BezpiecznaCiaza112023

Mamusia WRZESIEŃ2010

13 lata 8 miesiąc temu #163707 przez Marysia27
Fajnie że masz towarzystwo odmienne od Twojej teściowej ;)
Może to dziwne, ale też nie raz zastanawiam się, jak to będzie w kolejnej ciąży, jak -odpukać- trafię na patologię ciąży, jak ja wytrzymam z tęsknoty za Bartkiem? choć u nas w szpitalu czas i liczba odwiedzin jest nielimitowana, tylko wiadomo, trzeba zachowywać się z poszanowaniem dla innych położnic :)
My cały dzień spędziliśmy w domu, ponieważ pada 3ci dzień, myślałam pod wieczór że się uspokoi, a tu jeszcze gorzej... kto ukradł słońce i piękną pogodę :( ? Oszaleję, jeśli kolejny dzień spędzę z Bartkiem w domu. Na dworze to zawsze szybciej czas leci.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 8 miesiąc temu #163786 przez Batmanik
Witam!!!
ja juz sie wczoraj cieszylam z pogody ale dzis juz nie mam powodow do radosci:(
ja narobilam sloikow z ogorkami a tatus dzieciom na zieme porobi jagody bo w szwecji jest duuuuzo:)
jeszcze troche i zbieramy sie do rodzicow...
a Igor przed wczoraj mial takie rozwolnienie a wczoraj zrobil tylko raz kupke zobaczymy co bedzie dzis- chyba kolejne zabki gdzies chca wyjsc i znow sie zacznie:(
dokladnie Marysiu jak nie ma pogody to bez spaceru z dzieckiem mozna swira w domu dostac...
ide sie szykowac bo jak zwykle zaraz w biegu bede sie zbierac...
milej niedzieli!!!

13 lata 8 miesiąc temu #163892 przez Marysia27
Batmanik, właśnie na rozwolnienie jagody są jak znalazł :) a ja jestem dziś rozbita psychicznie rozmawiałam z mamą, ponoć mój tato nie za dobrze radzi sobie z problemami zdrowotnymi mamy, nie chciałam nic pisać, ale w czwartek mama powiedziała mi że ma 2 guzy na tarczycy, podejrzenie cukrzycy i ogólne wyniki krwi nie są za dobre. Jutro znów jedzie do endokrynologa, i na kolejną wizytę, gdzie skierowano ją na USG węzłów chłonnych. W sierpniu kładą ją do szpitala :( jak tylko skończyłam z nią rozmawiać, nie wytrzymałam, poryczałam się jak dziecko :( :( :( :( :(

13 lata 8 miesiąc temu #164036 przez Marysia27
Z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że mały obudził mi się ok północy, i balował do 3 nad ranem w łóżeczku, wstawałam do niego tylko aby kłaść go kiedy skubaniec skakał po łóżeczku i po pewnym czasie młody zatrybił co będzie jak ja wstanę, więc gdy ja wstawałam z łóżka, on natychmiast kładł się w łóżeczku ze śmiechem, ja wracałam do łóżka, a młody wstawał. Masakra, jakie te dzieci są kumate :woohoo:
Poza tym , tak mi się chce jeść kiełbasy, że zrobiłam kanapki z kiełbasą i ukroiłam kawał z pęta i wszamałam z musztardą francuską :S i dalej mi mało, teraz mam ochotę na spaghetti, zawsze zajadam tak stres B)

13 lata 8 miesiąc temu #164353 przez Marysia27
Jezuniu, ja już sama ze sobą na naszym wątku piszę :S Miałam dziś lajtową noc, jak małego położyłam spać o 19, tak wstał rano o 7 :lol: nawet udało mi się skłonić męża na powrót ze spaniem do sypialni, bo cwaniak przy ząbkowaniu ostatnie tygodnie spał w salonie :angry:

13 lata 8 miesiąc temu #164514 przez Batmanik
Witam!!!
Marysiu zamartwianie i placz nic tu nie pomoze trzeba byc dobrej mysli!!!Musi byc dobrze i bedzie!!!Trzymamy kciuki za zdrowko Twojej mamy!!!!
mi wkoncu udalo sie zalogowac:)
jutro juz moja siostra wyjezdza:(z moim sie sklocilam- powod- mamusia...ach czasem brak mi juz sil do calej tej sytuacji...
moj robi po 2 kupki oewnie znow zabki sie ktores pchaja:( ach te zabki porazka...
jak ja Wam zazdroszcze przespanych nocy....u nas bywa roznie ale przespanej nie ma niestety i bede przeszczesliwa jak przespi choc jedna noc bo od 10 miesiecy przespal tylko 1 noc...ja nie wiem juz jak to jest przespac nocke cala...
moj zaraz smiga do kapaniabyleby nie wariowal dlugo bo cos ostatnio padnieta chodze..
ach meble w kuchni juz gotowe jednak nie wytrzymalam do powrotu mojego i poprosilam tate zeby mi poskrecal je wlaczylam wczoraj z ukladaniem do 23:)
mileggo wieczoru!!!

13 lata 8 miesiąc temu #164749 przez raczek10
hej :) no Marysiu nie myśl ,ze nasz wątek wyginie wraz z mamutami ;) ja tu lukam tylko siły brak ,zeby cos na psocic :silly:
wczoraj miałam małął imprezke u tesciowej i mojego męża siora obchodziła 1 rocznice ślubu no i było super :laugh:
Jasiek marudzi po nocach i mam to samo co WY dziewczyny co go połoze to on wstaje i tak ze 20 razy w nocy :S mój JASIU nie umie spać na łózku i raz chcialam ,żeby wieczorem usnol z nami w łózku i był jeden wielki ryk :ohmy: dopiero w łózeczku sie uspokoił .
na wisienki smigam dalej no kasiutka wpada a raczej na koncie leży ,zeby większa pula sie uzbierała :P

a i nowinke wam powiem :laugh:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
ja dalej czekam na wiesci z moim wyjazdem . Dzwoniłam do gości no i sierpnia czekac trzeba ,bo dopiero z tamtąd ludzie zjada :huh: więc czekam :dry:
no i tyle u nas :side:

/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]

s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371

13 lata 8 miesiąc temu #164767 przez Batmanik
to fajnie Raczku ze wkoncu mezus sie zdecydowal trzymamy kciuki za biznes...
ach jak ja chcialabym zeby igor spal w lozeczku a on nie potrafi i mi o szczebelki sie zabije;)
oj podziwiam Cie z tym wyjazdem ale jak mus to mus...
ja to dzis problem z zalogowaniem mialam :angry:
ale teraz nadrabiam hehe
ale trzeba juz sie klasc bo oczy mi sie zamykaja kregoslup boli- och starzeje sie hehe
milej nocki!!!

13 lata 8 miesiąc temu #164782 przez raczek10
śmigaj śmigaj spuniać ja tez już uciekam ,bo padam a jak tak posiedze dłuzej to strace pozucie czasu i 3 mnie zastanie a o 5 musze wsać :laugh: do jutra i miłej nocki :)

13 lata 8 miesiąc temu #164905 przez Marysia27
Hekja :laugh:
Raczku świetnie, że Twój idzie do przodu, również trzymam kciuki, żeby się wam powiodło. A żeby nie zapeszyć to Tfu tfu :blink:
Moja matula wróciła od lekarza, usg węzłów chłonnych przy tarczycy nie wykazały zmian (ufffff) nie wiadomo jeszcze co z węzłami chłonnymi przy piersi, bo to dopiero onkolog oceni :dry: Więc kolejne badanie za nami. batmaniku, ja wiem że nie powinnam płakać, ale jak pomyślę, że to jest najbliższa mi osoba, wspaniała matka, i jej mogłoby zabraknąć, to się w sobie kulę :( Ale masz rację, będzie dobrze, a jeśli potrzymacie kciukole, to tym szybciej tak się stanie :blink:
Ja przez te errory, mało się nie wściekłam, długo nie mogłam wejść na forum, a jak na złość Bartek spał 2 godziny po południu, i przepadł mi taki czas na forumowanie, taka okazja nie prędko się zdarzy :silly:
Poza tym poszłam dziś na podpis du Urzędu Pracy, i mam pecha, bo pomyliłam daty, kobieta odesłała mnie z niczym do domu, mam przyjść wg grafiku jutro! jakby ten jeden dzień miał kogoś zbawić :S
Postawiłam dziś 23 słoje ogóreczków kiszonych, i przygotowałam wszystko na pikantną sałatkę z ogórków, i jutro umieszczę przepis, niech mi tylko teściowa go podrzuci :woohoo: Dzisiaj mam nową manię- jem wszystko z majonezem, co dzień to inny przypał :blush: Dobrej nocy dziewczynki :woohoo:

13 lata 8 miesiąc temu #165102 przez Marysia27
Dzień Dobry samej sobie :silly: byłam w UP i zaproponowali mi staż w sanepidzie z możliwością zatrudnienia. Ciekawa propozycja, sanepid jest 10 min na piechotę od mojego domu, no i praca w budżetówce od 7.30 do 15.30. Złożyłam już swoje CV, jutro idę na rozmowę z dyrektorką, zobaczymy cóż tego wyniknie :unsure:

13 lata 8 miesiąc temu #165199 przez Batmanik
Witam!!!
Marysiu trzymamy kciuki i koniecznie daj znac!!!
a ja i z moim sklocona jestem no i z siostra bo dama juz po 7 wydzwaniala gdzie Igor mial dzis ochote pospac dluzej :angry: a jak jej napisalam co chciala odpisala ze nic...
a ja wybralam sie do rodzicow (ona tu jest) a tu zastalam tylko szwagra bo zabrala mame na targ i sie wscieklam :angry: bo ciezko jej bylo napisac ze jada na targ...
i tak mi tylko cisnienie podnosza wszyscy po kolei :angry:
milego dnia!!!

13 lata 8 miesiąc temu #165202 przez Marysia27

13 lata 8 miesiąc temu #165810 przez raczek10
witam .

Batmaniku spokojnie to tylko chormony się udzielaja :blink: ja jak z Jasiem w ciązy bylam to tez wsciekla chodziłam jak ktos mnie wkurzył .

Marysiu super ze u twojej mamy wyniki dobre to wielka ulga . za prace tez trzymamy łapki za ciebie i zeby nam sie w końcu poszczęściło .
moje juz spio a Jasio to tak marudzi ,bo na górze 2 mu sie przebija . Nawet nie mam czasu na suwaczki żeby poprawic :dry: . DZISIAJ BYŁAM W GOPSIE NO I TAM PANI MNIE POINFORMOWAŁA ,ZE MA RUSZYC PROGRAM ,DZIE DZIECI DOSTANA DARMOWE LAPTOPY Z NETEM NO I MAM NADZIEJE ,ŻE SIE NA TO ZAŁAPIE . ALE TO jeszcze trzeba poczekac .

ide spac ,bo oczęta mi sie zamykają a jutro znowu no 5 pobudka i na wisiewnki :lol:

13 lata 8 miesiąc temu #166005 przez Batmanik
Witam!!!
Trzymamy kciuki Raczku zeby dzieci dostaly laptopa no i Marysiu trzymamy nadal za Mamcie i Twoj staz!!!!
ach Marysiu czekam na przepis :)
my mamy ciche dni i widze jak te problemy z jego matka nas coraz bardziej oddalaja...
ach ale to tylko facet istota prosta i bez rozumu :silly:
ja to dzis mam lenia, nic mi sie nie chce:(
milego dnia!!

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka