BezpiecznaCiaza112023

Mamusia WRZESIEŃ2010

14 lata 4 miesiąc temu #27757 przez Katarzynka
No ja bym chciała prezncik na rocznice slubu 19.09 :) Bo urodziny mam 12.09 ale to troche zawcześnie ;)

A ja marze o kompieli w jeziorze ale boje sie zakażenie albo jakieś infekci a njagorzej grzybka,i chcem i boje się :(

A nasi panowie czsem chcieli by miec dzidziusia w brzuszku i wiedziec jak to jest ale raczej na poród w ich wykonaniu to raczej by się nie pisali ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 4 miesiąc temu #27758 przez Madzia89862
no roxano gratuluje serdecznie dobrych wiesci:)ja tez mam chlopca i go przenosilam:)nie wierze w przesady ale ze chlopcow sie niby przenosi.jakby dac wiare temu to u mnie sie sprawdzilo.moze i u ciebie??:)ale teraz juz i tak z gorki.wszystkim przyszlym mamusia zycze wytrwalosci i spokoju do konca

14 lata 4 miesiąc temu #27764 przez Marysia27
Ehh, zaglądam do Was co dziennie, ale mam jakiś spadek formy psychicznej, albo jak ktoś woli doła. Nawet nie wiem skąd, i jak bo jestem bardzo pozytywnym człowiekiem :dry: Czytam wasze posty, ale nie mam chęci żeby się uskutecznić na forum, mam nadzieję, że to szybko przejdzie, i znów będę sobą.
kasiu86 do ciebie pytanie- na kiedy masz termin? ja na 21 września, ale suwaczek inaczej wskazuje, a inaczej lekarze...

14 lata 4 miesiąc temu - 14 lata 4 miesiąc temu #27804 przez Katarzynka
Hej dziewczyn :D

Marysia a z jakiego powodu ten dołek ??? Wyłaź z niego :)

U nas dziśiej noc w miare dobra, za to telefon do męza obudził mnie o 6 i koniec spania :(

Miłego dnia Mamusie i Maleństwa :)

14 lata 4 miesiąc temu #27822 przez kasia86
termin mam na 21 wrzesien tak jak ty...i mi się wydaje że suwaczek chodzi nam poprawnie...34 tydzien skonczy sie we wtorek..

i wyłaz z tego dołka..to tylko te hormony ciążowe jakoś tak działają musisz się im przeciwstawić :)

u mnie nocka była ciężka...jak każda od jakiegoś czasu :(

14 lata 4 miesiąc temu #27894 przez roxana
Dzięki Madziu
Może się tak zdarzyć, ze i ja przenoszę, też słyszałąm, że chłopcy specjalnie się nie spieszą. choć jak zaczęły się skurcze to jakoś nie bardzo wierzyłam, że tak jest.:)

Marysiu głowa do góry, sama kilka dni temu miałam doła. Minęło:)
Będzie dobrze - już niedługo spotka nas koniec katorgi i największe szczęście - wielka nagroda za trudy - nasze maluszki;)

Nocki Kasiu i Katarzynko faktycznie nie są dobre - ale czytałam, że tak się moze dziać pod koniec ciąży. Trzymam kciuki za miłe sny i przespane noce:)

Pozdrawiam Mamusie i Dzidziusie

14 lata 4 miesiąc temu #27986 przez Batmanik
Witam!!!
jak sie ciesze dziweczyny ze u Was wszystko ok :laugh:
u mnie ze spaniem tez kiepsko,budze sie w nocy, mam skurcze no i nogi mi strasznie dretwieja :( ale to tylko czasami np jak dlugo siedze w aucie to i nogi puchna...i czasami miewam takie bole- tak jakby mi sie biodra na bok rozciagaly ale ogolnie ok...
wizyta dopiero 18.08...a tak to typowe dolegliwosci jak zmiana nastroju,rozdraznienie itp...
no i tez mam takie wrazenie ze urodze wczesniej..termin mam na 11 wrzesnia a mam przeczucie ze urodze gdzies ok 4wrzesnia...szkoda ze nie 11 sierpnia na urodziny tatusia :laugh: ale to za wczesnie ale 11 wrzesnia ur sie szwagier :laugh:
trzymam kciuki za Was :laugh:
pozdrawiam

14 lata 4 miesiąc temu #27990 przez roxana
Batmanik na skurcze móg pomaga magnez
Ja biorę aspargin, magnez z potasem. Bez recepty można kupić.

Mnie też zaczęły nogi puchnąć, ale to jest pikuś.
Została nam ostatnia prosta.
Mamusie;)

14 lata 4 miesiąc temu - 14 lata 4 miesiąc temu #28056 przez Katarzynka
Ja już po wizycie moje Maleństwo to Oliwka :lol: :laugh: :woohoo: w końcu postanowiła sie ujawnić :woohoo: waży 1541 i jest sliczna :blush:
Załączniki:

14 lata 4 miesiąc temu #28059 przez roxana
Katarzynko gratuluję sedecznie.
Masz 100% rację, jest sliczna:)

Super, że wreszcie się ujawniła, pewnie bardzo się cieszysz.

Dużo zdrówka dla Maleńkiej Oliwki:)

Wstawię zdjęcie mojego Maluszka

14 lata 4 miesiąc temu #28062 przez Marysia27
Witajcie dziewczynki :laugh:
Katarzynko gratuluję :lol: !!!
jak to miło znów znaleźć się między żywymi, i mam nadzieję więcej nie doświadczać podłego nastroju, szkoda życia na smuty i rozpamiętywania :D ale pocieszające było, że nie tylko ja łapię takie humorki, teraz czekam już tylko września. Faktycznie przejrzałam kalendarz, suwaczek chodzi wg terminu porodu wyznaczonego wg pierwszego USG, i tu nie mogę się do tego przyczepić. Niech lekarze liczą po swojemu, dla mojej wiadomości i dobrego humoru pozostawiam czas z suwaczka, zawsze to półtorej tygodnia więcej dla mojego Malca :blink: Obecnie zbijam nadmiar czau i zmęczenie robieniem na drutach, ale dostaje wścieku, bo coś nie mogę porządnie zrobić splotów ażurowych, zawsze jedno oczko mi się nie zgadza, i nie wiem jak ani co :unsure: Siostra poprosiła mnie o zrobienie beretki, a jej nie umiem odmówić. Pomyślałam że zrobię też małemu buciki z białej wełny, ale mój mąż stwierdził, że to obciach, i chyba nie będę męczyć moimi pomysłami niewinnego dziecka :)

14 lata 4 miesiąc temu #28063 przez roxana
Nie udało się, spróbuje jeszcze raz.
Załączniki:

14 lata 4 miesiąc temu #28064 przez Katarzynka
No cieszę sie bardzo mocno :)
A mąż to w gabinecie po cichu powiedział wiedziałem bo cały czas chciał dziewczynke :)

Czekam na zdjęcia małego przystojniaka :)

14 lata 4 miesiąc temu - 14 lata 4 miesiąc temu #28065 przez Katarzynka
Przystojniak mały Roxana czy rośnie :)

Marysia fajnie że wyszłaś z tego dołka :) bez niega znacznie lepiej :laugh: A co do splotów to dla mnie czarna magja babcia mnie uczyła ale jakos tego skumać nie umiałam :S

14 lata 4 miesiąc temu #28066 przez roxana
Cześć MArysiu.
Super, że humor Ci się poprawił:)
Najważniejsze to dory natrój, choć nie zawsze łatwo o to w ciąży. Ale oby do września.

Ja robię na szydełku, zrobiłam dla Tymusia dwa sweterki i skarpetki, czapeczkę a teraz robię aniołki żeby przyczepić do wózka i łóżeczka:)

Miałam sporo czasu od 25 do 36 tygodnia ciąży. Wyleżałam się więc musiałam się czymś zająć.

Dzięki Katarzynko.
Te dzieciaczki są takie ładne a jeszcze śliczniejsze jak się urodzą takie okruszki.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka