BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

14 lata 10 miesiąc temu #18552 przez gold_butterfly
Dziękuję Wam dziewczyny. Od porodu jeszcze nie dałam rady usiąść - piszę to na stojąco :-/ Podczas porodu zrobili mi nacięcie,ale niestety niunia okazała się za duża,a ja za mocno parłam i nim lekarz zdążył zareagować, rozerwało mnie w drugim miejscu - kawałek prawego pośladka. Potem poszły szwy jak się schylałam - wdarło się jakieś zapalenie i podmywam się jakimś specjalnym preparatem,który dali mi na szpitalu. Ola ciągle siedzi przy cycu, więc nie mam za dużo czasu. Może w poniedziałek znajdę trochę czasu. Ściskam Was cieplutko! :-*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 10 miesiąc temu - 14 lata 10 miesiąc temu #18574 przez ilona
dziewczyny to mój synek Wiktor ;) tu 4 dniowy
Załączniki:

14 lata 10 miesiąc temu #18586 przez sloneczko
no ziecia mam slicznego ;)

maja cos wspolnego z Laura.. ciemne wloski, choc mojej Lauri sa juz jasne brazowe.

przystojniak z niego ;)
ilonka jak sie czujesz?

i reszta jak sie czujecie, juz doszlyscie do siebie po porodzie?

moze jakos bede Wam mogla pomoc, piszcie jak macie problemy!

14 lata 10 miesiąc temu #18594 przez ilona
sloneczko czuje się świetnie, naprawdę nie odczuwam na razie bynajmniej, że miałam cesarkę.
no rzeczywiście włoski maja podobne ale Wiktorowi tez na pewno zjaśnieją, bo ja tez takie miałam po urodzeniu a teraz mam ciemny blond, maż tez.

14 lata 10 miesiąc temu #18595 przez sylwus136
ilona śliczny maluch :)włoski ma super :) takie długie i czarne :)
mój mały tez ma długie ale blond wiec tak tego nie widać :)
a jak Ci przesypia noce? daje Ci odpoczac czy raczej nie?
Najwazniejsze zeby byłzdrowy buziaki dla Ciebie i Wiktorka :*

gold_butterfly biedulko wiem co to znaczy jak ma sie szwy choc mi sie nie porozrywały wiec Ty kochanie musisz to czu sto razy mocniej...Dobra rada to tam gdzie siadasz bierz sobie miękką poduszeczkęlub kocyk,dbaj czesto o rane,zakładaj jedwabne majtki,lezac na tapczanie podkładaj sobie miedzy plecami a pupą poduszeczke wtedy jest łatwiej ( mi osobiscie to pomagało) Trzymaj za Ciebie kciuki :*

14 lata 10 miesiąc temu #18597 przez natmur11
Ilona sliczny ten twoj synus:) cudo poprostu:) u nas jak narazie wszystko sie uklada super, Klaudusia jest strasznie zywym dzieckiem, plakac prawie w ogole nie placze ale za to wczoraj pokazala ze potrafi krzyczec jak jej sie nie podoba cos a jak biore na raczki kruszynke to juz spokojna;] jednym slowem zaczela terroryzowac mamusie:) nie bede ukrywac ze w sumie nie mam nic przeciwko temu:) za te wszystkie trudy i meki ktore przeszla jestem w stanie powolic jej na wiecej, chociaz wiem ze to niezbyt dobrze.
dwa dni temu mojej niuni odpadl kikut pepowiny i teraz powoli goi sie pepuszek, polozna kazala mi tylko ciepla woda przemywac i suszyc ale i tak raz dziennie delikatnie przysusze spirytusem.
a dzis moja istotka ma juz tydzien. potem zrobie aktualne zdjecie to wrzuce.
mnie za to bola plecy polozna mowi ze to bol po porodzie i ze powinno przejsc za 6-8 tygodni.

14 lata 10 miesiąc temu #18599 przez sloneczko
natmur jeszcze bedzie czesto odczuwac plecy, bole krzyza czy macicy, macica teraz sie kurczy i wywoluje bole poporodowe, jezeli sa silne np pod czas karmienia, po karmieniu ja sie wrecz zwijalam z bolu do ok 10 dni po porodzie to mozesz wziac paracetamol 500, nie zaszkodzi ani Tobie ani malej.

no moja tez teroruje nas.. ale staram sie jej nie brac na rece dopiero jak przestanie plakac czy marudzic, bo tak to ona sie nauczy i naparwde sobie pozniej nie poradzisz, bedziesz musiala ja nosic i nosic..

wracajac do wlaskow, to ja mam brazowe a maz ma blond wiec licze na to ze mala bedzie miec ciemny blond, tak bym sobie wymarzyla.

dziecko widzi od ok konca 3 tygodnia zycia i wtedy tez juz pojawia sie podobny kolor oczu jaki juz bedzie miec malenstwo ( tak mi polozna powiedziala) wiec moja mala jak na ta chwile ma oczka po tacie, szaro niebieskie, ja mam zielone..

milej niedzieli zycze

14 lata 10 miesiąc temu #18600 przez ilona
Sylwuś no ogólnie nie mogę narzekać :) mały krzyczy jak ma mokro w pieluszce to od razu to alarmuje, a jak robi się głodny to najpierw powoli daje o tym znać i cicho ale pięć minut spóźnienia i jest taki krzyk, że cały dom na nogach :) ale jak się tylko przyssie do cyca to już jakby dziecka nie było. :)
a co do nocnych karmień to je po kąpieli czyli około 21, ale wtedy zjada mało bo zasypia szybko(wiem, że to strasznie późno dla dziecka ale tak mi wstaje i raczej mu to pasuje) to mi śpi do północy, wtedy się dobrze najada i śpi do 3
a o 3 dostaje butelkę z odciągniętym mlekiem i śpi do 6.
W dzień tez średnio co 3 godziny je.

14 lata 10 miesiąc temu #18601 przez Madzia89862
ilonka super maluch pozostale rowniez dzieciatka:)co do oczek to do roku maja prawo sie zmienic.oczywisxie nie chodzi o zmiane z niebieskiego na brazowe:)tylko taki mniejsze roznice

14 lata 10 miesiąc temu - 14 lata 10 miesiąc temu #18602 przez sylwus136
Ilonka mój mały jest kapany w granicach 21.00-22.00 to zalezy od tego czy mamy gosci,czy pozno wracamy do domu i itp.:) wiec sie nie martw ze to pozno u Ciebie :)
zasypia przed 22.30 i spi mi np. tak jak dzis do 5 :D
Jesli chodzi o dzień to Kacperek je własnie co 3 godziny wiec mamy tak samo :)

Natmur mnie po porodzie tak strasznie bolał brzuch ze zwijałam sie z bólu normalnie jak bym miała straszne skurcze.Normalnie ruszyc sie nie mogłam.To macica sie skurczała i to dlatego.teraz juz mnie na szczescie nie boli :)

a oto aktualne zdjecie mojego synusia :* :
Załączniki:

14 lata 10 miesiąc temu #18603 przez Madzia89862
nie widac zdjecia:(

14 lata 10 miesiąc temu #18604 przez Madzia89862
ajest:)cos mi sie nie wyswietlilo:)sliczny twoj maluszek:)patriota maly:)

14 lata 10 miesiąc temu #18605 przez ilona
Slicznie Kacper wygląda.
a jeśli chodzi o bóle brzucha to ja w 4 dobie w szpitalu jak jeszcze byłam i karmiłam Wiktora leżąc na łóżku czułam normalnie tak jakbym miała w brzuchu jeszcze jedno dziecko które mnie baaaardzo mocno kopie,... teraz tez czasem skurcze mnie łapią, to aż mi świeczki w oczach staja.

kurde zaraz mamy gości....

14 lata 10 miesiąc temu - 14 lata 10 miesiąc temu #18606 przez sloneczko
ale to wlasnie dobrze ze mamy takie bole, bo wtedy wiemy ze macica sie kurczy, i im czesciej tym lepiej.

ja tez wlasnie po karmieniu mialam dlatego przed samym karmieniem bralam paracetamol.

sylwus to polaczek Twoj jest sliczny,a jaki juz duzy. loo

moja niestety czy w dzien czy w nocy je co 2 godziny i budzi sie jak by w niej jakies budzik byl, dokladnie co 2 godz, czasem przespi 3 ale to zadko, albo gdy jest u babci haha.

a to moja mala z wczoraj, wczoraj bylo dokladnie miesiac jak jest z nami.
Załączniki:

14 lata 10 miesiąc temu #18608 przez sloneczko
ilona napisał:

a co do nocnych karmień to je po kąpieli czyli około 21, ale wtedy zjada mało bo zasypia szybko(wiem, że to strasznie późno dla dziecka ale tak mi wstaje i raczej mu to pasuje) to mi śpi do północy, wtedy się dobrze najada i śpi do 3
a o 3 dostaje butelkę z odciągniętym mlekiem i śpi do 6.
W dzień tez średnio co 3 godziny je.

ilonka jak mu butelke dasz to ile Ci zje ml? wiadome w nocy je mniej jak w dzien. Z ciekawosci pytam.

ja tez myje pozno czasem nawet ok 23, stalej pory nie mam, myslicie ze najlepieje wprowadzic stala pore mycia, wtedy bedzie moze dluzej spac.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka