BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

14 lata 9 miesiąc temu #21255 przez gold_butterfly
Jeszcze żeby było mało dostałam zapalenia piersi. Rewelacja. Trzęsę się z zimna,a piersi tak bolą,że nie mogę wytrzymać.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 9 miesiąc temu #21256 przez basik_twins
Oj.... współczuje
A czym sie objawia takie zapalenie?

14 lata 9 miesiąc temu #21259 przez basik_twins
Pediatra pierwsza klasa - teraz doczytałam
Ty zaniedbana bo masz rozstempy ?? Niech ona schudnie chocby 10kg cwaniara wruciłabym sie do niej bez kolejki weszła nawet i z kims ze tylko na moment zuciła jej smekta w pysk i powiedziała ze lek na rozwodnienie przepisuje dziecku z kolka? Że nie grzeszy tak samo inteligencja jak i nadmiarem ciała
Pan Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy nie przejmuj sie :kiss:

14 lata 9 miesiąc temu #21277 przez gold_butterfly
Chyba najgorszy jest ból piersi (prawej i trochę lewej). Piersi są zaczerwienione i bardzo obolałe - na przemian czuję kłocie, ciągnięcie, i tępy ból. No i mleko ledwo co leci. Nie daję rady karmić Oli,bo wyję z bólu. Delikatnie odciągam pokarm - ale strasznie wolno leci, po kropelce,a piersi są przepełnione. Porobiły się twarde guzki. W dodatku czuję się jakbym miała grypę - bolą mnie plecy, ramiona, mam gorączkę prawie 39 stopni. Nie jestem w stanie Oli wziąć na ręce,to zaraz następuje ostry ból piersi. Dodatkowo mam straszne dreszcze i bóle i zawroty głowy. Wyglądam jak chodzące zombi, mam sine usta i ciągle się trzęsę.

14 lata 9 miesiąc temu #21278 przez sloneczko
goldi odrazu bierz oklad z sera (qwark) naloz na cale piersi oprocz brodawek, i przykryj papierowym recznikiem i na to recznik pozostaw na ok 30 min i zmyj letnia woda, powtarzaj to ok 3 razy dziennie, musisz bo to jest straszne. i do tego wez 2 paracetamol i sie wygrzej!!!!

basik ja mialam tydzien po porodzie cos okropnego goraczka w ciagu godziny mialam do 39,5, bola piersi wogole nie masz apetytu, objaw jakich nie ma no i ja mialam pelne piersi mleka ale byly miekkie. bywa zapalenie piersi wewnetrzne to wlasnie piersi sa miekkie, i zewnetrzne to sa wielkie i strasznie bola.

goraczka strasznie szybko wzrasta dlatego nalezy 2 paracetamoly wziasc zeby ja szybko zbic.

goldi z nabialem to jest mozliwe ze za duzo jesz, ale pediatra, kurde.

dziewczyny dzis dostalam pierwszy dzien miesiaczke po porodzie, juz sie bole miesiaczkowe zaczynaja (oh zawsze leze i kwicze, ciekawe jak teraz bedzie)

kurcze tyle czasu zaoszczedzilam na tamponach ;)

w poniedzialek ide implantat zalozyc, juz go zamowilam, nie spodziewalam sie takich kosztow 300euro, no ale bedzie tansze niz drugie dziecko ;)

14 lata 9 miesiąc temu #21279 przez sloneczko
goldi bierz szybko paracetamol i kwark, mozesz tez cieply oklad, wloz do mikofali zmoczony recznik i go podrzej na ok 30sek, zobaczysz zreszta jak bedzie cieply.

ale kwark jest lepszy

14 lata 9 miesiąc temu #21282 przez gold_butterfly
Kurcz nie mam żadnych leków :-( Mąż wróci za godzinę i szybko pojedziemy. Z tym chyba do ginekologa? Gorączka już 39.6 :-( Pomału zaczynam majaczyć.

14 lata 9 miesiąc temu #21285 przez sloneczko
wez oklad z woda i octem.

z czym chcesz isc do ginekoloaga? z zapaleniem piersi? jezeli goraczka ci nie przejdzie po paracenamolu (ale mozesz miec do 3 dni) to idz, mysle ze on ci duzo nie poradzi. choc moze czasem!

mowie ci wystarczy zebys zrobila oklad, i przyloz mala do piersi, wiem jaki to bol, ale musi ona spic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

14 lata 9 miesiąc temu #21288 przez Madzia89862
a wczesniej odciagalas pokarm?mjezeli nie to mala nie spijala do konca i wtedy trzeba odciagac samemu.ja tak robilam i dzieki bogu mnie to ominelo.gold wez paracetamol.faktycznie goraczke trzeba zbic.dobre sa oklady ale ja slyszlam o llisciach kapusty delikatnie zbitej i przykladac ale nie wiem jak to sie sprawdza w praktyce.

14 lata 9 miesiąc temu #21290 przez sloneczko
a tak z kapusty z lisci tez slyszalam, ale niestety tez sie wypowiem na ten temat.

zawsze jak choc troche mala spije to juz troche lepiej jest, bo piers jest miekksza i wlasnie pozniej mozna odciagnac.

14 lata 9 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #21351 przez sloneczko
boze Goldi sie nic nie odzywa, oby goraczka spadla!!!

my idziemy kibicowac, niestety Polski nie ma ale za to na moj i Laury drugi kraj mozemy kibicowac
Załączniki:

14 lata 9 miesiąc temu #21449 przez sloneczko
wrocilysmy z pierwszego szczepienia, Laura dostala dwie szczepionki w pupe, troszke plakala, ale tylko troszke.

teraz lezy sobie bez pieluszki i niestety musimy dzis w domu zostac bo moze goraczke dostac i tez musimy slonca unikac przez 3 dni od szczepionki.

bylismy tez na usg bioderek wszystko rozwija sie prawidlowo ;)

Goldi jak sie czujesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

14 lata 9 miesiąc temu #21576 przez natmur11
dziewczyny bo dostalam od lekarza oliatum z parafina dla malej do kapieli i zastanawiam sie ile czasu powinnam to stosowac? niby mowi sie ze oliatum tylko w razie potrzeby zeby nie "przedobrzyc" ale ile w tym prawdy nie wiem.

14 lata 9 miesiąc temu #21582 przez sloneczko
oj natmur ja Ci nie pomoge, ale napewno ktoras z dziewczyn ;)

natmur teraz widze ze Toja coreczka ma 1miesiac i 2 dni wiec wszystkiego najlepszego z okazji ukonczenia 1go miesiaca ;*)

14 lata 9 miesiąc temu #21586 przez basik_twins
Słoneczko ja się chciałabym Ciebie zaptać bo Ty w niemczech....
Oni też mają w zwyczaju robić usg bioderek jak w Pl?? bo tutaj nie robia a przy ciazach blizniaczych i dziewczynkach jest najwiekszy problem z tym czytałam no a my 2 w 1 jak wiesz.... i tak sie zastanawiam co i jak bym mogła zrobic bo wiem ze to od pierwszych dni jest najwazniejsze a pierwsza wizyte po urodzeniu mam ok 4 tyg dziecka i sie modle bym trafila do polki co u nas przymuje na osiedlu a niestety sama nie mam wplywu na to gdzie trafie
ot take zasady

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka