BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

14 lata 9 miesiąc temu #19455 przez sloneczko
oj angela wspolczuje, tyle przechodzisz, dobrze ze wszystko jest.

juz jest lepiej z moja piersia, mala zaburzenie sie zrobilo, ale mleko bylo, bo widzialam jak mala pila, polozna mi powiedziala ze to normalne czasem na kilka godzin moze byc mniej mleka w jednej piersi i wlasnie dlatego od tej piersi powinnam zaczynac karmic i czesciej dostwiac tak samo jak angela pisze ;*

u mnie dzis tez upal, a zapowiadali ochlodzenie.

my jutro idziemy na kontrole do lekarza, ciekawe co nam powie ;)licze na same dobre rzeczy.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 9 miesiąc temu #19492 przez sylwus136
natmur z tym wejsciem do pochwy i zgrubieniami ja miałamtak samo.Ja miałam takze w tamtym akurta miejscu miałam dużo szwów i jak sie rozpusciły to pozostało zgrupienie.teraz juz jest oki wiec sie kochana nie martw :)

sloneczko dziekujemy :*

14 lata 9 miesiąc temu - 14 lata 9 miesiąc temu #19495 przez natmur11
dzieki Sylwus, pocieszylas mnie:) bo juz rozne scenariusze tworzylam.a jak Kacperek rosnie?

14 lata 9 miesiąc temu #19504 przez angela660
eh, na szczęście okazało się że jest wszystko dobrze:) siusiu tylko ma odczyn obojętny i za tydzień musimy go jeszcze raz skontrolować, ale to niby nic takiego.

Nazbierałam mleka i wzięłam buteleczkę na spacer, ale mały cały czas spał na dworze i żeby się nie zmarnowało zostawiłam tatusiowi:) żeby w końcu miał okazję nakarmić swojego syna- żałuję, że nie widziałam jak to robi- uciekłam do wanny, pierwszy raz się położyłam w wannie, a nie tylko prysznic... i ciekawe czy będzie miało to jakiś wpływ na szwy?!

bo właśnie tam gdzie się rozpuszczają też mam jeszcze zgrubienia i to nawet dość duże, a ten zewnętrzny troszkę odchodzi i mam nadzieje, że nie długo wypadnie mi to coś zupełnie...

sloneczko jeszcze co do piersi to też mam czasem w jednej więcej, wszystko zależy od tego ile z której zje, z tym że ja wtedy zaczynam karmienie od tej pełniejszej żeby uniknąć kolejnego zapalenia;/

14 lata 9 miesiąc temu #19513 przez sylwus136
angela ja mam tylko w domu wanne i nic złego sie u mnie nie działo :) a juz sie u mnie wszystko zagoiło :)

natmur nie martw sie bedzie doobrze :)
a Kacperek rosnie jak na drozdzach :D nie ma nawet 2 miesiecy a wszyscy dają mu juz pol roku :D
jak lezy na brzuszku to umie sie sam przewrócic na boczek.Trzyma juz sam główke i umie sie juz usmiechac do ludzi w ogole jest strasznie rozumny a w foteliku samochodowym to uwielbia siedzieć :)

14 lata 9 miesiąc temu #19517 przez sloneczko
angela ja tez marze o wannie ale po porodzie nie polecaja do 8 tygodnia po porodzie, daj znac czy nic sie zlego nie zrobilo, bo jak cos to tez ide do wanny, skoro u sywlus nic nie bylo i u Ciebie tez nic nie bedzie to ja sie bede odprezac.

moja mala od 5 rano ciagle pruka a co sie z tym wiarze ze wcale nie spi i sie kreci "warczy" i ja juz od 5 rano na nogach.. ale to nic, pewnie dzien bedzie lepszy.

prawie caly tydzien mi w nocy przespala budzac sie dwa razy na cyca w nocy wiec raz to nie tragedia.

ide wlosy suszyc bo o 10 mamy wizyte u lekarza.A slonko juz za oknem daje.

14 lata 9 miesiąc temu #19536 przez angela660
Dzień dobry:)

Co do kąpieli w wannie to nieprecyzyjnie troszkę napisałam, chodziło mi o pozytywny wpływ na szwy. Czytałam gdzieś, że szybciej się rozpuszczają i lepiej się goi. Tylko nasila się krwawienie z tym, że u mnie już praktycznie ustaje dlatego zdecydowałam się na tą kąpiel.
I oczywiście woda nie powinna być zbyt ciepła!

Babcia wzięła moje maleństwo na spacer, zapakowałam jej butlę z mlekiem i mam trochę czasu dla siebie i na posprzątanie bo wygląda jakby tornado przeszło.

Sloneczko mój mały też warczy i charczy, najpierw myślałam, że mu coś dolega ale teraz już wiem że to nerwy;p Jest takim złośnikiem małym...
A może sprubujesz dać jej espumisan ten dla dzieci, wczoraj w szpitalu właśnie mi pani doktor mówiła żeby podawać jeśli ma wzdęcia i tak purta dużo

14 lata 9 miesiąc temu #19555 przez natmur11
moja niunia tez prutala sporo ale jej pomogl koperek wloski, a co do wanny to ja wzielam pierwsza kapiel 40 min po porodzie na ktora ku zdziwieniu personelu doszlam na wlasnych nogach potem na sali prysznic bralam bo nie chcialam z niunia sie rozstawac na dluzej niz to koniecznie no i w domu tylko kapiel, fakt ze nie mam szwow wiec moze nie ma wiekszego zagroznia

14 lata 9 miesiąc temu #19558 przez sloneczko
wrocilismy od lekarza, mala wazy 4950gramm i ma 57cm. Lekarz powiedzial ze dawno nie mial takiego miesiecznego duzego dziecka.Mala rozwija sie super. Jedynie czesciej musze ja bez pieluszki zostawic no idalej stopki masowac.

ja wlasnie wczoraj malej dalam 20ml herbatki z kopru wloskiego i mysle ze dlatego, bo zoladek zaczol pracowac i dlatego tak sobie prukala.

dzis u mnie jest chlodniej wiec lepiej sie oddycha.

14 lata 9 miesiąc temu #19559 przez sloneczko
co do kapieli wracajac to mnie sie juz 2 tyg po porodzie szwy rozpuscily, ale plamie jeszcze do dzis, tzn czasem po noc bardzo malo krwi jest a tak to juz zolty sluz jest, wiec wszystko super jest, na za dwa tygodnie pojde do lekarza bo musze tez o antykoncepcji rozmaiwac.. zdecyduje sie na implantat.

14 lata 9 miesiąc temu #19560 przez angela660
sloneczko jaki implant? co to ?
a co do rozwoju maleństwa to nieźle;p tak jak u mnie, mały po dwóch tyg. ma 700g więcej, lekarki(wszystkie jakie go wczoraj widziały) były w szoku;p

14 lata 9 miesiąc temu #19567 przez natmur11
o sloneczko napisz cos wiecej o tym inplancie bo ja tez wlasnie jestem na etapie planowania antykoncepcji, a zolty sluz mam od jakis 2-3 dni to cz aby nie za szybko przestalam krwawic? Klaudia urodzila sie z waga 3560 po 4 dniach spadla na 3200 i teraz wazy 3700 czyli ladnie nadrobila alu urosla tylko cm albo moze az?

14 lata 9 miesiąc temu - 14 lata 9 miesiąc temu #19579 przez sloneczko
jak tylko sie dowiem i czy wogole lekarz mi poleci to Wam napisze ale to dopiero za 2 tygodnie.

dzieciaczki zaraz po porodzie traca na wadze, bo woda plodowa, opuchlizna schodzi.

natmur niewiem jak jest do kiedy powinno sie plamic, ale ja plamilam ok 2 tygodni pozniej dosc dlugo byl brazowy sluz (tak jak na koniec miesiaczki) a teraz od ok tygodnia bardzo malo jest zolty a ile to potrwa hm..

sylwus masz jeszcze uplawy po porodzie, pytam ciebie bo Ty jestes w bliskim terminie do mojego porodu.

p.s wlasnie widzialam w telewizji reportaz dziewczyna rodzila 4 godziny, po 2 powiedziala ze juz nie da rady... kurcze a co ja mam powiedziec 30 godzin, wiadome kazdy porod jest straszny ale niewiem.. kazdy ma swoja baze bolu..eh, dla kazdej jest ciezko wiadome.

mamzdrowie.pl/implanty-podskorne-antykoncepcja-hormonalna/ tutaj wszystko o implantacie pisze.

14 lata 9 miesiąc temu - 14 lata 9 miesiąc temu #19610 przez sloneczko
tak Laurcia pomagala mamie odkurzac ;)

po sniadanku ;)
Załączniki:

14 lata 9 miesiąc temu #19612 przez natmur11
sloneczko ale ona slodka:) slicznotka poprostu:)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka