BezpiecznaCiaza112023

Mamusia WRZESIEŃ2010

14 lata 6 miesiąc temu #32889 przez Katarzynka
Hej mamusie :)

Iwo gratulacje :D

U nas noc dobrze Kinia budzi się tylko raz na karmienie i idzie lulku :)

Roxana ty go tak nie tucz bo będzie musiał się odchudzać ;) A tak poważnie to lekarka mówiła że dzidzia w ciągu 3 miesięcy ma podwoić swoją wage.

My idziemy we wtorek na bilans miesiąca :) i się dowiemy wage, a na szczepienie 19

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #32892 przez Mika
Cześć
Raczek, tak to już chyba z tymi Jaśkami jest. Leniuszki małe. Mój tak samo maksymalnie 2 godziny śpi. Zasypia przy cycu i nie da się Go dobudzić albo sobie tylko ssie bez jedzenia. No i potem się budzi głodny za 2 godziny i tak jest w dzień i w nocy.
Widać takie te Jaśki są :)

My na bilans dopiero w następny poniedziałek.
A za tydzień w niedzielę mamy chrzciny.

Pozdrowienia.
U Was też tak zimno? u nas 6 stopni od wczoraj. brrrr

14 lata 6 miesiąc temu #32902 przez roxana
To z kolei mój Tymuś w nocy je tylko raz ale za to w dzień mógłby cały czas być uwieszony przy cycuszku i szmać:)

Z tego co mówiła mi położna to dzidzia ma tyć od 160 do 220 gram na tydzien tak że jeszcze się mieścimy z moim małym obrzarciuszkiem.
Czekam z niecierpliwością na michelinki na nóżkach:)

14 lata 6 miesiąc temu #32905 przez wiola
Jwo,gratuluję,cieszymy się razem z tobą,a co do karmienia,karm,pokarm ,napłynie ci w 4-5 dobie na pewno dzidzia się naje buziaki dla was....

14 lata 5 miesiąc temu #33022 przez bombel779
Mamusie pochwalcie się swoimi maleństwami :)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

14 lata 5 miesiąc temu #33026 przez raczek10
Pochwalimy sie tylko nie mam obecnie kabla usb . do telefonu zeby coś zgrać na kompa :(

kurcze 2 strony nam sie zwineły i nie wróciły ale to nic sam fakt że już jest oki :) z forum :)

/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]

s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371

14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #33051 przez Katarzynka
Hej mamusie co tam u was :)

U nas wszystko dobrze Kinguś śpi całe noce wstaje o 4,5 albo 6 na jedzenie i dalej idzie lulku :D
Tylko chyba po mamusi ma czulenie na nabiał idziemy jutro do lekarza to powie co i jak.
Byłam wczorej u ginekolog i mówiła że rana po cc super zagojona :D

Zdięcia Kini były w albumie, ale usuneło :( wstawie zaraz jeszcze raz

14 lata 5 miesiąc temu #33131 przez raczek10
Katarzynko jak ja Ci zazdroszczę.
Nasz Jasio wstaje cztery razy w nocy.
Coś tu u nas cicho na forum.
Dziewczynki gdzie Wy jesteście?? B)

/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]

s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371

14 lata 5 miesiąc temu #33152 przez bombel779
Raczek wybrałaś piękne imię dla syna !!! :) Jeśli Nam urodzi się syn też będzie Jaś :)
Za 2tyg.idziemy z mężem na usg 3D i mam nadzieję,że dowiemy się kogo noszę w sobie - Jasia czy Zosię ?:)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

14 lata 5 miesiąc temu #33215 przez Katarzynka
Byliśmy dzis u lekarza :) Nasza Kinia przytyła kilo od urodzenia i waży 3400 :)
Jednak na szczescie się myliłam i lekarz powiedział że skazy białkowej nie widzi :) Przepisał tylko jakos mośc i powiedzał że powinno po niej ładnie zniknąć a i rumiankiem mamy przemywać.
Jesteśmy umuwione na 21 na 11 na szczepienie i mam recepte na pnełmokoki, ale jeszcze nie wiem czy wykupie... A wy zamierzacie szczepić na te dodatkowe?
Bo że ta płatną 3w1 bede szczepic to wiem. po co maja kłuć 3 jak mogą raz :D

No ale jak Kinguś wstanie rano to do swego łóżka nie da się położyć bo od razu krzyczy ;) tylko śpi po środku razem z nami :D

A naprawde dziewczynki odzywac się co u was słychać jak maluszki???

14 lata 5 miesiąc temu #33217 przez Batmanik
Witam!!
Bylam pewna ze pisalam na forum ale cos nie weszla ta wiadomosc... :unsure:
kurcze moj synus pokazuje charakterek,smoczka nie toleruje i jak chce juz spac to ja mu za smoczka robie :laugh: a juz nie wiem co mam myslec bo tak swiruje ze nie raz je co godz a raz spipo 3 godz albo jak sie ostatnio zdarzylo ze 5 pospal ale chyba sie najada tyle ze potrzebuje moj maly cycek poprzytulac sie...jutro u nas bedzie srodowiskowa z lekrka byla w zeszlym tyg ale bylismy juz odwiezc tatusia na lotnisko i zostalismy sami :(
a jak tam wasze malenstwa/??
milej i przespanej nocki!!!
Iwo i Marysia gratuluje!!!moze sie powtarzam ale nie wiem czy docieraly na forummoje wiadomosci :)

14 lata 5 miesiąc temu #33242 przez roxana
Cześć Dziewczynki

Jeśli chodzi o szczepienia to ja się zastanawiam nad tymi skojarzonymi, ale są różne opinie, głównie dotyczące składu i wpływu na dzidziusia. A jeśli chodzi o wkłucia to ro nie problem.

U nas już się ustalił cykl dnia. Koło dwunastej wychodzimy na spacer, Tymuś śpi do 15, potem się trochę bawimy. Już się uśmiecha i rozpoznaje twarze od jakiegoś czasu, wodzi wzrokiem za zabawkami. :) Wieczorami i popołudniami jak Tatuś wraca do domku to chłopaki trzymają razem:) a nocki super, już się przyzwyczaiłam ze koło 12 jak idę spać mamy kolacyjkę a potem wstajemy koło 4 czasem 3 lub 5 na jedzonki a budzimy się potem po 8.

Generalnie mamy pełne ręce roboty - w ten weekend mamy chrzest:)
od czwartku mamy w związku z tym gości i już się nie mogę doczekać.

Katarzynko to łądnie Twoje Maleństwo przybiera:) Super:)

czytałam ostatnio, że dzieciaczki tak mają, że czasem potrzebują po prostu poleżeć i pociumkać cycusia - żeby czuś się bezpiecznie:)

Mój synuś też smoczka nie śśie, ale to nawet dobrze. A i z butelki nie chce pić, podaje mu herbatkę koperkową żeby mógł się wypróżniać ale to jest prawdziwa mordęka żeby Go nakłonić zeby wypił z butelki. Nic tylko pierś mu w głowie:)

Jestem niesamowicie szczęśliwa:)
Pozdrawiam Was Kochane i będę się odzywać jak tylko forum będzie sprawne:)

14 lata 5 miesiąc temu #33247 przez Groszek
Batmanik Twoja wiadomość była, ale niestety był jakiś problem i pozjadało nasze posty :) teraz już wszystko jest ok :) Michał ma już ponad 3 miesiące a cycuś dalej za smoczka robi, ale ja się cieszę bo uwielbiam jak się tak w moje oczy patrzy :lol:

Roxana nam pediatra powiedziała o skojarzonych, ale była za 3 wkłuciami i tak też Misia szczepimy :) pierwsza szczepionka była straszna, bo mały płakał niesamowicie, a na drugiej nawet się nie skrzywił, babeczka co robiła była w szoku że takie maleństwo i nie płacze :lol: dostał odznakę dzielnego pacjenta :)

Pozdrawiamy wszystkie Mamusie i Dzieciaczki :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #33248 przez Katarzynka
Hej dziewczynki

A moja Kinguś nie wybredna moze byc a moze być butelka :) bo jak cyce jeszcze pełne a ona nie chce juz jeść to ściągam i czasem jak wychodze to tata albo babcia karnmią z butalki :D a i jak gdzieś jedziemy to ściągam i karmie z butelki bo cyca wyciągac nie chcem i jakoś tak sie troche wstydze a z butelki to tak inaczej :)

Mi w szkole rodzenia mówili żeby dziecku nie podawać nic prócz mleka do picia/jedzenia. A jak sie chce cos podać to samej wypic a dziecko dostanie to odpowiednia przetworzone w mleku, i ja sama pije cherbatki ziołowe (koper, rumianek)

I też mam rytm dnia Kinia wstaje 0 4,5 albo 6 je potem jescze spi do 9 je i sie bawimy (nie spi ze 3 godziny) potem wstaje koło 5 albo 6 i je bawi się z tata czeka na kompiel i tak kolo 8 idzie spac na noc ( czasem posiedzi do 10 ale rzadko)

Tez juz mnie poznaje (twarz, głos) i innych po trochu tate i babcie bo duzo z nią przebywają:)

Terz juz wodzi za zabawkami w góre i w dół oczkami i na boki też :D

A zawsze jak coś spadnie albo ktos dzwi za głosno zamknie, to sie wystraszy rozkłada rączki na boki i czasem aż podskoczy

A i nauczyłam juz się odróżniac jej płacz od tego jak jest głodna albo zła :) to płacze zupełnie inaczej. Albo jak raz nie mogła kupki zrobic i brzuszek ja bolał to trż zupełnie inaczej płakała. Fajnie juz po mału wiedziec co i jak z Malenstwem się dzieje ;)

Jak Kindze sie nie podoba na jaki bok ja poloze to sii przekreci na plecy i zadowolona :)

Od wczoraj zaczeła sie do mnie usmichec juz tak nie przypadkowo tylko jak cos do niej mowie albo sie usmiechne :lol: super sprawa :woohoo:

Taka mała osóbka a tyle szczesia daje :kiss:

14 lata 5 miesiąc temu #33250 przez Groszek
Katarzynka fakt jak już rozpoznajemy płacz Malucha to zupełnie inaczej jest :) Michał jak tylko zaczyna płakać to odrazu wiem o co chodzi :) a mąż się dziwi skąd ja to wiem :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka