BezpiecznaCiaza112023

Witajcie Dziewczynki :)

10 lata 9 miesiąc temu #846817 przez srenka_918
Nike też często miałam taki problem że mały chce spać a tylko płacze, więc wypracowaliśmy taki rytuał, że jak jest pora na sen kładę małego do łóżeczka i go głaszczę po pleckach, on się śmieje i jak widzę że już mu oczy lecą to dostaje buziaczka i wychodzę z pokoju, lub siadam tak żeby mnie nie widział, 2 tyg nauki i śpi jak w zegarku ;)

Karolcia Pawełek dostaje 120mm rano po śniadaniu (bo na śniadanie dostaje pół jajka na twardo, chlebek z masełkiem, lub coś innego ale z takich "dorosłych" pokarmów) potem dostaje 120mm przed drzemką o 12 (śpi ok 2 godz) a potem dostaje 180mm na noc i po tym śpi 5-6 godz i dostaje znowu 120mm i śpi do rana. Daję mu w takich ilościach bo więcej nie wypije, bo ma zapełniony brzuszek czymś innym ;) a w nocy często nawet 120 nie wypije i ma odlot, ale jak chcę mu dać herbatę to go tylko rozbudzi...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #847016 przez nike84
Tzn u nas wieczorem nie ma w ogóle problemu z zasypianiem , bo jest kąpiel, butla i do spania. Problem pojawia sie w dzień jak juz widzę, ze jest zmęczony zabawą. Zamiast iśc spać to pociera oczka i płacze :huh: Ale wydaje mi się że to przez tego ząbka, bo dzis zauważyłam ze mu sie juz przebił!!!! :cheer: i wystaje kawałek dolnej jedynki ;)

srenka to Twój Pawełek niedużo je! Bo mój Kacper do tej pory jadł rano 150ml mleka, na drugie śniadanie 150ml mleka, koło 14 obiadek ze słoiczka, potem koło 17 150ml mleka, i przed spaniem 150ml z kaszką. A teraz je tak samo tylko muszę juz dawać 180ml bo głodny i zły ciągle był ;)

10 lata 9 miesiąc temu #847104 przez srenka_918
Nike ja nie mogę powiedziec że Pawełek mało je ;) On ciągle coś je, bo jak nie je to się wścieka i tylko ilość mleka znam i potrafię kontrolować a reszty nie kontroluję... Bo na śniadanie za każdym razem nie zje tyle samo chlebka czy też jajka, czasem mu daję dźem mojej roboty, potem dostaje mleko, a za 2 godz to już mu muszę biszkopciki dawać żeby do obiadu przetrzymał, po obiedzie chce iść spać to daję mu mleko i go kładę, jak się wyśpi to chce herbatę, po herbacie czuje głód to dostaje jakieś ciasteczka lub chrupki, potem deserek składający się z dwóch smaków owocowych i kaszy manny (np banan-jabłko) Robię mu każdy posiłek sama, więc niby powinnam wiedzieć ile zjada ale raz chce jeszcze a raz zostawi połowę.. Przed spaniem znów dostaje chleba/bułkę i mleko i do spania

10 lata 9 miesiąc temu #847116 przez KarolciaZumba
Ja nie mogę ile te wasze dzieci jedzą szok !!! :D a Majcia tylko cyc i cyc :D

Kurde koleżanka właśnie mnie wystraszyła bo chodzi ze swoim 3 miesięcznym synkiem na rehabilitacje bo zle byl ułożony w brzuszku i prawa stope ma skrzywiona do wewnatrz tak ajkby motylka robił i przez ta stope ma podwyższone napiecie i tak była taka dziewczyna która chodzi z córką bo ma spała z otwartą buzią i to jest oznaka obnizonego napięcia , a Majcia właśnie często śpi na dworze z otwartą buzią !!!!

10 lata 9 miesiąc temu #847188 przez KarolciaZumba
Dziewczyny a jak wasze włosy i paznokcie po ciązy? U mnie dramat !! :dry:

10 lata 9 miesiąc temu #847207 przez nike84
Karolcia jakie włosy? Ja już łysa jestem prawie :( Zaczęłam łykać jakieś tabletki ale średnio w to wierzę. Zresztą jak mi to powiedziała pani w aptece, ze przez całą ciażę nam nie wypadają włosy, wiec to co miało wypaść w ciąży, MUSI wypaść po porodzie :dry: Tylko ze ja mam wrazenie ze mi wypadło już dwa razy więcej niz powinno :( A paznokcie z kolei rewelacja. Ja przed ciążą robiłam co miesiąc paznokcie żelem (ale bez tipsów :P ) bo takie miałam słabe swoje paznokcie. A teraz mam paznokcie nie do zdarcia :) Aż sama w szoku jestem :)

A co do napięcia mięśniowego to jie martw się mój Kacper też nie raz śpi z otwarta buzią, ale łącze tego z napięciem bo z tego co wiem to na napięcie składa sie więcej czynników ;)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #847226 przez nuśka09
Nike gratuluję ząbka :) Grzeczniutki twój Kacperek i jeszcze tak ładnie śpi :cheer:
Mój szkrab nadal w nocy co 2-3h się budzi;/
Karolcia mi od niedawna zaczęły włosy wypadać garściami ;/ ale są w dużo lepszej kondycji niż przed ciążą :) a z paznokciami nigdy nie miałam problemów-teraz też nie mam :)
A na pobudzenie laktacji to tak jak srenka pisze laktator pomaga, ja się nie dawno wystraszyłam bo miałam jakoś mniej pokarmu ale laktatorem pobudziłam i wszystko gra :) mam nadzieję że dotrwam z pokarmem do roku :)

Wczoraj byliśmy na szczepieniu, Maks się elegancko zachował :) wazy 6,60 i ma 64 cm ;)
I idą mu dwie jedynki :dry: lekarka twierdzi ze do 2 miesięcy jeszcze trzeba poczekać bo dopiero mu się dziąsła spłaszczyły. Te noce nie przespane to prawdopodobnie przez to :dry:

10 lata 9 miesiąc temu #847420 przez srenka_918
Karolcia otwartą buzią się nie przejmuj ;) A Majka zasypia ze smoczkiem? Bo jak ja obsewruję małego w dzień (w nocy niech robi co chce byle dał mi się wyspać ;) ) to jak zaśnie ze smoczkiem to go wypluje i zostaje mu buzia otwarta na dość długo ;) Czasem jeszcze tak godzinę śpi z otwartą buzią, a jak go dotknę w nosek, usteczka lub policzek to zamyka, a to świadczy o prawidłowym napięciu ;) Bo sama otwarta buzia to może być urok ;) Albo katarek, albo przemęczenie (przynajmniej jak ja jestem przemęczona i śpię na wznak to sama mi się buzia otwiera i potem chrapię ;) )

Nuśka to też masz dzielnego synka ;) Pawełek wczoraj też był na szczepieniu i był dzielniejszy niż ja ;) mnie zemdliło na widok igły ;) Ale w wczoraj to się w ogóle masakrycznie czułam... Jak nigdy 2 razy wymiotowałam... A dziś rano znowu... Ale dziś po tym incydencie czuję się jak nowo narodzona ;) A wczoraj to mi nic nie pomagało na mdłości... a mimo wszystko już kilogram przytyłam... Tłumaczę sobie że to się woda zebrała w organizmie... Mam nadzieję że to prawda...

10 lata 9 miesiąc temu #847592 przez KarolciaZumba
Aa myślałam,że tylko ja zostanę łysa ;) Trochę mnie pocieszyłyście :D

Nike Pawełek zaraz zacznie chodzić to i wszędzie będziesz musiała za nim biegać więc wszystko spalisz :laugh:

10 lata 9 miesiąc temu #847646 przez srenka_918
Karolcia ja mam nadzieję że on będzie taki mało ruchliwy jak jest teraz, bo jak mnie będzie zadyszka łapać, to nie wiem jak sobie poradzę...

Aha, zapomniałam Ci napisać o włosach ;) zajdź w ciążę to przestaną wypadać ;) Mi już znów przestały wypadać, a leciały tak, że jak skończyłam się czesać to moja szczotka jak mops wyglądała....

10 lata 9 miesiąc temu #847772 przez KarolciaZumba
oo nie nie Srenka Majcia mi wystarczy :D
Normalnie dzisiaj w nocy spała 4 h odkąd ją położyłam jest progres !!!
Nike gotujesz coś już Kacperkowi czy dajesz słoiczki?

10 lata 9 miesiąc temu #848314 przez justyna99
Cześć dziewczyny jestem tu nowa jestem w 17 tygodniu pozdrawiam

cieplutko:)

10 lata 9 miesiąc temu #848316 przez justyna99
Witajcie dziewczyny jestem z Sosnowca i zastanawiam się gdzie rodzić może coś poradzicie czekam na porady

10 lata 9 miesiąc temu #848335 przez KarolciaZumba
czesc Jutstyna:)
No niestety ja rodziłam w Irlandii więc nie pomogę :)

10 lata 9 miesiąc temu #848364 przez srenka_918
A ja okolice trójmiasta ;)

Dziewczyny odwołuję to co mówiłam, że przestały mi włosy wypadać.... Nie wiem co się stało, ale dziś rano po umyciu włosów przy czesaniu tyle kłaków mi wypadło, że od porodu tyle jeszcze na raz mi nie wyszło....

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka