BezpiecznaCiaza112023

Mamusia WRZESIEŃ2010

14 lata 6 miesiąc temu #32711 przez roxana
Iwo serdeczne gratulacje.

Na sutki kup sobie maść purelan rewelacujna i nie trzeba jej zmywać przed karmieniem, a co do pokarmu to nie matrw się nawał pojawia się w 3 - 4 dobie po porodzie. Na pewno Maluch dostanie tyle ile trzeba:)
U mnie jak zaczął się nawał to musiałam pomiędzy karmieniami odciągać, a w szpitalu w 2 dobie Tymuś dostał butelkę bo do 3 w nocy ciągle jadł a to z jednej a to z drugiej piersi i okazało się, że już nic nie ma a on dalej głodny.
A teraz mleczka starcza i jeszcze zostaje więc głowa do góry!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #32713 przez Madzia89862
iwo serdecznie gratuluje doczekalas sie i ty swoje skarba:)buziaki dla was:0co do pokarmu to spokojnie poczekaj bo napewno przybedzie musisz czesto go przystawiac mimo ze boli:(ale dasz rade.poczatki sa bardzo trudne zawsze ale to nowa sytuacja ktorej potrzeba chwilke czasu by ja ogarnac:)3majcie sie:)

oj tak tak pogoda paskudna i my tez uwiezieni w domu:(

14 lata 6 miesiąc temu #32735 przez alutka1011
Iwo gratuluje!Będzie dobrze!Początki są trudne ale dasz rade!Buziaczki dla skarbusia :kiss:

14 lata 6 miesiąc temu #32742 przez asia26
Gratulacje Iwo :) i Ty sie doczekalas a jak przetrzymasz bol to pokarmu napewno nie bedzie Ci brakowac :) powodzenia i ucaluj malenstwo :)

14 lata 6 miesiąc temu #32743 przez raczek10
IVO GRATULACJE.ŻYCZYMY WYTRWAŁOSCI . NAPEWNO SOBIE PORADZISZ .

JA dzis chodze zmeczona JASIEK COS MARUDZI CHYBA JAKIEŚ KOLKI MA :unsure:

CAŁY CZAS BY TYLKO CYCA DOIŁ A JAK PRZESTANIE TO MU SIE ULEWA I ZA 15 MINUT ZNOWU KRZYCZY JAKBY NIE JADŁ CAŁY DZIEŃ :( A JA OD WCZORAJ ZWŁOKI.CHYBA SIE MÓJ MAŁY PRZEJADA CZY CO /?

DZIEWCZYNKI CZY KTÓRAŚ TEZ TAK MA DO TEJ PORY BYŁO NAWET DOBRZE ALE 2 OSTATNIE NOCKI TO OJOJOJ :ohmy: TYLKO BY JAD IJAD I CO 15 MI8NUT A JA JUZ NIE MAM CO DAĆ A ON SIE ZŁOŚCI .

/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]

s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371

14 lata 6 miesiąc temu #32760 przez roxana
Raczek chyba coś jest w powietrzu, może to kwestia ciśnienia??
Mój Tymuś spał dobnrze w nocy a w dzień budzi się co chwilkę i też chce jeść ale lekarka mi powiedziała, że nie mogę go tak co chwilę karmić, więc się trochę męczy, usypiam go i od nowa to samo. Cóż... może jutro przejdzie.:)

Mój synek waży już 3840 czyli od wyjścia ze szpitala przybrał 480 gram, 28 gram na dzień:)
Mały zarłok:)

14 lata 6 miesiąc temu #32762 przez Madzia89862
no to tymus rosnie jak na drozdzacxh :)super :)

14 lata 6 miesiąc temu #32769 przez _aga86_
Ivo serdeczne gratulacje!!! :)

14 lata 6 miesiąc temu #32773 przez Mika
Gratulacje IVO !!!!!
Z tymi piersiami tak jest. Maleństwo musi sie nauczyć dobrze zasysac, wtedy nie będzie już bolało.
Co do dzisiejszego dnia to u mnie jest tak samo. Jasio w nocy spał po 2 godziny a w dzień cały czas jest głodny. Zasypia przy cycu, śpi 15 min. i znów głodny.
Cały czas by jadł, tylko że po troszku bo zasypia.
Próbowałam Go przetrzymać do godziny żeby się porządnie najadł ale było to samo. Chwila jedzenia potem sen i tak na okrągło dzisiaj.
Może faktycznie coś w powietrzu....

14 lata 6 miesiąc temu #32790 przez raczek10
NO i nie wytrzymałam dalam malemu cherbatki z koperku włoskiego chyba benbe go troche głodzić bo może faktycznie za czesto cyca dostaje . Ale miało być karmienie na żądanie to już sama niewiem :(

Może po cherbatce sie uspokoi narazie spi a ja mam chwilke dla siebie .

może któras z was słyszała o takim leku jak :PROSZEK TROISTY czy można to dawać od kolki podobno to stary lek który jeszcze nasze mamy stosowały na kolki ponoć dzial a . JA kupilam w aptece ale tam pisze ze do 12 roku nie nalezy dawać dzieciom a w aptece coś innego mi mówili . Wiec jestem w kropce .

Roxana to Tymuś ładnie na wadze przybiera :) JA to z Jasiem dopiero na 25 pażdziernika jestem umówiona na szczepienie i odrazu małego zwazą . Ale też chyba urósł bo rozmiar 56 już maly .

14 lata 6 miesiąc temu #32816 przez Groszek
Dziewczyny też to przerabialiśmy, niby się najadł a za 10-15 minut znowu płacz. Więc jak tylko widziałam że oczka się zamykają to go budziłam i dalej jadł. Męczyliśmy się tak chyba ze 3 dni, ale podziałało :) i teraz Michaś najada się za raz :) możecie spróbować :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 6 miesiąc temu #32829 przez roxana
Cześć Dziewczynki

u nas to był jakiś jednodniowy incydent. Już wieczorem Tymuś spał ładnie i w nocy też więc biorę to za przypadek:)
:)

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #32868 przez Batmanik
Witam!!!
wkoncu jakos dochodze do siebie hehe bo wszystko mi sie poprzewracalo do gory nogami odkad jest z nami Igorek :laugh:
ja tez mam problem z pokarmem maly chce byc ciagle przy cycu...noce sa najgorsze bo w dzien spi a w nocy jest roznie ale zazwyczaj konczy sie tak ze klade go z nami do lozka i zasypia przy cycu i jest wtedy ok :laugh: juz sama nie wiem czy mam malo wartosciowy pokarm czy jak :unsure: ale raz jest ze zje i spi po 4 godz a nawet dluzejn i wybudzam go na karmienie a nie raz z jedzeniem schodzi nam 2 godz i konczy sie ze zasypia z nami przy cycutak jakby chcial jeszcze bliskosci ze mna :unsure: ale pomecze sie pare dni moze wkoncu unormuje sie to wszystko..daje mu juz herbatke z kopru wloskiego...
IWO gratulujemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

14 lata 6 miesiąc temu #32886 przez raczek10
CZeśc dziewczyny . U mnie dzisiaj nocka wzglednie .Jasio budził sie co 1,5 godziny . a jak on je i usypia przy cycu to mi sie nie da dobudzić żeby się najad wiecej ale bedziemy próbowac . Moja Zuzia 2 lata temu to była grzeczna najadała sie i spała 3 ,4 godziny . Może i JASIEK SIE UNORMUJE :) .

JAK tam wasze maluszki uśmiechają sie już jak sie do nich mowi ?

POZDROWIONKA MAMUSIOM I MALUSZKOM :laugh:D

DZIŚ MAMY JUŻ PAZDZIERNIK ALE TEN CZAS ZAPIERNICZA .I JUŻ PRAWIE WSZYSTKIE ROZPAKOWANE :laugh:

14 lata 6 miesiąc temu #32888 przez Groszek
Batmanik nie wybudzaj maluszka, jak śpi to znaczy że nie jest głodny :) ja nie budziłam Michała ani razu, a zdarzały się noce że spał po 7 godzin :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka