- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusia WRZESIEŃ2010
Mamusia WRZESIEŃ2010
- Katarzynka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Kingusia i Mateuszek -Kocham miłością bezwarunkową

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasia86
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

a miałam się jeszce zapytać o tą herbatkę specjalną..nidgy o niej nie słyszałam...napisz coś więcej proszę
słyszałam tylko że trzeba pić dużo bawarki czyli herbaty z mlekiem
- roxana
-
- Gość
-
Wygląda bardzo podobnie do sopelka. Ja nie wiedziałam na początku, że są takie wynalazki i cciałam kupić gruszkę ale koleżanka mi poleciła. Potem jeszcze się okazało, że druga koleżanka która ma żłobek też tego używa i bardzo sobie chwali.
Chociaż też spotkałam się z zaleceniem pediatry żeby tylko do noska wstrzykiwać sól fizjologiczną i zostawiać katarek żeby spłynął. Ale jakoś wydaje mi się to obrzydliwe. zresztą jak ja mam katar to ciężko mi spać a co dopiero takiemu dzidziusiowi.
Na wszystkie tematy są zdania podzielone - i bądź tu mądry...
Ja nie dzałam płynu bo jesteśmy z mężem alergikami i trochę się boję że Tymuś odziedziczy to po nas.
To tak jak z doborem materacyka, niby najlepsze są gryka kokos pianka, ale mogą uczulać mimo, że producent pisze ze są antyalergiczne. Na alergię najlepsze są z samej pianki ale znów dla takiego maluszka za miękkie.
Jest tyle trudnych decyzji które trzeba podjąć...
My kupiliśmy w końcu pianka gryka kokos i zobaczymy. ale to też dlatego, ze na początku ciąży naczytałam się o śmierci łóżeczkowej.
O monitorze na początku ciąży myślałam jak o rzeczy najistotniejszej, ale potem po rozmowach ze znajomymi co mają dzieci już nie byłam taka pewna. Podobno nie zawsze to urządzenie działa no i zaburza czujność rodziców, a jak się włączy bez powodu to można dostać paranoi...
i bądż tu mądrym
- roxana
-
- Gość
-
to skład tej cherbatki
są różne, hipp, humana. są sypkie i zioła do parzenia. Ja kupiłam sypką w granulkach bo u mnie do szpitala się zabiera taką herbatkę więc w granulkach to będzie łatwiej zrobić.
One mają za zadanie pomóc w laktacji, jak by nie było mleczka, albo było mało.
Koleżanka ma bliźniaki i piła cały czas.
Moja znajomamówiła, ze jak u niej pojawił się kryzys braku mleka to karmi zdziałało cuda:)
- alaq
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- mama małego Krzysia :) i mniejszego Jasia :))
tak czytam te wasze posty i patrzę co wy wymyslacie, chyba trochę za dużo gazet dla przyszłych mam się oczytałyście i internetu, bo widzę , że zaczynacie troche przesadzać z niektórymi zakupami, rozumiem jeszcze tych rodziców ktorzy są alergikami i nie dodają płynu do płukania w czasie prania ale ci ktorzy są zdrowi to wymyślają. Nie będziecie dodawały płynu to póżniej w przyszłości maluch będzie chory a jak od urodzenia przyzwyczaicie to będzie okej. Tak samo z tym monitorem, chybaże naprawdę ktoś jest bardzo uległy to kupi za namową kogoś i będzie używał a inny dostanie w prezencie użyje raz i schowa do szafki lub sprzeda na aukcji. To takie moje skromne zdanie. I tak na malucha wydaje się górę pieniędzy ale nie widzę potrzeby żeby wszystko kupować od razu. Na początek same niezbędne rzeczy...
pozdrawiam:)
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7073
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=13274
- _aga86_
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 16/10/2009- najszczesliwszy dzien w moim zyciu:)
- iwo23_1990
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Mam taki problem od wczoraj zaczeły mnie chwytac takie skurcze nieregularne i czas trwania tez jest rozny ale lekko bolesne sa...
Do tago wszystkiego juz trzy razy odeszla mi taka wydzielina biaława raz lekko kremowa i ciągnąca sie... nie wiem czy to ten czop czy nie...

troche sie martwie bo to jescze za wczesnie...
dzis lekarza nie ma, jutro jest dopiero po poludniu...
miała tak juz któras z was??
- _aga86_
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 16/10/2009- najszczesliwszy dzien w moim zyciu:)
- roxana
-
- Gość
-
Co prawda szyjka zamknięta.
Nie ryzykowałabym siedzeniem w domu. Może to fałszywy alarm i tylko się uspokoisz ale jeśli nie to powinnaś być pod opieką lekarzy. Jesteś dopiero w 32 tygodniu i pewnie jeśli to czop dadzą ci zastrzyki na pęcherzyki dla dzizi na wszelki wypadek
Ja mam w ciąży taką zasadę ze jak dzieje się coś co mnie niepokoi to jadę do szpitala na izbę - jak nie ma mojego lekarza - przyjąć muszą a najwyżej pomyślą że jestem przewraźliwiona.
Powodzenia i daj znać co i jak
- roxana
-
- Gość
-
Wody płodowe mogą odpłynąć w sposób gwałtowny lub powolny. Zwróć uwagę na to, jaką mają barwę – jeśli są zabarwione na kolor zielonkawy, musisz o tym powiadomić lekarza. Chociaż poród zaczyna się zazwyczaj 24 godziny po pęknięciu pęcherza płodowego, to jednak do szpitala powinnaś zgłosić się jak najszybciej (nawet jeśli nie ma innych objawów porodu)."
tekst pochodzi ze strony www.poradnikzdrowie.pl
- roxana
-
- Gość
-
Zresztą co mama to opinia. Każdy ma tutaj wolną rękę i jest odpowiedzialny przed samym sobą. jedni będą stawiać na twarde zimne wychowanie od początku a inni będą rozpieszczać. cudownie by było znaleźć złoty środek:)
Też wychodzę z założenia, że należy kupić rzeczy potrzebne, ale to co ktoś potrzebuje też jest w każdej rodzinie inne i zależne od wielu czynników, między innymi warunków mieszkaniowych czy warunków materialnych itp...
zawsze tak było i będzie - jedne dziecko ma 3 zabawki a inne 33.
Należy być tolerancyjnym, nawet jeśli coś wydaje się dla nas być wymysłem.
- kasia86
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

iwo ja nie wiem co mam ci poradzić

roxanko dobrze że wypowiedziałaś się na post od Alaq..bo ja napewno bym niepotrzebnie za dużo powiedziała

- alaq
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

ja te jestem w ciąży i mam huśtawki nastrojów, ale nie neguje tego, każda mama jest inna.
Mi to nie przeszkadza ale po prostu czytam to z uśmiechem na twarzy:)pozdrawiam
- kasia86
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
dwa w jednym

- alaq
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-