- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusia WRZESIEŃ2010
Mamusia WRZESIEŃ2010
- roxana
-
- Gość
-
Przepraszam za moją nieobecność na forum. Już się tłumaczę.
W piątek po wizycie lekarz kazał nam jechać na cesarkę ze względu na złe przepływy. Pojechaliśmy do szpitala, porobili badania i okazało się, ze wszystko jest dobrze. usg książkowe, ktg Tymusia na szczęście też.
Spędziliśmy na obserwacji 3 dni i dopiero wczoraj wyszliśmy ze szpitala, nadal razem z Tymusiem w brzuszku. W tym cholernym szpitalu nie działał mi internet - słaby zasięg i nie mogłam do Was napisać.

W przyszłym tygodniu mamy wizytę u innego lekarza.
Widziałam pokoik - śliczny.
No i łóżeczka też mi się bardzo podobają. My wybraliśmy po długich pertraktacjach łóżeczko turystyczne + materac jak do tradycyjnego łóżeczka z wibracjami, lampką, zabawkami, .przewijakiem i co najważniejsze na kółeczkach.
allegro.pl/item1186561335_kojec_lozeczko...ijakiem_babyono.html
Pozdrawiam Dziewczyny i już się nie mogę doczekać porodu.
Zwiedziliśmy sale porodowe przy okazji pobytu i co najważniejsze od środka szyjka zaczyna się rozwierać więc jesxt szansa na poród bez wywoływania.
Całuski
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Katarzynka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Kingusia i Mateuszek -Kocham miłością bezwarunkową

Ale super że z wami wszystko dobrze

- Batmanik
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
Roxana a ten Tymus bawi sie z Toba:)w kotka i myszke

a ja dzis pospalam moze ze 4 godz:( od 4 juz buszuje po domu...Mam dzis wizyte na 9...czekawe co tam slychac w brzuszku u mojego szkraba malego:) a humorki to mam ostatnio ale co tam wolno mi przeciez jestem wciazy i chodze wsciekla na caly swiat

milego dnia dziewczyny!
pozdrawiam!
- kasia86
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

u mnie noc taka sobie...wczoraj poprasowałam niuni ciuszki i kręgosłup mi wysiadł i w nocy dał popalić
miłego dnia mamuśki
- roxana
-
- Gość
-
No mój synuś faktycznie jest niezdecydowany, ale cóż... Mam nadzieję, że już niedługo się zdecyduje.
W każdym razie nadal czekamy - mój mąż wyjechał wczoraj wieczorem ale już dziś będzie znó w domku i już do porodu nigdzie się nie wybiera.
Mama do mnie przyjechała i wysprzątałyśmy całe mieszkanie - właściwie ona sprzątała a ja tylko pomagałam.
Noc tez miałam koszmarną, jakieś straszne sny mi się śniły a do tego między 2 a 3 nad ranem miałam skurcze i budziłam się co chwilę. Na szczęście uspokoiło się - nie chciałabym rodzić bez mojego misia.
Pozdrawiam Dziewczynki
- Katarzynka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Kingusia i Mateuszek -Kocham miłością bezwarunkową

Byłam dziś z mężem w miescie kupiliśmy troche ubranek bo nie mogłam wytrzymać i kupłam jeszcze

Wszystkie rzeczy do szpitala żeby czekały

Kupiliśmy pampersy happi te najmniejsze i teraz sie zastanawaim czy nie za małe

A dzis w nocy to nawet dobrze sie spała mam i aż do 9 za nim Kinga nie wymyśliła że wstajemy i zaczeła sie kopać

- Batmanik
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

milego popoludnia!!!
- roxana
-
- Gość
-
Batmanik to super, ze wszystko dobrze. A dzidziuś całkiem spory, mój jak osiągnie 3 kg to będzie dobrze.
W szpitalu w którym będę rodziła wywołuje się dopiero po tygodniu, ale to nic przyjemnego.
Strasznie boli jak cewnikują. Postanowiłam zrobić wszystko żeby tylko nie trafić na wywołanie.
Teraz moja koleżanka trafiła na wywołanie i nawet leżałyśmy noc razem w sali na patologii. wieczorem została zacewnikowana, całą noc bolało ją okropnie i do tego miała skurcze więc nie pospała. A urodziła dopiero następnego dnia o 20:30. Masakra, była wykończona.
Tak, że jak się napatrzyłam i nasłuchałam to stwierdziłam, że joga sex supermarket schody, mycie podłóg - obojętne. byle tylko nie wywołanie.
- Batmanik
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

kochaniutka mysle ze sex Ci nie pomoze

- kasia86
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

a sex podobno bardzo pomaga wywołać poród...jeśli nie ma się tam żadnego zakarzenia itp to każdy lekarz karze na koniec sexic się ile się da...a podobno nawet sperma powoduje że szyjka się otwiera...tak mówił mój gin ale nie mi tylko bratowej...mi pewnie też na koniec przepisze kochanie się dniami i nocami

jak narazie od 20 tyg mam zakazane...pewnie ty roxanko też ale jak stuknie 38 tydz to nasi panowie będą szczęśliwi

- roxana
-
- Gość
-
No ja mam zakaz od 25 tygodnia ale został zniesiony po 36 tyg. Jeszcze co prawda nie skorzystaliśmy bo chcieliśmy żeby chociaż do tych 37 tygodni Tymuś był w brzuszku, ale teraz to u mnie już -prawie 38 tydzień więc można próbować.
Ja właśnie po luteinie miałam infekcje chociaż mój lekarz mówił, że nie widzi infekcji a nawet jeśli ja coś czuję to bardzo delikatnie. i jak odstawiłam luteinę to się okazało, że dolegliwości ustąpiły:)
czyli jednak alergia na lek.
- Batmanik
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

dobrej nocy!!
- _aga86_
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 16/10/2009- najszczesliwszy dzien w moim zyciu:)
- kasia86
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

jak tam u was nocka mineła?? u nas nawet nawet ale niunia calusią noc kopała i teraz jakoś brzuch mnie boli nie wiem czy to od tego że nasza kruszynka dała mi popalić czy poprostu boli...a może to jakieś bóle przepowiadające będą...zaczekamy zobaczymy

- roxana
-
- Gość
-
U mnie nocka w miarę, pomijając 5 wizyt w toalecie. Tymuś nauczył się spać z mamusią całe nocki więc nie ma z nim problemu.
Ale jakoś tak nie mam na nic siły - ostatnio byłam jak wulkan energii a teraz jakoś opadłam z sił. Czytałam, że przed porodem właśnie ma się więcej energii:(
Zobaczymy:)
I zauważyłam zwiększenie wydzieliny, co moze być dobrym znakiem przybliżającym mnie do pojawienia się Tymusia.
Pozdrawiam Mamusie