- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Maj 2010
Mamusie Maj 2010
- basik_twins
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 21.07.2010 - Najpiękniejszy dzień w moim życiu
Wiem bo ostrzegają że po bliźniakach potrafi to być strasznie bolesne i się ostrzego kobiety żeby nie panikowały wiedziały co sie dzieje, że to wszystko dobrze

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Madzia89862
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 04-11-2009 najcudowniejszy dzień mojego życia
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- W małych rączkach mieści się cała miłość.
- Manga
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Mama szczęsliwa to mama trochę leniwa
Nie zapomnę, jak pojechaliśmy z nim na chwile do Tesco i tak się rozryczał, że weszłam z nim do przymierzalni (kolejka że hej) i karmiłam. Dodam, że nie dopajałam go niczym innym, a jak ciepło to nie tylko wcina ale i gasi pragnienie.
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Madzia89862
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 04-11-2009 najcudowniejszy dzień mojego życia
- angela660
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
oj, widzę że się dzieje...
My dzisiaj wracaliśmy od teściów, był taki upał że szok, aż się bałam o małego w samochodzie,ale dzielnie zniósł podróż.
Co do spacerów, przy ładnej pogodzie byliśmy jakoś 2h i to był praktycznie pierwszy spacer jakoś tydzień temu. A teraz przez weekend mały pół dnia spędził na tarasie i wydaje mi się, że było mu całkiem dobrze:)
Jeśli chodzi o ubiór dziś przy upale mały miał na sobie tylko body na krótki rękaw, jak zaczęło wiać nakryłam mu tylko nóżki pieluszką.
Mój synek zaczął się już sam kręcić, z boku na plecy i odwrotnie;O To chyba dość szybko?!
o czym świadczy zielonkawa kupka?
Po za tym ciągle wisi na cycu, czasem nawet godzinę, ale zdaża się że śpi nawet 4h.
- Manga
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Mama szczęsliwa to mama trochę leniwa

- sylwus136
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek :** 13.04.2010 :** Kocham nad życie :*
wczoraj Kacperek był chrzczony wiec cały dzień poza domem

ale byłkochany bo kiedy ksiadz polewał mu główke patrzył na ksiedza z zachwytem i sie usmiechał i ani razu nie zapłakał a było tak ze był chrzszczony z dziewczynkąktóra ryczała całą mszę normalnie masakra a on w najlepsze sobie spał

a dzis normalnie taki upał ze pasc było mozna...bylismy na grilu u rodzinki a podróz samochodem do domu to męka...jutro ma byc podobno jeszcze cieplej ;/
ach...mały w końcu zasnał a był juz dzisiaj mega zmeczony noo i ja tez jestem ...
ide spać...życze wam kolorowych snów...:*
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

sylwus wszystkiego dobrego dla malego z okazji chrztu, niech Bozia nad nim czuwa.
angela tak jak manga pisze jezeli karmisz piersia to kupki maja rozne kolory ze wzgledu na to co zjesz, ale jezeli jest zielona i to kilka razy(nie tylko raz) to znaczy ze maly ma goraczke, ale sie martw bo czasem jak za malo wypil to moze miec tez goraczke, tak mi polozna mowil, wiec przy tych upalach nie martw sie, wiadome jezeli kupka caly czas bedzie zielona, i bedziesz czula ze ma caly czas goraczke to lepiej jak sie udasz z nim do lekarza.
u mnie tez upaly, dzis ma byc chlodniej,w nocy byla burza, czego ja sie strasznie boje, a bylam sama z mala bo maz byl na nocce, buu.
moj od kilku dni jak ja umyje o 22 po tym nakarmie to spi mi tak do 4 a nawet do 5, pozniej jak sie obudzi niestety tak szybko niechce usnac i to ja sama sie predzej uspie jak ja

angela bardzo dobrze robisz ze malego wystawiasz na dwor, ja tez tak robie, dopoki slonce nie wchodzi mala spi caly czas na dworze a pozniej jak jest na dworze chlodniej to idziemy na spacer, w polodnie wcale sie nie da wyjsc raz ze wzgeldu na upal a dwa mala pije co chwile.
wiecie co mnie martwi, a tak mi sie wydaje ze w lewej piesi pokarm mi zanika, w prawej mi az wyplywa, a lewa ciagle miekka jest i taka mala w porownaniu do prawej... ;(jak cos to bede tylko jeden cycek wystawiac.
- alaq
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- mama małego Krzysia :) i mniejszego Jasia :))
Pozdrawiam bardzo bardzo gorąco

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7073
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=13274
- angela660
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ja właśnie wróciłam ze szpitala... masakra aż nie wiem jak to opisać...
Poszłam do przychodni, musiałam iść i tak na kontrole, ale mały od wczoraj dziwnie się zachowywał. Był nerwowy, miał problem z kupką-jak już pisałam, i ciągle chce cyca, ja wiem że jest gorąco i dlatego chce częściej, ale dziś pił przez godzinę już nawet pozwoliłam mu zasnąć przy piersi i jak się odsunęłam to tak zaczął krzyczeć jakby mu ktoś krzywdę robił.
Pani doktor w przychodni stwierdziła, że:
-pępek, źle się goi
-może mieć jakiegoś wirusa- w związku z kupą i "wymiotami"
-ma słabe napięcie mięśniowe
-i że wybroczyny po porodowe i taki krwiczek na oku- pozostałość po porodzie która już praktycznie zeszła- ją niepokoi
i wypisała skierowanie do szpitala z założeniem,że albo dostaniemy dalsze wytyczne, antybiotyk itp. albo zostaniemy przyjęci na oddział
w szpitalu lekarka była zszokowana skierowaniem, najpierw zbadała małego, a później mnie wołała i pytała z czym ja przyjechałam - "przecież to dziecko to okaz zdrowia"
- pępek goi się prawidłowo
- kupka mogła być efektem mojego jedzenia, a jejgo ulewanie spowodowane jest jego łapczywym jedzeniem
-jak powiedziałam o napięciu mięśniowym, to pielęgniarka, która tam była wybuchła śmiechem i powiedziała, że on jest bardzo silny
-a na wybroczyny itp. pokiwała tylko głową - minęły dopiero 2tyg. i to jest wszystko zupełnie normalne
To wam list zostawilam;p
A wniosek jest taki, że trzeba dobrze selekcjonować lekarzy!
Mój mały w ciągu 2,5 tyg. przybrał 700g ;o
- sara125
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- natmur11
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Otrzymane podziękowania: 1
a moja malenka ostatnio chyba ma kolki, cale dnie wisi na cycku zasypia na 5 min i jak ja poloze do kolyski to zaczyna plakac i znow cyc znow 5 min snu i placz, dodatkowo sie strasznie napina, kupki robi kilka razy dziennie. macie moze jakis sposob zeby jej troszke pomoc? wieczorami daje jej herbatke z kopru wloskiego to troche jej pomoze bo usnie. szkoda mi jej widze ze jest zmeczona ale nie potrafi usnac chyba ze u mnie na piersi na pare minut:/
a ja dodatkowo ostatnio zauwazylam ze przy wejsciu do pochwy na tylniej sciance zrobil mi sie jakby guzek czy cos niby nie boli alle jest a wiem ze go tam nie bylo, myslicie ze to moze byc jakis fald macicy ktora sie kurczy i zejdzie czy raczej powinnam juz zaczac walke z moim lekarzem o wizyte u ginekologa?
- _aga86_
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 16/10/2009- najszczesliwszy dzien w moim zyciu:)