- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusia WRZESIEŃ2010
Mamusia WRZESIEŃ2010
- Marysia27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!
A co do Ciebie Martela 89 to bierzemy to samo, ja mam ponadto jeszcze luteinę

Następna rzecz- sny, też miewam dziwne, albo że przez mój brzuch wychodzi jakaś część ciała malucha, albo że już urodziłam " podrośnięte " dziecko, albo inne cuda wianki, aż czasem włos na głowie się jeży.
Tak zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz: położna zasugerowała żebym zrobiła już porządek z ciuszkami małego, tak na wszelki wypadek, i skompletowała torbę do szpitala. Odnośnie tego chciałam poprać rzeczy i je wyprasować ( rękoma siostry

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- roxana
-
- Gość
-
Moja koleżanka 3 miesiące leżała z rozwarciem 2 cm i wszystko skończyło się dobrze.
co do prania to ja piorę ubranka synka w loveli,maxymalnie 40C, w pralce, program ręczny. można dodać płynu do płukania, oczywiście takiego dla dzieci, ale jeśli dziecko jest alergikiem to niestety zapachy będą mu przeszkadzać. ja nie dodawałam płynu bo i ja i mąż jesteśmy alergikami więc nie ryzykowałam.
wiem, że nie powinno się prać w wyższej niż 40 C temperaturze bo ubranka sie zbiegną, nie można też prać w rękach rzeczy które mają styczność z ciałkiem, podobno nie da się wypłukać tak dokładnie proszku czy płynu do prania.
Pamiętaj o wyprasowaniu wszystkich ubranek - zabija drobnoustroje:)
Pozdrawiam i głowa do góry!
- Aguśka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- jest już mały bzik ;)

Dziewczyny mam problem i mnie ratujcie !!! Robi mi się jęczmień na oku i wygląda to masakrycznie... strasznie mi napuchła dolna powieka i wygląda to tak jakby mi ktoś przyłożył no i cholernie boli... mówią ze trzeba pocierać złotą obrączką i tak też czytałam na necie ale mi to nie pomaga. Znacie jeszcze jakieś sposoby?
- martela89
-
- Gość
-
- kasia86
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

roxanko strasznie się ciesze że wszystko u ciebie dobrze i możesz w końcu spokojnie na spacerek wyjść :)naprawdę kamień z serca

martela jeśli lekarz kazał ci odtstawić fenoterol i brać tylko nospe i luteinę to u ciebie też jest dobrze

a u mnie dziewczynki tak sobie z ty,mi skurczami..ale już w następny wtorek wizyta więc dowiem się czy wszystko git...
w ten wekend był mój A i kupiliśmy 3 następne rzeczy dla niuni...rożek, duży kocyk i ręczniczek z kapturkiem

buziaki mamuśki
- Marysia27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A co do jęczmienia, to jedyny znany mi sposób, a w zasadzie dwa babcine to właśnie pocieranie obrączką, oraz rogiem poduszki. Zawsze to mi pomagało, tylko trudno zgadnąć czy " bo tak" czy po prostu zakażenie się cofało po czasie ?
Pozdrawiam Was mamuśki w ten parszywie upalny dzień, w którym moja rodzinka wypoczywa nad morzem, a ja rozpływam się w domku

I jeszcze trafiłam na Ciebie Martela89

Rany, idę pod chłodny prysznic, bo już nie mogę wytrzymać! buziaki wrześnióweczki!!!
- roxana
-
- Gość
-
Marysiu cieszę się, że Ci pomogłam w sprawie prania.
Co do luteiny to też ją biorę i do tej pory cały czas leżałam więc nie było problemu, ale nawet jak musiałam siusiu to po godzince już nie ma szans na wypadnięcie. Luteina bardzo szybko się rozpuszcza, nawet już w drodze do celu:) tylko podobno im głębiej się ją aplikuje tym lepiej.
Marysiu podziwiam, 6 razy bierzesz fenoterol - wow! ja po pierwszej dawce myślałam że się przekręcę, po 1 dniu wylądowałam w szpitalu z tachykardią. Dlatego też dostałam nospę i kordafen.
Ale prawda jest taka, że dla naszych maleństw jesteśmy w stanie wszystko zrobić.
Kasiu Kochana cały czas trzymam kciuki żeby skurcze przestały Cię odwiedzać. bardzo pomaga leżenie, odpoczynek i zero stresu. oczywiście prócz leków.

Martela super, że udało się odstawić fenoterol. Oby tak dalej!
Aguśka niestety nie znam żadnych sposobów na jęczmień - prócz pocierania obrączką. ja czasem smaruję neomecyną - ale to antybiotyk.
Pozdrawiam Mamusie i Dzidziusie
- martela89
-
- Gość
-

- Katarzynka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Kingusia i Mateuszek -Kocham miłością bezwarunkową

Fajnie że wszystko wam dobrze się uklada

My dziś z mężem i moim 11 letnim bratem bylismy na wyscigach motorówek wytrzymałościowych

- Marysia27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ufff... słońce, słońce....niech ktoś je zabierze!!!
- roxana
-
- Gość
-
- Katarzynka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Kingusia i Mateuszek -Kocham miłością bezwarunkową
- kasia86
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

upały mnie dobijają,u mnie w domu jest normalnie tragedia...chłodzę się jak tylko mogę ale to nic nie daje. a i co najgorsze wcale nie zapowiadają ochłodzenia
zobacznie na mój suwaczke

- roxana
-
- Gość
-
Kasiu masz rację ta 3 jest cudowna i napawa optymizmem:)
Upały są masakryczne, ja co prawda w sypialni nie mam najgorzej ale i tak jest mi strasznie ciepło. Niestety porzyjdzie się nam jeszcze trochę pomęczyć.
Jakoś czas mi ostatnio ucieka przez palce więc może nie będzie tak źle.
Całuski
- Marysia27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dziś nie jest tak paskudnie gorąco, obecnie kropi deszcz, więc nawet powietrze jest bardziej przyjazne. Mam nadzieje że dłużej będzie można odczuć taką ulgę, teraz czekam tylko na porządną burzę i powietrze nasycone ozonem