BezpiecznaCiaza112023

Mamusia WRZESIEŃ2010

14 lata 5 miesiąc temu #33556 przez Katarzynka
Iwo na pierwszą wizyte możesz iść jak dzidzia będzie miała miesiąc na Bilans to lekarz zbada, zmiezrzy, zważy i opowie właśnie o szczepieniach :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 5 miesiąc temu #33596 przez raczek10
No cześć dziewczynki .
U nas oki . Jasio Robi się grzeczniutki. Jak spi to od kilku dni wydaje różne dźwieki : pohrapuje i czasem się śmieje przez sen .
My na szczepienie mamy 25 października.
Katarzynko Tak podczytalam ciebie w mamusiach listopadowych, że się wstydzisz karmic piersią poza domem. Ja tez tak miałam , ale teraz karmię jak maly chce cycula to się nie przejmuje że ktos się na mnie patrzy . Raz nawet zatarasowalm komus bramę wjazdowa bo maly mi plakał w samochodzie i musialam się gdzieś szybko zatrzymac . gościu chcial wyjechac ale kiedy się zorjetowal że samo karmie malego w samochodzie to się zachowal bardzo grzecznie . Zaczekał aż skończymy przekaskę :lol:

Dobrej nocki Wam dziewczynki :blink:

/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]

s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371

14 lata 5 miesiąc temu #33625 przez Groszek
Batmanik tak to właśnie jest z karmieniem :) Michaś czasami w dzień domaga się cyca nawet co pół godziny :dry: w domu czasami tak sajgon jest że szok...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #33635 przez Katarzynka
Że karmie sie nie wstdze :lol: z tego jestem dumna :laugh: ale tak cycusia wyciągać przy obcych :dry: :S
Raz karmiłamw samochodzie na parkingu to Malutka i cycusia schowała pod pieluszke :woohoo: :side:
I u nas jak na razie zawsze butelacha w pogotowiu :) mamy ich juz 3 :) i termos :D

Mam do was dziewczynki pytanie w sobote mamy chrzest siostrzenicy meza i nie wiem czy isc z Kinią do kościoła czy tylko do doomu???? Co byście zrobiły na moim miejscu?????

14 lata 5 miesiąc temu #33647 przez sloneczko
ja bym poszla do kosciola tez, najwyzej jak znacznie plakac to wyjdziesz, a jak bedzie tragedia to pojedziesz do domu gdzie bedzie przyjecie.

ale ja mysle ze ona bedzie spac, albo bedzie grzeczniusia, bo w polsce raczej do poludnia robia chrzciny, i ona jeszcze jest malutka, wiec raczej spi.

14 lata 5 miesiąc temu #33653 przez Katarzynka
W dzień bardzo mało spi, A chrzest jest na 17.

14 lata 5 miesiąc temu #33757 przez roxana
Cześć Dziewczyny ja też nie karmię w miejscach publicznych, ale zawsze znajdzie się miejsce żeby nakarmić dzidzię nie pokazując światu cycusia. Nasz Tymuś dostał alergii, najprawdopodobniej na naszą pościel a właściwie na proszek. Na szczęście sztbko opanowaliśmy sytuację. Balneum załagodziło sprawę:) a poza tym w nocy śpi superowo. A ja już nie mogę się doczekać chrztu w niedzielę. Pozdrawiam Mamusie

14 lata 5 miesiąc temu #34018 przez iwo23_1990
Ale dziewczynki szybko chrzcicie swoje maleństwa, ja wybieram sie do ksiedza żeby ustalic termin ale jakos nie pali mi sie do niego bo nasluchamy sie pewnie kazania bo jak na razie mamy tylko slub cywilny a nasz ksiadz nie jest za fajny... :huh:

Mam takie pytanie do Was powiedzice mi mamusie karmiące piersią co jecie, bo ja musiałam odstawic nabial:/
I zauważyłam jeszcze że jak zjem troche czekolady tak jak ostatnio jedno Merci to od razy na drugi dzień bolał go brzuszek... I teraz już nie wiem co jeśc a co nie:/

14 lata 5 miesiąc temu #34029 przez Groszek
Iwo ja karmię ale niestety Ci nie pomogę, bo ja jem wszystko :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 5 miesiąc temu #34044 przez roxana
Cześć Dziewczyny

Iwo czekolada, orzechy, nabiał, pomidory, strączkowce, cebula, czosnek, owoce małopestkowe - te wszystkie produkty mogą spowodować uczulenie lub kolkę. Oczywiście to nie jest norma i każde dziecko reaguje inaczej.
Ja jem wszystko gotowane, ale z owoców tylko jabłka i banany. z warzyw marchewkę i brokuł. Mięso tylko drób i zero nabiału i kolek nie ma.

My już po chrzcinach, ale było zamieszanie.:)
Cała rodzinka się zjechała i było super. Co prawda nasza kruszynka niespokojna jak już wszyscy pojechali ale dojdzie do siebie - dziś pójdziemy na długi wyciszający spacer:)

Pozdrawiam

14 lata 5 miesiąc temu #34053 przez sara125
tak zgadzam sie z roksana...

14 lata 5 miesiąc temu #34056 przez Batmanik
Witam!!!
Iwo ja tez jem wszytsko i smazone i ogorki konserwowane, nie jem tylko fasoli grochu czosnku i nic wzydymajacego...no i czekolady bo raz sie nawcinalam slodkosci i odbilo sie to na Igorku :( a podaje mu do picia herbatke Plantex co prawda jest po miesiacu ale rozpuszczam saszetke w 100ml...
a co do chrzcin nie przejmuj sie pogada pogada i tyle moja siostra tez ma tylko slub cywilny i ochrzcil tylko pytal czy beda wychowywac dziecko po chrzescijansku...a ja nie mam slubu i tym sie nie przejmuje niech mi tylko cos zacznie ksiadz marudzic hehe ja tez umieem prawic kazania :laugh:
a moj urwis w nocy ladnie zasypia ale za to juz 2dzien w dzien swiruje nie zasnie w lozeczku anawet jak nie spi to nie chce lezec sam :( macie jakis sprawdzony pomysl jak go przekonac do lozeczka :unsure:
pozdrawiam!!
milego dnia!!!

14 lata 5 miesiąc temu #34057 przez sara125
moj grzes jak byl tak malutki to godzinami spal w lozeczku... a zasypial przy cycku.

14 lata 5 miesiąc temu #34058 przez raczek10
Hej dziewczyny . W końcu mam chwilkę .
Ja jem też prawie wszystko ,tylko w małych ilościach . Ale zauważyłam że , nasz JAŚ po nabiale też troche marudzi , ale to jak kiedy .
Wstyd mi sie przyznać ,ale w ciąży piłam kole gazowaną i teraz też czasem się napije , a mały po koli nie płacze . U nas wieczorem JAŚ marudzi tak godzinkę a potem jest ok . Wstajemy 3,4 razy w nocy ,ale to już norma i sie przyzwyczaiłam :)

/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]

s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371

14 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #34132 przez Martynka__89

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka