BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 5 miesiąc temu #767497 przez tweety1992
Co tu taka cisza kochane?
Ja nażarta leże w lóżku i się nudzę

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #767498 przez poziomka-1801
a ja sie nie wypowiadam co do porodu dla mnie to 14 h męki i 14 dni bólu po...

pasal- a ja taka wysuszona jak pustynia sahara a Ty mi tu auciszem chcesz przyjechac:P chociaz jakbysmy popiły to ho ho chyba by nas zbierali z ulicy :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #767644 przez pasal
I by się wydało, że ja z zajęc uciekłam :) jutro jeszcze busy sprawdzę, jak się uda to może może :) tyle że ja i tak delikatnie, bo mąż się dziecmi nie zajmie :/

11 lata 5 miesiąc temu #767653 przez tweety1992
czemu ? Ciężko mu czy jak?

11 lata 5 miesiąc temu #767682 przez pasal
ja siedzę z dziewczynami codziennie całe dnie i nie ukrywam, że sama sobie czasem z nimi nie radzę. A co dopiero jak on się nimi tak mało zajmuje. Pozatym on nie wykąpie, no i tym razem ma sobotę pracującą więc niech się chłopak wyśpi. Niestety z bliźniakami nie jest tak prosto :/

11 lata 5 miesiąc temu #767722 przez andzia90
Pascal współczuje Ci.. Ale dasz rade trzymam kciuki :)

11 lata 5 miesiąc temu #767727 przez Karo290392
Hej słonka moje ! :)
Troszke mnie nie było :)

PASAL
Bidulko ty to sie nameczysz. Naprawde Ci współczuje i moge miec tylko nadzieje ze to sie niedlugo skonczy i dziewczyny sie zmienia na lepsze. jak zaczna raczkowac to juz beda miały swój swiat a ty troszke wiecej czasu ddla siebie :)

Widze że temat porodów rodzinnych.
Ja powiem szczeze ze popieram zdanie Srenki . ale wiadomo sa różne przypadki i rózni ludzie. Ja w kazdym badz razie jestem wdzieczna mezowi ( a tez ma 23 lata ) że był ze mna cały czas . i przez czas gdy wywoływane rozwarcie było, i przez czas badań gdzie mnostwo krwi leciało;/ i jak wody do konca 'wyciagali' 2 razy gdzie widział co 'tam' robia i widział jaki to był ból . ja na srodkach przeciwbólowych a wyłam z bólu i uciekałam w tego łóżka co przedłuzało badanie a on dopiero jak chwycił mnie za reke i mowił do mnie i głaskał po czole pomógł mi strasznie bo sama bym przez to nie przeszła. nastepnie jak małej tetno spadało i nagła decyzja o cesarce ten szok i strach bo nie bylam na to przygotowana . sama wiem ze rady bym nie dała a to ze był ze mna naweet podczas cesarki i rzymał za reka było zbawieniem. i bede mu wdzieczna do konca za to ze był :)

A propo tego PASAL jak opisujesz poród z tymi 'zapachami' to nie zgodze sie ( chyba ze znasz taki przypadek ) bo aktualnie byłam przy porodzie przyjaciółki i tez zrobiła 'kupe " podczas parcia, tez było krwi i tego tam wszystkjiego i nie czułam nic jedynie słabo mi było z wrazenia jak miałam przecinac pepowine :)

Takze mysle ze to chyba po prostu kazdy tak jakby idzie na zywioł bo nie wiadomo jak cała akcja sie potoczy. :)

A tak teraz z innej beczki powiedzcie mi kochane czy macie jakies sprawdzone sposoby na wzdecia u maluchów? bo niczego głupia nieswiadoma jadłam sobie przez kilka dni rybke z piekarnika Ale taka z tych gotowych w panierce a mała sie meczyła z wzdeciami i probowalismy wszystkiego nawet krople infacol ale nie pomogly dopiero kupiłam Dentinox Colic Drops i te pomogły od razu , i ja wykazujac sie totalna głupota dopiero wczoraj w nocy kapnełam sie ze to to i juz nie jem tego badziewia i jak reka odjął, szok po prostu.
Mój pucuś jutro bedzie miał równy miesiac . jak ten czas leci.szok po prostu :)

Buziolki od Vivienne dla Was kochane cioteczki :)
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #767774 przez srenka_918
Vivienno gratuluję Ci ;) Jesteś już miesiąc tu z nami i musisz się męczyć z wzdęciami ;)
Karo z naturalnych sposobów na wzdęcia to chyba tylko herbatki koper i rumianek... Przynajmniej ja w ten sposób radzę sobie z wzdęciami u małego...

Poziomka, Pasal miłego wieczorku ;)

Pasal a Ty się nie załamuj, one z każdym dniem są starsze i będą się sobą codziennie o kilka sekund lub nawet minut dłużej same sobą zajmować ;) Jeszcze kilka miesięcy i nam tu napiszesz, że się nudzisz, bo dziewczynki same się sobą zajmują, Ty już wszystko porobiłaś i nie wiesz co dalej ;)

11 lata 5 miesiąc temu #767950 przez pasal
Karo Viviennka jest śliczna, również gratuluję miesiąca :) ponoć to jest tak jak z potem, pot jednego człowieka jest dla Ciebie neutralny i go nie czujesz a innego śmierdzi niemiłosiernie. Długoby tłumaczyć o co tu chodzi, ale z krwią i innymi płynami jest podobnie. Ja miałam "przyjemność" leżeć oddzielona kotarą obok rodzącej, smród, krzyki, na szczęście widoki mnie ominęły. I to kilka tygodni przed moim porodem :P

Srenka - ja się nie załamuję, bo wiedziałam już podczas pierwszych tygdni że mając bliźniaki za szybko sie nie wyrwę, ale później będę miała lżej(oby) jak będą raczkować to jest jeszcze bardziej przerąbane bo trzeba podwojnie pilnować, później będzie lipa z chodzeniem, bo obie będą chciały chodzić za rączkę. Ale gdy tylko zrobią się "samodzielne" to już będzie z górki :) piszę do Was z dwójką na kolanach.

11 lata 5 miesiąc temu #768100 przez tweety1992
Cześć ;) WIem że ja nie mam dużo do wniesienia tutaj ale witam się serdecznie ;) Co tam porabiacie? Jak samopoczucie?

Pasal uspokoiło sie od wczoraj u Ciebie?

11 lata 5 miesiąc temu #768289 przez Karo290392
Hej skarby!

Dziekuje za miłe słowa dla mojego pucusia :)

PASAL

No tu sie z Toba zgodze w 100% dlatego co człowiek to inne podejscie i przezycia nawet tej samej sytuacji. :)
Kurcze kobitki...fajnie macie ze tak sie spotkac mozecie . normalnie Wam zazdroszcze :)

TWEETY
Kazdy ma duzo do wniesienia :D i niech kazdy sie wypowiada bo od tego forum mamy :)
Przechodzimy tu nasze załamania smutki troski i radości :) Gadamy o waznych sprawach i o bzdetach :)

Bez moich forumowych e-cioteczek było by nie raz ciezko :*:*:* za co jestem wam kochane straszNie wdzieczna :*

11 lata 5 miesiąc temu #768308 przez srenka_918
Hejka ;) Ja dziś mam dzień słodycza... Ciągle za mną chodzi coś słodkiego... Już zjadłam 2 kostki gorzkiej czekolady, żeby to wniosło coś do organizmu... Ale i tak mnie ciągnie... Litr lodów bym wciągnęła ;) Ale będę twarda! Jak dieta to dieta

11 lata 5 miesiąc temu #768317 przez tweety1992
Karo290392 Twoja córka ma piękne imię :D Mężowi się też podoba. Wybacz że zapytam ale nie miałaś problemu w Polsce z nadaniem tego imienia? I czy mogłabym zapożyczyć jeżeli mąż się zgodzi?

srenka_918 Ja zjadłam duuużego pączka z bitą śmietaną i czekoladą popijając soczkiem pomarańczowym :D A mam ochotę na spaghetti :)

11 lata 5 miesiąc temu #768398 przez srenka_918
Tweety ale ja się odchudzam z dziewczynami ;) a Ty możesz, masz prawo, a nawet przymus raz na jakiś czas ;) a Karo o ile się nie mylę gdzieś za granicą ;)

11 lata 5 miesiąc temu #768402 przez tweety1992
Ahaaa ... to już wiem skąd te nie typowe imię :) To coś czuję że w Polsce chyba nie da rady takiego imienia ;)

Jutro muszę się zmusić i posprzątać no i te spaghetti uważyć :)

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka