BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

14 lata 9 miesiąc temu #19718 przez natmur11
no jesli chodzi i sen Klaudusi to nie moge narzekac wlasciwie od poczatku spi po 4-5 godz czasem nawet 6 w nocy, w dzien po 3-4 no tylko ostatnio cierpi troche z powodu brzuszka wiec nie spi wiele ale mimo to nie moge narzekac ze chodze nie wyspana (i oby tak zostalo zeby nie zapeszyc :) )na poczatku bylam przerazona ze tak spi dlugo gdzie w ksiazkach pisze zeby co 4 max godz nakarmic i przewinac wiec na poczatku probowalam ja budzic ale gdy po 1,5 godz tarmoszenia na rekach i stawania na rzesach zeby niunia sie obudzila na cyca nie przyniosl efektu postanowilam zostawic jak jest z mysla ze jej organizm wie czego jej brakuje i jak zaspokoi potrzebe snu wstanie na jedzonko i jest dobrze:) nie powiem czasem na noc gdzie spi po 2 godz albo obudzi sie o 3 i do 6 nie chce usnac ale da sie przezyc.

a u nas od 2 dni deszcze cale dnie padaja i ponuro na dworze wiec nawet na spacerek nie wychodzimy. jutro ma sie poprawic wiec zobaczymy:)

no a plecy po porodzie nadal jeszcze daja znac o sobie, w poniedzialek ide do lekarza to zobaczymy co powie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 9 miesiąc temu #19719 przez sloneczko
oj moja od poczatku jak ja budze do przewijania czy na cyca to chwila i juz nie spi i oczka jak 5zloty a czasemi nawet z placzem. Teraz tez jej nie budze, chyba ze wychodze gdzies to dam jej cyca zeby dluzej spala i zeby byla na jedzona, ale jezeli w domu jestesmy to niech sie kobita wyspi a ja odpoczne.

14 lata 9 miesiąc temu #19723 przez sylwus136
sara - ja tez tak mysle i trzymam małego z daleka a raczej staram sie ale nie wiem jak mi to długo bedzie wychodzic.

sloneczko- bedzie mi mojej tesciowej bardzo ciezko przetłumaczyc bo pomimo tego ze ma 46 lat czasem ma rozum jak 15-lotka...wszystko robi na pokaz,liczy sie dla niej tylko portal nasza-klasa,musi wszystkim sie chwalic i rozpowiadac najrózniejsze rzeczy z prywatnego zycia...normalniedwa światy z nia mam...

angela-moja relacja z tesciowa jest strasznie udawana...kiedy jest z nami to jest taka słodka ze żygać sie chce a jak wyjdzie tylk za nasze drzwi to juz nam tyłek jedzie...

ilona- chyba bede musiała tak zrobic jak Ty bo innego wyjscia nie widze w tym przypadku...

u mnie własnie jest burza wiec uciekam :) papa :*

14 lata 9 miesiąc temu #19726 przez gold_butterfly
Mam kolejny problem. Mieszkam na piętrze i cholernie jest w pokoju gorąco. Nic nie daje robienie przeciągów (gdy nie ma mnie i dziecka w pokoju), otwieranie okien i włączanie dwóch dużych wiatraków. temperatura ciągle wynosi 26-27 stopni. Nie mogę siedzieć z dzieckiem w pokoju,bo zraz nawet na samym pampersie jest cale spocone :-( Co robić? Słyszałam,że dobrze jest założyć klimatyzację,ale jeżeli już to jaką? Ma któraś z Was podobny problem?

14 lata 9 miesiąc temu #19733 przez natmur11
gold ja mam tak samo, na gorze mam lazienke i 3 pokoje i w kazdym idzie sie uparowac a na dole kuchnie i salon ale tam z kolei zimno wiec nawet ciezko sie z dzieckiem poruszyc po domu bo albo zmarznie albo sie przegrzeje, ja juz zostawiam otwarte okno zeby byl dostep do swiezego powietrza a jak bardzo wieje otwieram okno w innym pokoju ale to tez duzo nie pomaga, mysle zeby zalozyc taki zyrandol z wiatrakiem nawet jesli bedzie kiepsko wygladalo w pokoju to moze troche poprawi sytuacje. klimatyzacji nie bede zakladac bo szkoda kasy bo to wynajmowany dom a za 2 miechy chce zmienic mieszkanie jak tylko umowa sie skonczy a dwa to mieszkam na wyspach a tu raczej rzadko slonce sie spotyka przewaznie deszcze albo pogoda do wytrzymania ale jak juz slonce przygrzeje to wykonczyc sie idzie

14 lata 9 miesiąc temu #19740 przez angela660
o co do pogody to fakt! Jest taki upał, że szok;/ Mały leży w samym pampersie i luźnej koszulce i mam wrażenie, że i tak mu gorąco:(
temp. ok 25 stopni więc jeszcze nie najgorzej i też mam pootwierane okna, a najgorsze jest to że na dworze kompletnie nie ma wiatru, przez to okno tylko hałas wpada a nie [powietrze.

14 lata 9 miesiąc temu #19762 przez sloneczko
goldi ja wczoraj mialam 24 stopnie w mieszkaniu myslam ze zwariuje, a co do piero Ty 27 kurcze.

ja tez mam klimatyzacje ale tylko w salonie i jestem zadowolna z niej, ale cholernie duzo pradu zbiera.

ale ja ok 12 godziny jak slonce mi wchodzi zamykam wszystkie okna spuszczam rolety zeby bylo wrecz ciemno i tak zostawiam do ok 18 godziny, w mieszkaniu jest owiele chlodniej.

pewnie sobie pomysli ze jest gorzej ale tak nie jest, mnie to bardzo pomaga.

ale u mnie w nocy byla burza tragedia.. az drzewo polamalo. Dzis zapowiadaja do 31 ale ma byc parno i bez slonca, sie okaze, bo juz wytrzymac sie nie da ciagle do 30 stopni za oknem.
Moja mala teraz wreszcie usnela od 6 rano miala bol brzuszka nie mogla prukac, pomasowalam jej brzuszek, przytulilam, dalam cyca dalam poduszke z pestek wisni na brzuszek i tak zasnela po 3 godzinach.

14 lata 9 miesiąc temu #19769 przez gold_butterfly
No ja będę musiała zainwestować z klimatyzację - tylko chcę kupić przenośną,aby nie wywiercać nigdzie dziur na ścianach. Mam nadzieję,że zadziała - aczkolwiek ponoć strasznie hałasuje. Jak na dworze będzie cieplej,to temperatura będzie skakała powyżej 30. Ola dzisiaj zasnęła dopiero o 1 rano - wcześniej urządziła sobie znowu 6h niespania i była wściekła jak osa.

14 lata 9 miesiąc temu #19785 przez sloneczko
goldi ta klimatyzacje co ja mam nawet glosna nie jest, da sie wytrzymac, ale dziure w sciane mam i zajmuje troszke miejsca.

no teraz juz tak bedzie ze mauszki nie beda spac, moja tez malo spi w dzien. wiecej musze ja nosic niz spi.

14 lata 9 miesiąc temu #19947 przez ilona
co tak cicho majóweczkli???????

u mnie dziś ciut chłodniej, Wiktor rośnie wazy już 5 kg :) i wszystkie ubranka 56 są już małe

14 lata 9 miesiąc temu #19950 przez sylwus136
ja nie majweczka ale na chwile tuzagldam bo Kacperek akurat zasnal :)
u nas tez dzisiaj chlodniej (21stopini) a nie tak jak wczoraj 35stopni ze pasc bylo mozna...
w pokoju mialam 29 stopnii myslalam ze nie wytrzyam...ale dzis juz jest przyjemniej

Ilonka moj maly wazy 5,5 kg a jutro konczy 2 miesiace :)
widze ze Twoj wiktorek dzisiaj ma rowno miesiac wiec wszystkiego najlepszego dla niego od cioci Sylwii i Kacperka :) niech ronie duzy i zdrowy :)

14 lata 9 miesiąc temu #19956 przez natmur11
no Ilonka niech Wiktorek zdrowo rosnie:)
my teraz troche zalatwiania mielismy w zwiazku z paszportem a to zdjecia co wcale nie okazalo sie latwe do zrobienia bo niunia nie chciala otworzyc oczu i jednoczesnie zamknac buzi:D w piatek spotkanie z konsulem i 5 do polski:) a dzis wybieramy sie na zakupy ale najpierw Klaudusia moglaby pospac bo od 3 godz wisi na cycu i nie mysli zasnac:)

a to moja 20dniowa krolewna:*
Załączniki:

14 lata 9 miesiąc temu #19976 przez sloneczko
ilonka wszstkiego najlepszego dla mojego ziecia Wiktorka ;)

natmur sliczna masz krolewne ;)

moja wazy 5,20kg i tez ubranka na 56cm nie pasuja zakladcam na 62.

ja mam gosci od wczoraj i dtaelgo mnie tu nie ma, teraz wyszli na spacer wszyscy i wzieli tez mala wiec mam chwile.. ja zostalam w domu bo cos dzis mnie brzuch boli i od 3 dni glowa.

dzis u mnie tez jest chlodniej, super swierze powietrze, wreszcie, juz sie wytrzymac nie dalo.

buziaki dla Was ide odkurzyc poki ich nie ma jeszcze.

14 lata 9 miesiąc temu - 14 lata 4 miesiąc temu #19982 przez sylwus136
natmur ślczna mała :)

u nas teraz pada desz, ochłodziło sie znacznie ale po tych upałach jest znacznie przyjemniej.

Dzis siedze sama cała dzień z małym bo mąż od rana na uczelni potem jechał do pracy...az sie zanudzic mozna jak jeszcze Kacperek śpi...

no ale...jutro Kacperek kończy 2 miesiace wiec jedziemy z nim na małą wycieczkę :)
Załączniki:

14 lata 9 miesiąc temu #19996 przez ilona
bardzo dziękujemy za życzonka. :)

śliczne te wasze pociechy :)ja jak będę wolniejsza to też wrzucę mojego smyka.
A teraz lecę prasować póki chłodniej.
wczoraj jak kapałam Wiktora to nagle rozpętała się burza i wyłączyli światło, i musieliśmy kończyć przy świeczkach :)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka