- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Maj 2010
Mamusie Maj 2010
- sylwus136
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek :** 13.04.2010 :** Kocham nad życie :*

Natmur no to fajnie masz jak wracasz na chwile do Polski

a powiedz jesli moge spytac czemu wyjechałas tak daleko?
Ja bym sie chyba bała hehe ale to tez moze dlatego ze boje sie takich odległosci to po 1 a po 2 nooo te samloty hehe
no a my w wakacje w sumie w domku przesiedzimy.Dopiero w sierpniu pod koniec maz ma urlop i na 2/3 dni pojedziemy nad morze ( Kacperek bedzie juz miał 4 miesiace

a jak wam w ogole mija dzis dzionek?
my od rana bylismy na spacerku,teraz bączuś śpi,maz na uczelni wiec moze jak przyjedzie to wyciagne go nad jeziorko odpoczac sobie bo taka ładna pogoda

miłego dnia :*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- basik_twins
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 21.07.2010 - Najpiękniejszy dzień w moim życiu
wszystko boli ruszac sie nie moge
wczoraj sie nasprzatalam dzis mam tego skutki no ale trzeba
w nocy wybudza mnie bol miednicy z prawej strony lub lewej i az sie wije z bolu
musialam usiasc na lozku odczekac zeby pujsc do kibla bo doslownie wstac niemoglam na nogi ale czytalam ze wszystkie z blizniakami az tak maja wiec to taka naturalna przypadlosc
plkacze prawie codziennie i tak jakos juz mi.... na głowie tez juz chyba za ciezko
ale akurat te 4,5 tyg co nam zostalo maxymalnego terminu jest w sam raz tak mi sie wydaje zeby ani za szybko dla mnie nie bylo ani za ciezko juz pozniej
- gold_butterfly
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- natmur11
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Otrzymane podziękowania: 1
basik ty juz jak najbardziej masz prawo czuc sie zmeczona, i jeszcze gdzie sie czlowiek nie ruszy tam cos boli, cos ciagnie itp ale juz niedlugo:) no a placz ja potrafilam w jedej chwili smiac sie w innej plakac bylam jak male bezbronne dziecko:)
goldi przede wszystkim zazdroszcze meza, moj watpie zeby dal rade zajac sie calym domem dzieckiem i mna:)a jesli juz to pewnie po chorobie bym miala mase sprzatania:)
a ty wracaj szybko do zdrowia:) a co do mleka naprawde masz sporo ale powinno sie wyrownac. ja odciagnac nie potrafie wiecej niz 50 ml z obu piersi poprostu dalej nie chce leciec ale jak recznie nacisne to leci;)
- basik_twins
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja osobiście teraz przechodze wielkie rozczarowanie
Jak sie ostatnio popłakałam mojemu że ciągle gdzieś lata, nigdy go nie ma, że mówił że będzie przy mnie to usłyszałam
"czy to moja wina że chodzić nie możesz? Co mam kisiec w domu?"
- Emme
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- W małych rączkach mieści się cała miłość.
Goldi musisz sie wziasc za siebie bo to juz miesiac po porodzie a ty masz odwodnienie organizmu, jescze czegos sie nabawisz, dziewczyno zmien jadlospis!!!!
ja dzis ide zalozyc implantat, najgorzej sie boje tego naciecia, ma byc pod znieczuleniem,wiec sie okaze czy bedzie bolec, ale co poznije,,, pewnie reka bedzie bolec a tu mala karmic trzeba..zobaczymy, jak narazie mala na godzinkie pojdzie do dziadka.
buziaki dla Was.pa
- gold_butterfly
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
basik_twins - to on jest normalny...?! Ja jak wróci mąż z pracy,to idę na ogródek lub na spacer (mąż zajmuje się dzieckiem), czasem każę załadować wózek i na wieczór jedziemy nad jezioro czy zakupy. To,że mam dziecko nie znaczy,że mam zamiar cały dzień siedzieć w domu,a jeżeli już,to on jest skazany na siedzenie w owym domu ze mną - bo nie ma zamiaru nas zostawiać gdy ma chociażby chwilę wolnego. Zresztą już mówił kuzynowi,że jeszcze trochę i będzie Olę zabierał do pracy :-D
Co do wolnego,to musiał wziąć,a odgrażali się zwolnieniem - albo robisz,albo wylatujesz. Dzisiaj idzie do pracy,to się okaże,czy nadal będą mu marudzić. Ludzie są chorzy - praca i pieniądze najważniejsze... Byłam zdziwiona,że sam sobie dał tak doskonale radę. Mi trzeba było robić jeść, podawać leki, pilnować,abym ciągle piła, robić okłady na piersi i zimne okłady na czoło, pomóc dojść do łazienki czy się wykąpać, a zajmowanie się Olą też nie jest najłatwiejsze,bo to mały urwisek i płaczek.
No piersi mam obie milutko miękkie - wcześniej obie były twarde i obolałe, trudno było Oli z nich pić, a nawet ściągać pokarm.
Słoneczko powodzenia

- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
goldi no wlasnie u mnie tez byly takie piersi, ale pokarm mam, jezeli bedziesz czula ze pokarm z jakiejs piersi ci nie leci to czesciej do tej piersi mala przystawiaj, moze uratujesz pokarm.
no wrocilam od lekarza nie bolalo, jutro mam isc na zdjecie opatrunku. Jak narazie jeszcze nie boli bo jescze jest znieczulenie, jak cos to mam paracenatmol.
u nas dzis znowu straszny skwar, chcialam isc do lidl na zakupy to jest oferta z suszarka balkonowa (ale zeby powiesic ja tez na kaloryfer) ale skwar taki ze sie nawet nie wybieram, boje sie o mala i o mnie bo po zastrzyku to nigdy nic nie wiadomo. Mam nadzieje ze mi do jutra nie wykupia jak cos to sie wsciekne

- basik_twins
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ile czasu krwawiłyście po porodzie?
Wiemże to każdy inaczej ja napewno bede wiecej ale z czystej ciekawości
własną sonde przeprowadzam o

- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
a po 7 tyg po porodzie dostalam miesiaczke, bardzo slaba i trwala 3 dni. ale miesiaczka jest roznie bo inaczej jest jak masz cesarke a ineczej jak naturalny porod.
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ja wczoraj wcale sie nie odzywalam bo "zdychalam" dostalam goraczki o 15 a o 17 byla juz 39 stopni, szybko wzielam paracetamol i w miare przeszlo ale za to reka boli do teraz i bedzie... reka jak balon ciagle robie oklady. Bylam u lekarza na zdjecie opatrunku to az sie biedny wystraszyl, ale to tylko taka moja reakcja ze taka goraczka i opuchlizna, opuchlizna juz nawet zeszla reka boli, ale juz nie tak jak wczoraj. Wczoraj Laura ciagle plakala bo nawet ja na rece nie moglam wziasc a ona bidulka chciala zeby ja noscic, musial czekac na tate az z pracy przyjdzie. a co bylo najgorsze to karmilam ja tylko z lewej piersi bo caly bok i nawet piers mi spuchla, dopiero dzis odciaglnelam pokarm, myslam ze mi cycka rozwali.
no ale jeszcze pewnie z dwa ni bedzie bolec i koniec i pozniej 3 lata spokoju... wow po 10.07 mozemy sie z mezem masowac

u nas znowu skwar, wieczorem idziemy na kolacje bo Laura konczy dzis 2 msc, wiec jutro dodam zdjecia

- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46

- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
no u Ciebie tez juz koncowka ciazy, jak sie czujesz?
- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46