Kinia1712
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jestem z toba myslami :**
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
Najważniejsze jest nastawienie, więc bądź dobrej myśli a wszystko będzie dobrze
Co do facetów, to mój nie jest aniołem... Ale zauważyłam że jak patrzy i za dobrze mi idzie (np trzymam na rękach małego żeby mu się odbiło i w tym samym czasie robię sobie kanapkę to mi nie pomoże, ale jak udam że nie mogę kilku rzeczy na raz robić, że nie daję rady to nawet prosić go nie muszę i sam się zabiera żeby mi pomóc Też dużo pracuje i czasem widzę że jest rzeczywiście zmęczony (bo musiał zostać dłużej a pracuje na hali z blachy to wiadomo jak tam się od słońca nagrzewa a ciepło bardziej męczy niż praca) ale mimo wszystko pomaga, chyba że zawczasu nie skorzystam z jego pomocy bo np nie dosłyszę co mówił a pytał się czy posprzątać i jak mu "nie pozwolę" to rozwali się w fotelu przed TV z piwkiem i wtedy ciężko go ruszyć...
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- poziomka-1801
- Wylogowany
- rozmowna
kinia bylo by ok jakbym nie tylko ja malym sie zajmowala...tydzien dwa ok bylo to fajne a teraz....szkoda gadac...co do porodu mi tez ciagle mowili ze urodze wczesniej a tu dupa wyszla urodzilam w 37tc choc wg wypisu szpitalnego uwaga...w 41medycyna jest zajebista nasza koszalinska
Zrobilam dzisiaj tortille....czekalam cierpliwie czy wezmie pozmywa dwa talerze....a on wstawil w zlew walnal prysznic i chrapie na kanapie...jakbym mu zasadzila kopa to by z niej spadl a ja coz...karmienie bekanie pielucha...kazdy wlos w inna strone...boze kiedy ja paznokcie robilam...
- pasal
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Ehh nie ma też co straszyć brzuchatek. Ogólnie gdybym miała jakąś pomoc i choć odrobinę czasu na siebie to byłoby fajnie. Kwestia dobrego podziału obowiązków i może być fajnie. U mnie to wygląda tak, że wszystko w domu i przy dzieciach ja a mąż wywala śmieci (choć nie zawsze) no i pracy też nie ma specjalnie cięzkiej.
Kinia - poród w tym tygodniu co jesteś to już nic strasznego trzymam kciuki byś jednak ponosiła do 37 tygodnia dla bezpieczeństwa.
Klaudia - pełen podziw, ja nie wiem jak Ty sobie radzisz. Choć jakbym nie musiała sprzątać po mężu i mu gotować obiadków ( bo zupa to nie obiad a wczorajsze ziemniaki i odgrzewane mięso w zęby kują) to byłoby mi łatwiej.
Patrizia - cholera jaki to był pech, przecież to mogło spotkać każdą z nas. I właśnie ta bakteria była powodem odejścia wód ? Ja miałam w sobie jakąś inną bakterię, która niszczyła Zuzię, ale u mnie dzięki fachowej opiece Zuza wyszła z tego cało. Ordynator szpitala w którym chciałam rodzić powiedział mi teraz, że gdybym u nich rodziła to dziewczyny by nie przeżyły.
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewuchy wyrywajcie sie z domu na zabiegi kosmetyczne i driny jeden dzien a poczujecie sie piekne i nabierzecie wiekszego powera z mila checia bym z Wami sie wybrala aby poczuc sie chodz troche lepiej bo moja samoocena bardzo spadla czuje sie brzydka na kompie mam juz otwarta strone z EWA CHODAKOWSKA ale narazie na nia patrze i nic nie rbie zbieram sily jestem ciekawa ile od porodu zeszlam z wagi jeszcze sie nie wazylam okaze sie za tydzien w piatek na wizycie
- pasal
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
poziomkai pasal a jak juz sie spotkacie razem to Wasi boysi takie oczy beda mieli
PS. Wypijcie za mnie chociaz jednego
www.facebook.com/photo.php?fbid=10151535...52615&type=1&theater