BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 2 miesiąc temu #765727 przez pasal
a no właśnie, ciągle zapominam o tym, że różnie się od Was tym, że mam dwie. I w sumie osobno może i byłyby grzeczne.. kilka nocy na pewno miałabym już przespanych, bo mają jakiś głupi system, że jednej nocy świruje jedna a drugiej druga. U mnie faktycznie praca przez cały dzień :/

Juz jesteś na pampkach 4? matko kochana, my od tygodnia na 3 :) Dziewczyny mi strasznie mało jedzą. w nocy 30 - 60 ml.. a zazwyczaj jedzą 120. Nie wiem o co chodzi. Srenka, a Ty masz jakąś oriętację przy cycku ile mały może zjeść?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #765739 przez poziomka-1801
Ja mam pampers 4+ juz od miecha bo 3mial do pepka. Widzisz pasal a mialam dac Ci moje pampery i o tak sie mijamy.
Odebralam dzisiaj bryle do czytania i pracy przy kompie z filmana i w ogole jak maciora wygladam...a jeszcze mam dwa zeby po ciazy do zrobienia.
Do mpjej grupy na studiach doszedl gosciu no ciacho nad ciachami kazda sie slini na jego widok nie dosc ze ciemny brunet to jeszcze cialo modela,ladnie wyrzezbione pachnacy...a ja siedze w kacie patrzac sie na laptopa i zdj mojego synka...nie to zebym zalowala bycia mama..ale czasami mam jak Ty pasal...co jak mu sie znudze? przeciez wiadomo,nawet bedac w kryzysie nie odejde od niego bo mamy filipa...ale zdrady i inne takie...ciagle chodzi mi to po glowie ze znajdzie sobie lachona na szpilkach po fryzjerze z tipsami solarka...a ja..w adidaskach zaczesana w kok...boze tragedia. Kupilam wczoraj ladna bielizne..podchodzzilam 3razy i myslalam wziazc czy nie..no wzielam,walnelam prysznic debiling zrobilam i te sprawy zalozylam bielizne i wiecie co? Na wieszaku byla seksi a na mnie...no porazka...tu brzuszek wypada tu boczek uda jak u konia..o cellulicie bez komentarza..i te rozstepy. Poplakalam sie i przebralam w worek czyli tshirt bedacy moja pizama od czasu porodu....czulam sie tak beznadziejnie niekobieco ze az sie wstydzilam wyjsc przed partnera oczy.

Moj Fifek je 150-180ml zalezy jaki glodny wiec Twoje pasal b.malo jedza...choc moze to przez to ze maja mniejsze brzuszki

11 lata 2 miesiąc temu #765747 przez srenka_918
Jak daję małemu herbatę to wciąga 100ml max, ale to tak między posiłkami... No i od tygodnia mogłoby się coś zmienić nie wiem, bo mały nadal obrażony na butlę...
Ile mały może zjadać mleka to do końca nie wiem, ale jak odciągam z cyca bo np mały dłużej śpi i wypije tylko jednego cycucha to drugiego odciągnę i jest 150-180ml ale całego nie wypije bo z tego co pił mogę jeszcze 30-60 odciągnąć

Mały właśnie łapie szczebelka w łóżeczku i je ciągnie, jeszcze trochę i podłapie że można się podciągać... W sobotę muszę obniżyć spód do połowy...

11 lata 2 miesiąc temu #765802 przez andzia90
Witam Serdecznie!

Mam na imię Aneta, mam 23 lata i jestem w 25 tc :)
Termin mam na 5 lutego ale pewnie urodzi się pod koniec stycznia jak pół mojej rodziny :)

Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamy :)

11 lata 2 miesiąc temu #765822 przez tweety1992
Witamy Andziu u Nas ;) Rozgość się i myślę że będzie Ci tu z Nami dobrze ;)

11 lata 2 miesiąc temu #765831 przez andzia90
Napewno będzie :) mam nadzieje ze dowiem się kilku ważnych rzeczy tutaj :)

11 lata 2 miesiąc temu #765877 przez srenka_918
Witaj Andzia ;) Dowiesz się dowiesz ;) czasem aż za dużo ;) ale co najważniejsze nie przestrasz się macierzyństwa ;)

11 lata 2 miesiąc temu #765887 przez tweety1992
Co chcesz wiedzieć pytaj :) Ja pierwsza ciąża i jak tu trafiłam bałam się ale dziewczyny bardzo są pomocne i miłe ;) Atmosfera jak w domu przy kawie i ciasteczku :D

11 lata 2 miesiąc temu #765890 przez pasal
Poziomka, czujemy dokładnie to samo. Jako że straciliśmy na nocy poślubnej chciałam to nadrobić i kupilam kostium, który leży głęboko w szafie w reklamówce i wygląda tam lepiej niż na mnie. Moje dziewczyny pod koniec 1 miesiąca jadły po 40 ml, wychodzi wiek korygowany. Ostatnio Zuzi odbiło i tak mało je, trzeba w nią wciskać. A my się w sobotę widzimy? bo już wszystkim powiedziałam, że mam ważne zajęcia na uczelni :p

Cześć Andzia, my już matki weteranki, jak będziesz miała pytania to śmiało :)

11 lata 2 miesiąc temu #765895 przez pasal
Srenka, ale ten Twój mały kumaty.. szok!

Andzia, nie słuchaj zbytnio mnie i poziomki :P jej mały i moje dziewuchy to terroryści :)

11 lata 2 miesiąc temu #765900 przez srenka_918
Pasal najgorsze jest to, że nawet jak uda nam się zapomnieć o naszym wyglądzie to jesteśmy zbyt zmęczone by czerpać radość z "tego"...

Coś mi na uchu urosło i w dotyku to jest kulka koło dziurki po kolczyku i wielkości groszku, ale bardzo i to bardzo bolesne i gorące... Nie wiem co to i czym to potraktować...

11 lata 2 miesiąc temu #765909 przez srenka_918
Andzia mogę się pochwalić, że jak będziesz miała takiego syna jak mam ja to dziękuj Bogu codziennie ;)

Tylko że dziś po południu dał ładny popis humorku... Kupy 5 dni nie robił i widzę że go brzuch boli... Teraz śpi, ale nie wiem jak długo, bo co chwilę go coś "przerżnie" w brzuchu i krzyczy...

11 lata 2 miesiąc temu #765912 przez andzia90
To moja pierwsza ciąża i nie wiem szczerze czego mam się spodziewać, już mam powoli bliżej niż dalej ale największe obawy to chyba sam poród. Jestem nastawiona ze wchodze , rodze i wychodze hehe ale słyszałam ze to tak łatwo nie jest.

11 lata 2 miesiąc temu #765919 przez andzia90
Na tym etapie mogę powiedzieć ze mój mały nie lubi zbytnio badań usg bo sie wierci i nie chce się pokazać mam nadzieje ze nie będzie uparty jak tata :D

11 lata 2 miesiąc temu #765925 przez srenka_918
Pawełek też był taki uparty ;) Dopiero w 28tyg dowiedziałam się jaka będzie płeć ;) wcześniej ciągle boczkiem nóżką zakrywał ;)

Ja tam swojego porodu opowiadać nie będę bo się przestraszysz ;) ale powiem tak, że łącznie trwał prawie 34 godz... Ostatnio liczyłam ;) Bo wcześniej byłam pewna że 22 ;)

Ciesz się tym stanem w którym jesteś ;)

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka