- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusia WRZESIEŃ2010
Mamusia WRZESIEŃ2010
- Marysia27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!
2 kg ogórków pokroić w plastry zasypać w misce 6 łyżkami soli wymieszać, i zostawić to na noc.
Rano wylać odstałą wodę, pokroić czosnek ( jakieś 2 główki na 2 kg ogórków) w plastry- ja tę na szerokiej tarce w plastry, bo szybciej- i wymieszać z ogórkami dorzucając gorczycę do smaku.
Rozłożyć to w słoikach.
następnie podgrzać 3-4 łyżeczki chili w proszku i 12 łyżek oleju i zalać po trochę ogórki.
Kolejno zagotować0,5 litra octu i 0,5 kg cukru i dolać do słoików- ale nie do pełna. na koniec wlać po 2 łyżki oleju do słoika i posypać słodką papryką. Króciutko pasteryzować we wrzątku- ja to robię zagotowując słoiki, i wyłączając gaz, wyciągam je po 5 min. Robi się to ekspresowo, nie licząc oczywiście wcześniejszego cięcia ogórków, a ilość czosnku zależy od tego, kto jak lubi, żeby buzię wykręcało, bo jest to bardzo pikantna sałatka, ale pyszna

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Marysia27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A ja byłam dziś na rozmowie, i nic z tego, bo babka z urzędu pracy zapomniała mi powiedzieć- albo nie wiedziała-, że szukają kogoś do laboratorium z wykształceniem kierunkowym!!!!!!!!! a gdzie moja historia do mikrobiologii

- Batmanik
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
dzieki Marysiu za przepis bede dzialac z nim..tylko jak sie lepiej poczuje bo jakas tragedia jest ze mna dzis:(
- Batmanik
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Batmanik
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Batmanik
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
jest u mnie siostra ale tyle ze poszla dzis do sklepu a wie ze zle sie czuje nawet nie zapytala czy cos pomoc

ach igor tez daje czadu jak mu czegos nie chce dac to drze sie jakbym go ze skory obdzierala i tym sposobem zarobil w tylek a drugi raz przy przebieraniu ale juz w goly tylek bo zrobil kupke ja go przepieram a ten brzdac ucieka mi

och patrze tylko zeby dzien sie juz skonczyl moze jutro bedzie lepszy....
a nosi mnie zeby mojemu napisac jaki z niego tatus ale jeszcze czekam cierpliwie

- Marysia27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Batmanik
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
och jeszcze siostra na spacer mnie wyciagla a po spacerku przyszli do mnie i sajgon w pokoju mi zostawili hehe i zabrali sie a jak mlodszej powiedzialam ze ma dzis podlogi zmywac to uciekla spac do kolezanki cwaniara jedna;) ale wazne ze o dziwo Igor juz spi zaraz pozmywam naczynia wezme sie za podlogi i byle szybko uciekam lulu...
oj z tymi dziecmi ostanio sisotrzeniec z golym tylkiem uciekl mi na balkon i wielce zadowolony bo uciekl cioci:)
milego wieczorku!!!!
- Martuska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
ale mnie teściówka dziś wkur.... Pilnowała Małego dzisiaj jak ja byłam w pracy no i przychodzę po pracy a tu drzwi do mieszkania nie zamkniete na zamek a w domu mój ulubiony kolega teściowej który wszystkie pieniądze któe ma przechleje i córeczkom rozpieszczonym da na browarka;/ Już mam dosyć druga taka sytuacja ;/ Nie podoba mi się że moje dziecko przebywa w takim towarzystwie bo jak Mały chodzi to on mowi "no chodź chodź pijaczku". Teraz tego jeszcze nie rozumie ale jak bedzie starszy to masakra... Ah nie wiem co mam robić taka rodzinę już będę miała
- raczek10
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Rodzinka w komplecie :P
przepraszam ,że przepisu na ogorki nie dalam ale gdzieś wsadziłam i sama nie moge znależc

Batmaniku ja cie podziwiam że jeszcze masz czas i chęci na ogórki

Martuska no w końcu jesteś

no mussz sama zdecydowac czy dasz rade sie szarpać całe życie czy zaryzykować i układac sobie od nowa

a teraz co u nas ; Jasiu ma 2 ząbka na górze

u mnie i mojego narazie jest nie zle czyli na dobrej drodze ale zeby nie było sielanki to mam problemy z rodzicami ale to nawet nie chce mi sie na forum wyciagać śmieci może innym razem wam opisze sytuacje

a i dodam hi hi ,że schudłam

a co u was jeszcze

/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]

s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371

- Batmanik
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Raczku ja pierwszy raz tak robie sloiki na zime bo wkoncu mam wlasna kuchnie;)
a moj lubi takie rzeczy ale coz nie zasluzyl sobie wkoncu ale niech ma-byleby mu smakowalo hehe;)
Martuska wkoncu jestes!!!ach z tymi tesciowymi moja nas sklocila i jaka mila teraz dla mnie jest az sie zygac chce

moj smyk codziennie robi rzadka kupke pewnie cos znow idzie ale nie da sobie pokazac...
mnie podziwiasz Raczku a ja Ciebie tyle masz obowiazkow, noce nie przespane, smigaszz na wisienki no i jeszcze dzemy robiszz- WIELKI UKLON KOCHANA W TWOJA STRONE!!!!!!!!!!!!!!
ide na sniadanko!!
milego dnia!!!
ps...moj sie nie odzywa i d...ja jak narazie tez nie bede ale w sierpniu ubezpieczenie sie w aucie konczy i w tamtym roku prawie 800zl za caly rok w tym roku mam nadzieje taniej zaplacic ale na moja wyplate i tak duzo wiec bede musiala wyciagnac reke na zgode albo w buty zainwestowac

- Martuska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Marysia27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Raczek- kocham wiśniowe dżemy- im większe kawałki owoców, tym lepsze

A im więcej czytam o waszych teściowych, tym większą mam ochotę moją "ozłocić". Wczoraj M. mi powiedział w tajemnicy, że rozmawiał z mamą, i ta jemu powiedziała, że jestem świetną matką, i mojemu dziecku niczego nie brakuje. Wiecie, aż się ciepło na sercu robi słysząc takie rzeczy :)a ze spraw przyziemnych, to zamówiłam dziś fotelik samochodowy dla Bartka, bo korzystamy z fotelika znajomych. Dałam za niego na necie tylko 150 zł z przesyłką, a nie jest to chiński badziew, i przeszedł pozytywnie crash testy i własne i niezależnych firm i dostał 3 *

- Marysia27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Martuska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-