BezpiecznaCiaza112023

Mamusia WRZESIEŃ2010

14 lata 7 miesiąc temu #28241 przez Madzia89862
racja:)tylko tak napisalam pooprostu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 7 miesiąc temu #28249 przez roxana
Cześć Mamusie

Jak nocka??

u mnie po wczorajszym wieczorze pełnym przygód spokojnie.
Ale chyba zaliczyłam coś w rodzaju fałszywego alarmu - zaczął mnie najpierw boleć brzuch, właściwie zołądek, potem cały brzuch, podbrzusze ciągnęło jak przy miesiączce. nic nie pomagało, więc pojechaliśmy do szpitala.
A tu nici - powiedzieli, że to bóle przepowiadające i do domu. Co prawda miałam alternatywę zostać w szpitalu na lekach rozkurczowych, ale nie chciałam. w szpitalu ładują w człowieka całą aptekę a ja i tak już się sporo najadłam leków w ciąży więc staram się unikać.

W domu kilka godzin spędziłam w wannie z ciepłą wodą i jakoś dało radę. Przeszło i noc była spokojna. Ale pierta miałam:)
z jedej srony szkoda, bo miałam p;rzez chwilę nadzieję, że mój synek będzie już z nami ale widocznie jeszcze nie jego czas. Poczekamy.:)

14 lata 7 miesiąc temu #28252 przez kasia86
wybacznie mi moją nieobecność :( jestem jakaś zalatana ostatnio...ostatnie zakupy,remont i do tego nowy członek rodziny :) moja bratowa urodziła Synka :lol:

u mnie po wizycie wszystko gitara :) niunia waży 2221 kg,znwou próbował złapać bużke ale nie pokazała..już jej nie zobacze ale już niedługo się urodzi to będe na nią patrzeć dniami i nocami :)
znowu sprawdzał płeć i mówi do mnie tak
-no to trzeba powiedzieć że będzie Syn

żebyśćie widzialy moje oczy i mój wyraz twarzy :ohmy: :unsure:

i gin dodał
-następny
bo teraz jest córeczka :lol: :lol: :lol:

moja szyjka nadal długa i brak rozwarcia :)
a te bóle kości łonowej to muszę wytrzymać...podobno nic grożnego taka poprostu ciążowa przypadłość..ale dziewczynki nie zycze wam tego...ból w nocy okropny
wizyta za 2 tyg i to już z KTG

katarzynko twoja kruszynka cudowna :) moja niunia będzie miała koleżanke :)

roxanko ale miałaś nocke pełną przygóg...ale kurcze jak już były te bóle to mógł Tymuś się postarać i już przyjśc na świat :) no ale nic czekamy dalej

i każda nadal w 2w1 :lol:

całuski mamuśki

14 lata 7 miesiąc temu #28255 przez Katarzynka
Hej Mamusie u nas noc nadzwyczaj dobra się wyspałam :)

Kasia to fajnie że po wizycie wszystko super :D

Roxana to u Ciebie może poród byc lada dzień i Tymek razem z Tobą :) ja jeszcze musze czekać tak mysle żeby jeszcza Mała posiedziała tak do 14.09 a potm jak chce niech wychodzi :D

I będzie Kinga mąż dał się w końcu przekonać :)

14 lata 7 miesiąc temu #28256 przez kasia86
ślicznie Kinga :)
u nas chyba będzie Milenka..podoba wam się??

mi chyba troszke bardziej podoba się Emilka ale każdy mnie namawia na Milenke

a wy co tym wyślicie???????

14 lata 7 miesiąc temu #28257 przez Katarzynka
Męża siostrzenica Emilka co się urodziła w czerwcu, jak dla mnie ślicznie bo podobne do Paulinki, ja chciałam Paulinke ale moja siostra cioteczna tak ma i nie chcem powtarzać :( i będzie Kinga ja mam tak bierzmowane :D

Milenka tez ładnie ale jak Ci się bardziej podoba Emilka to tak nazwij ponoć to mama wie jakie imie pasuje dla dzidziusia :)

14 lata 7 miesiąc temu #28260 przez roxana
No Kasiu super, że wszystko ok. Bardzo się cieszę, a Milenka to bardzo ładne imię, zresztą Emilie też. Ale zgadzam się z Katarzynką, ze najważniejsze żebyś dała tak na imię jak Tobie się podoba a nie ludziom z zewnątrz.
Kinga też śliczne.
My z mężem dla dziewczynki mieliśmy imię Nataszka.
a dla chłopca, najpierw był Igor, potem Tymuś, potem ja bardzo chciałam Nikodem, ale mężowi się nie podobało i w końcu zostało Tymon. teraz już nie mogłabym zmienić bo ciągle tak mówię do mojego dzidziusia.

No nam do donoszonej ciąży zostało tylko jutro i dziś. Więc chyba faktycznie będę pierwsza:)

14 lata 7 miesiąc temu #28264 przez Marysia27
Dzień Dobry Wam :laugh:
wróciłam właśnie z kontroli gin. i wieści które usłyszałam powaliły mnie z nóg- za tydzień mam odstawić tokolizę i czekać już na poród !!!!!!!!!! mimo iż cały czas biorę leki rozwarcie i skracanie jest i zaczęło postępować, aż strach pomyśleć co to będzie jak naprawdę odstawię leki i zacznie się poród? chyba złapałam pietra...

14 lata 7 miesiąc temu #28275 przez Madzia89862
marysia bedzie dobrze do 37 tyg lepiej by malenstwo bylo w brzuszku ale jak nie zaczeka bedzie dobrze a jak zaczeka tez:)

14 lata 7 miesiąc temu #28276 przez iwo23_1990
Witam wszystkie przyszłe mamusie:)
Widze że każda ma jakieś nowe wieści... Każda czeka z niecierpliwością na swojego bobaska:)
Ja też sie już nie moge doczekac...:)
Noc mineła bardzo dobrze:) Nie wiem co mi dziś jest ale rozpiera mną taka energia że szok.. :laugh: cały dom juz dzisiaj wysprzatałam:)
Ja pomalutku też zaczynam miec pietra ale chyba nie aż takiego jak mój mąż:) Jeśli do 15 września nic nie drgnie mamy przyjechac i pewnie bede miec wywolywany porod... Nie moge sie już doczekac kiedy wezme swojego Synusia na ręce i ucałuje:) Oboje z mężem czekamy z niecierpliwością ale już jest bliżęj niż dalej:)
Pozdrawiam i życze Wszystkim Miłego Dnia :lol:

14 lata 7 miesiąc temu #28300 przez iwo23_1990
Hejka jeszcze raz Ja:)
Jak minął wam dzionek?? :laugh:
Ja jakieś dwie godzinki temu wróciłam od fryzjera, już na siebie patrzec nie mogłam przez cały okres ciąży nie farbowałam włosów... Dziś sobie zafarbowałam w końcu i podciełam:)

Mam do was takie pytanko wy farbowałyście lub farbujecie w ciąży włosy?? Nie ma do tego żadnych przeciwwskazań ale tak pytam z ciekawości :woohoo:

Miłej nocki :)

14 lata 7 miesiąc temu #28301 przez OlaToma
hej :)

mi dzionek minął spoko rano kupiłam łóżeczko a popołudniu wózek :) (czekałam na dostawę w kolorze blue:D)
jeżeli chodzi o farbowanie to raz farbowałam nieświadomie - w styczniu kiedy nie wiedziałam, że jestem w ciąży... a ostatnio zafarbowałam ale farbą bez amoniaku-jakoś bym się bała zwykła farbą ... nie ma dowodów na to czy farba przenika do dziecka czy nie dlatego moim zdaniem lepiej dmuchać na zimne :)

dziś jeszcze nas czeka poskładanie łóżeczka :-) no i wózka jak mąż wróci z pracy :D tzn ja będę siedzieć i patrzeć czasami pstryknę jakieś foto na pamiątkę :):) :D

14 lata 7 miesiąc temu #28316 przez roxana
Cześć MAmusie

U nas wspaniale - nie zapeszjąc. został nam jeszcze jeden dzień i możemy rodzić.:)

Marysiu nie martw się, mnie lekarz kazał brać leki do końca 37 tyg. odstawiłam w 36 tyg. i jakoś nic się nie dzieje. A myśleliśmy wszyscy, że na drugi dzień wyląduję na porodówce. A tu się nie zapowiada.
Tak, że bądź dobrej myśli a ja trzymam kciuki. Poza tym jak odstawisz w 35 - 36 tyg ciąży leki i nawet być urodziła to dzidzi nic nie grozi, wszystko już się wykształciło.
Po prostu wcześniej będzie z Wami:)

Iwo ja nie farbowałam włosów, mimo wielu siwych. Po pierwsze nie mogłam się doszukać czy są jakieś przeciwskazania, wszyscy zalecali, żeby omijać skórę głowy i wtedy można, ale jak to zrobić. Po drugie w ciąży podobno farba gorzej łapie i efekt może być różny, i po trzecie najważniejsze całą ciążę jestem bardzo wrażliwa na zapachy więc nie ryzykowałam.

Jedziemy zaraz do lekarza - może to będzie ostatnia wizyta? Zobaczymy

14 lata 7 miesiąc temu #28317 przez Katarzynka
Hej dziewczyny :)

Ja włosów nie farbowałam bo ich nie farbuje, tylko czasem ostatni raz we wrzesniu na wesele żeby inaczej wyglądać :)
Ale według mnie przeciwskazań nie ma jak dobry salon i farba :D

Roxana powodzenia na wizycie samych dobrych wieści :)

Miłego dnia

14 lata 7 miesiąc temu #28321 przez kasia86
dzień dobry mamuśki :)

u nas też nocka nawet dobrze mineła..wstawałam na siusiu tylko 2 razy :lol: ale już tak mnie pęcherz bolał że ledwo doszłam..

co do farbowania włosów to ja robiłam raz pasemka ale tak tylko od góry kilka żeby jakoś przetrwać i na dodatek wybierałam się na komunie więc musiałam jakoś wyglądać..teraz też już mam paskudny odrost i musze przed porodem jeszce sobie zrobić

roxanko napisz co tam lekarz mówił

chyba dzisiaj mi przyjdzie łóżeczko tzn przesyłka bo zamawiałam z allegro :) cały zestaw wzięłam od razu mam nadzieje że wszystko dobrze wybrałam

dwa dni temu przyszedł mi monitor oddechu więc jak przyjdzie mi łóżeczko to będę miała już wszystko tzn oprócz wózka ale wózka do tej pory nie wybrałam :( ja już nie wiem jaki mam wziąć :(

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka