- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusia WRZESIEŃ2010
Mamusia WRZESIEŃ2010
- Katarzynka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Kingusia i Mateuszek -Kocham miłością bezwarunkową
A szkołe rodzenia zaczynam 20.07 koszt 350 bo bezpłatnej tez nie znalazłam. 2 dni w tygodniu po dwie godziny przez miesiąc i "zwiedzanie porodówki i oddziału" zajęcia prowadza dwie połozne, ordynator, ginekolog od laktacji (moja prowadzaca ciąze) i pediatra.
Ja jeste teraz w domu a zajecia sa na 16 i maż pracuje do 16 więc będzie zawsze spoźniony jak nie buda mu się wychodzic szybciej.
Ja włsnie mam mozliwosć rodzenia w wodzie ale taz sie nad tym zastanawiam bo nie wiem czy przy takim porodzie moze być mąż a chcem żeby był z mani on tez chce

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Martynka__89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥Mateuszek 6.10.2010 r ♥Daria 19.02.2016 r.
- Otrzymane podziękowania: 2
- Katarzynka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
A to zdjęcia takiej wanny z porodówkidzie zamierzam rodzić
www.spzoz.augustow.pl/images/pol_1.JPG
www.spzoz.augustow.pl/images/pol_4.JPG
- roxana
-
- Gość
-
Malutka ma jeszcze mnóstwo czasu żeby się dobrze ułożyć. Nic się nie martw - czytałam niedawno że dzidzie odwracają się najczęściej po 30 tygodniu, a niektóre jeszcze później. Tak, że na razie plac zabaw cały dostępny dla Nadii - odwróci się w swoim czasie.
Na szczęście moje problemy ze skurczami ( odpukać w nie malowane ) już się kończą bo łobuziak już tak nie kopie.
Katarzynko my chodziliśmy do szkoły rodzenia - byliśmy na 3 zajęciach i wtedy właśnie podczas ćwiczeń z rehabilitantką dostałam skurczy. Przestrzegam Dziewczyny ćwiczcie delikatnie, nie przemęczajcie się, szczególnie jeśli do tej pory w ciąży nie ćwiczyłyście.
Mój lekarz powiedział, że szkołę rodzenia powinno się zaczynać po 30 tygodniu ciąży, kiedy spada ryzyko przedwczesnego porodu.
Ale czasem ciężko to zgrać w czasie - to była szkoła płatna 500 zł. 11 zajęć po 2 i pół godziny. Wizyta na porodówce oczywiście też. ( ja zwiedziłam jak leżałam na patologii po drugiej stronie korytarza

Siara zaczęła mi lecieć w 25 tygodniu, ale potem po szpitalu szpitalu schudłam i piersi mi zmalały - teraz dopiero się odbudowały, ale siara się nie pojawiła więcej mimo, że czuję że piersi są nabrzmiałe.
U mnie w szpitalu nie ma porodów w wodzie - są wanny ale tylko przed porodem, koleżanka korzystała przy porodzie i mówiła że bardzo łgodzi ból. Ale to zależy ja nie jestem się w stanie położyć w wannie - od razu źle się czuję.
U mnie w szpitalu są piłki, kozły, drabinki dla wszystkich ale słyszałam, ze w niektórych szpitalach takie sale z gadżetami są dodatkowo płatne.
Rabarbar mój mąż powiedział, że zrobi jak będę chciała - nie wyobrażam sobie zebny go nie było na sali porodowej. Ale u nas to on jest silny i bezpośredni a ja raczej z tych wstydliwych więc przyda mi się silny człowiek w razie gdybym się rozkleiła.
Też się bałam, ale chyba po tym wszystkim przez co przeszłam w ciąży to sam poród będzie dla mnie szczęściem że dotrwałam. Najgorszy jest ból psychiczny, a fizyczny szybko się zapomni jak się zobaczy to Maleństwo, które jest Twoją częścią i marzy tylko o tym by je przytulić.
Mnie właśnie łóżeczka jeszcze brakuje - no i paru drobiazgów. Kupię je na twojemalenstwo.pl - mój mąż w drodze z pracy odbierze.
A do łóżeczka, w związku z tym, ze mam teraz mnóstwo wolnego czasu zrobiłam na szydełku ozdobne kaczuszki dookoła łóżeczka:)
Dziewczyny trzymajmy się w dwupakach - całuski i uściski
- Katarzynka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

A co do kosztów porodu to słyszałam że wszystko jest za darmo ale dowiem sie wszystkiego w szkole rodzenia jak zaczne chodzic

U mnie akurat zacznie sie 30 tydzień

- Marysia27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!

Co do siary- u mnie od dobrego miesiąca i głównie z prawej piersi. A jeśli chodzi o szkołę rodzenia to u nas jest darmowa, ale jak na złość, kiedy mogę już się do niej zapisać, w wakacje nie ma zajęć, a we wrześniu, jak już szkoła ruszy, to akurat nic mi po tym bo na dniach mogę urodzić. Dziewczyny które chodziły do szkoły rodzenia, bardzo chwalą sobie zajęcia, mówią że bardzo pomogło, a ja mimo iż jestem hard baba z charakteru, boję się tego co może nastąpić, nawet nie mam jak oswoić obaw. Jedynie położna zaproponowała spotkanie, podczas którego oprowadzi mnie po oddziale i porodówce, i omówi ze mną wszystkie moje wątpliwości.
- Katarzynka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
I nie wiedziałam że moja ginekolog jest specjalistka od laktacji

No u mnie tez wakacyjnego miało nie byc ale że platna i dużo chętnych to zrobili na szczęście

Marysia27 brałas slub w poniedziałek czy nasze suwaczki inaczej liczą?
- ksemma
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Podczytuję was, ale sama nie pisże. Eh.. coś źle sie czuję. Boli mnie dół brzucha i to ciagle. wrr. Nie wiem, ale chyba pójdę do lekarza z tym wcześniej. Nie wiem skąd sie to wzięło i co oznacza...
Co do zakupów to jestem w lesie. I to daleko.
- Katarzynka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Kinia1
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Szczęśliwa przyszła mama

Miłego dnia, w tak słoneczny poranek życzę

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7393 [/url]
- roxana
-
- Gość
-
Witaj Ksemmo - czasem brzuch boli bo wiązadła się rozciągają, ale mimo to lepiej spytać lekarza.
Kinia ja też myślałam o tych wszystkich aspektach porodu, wiem, że niektórzy faceci mogą mieć problem z takimi widokami - my z mężem tyle już razem przeszliśmy i widzieliśmy siebie w takich sytuacjach... jesteśmy razem ponad 10 lat. Mam nadzieję, żę ta sytuacja nas nie przerośnie, a bardzo potrzebuję obecności mojego męża podczas porodu.
Tłumaczę sobie to tak - od tysięcy lat kobiety rodziły - mnie też się uda:)
- Katarzynka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Chyba że po szkole rodzenia zmienimi zdanie ale raczej watpie

- roxana
-
- Gość
-
W końcu panowie trochę nam zazdroszczą, że to nam w udziale przypadło noszenie dzidziusia:)
- Katarzynka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- roxana
-
- Gość
-
Ostatnio poczuliśmy nóżki od kolan do stópki wzdłuż brzucha - super uczucie:)