- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Maj 2010
Mamusie Maj 2010
- angela660
- Wylogowany
- rozmowna
Ilonka trzymaj się twardo :* Trzymam kciuki i mam nadzieję, że Maleństwu szybko się znudzi w brzuszku:) A małe tęsknoty rozgrzewają związek;D
gold_butterfly - współczuję nieprzespanej nocki, ja dziś o dziwo bezproblemowo - można powiedzieć. Staniki kupowałam przez internet ok. 30 zł chyba kosztowały. Takie zwykłe "szmaciane", żeby nadawały się do spania.
Myślicie, że to chodzenie po schodach i spacer i w ogóle te wszystkie "przyspieszacze" porodu dają cokolwiek?
A mam pytanie, jak odejdzie czop śluzowy to można się jeszcze kochać? Bo o ile mi wiadomo nie powinno się, ale udało mi się znaleźć już różne teorie...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sloneczko
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- W małych rączkach mieści się cała miłość.
strasznie dawno mnie tu nie bylo!! ;(((
ale od czwartku mam grype jelitowa i do tego 39 stopni goraczki od piersi.. ( niewiadomo skad, sciagam, mala spija, to fakt pokarmu mam duzo) i od wczoraj mala dostala lekkiego kataru..
dobra rada przy karmieniu jak tylko poczujecie ze Was goraczka lapie, kupicie twarog i polzcie na piersi ale nie ma brodawki, na 30 min zakryjcie reczkiniem papierowym i na to recznik.
aha i zmuszajcie sie do jedzenia zaraz po porodzie, ja nie jadla tak dobrze bo wcale zawsze apetytu sie nie ma (podobno) i teraz mam tragedie...
nie mam czasu zeby Wasze posty czytac z czego jest mi strasznie i to bardzo strasznie przykro, napiszcie mi w skrocie czy ktoraj zostala mamcia.
buziaki dla Was bede zagladac tak czesto jak tylko bedzie sie dalo...
- angela660
- Wylogowany
- rozmowna
- sylwus136
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek :** 13.04.2010 :** Kocham nad życie :*
cycki miałam jak balony...bolały strasznie...a teraz pokarmu nie mam prawie wcale...mały musi pic bebilon 1 bo nie jestem w stanie go wykarmic...i nic nie pomaga...taka jakas głupia ta moja natura.
a co do jedzenia to racja nie ma sie apetytu.Ja jednego dnia zjadłam az kawałek chleba i jogurt...
ale to mija na szczescie i apetyt wraca
trzymaj sie
- sloneczko
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tez podawali malej mleko z pudelka ale wszystko zwracala, wiec sciagali mi bo ja nawet sil oczu nie milam otworzyc.
no ja licze na ta poprawe i to szybko, bo to tragedia, co 5 min musze isc do wc, karmie musze mala zostawic bo mnie wc wola. Eh
to moze ilonka urodzi wreszcie biedna juz sie doczekac nie moze.
- gold_butterfly
- Wylogowany
- rozmowna
No a Ilonka oby jak najszybciej urodziła.
Ja jutro rano jadę do okulisty i na badania krwi i moczu. Potem jeszcze jadę kupić jakiś wygodny fotel do karmienia,także mnie do wieczora nie będzie - więc nie będę się odzywać,ale bynajmniej nie dla tego,że urodzę Jak tam Wam minęła niedziela? Ja właśnie czekam na rogaliki - jutro może zajadę do babci,to jej podrzucę wypiek - ostatnio strasznie choruje. A że jest łakoma,to pewnie się ucieszy
- sloneczko
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
oh masz babcie, to pieknie ja juz dawno zadnego z dzadkow nie mam..
ja tez mam wielka nadzieje ze ten kryzys minie, juz zastanawiam sie czy psychologa nie isc... i ta biegunka eh, co najgorsze jest mala czuje ze ja sie wszystkim denetwuje i ja wiem ze ona dlatego niechce tak pic ode mnie, jak jest z tesciowa czy z mezem jest ona calkiem inna, a jak my tylko dwie na chwile zostaniemy to jest tragedia, az plakac mi sie chce bo tyle o nia sie silowalam a teraz jej "wychowac" nie umiem.
sorry ze sie wyzalilam, pisze tylko o sobie ale nikomu nie zycze takie stanu i problemu.
mam wielka nadzieje ze Ilonka juz ma Wiktora przy sobie
- sylwus136
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek :** 13.04.2010 :** Kocham nad życie :*
np.u mnie było tak ze Kacperkowi mama ( czyli ja) kojrzyła sie tylko z jedzeniem wiec jak brałam go na ręce to strasznie płakał i domagał sie jedzenia.Dawałam mu cyca on chwile pił po czy wypluwał i w nerwach szukał sutka bo przeciez mu uciekł a był głodny.Ja cała w nerwach bo wkładam mu sutka do buzi...on chwyta ale zaraz puszcza,cały robi sie sztywny i ryk....normalnie nerwy mi wysiadały.
Teraz ma juz prawie 4 tygodnie i powiem Ci ze jest poprawa.Jak biore go na rece to sie przytula po czy jak zaczyna płakać to robie mu mleczko ( bo ja wicej go karmie sztucznym) pije,uspokaja sie i śpi.A jak daje cyca to troche ma jeszcze tego nerwa ale już mniej. Bedzie dobrze wierze w Ciebie
- gold_butterfly
- Wylogowany
- rozmowna
Ja mam jeszcze od strony mamy dziadka i od strony ojca - dziadka, babcię i ... prababcię - ma 90 lat i czuje się wyśmienicie jak na ten wiek. Czasem mojego męża myli z bratem,ale to rzadko się zdarza. Teraz zostanie praprababcią :-D
- natmur11
- Wylogowany
- Moderator
- Otrzymane podziękowania: 1
sloneczko to naprawde masz przechlapane, dobrze ze masz meza i tesciowa przy sobie to zawsze jakas pomoc jest.
no a moj maluszek jakos malo ruchliwy sie zrobil, no ale w sumie nie dziwie sie juz tam miejsca nie ma pewnie. dzis przekonalam mojego P ze jeszcze mozna sie poprzytulac a nawet jesli to bede sie cieszyc jak maluszek bedzie chcial wyjsc wczesniej, no i w koncu ustapil wiec czekam do wieczorka.
no i mam pytanko ile mniej wiecej jest wod plodowych, tzn jakiego potopu moge sie spodziewac w razie odplyniecia nie wiecie moze?
- angela660
- Wylogowany
- rozmowna
mój mały też jest dziś mniej ruchliwy, już robiłam sobie nadzieję, że może szykuje się do wyjścia;p ale chyba nic z tego...
- natmur11
- Wylogowany
- Moderator
- angela660
- Wylogowany
- rozmowna
wszyscy są zdziwieni jak o tym mówię, mam tak od dłuższego czasu, ale od 2 dni to już tragedia- ledwo co się ruszam;/ jak rozchodzę to jest nawet ok, ale żeby wstać z łóżka czy nawet z krzesła... ;/ tragedia i to nawet nie tyle, że tak boli ale paraliżuje;/
- natmur11
- Wylogowany
- Moderator
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72