BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

14 lata 9 miesiąc temu #20994 przez sloneczko
oj ilonka wspolczuje Ci.przewialo go? czy od czego? to idz tez sie wyspac teraz jak maly spi.

ja nie spie od 6. ale teraz mala zasnela wiec ja tez ide sie na troche polozyc.

no u mnie niestety dalej problemy z zoladkiem, oczko przestalo ropiec, ale juz tez tak bylo, wiec licze na to ze tym razem sie nie powtorzy.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 9 miesiąc temu #20995 przez ilona
sloneczko jestem tak zmęczona ze nawet zasnąć nie mogę. idę poleżeć w wannie as później zjem śniadanie.
mam nadzieje ze i Laura wyzdrowieje szybko.

14 lata 9 miesiąc temu #20997 przez sloneczko
wspolczuje Ci bardzo. ale bedzie dobrze, jak juz sie maly tez wyspi to bedzie inny, wiadome bol jest, ale licze na to ze szybko mu pomoze ten antybiotyk.

buziaki dla Was.

14 lata 9 miesiąc temu #21002 przez ilona
no tez mam taka nadzieję ze pomoże. Babka w aptece to mi nie chciała sprzedać bo powiedziała że dziecko jest za małe na antybiotyk ale podaje tylko 1,5 ml co 12 godzin przez 3 dni a później na kontrole./

14 lata 9 miesiąc temu #21013 przez sylwus136
Ilonka , Słoneczko współczuje wam kochane.Chyba najgorsze co moze byc jak asze maleństwa choruja.
Trzymajcie się:* wierze ze bedzie dobrze z waszymi pociechami :*

No a my mamy mało czasu na wszystko.Kacperek dzis marudny i to strasznie.Co 2 godziny w nocy sie budził i płakała az go musiałam wziąć do naszego łóżka.

ładna dzis pogoda wiec pewnie wyjdziemy nie raz na spacerek :)
no nic miłego dzionka życzę :)

14 lata 9 miesiąc temu #21050 przez natmur11
oj biedny wiktorek... kurcze ze nawet takie choroby lapia takie malenstwa:/ dorosly sobie nie moze poradzic z zapaleniem ucha a co dopiero taki bobas:/ my tez bylismy u lekarza wczoraj niunia dostala jakis brzydkich krostek na buzce i na klatce piersiowej lekarz mowi zze to hormony i ze za kilka miesiecy powinno zejsc dal jakas masc i oliatum z parafina do kapieli. a mamy okropny problem z ciemieniucha niby nie ma jej duzo ale za to przez te jej dlugasne wloski ciezko cokolwiek z tym zrobic moze macie jakies sposoby?

14 lata 9 miesiąc temu #21054 przez Madzia89862
oj niech wasze malenstwa szybko zdrowieja:*

14 lata 9 miesiąc temu #21058 przez ilona
natmur11 Wiktor tez ma bujna czuprynkę i ja wcieram wacikiem oliwkę we włoski a później klika minut dobrze "czesze" a raczej masuje główkę kilka razy dziennie na razie nie zauważyłam żeby się coś złego robiło.
a co do problemów skórnych to Wiktor miał bardzo sucha skórę i tez kąpie w Oliatum i ma taką milutka w dotyku i poprawa nastąpiła po 2-3 myciach. tylko tata boi się kapać bo mówi, że jest baaardzo śliski bynajmniej jak ryba :)

14 lata 9 miesiąc temu #21060 przez gold_butterfly
Cześć dziewczyny! Mam problem z Olą :-( Od piątku ma okropne bóle brzuszka. Objawia się to od razu po karmieniu i trwa ok.1-2h,a że karmię co 3h,więc płacze niemal cały dzień. Ma straszne gazy (bardzo częste) i po każdym takim pruknięciu wyje z bólu, podkurcza nóżki, zaciska piąstki. Po 17 jadę do lekarza,ale nie jest zbyt dobrym pediatrą :-( Obawiam się,że i tak będę musiała iść do prywatnego. A i teraz tak: myślałam,że zjadłam coś niewłaściwego,co zaszkodziło Oli,więc cała sobotę podawałam jej mleko modyfikowane - reagowała tak samo jak po moim mleku. Nie wiem co robić.

14 lata 9 miesiąc temu #21061 przez natmur11
gold to kolka niemowlca ja tez to przechodze z Klaudia. sproboj podac herbatke z kopru wloskiego pomasuj brzuszek zgodnie z ruchem wskazowek zegara albo rob oklady cieplej pieluszki. u nas ladnie uspokaja mala ciepla kapiel ale wiadomo ze nie bede niuni trzymac w wodzie niewiadomo ile czasu:)

14 lata 9 miesiąc temu #21062 przez ilona
chyba coś w powietrzu wisi bo wszystkie te nasze dzieci albo marudne albo chore :( :( :(

14 lata 9 miesiąc temu #21082 przez sloneczko
goldi ja tez mysle ze to kolka, Laura tez tak czasem, ma i wlasnie tez sa przerwy i znowu placze. Na szczescie teraz w tym tygodniu nie miala, ale nadal wszystko mi zwraca, dwa dni praktycznie byly mniej ale od wczoraj wieczora znowu fontanna, w czwartek ide na kontrole ale az sie boje.

wszystkiego dobrego dla wszystkich Ol, Kacperkow, Klaud, Wiktorka, aby te problemy minely.

moja teraz lezy bez pampesa,, juz ma nozki brudne haha zaraz bedzie pucowanko ;)

14 lata 9 miesiąc temu #21103 przez Madzia89862
gold to kolka najprawdopodobniej przynajmniej takie sa jej typowe objawy.jejku wspolczuje wam dziewczynki ciagle cos sie z maluszkami dzieje:(zycze wszytskim duzo zdrowka:*

14 lata 9 miesiąc temu #21155 przez gold_butterfly
A ja miałam taką okropną wizytę u pani pediatry,że aż brak słów. Na wstępie mi nawrzucała,że wyglądam okropnie i muszę coś z sobą zrobić (jak podnosiłam Olę,to bluzka mi się podwinęła i zobaczyła rozstępy). Zaczęła mi tak ględzić na temat tych rozstępów,że po wyjściu płakałam przez 3h. Że wyglądam gorzej od niej (wazy ponad 100),że jestem zaniedbana (ważę już 55kg,bo nie mam nawet czasu zjeść),że lepiej,żebym w ogóle nie wychodziła na plażę. Potem powiedziała,że Ola ma bóle brzucha przeze mnie,bo źle się odżywiam. Jem ciągle to samo - od 4 tygodni i nic się nie działo. To możliwe,że nagle zaczął ją uczulać twarożek czy jogurt? Przepisała jej Smecte,ale Ola ma zatwardzenie,a to jest na rozwolnienie,to chyba coś się babsku pomieszało. Mam jeszcze bardziej zaszkodzić dziecku podając zły lek - chyba na głowę upadła... Nie wiem kompletnie co robić. Jadłam wcześniej smażone, dużo nabiału, owoców - i wszystko było ok. Teraz od kilku dni jem delikatne przetwory i ma bóle brzucha. Jestem zdezorientowana i załamana. Czuję,że znowu zaczyna mnie łapać depresja. jestem głodna boję się cokolwiek zjeść,żeby nie zaszkodzić dziecku.

14 lata 9 miesiąc temu #21157 przez Madzia89862
gold ale mialas pecha co do takiej pediatry kopnac tylko w dupe.!!jak mogla wogole cie tak potraktowac!kochana ja mam pelno rozstepow.caly brzuch poorany jednym slowem taki flak wisi poporostu wiec nie jestes sama a co do uczulania to nie jestem pewna ale mozliwe ze po czasie moze zaczac cos malenstwo uczulac ale nie az po takim!ale to tylko moja teoria wiec bierz poporawke.zjedz.kawalek chleba to napewno nie zaszkodzi z delikatna szyneczka czy cos.a co do leku to faktycznie..myrdnelo jej sie chyba cos.nie doluj sie malenstwo to z miejsca wyczuwa..:(nie poddawaj sie.a jutro nie mozesz isc do innego lekarza?

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka