BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 2 miesiąc temu #766212 przez andzia90
ja się dowiedziałam w 22 tc ze będę miała synka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #766225 przez tweety1992
Super :) Ja baaardzo marzę o synu zaś mąż o córce. Także zdania są podzielone co nie zmienia faktu że co będzie to będę przeszczęśliwa bo juz nie umiem się doczekać i zawsze chciałam mieć rodzinę własna której no niestety nie miałam w całości.

11 lata 2 miesiąc temu #766234 przez pasal
Tweety jak będzie córa to będziesz miała dużo rzeczy po moich terrorystkach :) chociaż pierwsze ubrania na niebiesko u mnie bo mąż do końca wierzył, że będzie miał syna.

Wiecie, że w końcu mi się udało zmusić tego lenia do robienia w domu i opieki nad małymi? Na dniach dostanę od fotografa zdjęcia z sesji to Wam pokażę, jak się dziewuchy zmieniły :)

11 lata 2 miesiąc temu #766237 przez pasal
No i dużo na temat określenia płci dziecka może Wam powiedzieć poziomka, której córka pod koniec ciąży okazała się chłopcem :P także nie ma co kompletować różowej bądz niebieskiej wyprawki :P

11 lata 2 miesiąc temu #766241 przez tweety1992
No ja mam kolorowa strasznie bo nie chce zrobic rybki :p

A ja jak juz zmusilam mojego do znalezienia roboty pomocy i wgl do zmiany siebie to sie rozchorowal mi i ma cos z plecami ze ledwo sie rusza ;/

Na dodatek chyba mnie zarazil i zas bede chora ;/

11 lata 2 miesiąc temu #766243 przez srenka_918
Jeśli trzeba wykonać testy genetyczne to jest się na 100% pewnym płci i to już na początku ciąży, Ja dokładnie nie wiem na czym to polega i w jakim celu się powinno robić, ale moja koleżanka z sali poporodowej miała takie badanie w 12 tyg bo dziecko miało podejrzenie downa i czegoś tam jeszcze i jej mąż chciał usunąć to dziecko a ona te badania robiła żeby pokazać mu że jest jakaś szansa na zdrowe dziecko i się udało, w badaniach wyszło że zdrowe

11 lata 2 miesiąc temu #766258 przez pasal
Moja znajoma też miała te badania żeby wykluczyć wady genetyczne, często zalecane jak kobieta straci dziecko w późnym okresie ciąży. Niestety to sporo kosztuje. Jak się po urodzeniu dowiedziałam, wszystkie bliźniaki powinny mieć takie badania żeby zobaczyć czy z łożyskami coś tam ok ( że jak się wyciągnie bliźnię 1 to czy 2 w tym czasie nie umrze) i czy nie są zrośnięte. Mi oczywiście żadnen ginekolog o tym nie powiedział.

Dziewczyny, podrzuccie pomysł na obiad

11 lata 2 miesiąc temu #766262 przez tweety1992
Ja mam od paru dni ochotę na spaghetti :D ale także piersi z kurczaka z frytkami i sałatką warzywno-śledziową w majonezie :D

11 lata 2 miesiąc temu #766273 przez srenka_918
Ja mam dziś pulpeciki wołowo-kurczęce z serem ;) I do tego ziemniaczki "spiłowane" na okrągło ;) Lubię krągłości ale nie u siebie ;)

11 lata 2 miesiąc temu #766279 przez tweety1992
Hehe ... Zadna z Nas chyba nie lubi u siebie okrągłości :p

11 lata 2 miesiąc temu #766491 przez srenka_918
w ciąży nawet lubiłam mój okropnie wielki i okrągły jak kuleczka brzuch

11 lata 2 miesiąc temu #766492 przez andzia90
Moim zdaniem badania genetyczne są przydatne bo lekarz może powiedzieć co jest nie tak czy wszystko się prawidłowo rozwija. Ja miałam własnie robione w 11 tygodniu i badanie nie wyszło za ciekawie bo jedna komora serduszka się nie domykała i były szmery, dlatego 2 tygodnie później miałam dokończenie badania i już ze serduszkiem było wszystko ok a dlatego miałam przyjść jeszcze raz bo lekarka nie mogła małego zbadać bo strasznie uciekał :D Drugie genetyczne też już za mną ale jest wszystko ok jeśli chodzi o dziecko i własnie na tym badaniu lekarz powiedział ze to będzie syn :) Niestety są drogie te badania ale jak lekarz zalecił to warto to zrobić , u mnie w rodzinie były choroby przewlekłe i pewnie dlatego miałam skierowanie

11 lata 2 miesiąc temu #766495 przez andzia90
ja mam bardzo mały brzuch jak na 6 miesiąc ale pewnie niebawem mnie wysadzi do przodu :)

11 lata 2 miesiąc temu #766534 przez agnieszka31
Witam, nazywam się Agnieszka i jestem w 23 tygodniu i 3 dniu ciąży.Termin mam na 16 lutego:)
Już nie mogę się doczekać aż przytulę swoje maleństwo:)

Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy :)

11 lata 2 miesiąc temu #766555 przez andzia90
Witaj Agnieszka :)miło Cię poznać :)

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka