BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

14 lata 9 miesiąc temu #22327 przez basik_twins
A oneczko jeśli można bo zagubiona jakas jestem co Ci właściwie się stało z tą ręką... bo piszesz implant itd... ja jakos do ttyłu jestem

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 9 miesiąc temu #22357 przez sloneczko
monia kazda chce miec to za soba w koncowce ciazy ;)

basik wczoraj zalozylam sobie implantat i dostalam goracze i reka mi spuchla, lekarz musial troche skore naciac zeby wstrzyknac ten patyczek wszystko bylo pod znieczuleniem, zaczelo bolec i puchniec jak znieczulenie przestalo dzialac...

ale juz jest lepiej, duzo lepiej.

14 lata 9 miesiąc temu #22435 przez _aga86_
Wszystkiego naj...lepszego dla Laury ode mnie i Julki:*

14 lata 9 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #22459 przez sloneczko
aga dziekujemy bardzo, i przesylamy buziaki

Laura wczoraj tak wysoko glowke podnosila ;)
Załączniki:

14 lata 9 miesiąc temu - 14 lata 9 miesiąc temu #22464 przez basik_twins
No ale jaki implant :( bo ja nie kumam a tak poza tym mam pytanie

od wczoraj wieczora boli mniekrzyz nawet jak leze na boku
generalnie wygląda to tak ze jak mnie boli to cały czas jak wstaje ide do wc jakby kosc była obolała ale nie w dołku w kregosłupie tylko ciut nizej miednica lendzwia ale na srodku
ból mnie łapie i puszcza łapie i puszcza mimo tego ze mam wrazenie ze boli mn ie cały czas własnie jak leze nie siedze jest to dobrze wyczuwalne
trwa od 40sek do min i w ogole strasznie nieregularny ale czesty tak: 5min, 11, 4, 3, 6, 9, 2, 4, 7,4 itd
trwało to z 2h po czym miałam co 15 min ze trzy i ustało ale zauwazyłam tez ze dzieci mi jak ja to mowie 'probowały w cycki wejsc' bo mam luzny - dosłownie brzuch n dole a dzieci zwiniete az pod piersiami tak ze sie dusze prawie

ale nie miałam i nie mam ani rozwodnienia ani żadnego takiego dziwnego uczucia w brzuchu

a pytanie brzmi
jestem bezpieczna to forma treningu czy to wogole nie ma znaczenia moze krzyz przeciazony kosci sie rozrastaja no i falowo tak akurat bol odczuwalny?

P.S. żeby nie było nie panikuje moze przesadzamn z tym zwracaniem uwagi na to ale wole sie was zapytac niz łamac z holenderkami jezyki po angielsku a bnie chce bez powodu kisiec pol dnia w szpitalu jakby co

14 lata 9 miesiąc temu #22467 przez sloneczko
basik mozliwe ze dziewczynki jakos sie ulozyly i sie kreca i uciskaja, ale skoro do tego masz takie nieregularne skurcze.. hm. Ja pamietam ze wcale nie moglam lezec na plecach bol kregoslupa wlasnie w dole mialam straszny i to najbardziej pod koniec ciazy.

najlepiej staraj sie lezec na boku

niewiem co Ci doradzic, moze ktos jeszcze sie wypowie, oby.

14 lata 9 miesiąc temu #22470 przez _aga86_
Moze dzieci zmieniaja pozycje?? Naprawde nie wiem co to moze byc- moze zadzwon do lekarza i zapytaj- tak dla pewnosci.

14 lata 9 miesiąc temu #22471 przez basik_twins
A nie no to spoko myslałam ze jak tak falowo jest ból jak opisałam to ze moze nie ma wyjatkow i to skorczowe bo ja tego nie wiem
Mozliwe ze to dzieciaki tyle ze wczesniej takich boli nie mialam no ale zawsze musi byc ten pierwszy raz

bede uwazac jak cos poczuje nie tak to bendem dzwonic
dzieki;)

14 lata 9 miesiąc temu #22473 przez sloneczko
one moze sie przygotowywuja do wyjscia i kreca sie dlatego te bole masz, chyba najlepiej bedzie jak bedziesz tez zapisywac skurcze, najwazniejsze zeby sie nie denerwowala i lezalam tak zeby ciebie nie bolalo, albo poduszke sobie podluz.

dziewczynki u ciebie waza dwa razy wiecej i wszystkiego maja dwa razy wiecje jak normalna ciaza, wiec moze gdzie wtykaja stopki i tak ty to odczuwasz.

14 lata 9 miesiąc temu #22482 przez basik_twins
No ja leże tylko na boku na plecach nie moge i to nawet nie przez krzyz tylko małe mi się "wgniatają we wnętrzności" Takie cisnienie w brzuchu nie da sie tego opisac nie moge poprostu
Bule ustały teraz mnie tylko boli jakbym była obolała przy chodzeniu jak sie powtorza zadzwonie do szpitala

14 lata 9 miesiąc temu #22485 przez Madzia89862
ehh basik bedzie dobrze.dziewuszki mysle szykuja sie powolutku do wyjscia poporstu a i ty czujesz to pierwszy raz wszytsko i jest to dla ciebie nowe:)Dla LAury wszytskiego najlepszego z okazji ukonczenia dwoch miesiecy z nami:)BRAWO!!:)

14 lata 9 miesiąc temu #22486 przez basik_twins
a no i miałam jeszcze dopisać że dziewuszki już od dawna główkowo są ułożone w sumie od połowy ciąży

no Madziu mi mama powiedziała że to muszą być bóle krzyżowe bo leżąc na boku przez ponad 2h zeby co kilka min łapał ból i puszczał i to akurat na 40-60s to dziwne by było żeby cokolwiek innego przez tak długi czas z taka regularnością mogło to powodować no a naszczęście ustało bo ja jutro dopiero 33 tydz koncze :(

wiec jeszcze tydz według lekarzy musza siedziec a według mnie dwa :)

Stop lat dla Laury :*

14 lata 9 miesiąc temu #22490 przez Madzia89862
bedzie dobrze basiku napewno sa to moze przepowiadajace wkoncu male same beda wiedzialy czy wyjsc czy tez nie:)ale wierze ze dotrzymaja do dwoch tyg w brzuszku

14 lata 9 miesiąc temu #22493 przez basik_twins
nop bo mi tak nagadali "dzwon odrazu do szpitala jak wody ci pujda to pozamiatane" i z takim naciskiem albo ja to tak odbieram juz ze jak cos sie stanie bede odpowiedzialna

Boże... bo tak to ja spokojnie sa sobie nie mocne jak wstałam do kibla dojsc nie moglam fakt no ale ja mam tez ciezar wiec suma sumarum a jak lezałam to az takie nie były zeby z bólu nie wiem... narobic pod siebie conajmniej czy cos w tym rodzaju
bolało mocno ale postekałam pooddychalam i jakos tak jest ok....
przeciez musi chyba pocwiczyc.... poza tym macica cała mi sie jeszcze nawet nie zbiera jak cos mam miejscowe nadal skorcze i to sporadycznie a zeby wody poszły to ten bol sie musi ponasilac troche jszce

no ale widzisz Madziu tak mi powiedza ja tu popisze i jakos człowiek sie stabilizuje emocjonalnie
a zawsze jak cos to piszecie "dzwon do szpitala natychmniast" czy cos takiego
wiec dam rade a jak cos sie stanie to dam znac
Musicie teraz czuwac nad sierpniówkami :lol:

kto nas poprowadzi przez tą droge jak nie wy ;)

14 lata 9 miesiąc temu #22501 przez sloneczko
basik najwazniejsze opanuj sie!!!!! staraj sie byc spokojniejsza, bo moze tez i dlatego czujesz silniejsze bole.
ja tez trzymam kciuki zeby najmniej 2 tyg w brzuszku pozostaly.

dziekujemy za zyczenia i dolanczamy buziaki razem ze zdjeciem ;)
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka