BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

10 lata 11 miesiąc temu #875248 przez niteczka
Witam!
No widze, ze wszystkie nasze maluszki sie slinia. To chyba zabki beda szly. Moj maly tez na potege sie slini. Wszystko pcha do buzki. A ostatnio to lubi wpychac do buzi pieluszke. Tez robi ostatnio rzadkie Kupki. Aha w poniedzialek mamy kolejne szczepienie. Mam nadzieje, ze moje dziecko bedzie dzielne. U nas pogoda do niczego jest. Pochmurno, szaro. Tak byle jak. No I chyba w listopadzie ostatecznie wracamy do Polski juz na stale. I mam nadzieje, ze nam sie uda. Ze nie bedziemy musieli juz wyjezdzac do Anglii.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #875260 przez MoNiaaa
Igorek sliczny tez okraglutki na buzce:)
ja w tamtym roku uzywalam kremu z ziajki 50 teraz jeszcze nie wiem co kupie
kasiek do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic trzeba tylko dobrze rozplanowac czas:)

Ela ja tez na lozku tylko klade jakos sie boje ze glowa udedzy o podloge :huh:

niteczka to powodzenia w Polsce:) napewno sie ulozy wszystko :kiss:

http

]

10 lata 11 miesiąc temu #875267 przez Anitulka
Igorek słodziutki ;)

Niteczka, a jednak decyzja podjęta na korzyść Polski :) powodzenia :)

Monia, ja kłade na podłogę rozłożony rożek i nawet jak głową uderzy to za wiele nie czuje. Ale u nas jest ten problem, że na brzuszku to Pola uwielbia spać, ale jak nie śpi i ją tak położymy to jest marudzenie :dry:

Dziwewczyny zastanawiałyście się już nad wprowadzaniem glutenu maluszkom? Bo gdzieś czytałam, że przy karmieniu piersią można zacząć od 4 m-ca, ale szczerze mówiąc jestem ciemna w tym temacie...

10 lata 11 miesiąc temu #875313 przez Zanka1989
Hej Dziewczyny :)
Pysiaczek - byliśmy na kontroli wczoraj i to nie ząbki :unsure: :unsure: :ohmy: w sumie nie wiadomo co to jest, ale na ząbki to nie wygląda (tzn. pani doktor mówi, że to nie zabki, dla mnie i mojego M. to ząbki). W sobotę mamy USG brzuszka i poproszę innego lekarza o sprawdzenie tej buzi :P
My jeszcze nie próbowaliśmy nowych smaków :( przez ten refluks wszystko nam się opóźni (i tak przeczuwam, że teraz zamiast zwracać mlekiem będą wymioty po marchewce, zupkach itp....)
U nas od czasu do czasu pojawią się takie rzadkie kupy ale przy ząbkowaniu to normalne :)
Lenka śpi tylko na pleckach... nie ma mowy, żeby zaspała na boku. Na brzuchu nie lubi leżeć, ale mam zalecenie od pediatry żeby kłaść ją przed każdym karmieniem chociaż na kilka minut.

10 lata 11 miesiąc temu #875339 przez pysiaczek19918
Niteczka pewnie nie ma to jak w Polsce ja tak mysle moze nie jest tu najlepiej ale tu sie urodzilam i nie chcialabym gdzie indziej. Moj maz juz nie raz chcial gdzies wyjezdzac ale ja sie trzymam rekami i nogami.

Dziewczyny niewiadomo czy to zabek. Bylam dzis u pediatry ona mowi ze raczej to nie zabki bo wyglada to jakby 4 kly wychodzily ze poprostu moze ma taka urode a ten taki bialy to moze byc jakis gruczolak czy jakos cos takiego nie pamietam jak to ona nazwala. Bo mowi ze kly ida w gore a ten bialy idzie tak jakby w bok. Zawolala dentyste on raczej by stawial na zeba ale tez sam niewie. I kazali przemywac szalwia. I narazie obserwowac. Ale tak plakala raczej piszczala jak jej tam to dusili zeby sprawdzic czy to zab myslalam ze mi serce peknie. I pediatra powiedzial ze jak nie przebije sie zab albo to biale nie zejdzie to trzeba bedzie naciac zeby to cos wyszlo. Bidulka moja:(.
Zanka ale u was tez takie cos biale i twarde wystaje?

10 lata 11 miesiąc temu #875438 przez MoNiaaa
ale jaja z tymi zabkami.mi wlasnie wszyscy mowili ze nie mozliwe ze od konca zeby wychodza ale na tym zdjeciu to ja dalabym reke ze to byl zabek ciekawe jak sie sytuacja rozwinie :unsure:

z tymglutenem wlasnie tez sie zastanawiam dostalyscie taki poradnik i pierwszy sloiczek z marchewka?tam jest dobrze opisane jak podawac ten gluten ale Zuzka jeszcze nie je dobrze z lyzeczki zeby zaczac podawac odczekam moze jeszcze z tydzien albo dwa i cos poprobujemy. w tym poradniku pisze wlasnie zeby kaszki podawac do mleka mamy albo do tych sloiczkow tylko nie wiemc zy dobrze zrozumialam ale powinny to byc te kaszki dedykowane niby starszym dzieciom :unsure: musze jeszcze raz poczytac. jak wy zaczniecie podaac gluten to piszcie co i jak :)

po marchewce dzis tez kupku byly bardziej pomaranczowe

a ja juz jestem po metamorfozie :) kolor mam ciemny braz i podciete troche wlosy i grzywke naprawiona :) troche ciemne mi sie wydaja ale musze sie przyzwyczaic:P
Julka jak mnie pierwszy raz zobaczyla to stwoerdzila ze sie jej nie podoba :( ale maz twierdzi ze ladnie

http

]

10 lata 11 miesiąc temu #875447 przez pysiaczek19918
Monia pochwal sie zdjeciem:).
No ciekawa jestem co to sie okaze wolalabym zeby to byl zab niz zeby mieli jej tam grzebac. Moja kolezanka dzisiaj opowiadala ze jej synkowi pierwsza 3 wlasnie wyszla. Ehh no zobaczymy.

10 lata 11 miesiąc temu #875454 przez MoNiaaa
jak znajde chwilke to cykne jakas fotke :)

http

]

10 lata 11 miesiąc temu #875577 przez kasiek21
dzień dobry mamusie :-) u nas noc cudowna!!! mlody zasnął o 21 i obudził się dopiero o 5 :-) tak więc ja wyspana, moje dziecię raczej też he... pogoda zaś cudowna... hmm a więc co tu robić. zapewne wyjdziemy na jakiś długi spacer :-)
po szczepieniu bardzo dobrze, żadnej gorączki ani nic... a za każdym razem się boję że będzie źle...

ogólnie muszę wam powiedzieć że Igor ma już swoje typowe godziny jedzenie, co bardzo mnie cieszy bo bynajmniej mogę sobie wszystko zaplanować... od rana je o 9 potem o 12,15,18 i 21. no i albo o 4 albo tak jak dziś o 5 :-) no i zaczynam już tak na dobre wprowadzać mu pokarmy stałe :-) przed wczoraj dostał troszkę gruszki... i nic mu nie jest :-) tak więc dziś dostanie jabłko :-) i tak przez 3 dni, potem będzie marchewa, następnie jabłko z marchewka, marchew z dynia :-) no i tak dalej... cieszę się z tego ogromnie.

a teraz kończę pić kawę i robię memu dziecku mleko :-) a potem idę się ogarnac no i na jakiś spacer.

monia czekamy na fotke :-)

10 lata 11 miesiąc temu #875599 przez Anitulka
No Monia, cykaj foteczkę i się pochwal nową fryzurką ;)

Wczoraj załatwiliśmy chrzciny na 25 maja :laugh: Ale się uśmialiśmy z tej naszej Kluchy. Wchodzimy, siadamy- Pola, jak zawsze naburmuszona z miną matrony gdy widzi obcych... Ksiądz coś tam do niej zagadał a ona uśmiech od ucha do ucha i co chwile mu przerywa swoim "gadaniem", w takim szoku byłam, że prawie zapomniałam po co przyszliśmy :silly: Na koniec mówi że po majowym weekendzie ma przyjść jedno z nas załatwić formalności, żeby dziecka ze sobą nie ciągać, a ona tak zaczęła trajkotać, że koniec końców ksiądz się z nią umówił na następną wizytę :)śmiejemy się, że gdyby nie ona pewnie tak gładko by nie poszło, ale takie dzieciątko rozczula każdego :)

A poza tym dziś mam wychodne z dziewczynami, a tata zostaje pierwszy raz na dłużej z córcią, oczywiście trochę się burzył, że jak to tak taką maleńką zostawiam i sobie idę, ale ja tak się cieszę na to wyjście, że jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam :) oczywiście pić nie będę, ale tak czy inaczej trochę odetchne :woohoo:

10 lata 11 miesiąc temu #875660 przez niteczka
Dzien dobry!
Noc u nas wporzadku. Dziewczyny ale mam pytanie. Moj maly nie chce za bardzo jesc. O 1 w nocy zjadl 120ml, potem I 5 rano ledwo wcisnelam w niego 120ml, no a po 9 rano ledwo 60ml zjadl. I nie wiem czemu tak slabo je to mleko. Nie wyglada na chorego. Smieje sie, gaworzy, bawi sie zabawkami. Moze niepotrzebnie panikuje. Moze taki okres ma ze nie jest za bardzo glodny. Ale musze wam powiedziec, ze moj synek jak widzi ze ja Albo moj jemy cos to tak strasznie sie zlosci, bo pewnie chcialby Sam juz dostal cos innego niz mleko. I wtedy siedzi w foteliku I tak wierzga nozkami I raczkami jakby chcial wyskoczyc z tego fotelika I zabrac nam to co jemy.

10 lata 11 miesiąc temu #875694 przez MoNiaaa
kasiek fajnie ze sie wam unrmowal dzien latwiej cos zaplanowac i sie zorganizowac :)

Anitulka to Pola zrobila furrore u ksiedza super :)

niteczka mis ie wydaje ze maluch nie musi za kazdym razem tyle samo jesc nie powinno byc powodow do zmartwien obserwuj przez najblizsze dni jak sie bedzie zachowaywal

my juz po fitnessie :) kasiek mam tak jak i ty 0 kondycji zakwasy bede miala jak fiks nogi juz mnie napitalaja ale Zuzi sie chyba podobalo nie plakala wogole na poczatku spala w wozku dopiero pozniej jak jej czapke sciagnelam to sie obudzila :)
ale glupio sie czulam bo wiekszosc mam z super figurami a ja paszett :angry:
Zuzia jest najmlodsza dzidzia:) i chodzi jeszcze dziewczyna ktora ze mna w szpitalu po porodzeie lezala ona ma blizniaki i raz z jedym raz z drugim bedzie chodzila:P
a ona walsnie mowila ze jej corka sie slina zaksztusila i 5 dni w szpitalu byly:(

http

]

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #875719 przez MoNiaaa
to kilka nowych fotek:)

nowa fryzurka

http

]
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #875894 przez pysiaczek19918
Monia bardzo ladnie wygladasz. I ja sie zastanawiam nad scieciem grzywki na prosto.

A u nas nie uwierzycie ale po kazdym jedzeniu przemywam Zuzi dziaselka rumiankiem i jak przejedzie sie palcem to juz tego nieczuc jest jeszcze takie biale ale bez porownania. I co to byl? I ze po jednym dniu taka roznica.

10 lata 11 miesiąc temu #875910 przez motylek19
Czesc kochane. Ostatnio coś nie mam czasu pisać :(
Monia bardzo ładna fryzurka :) i kolorek. Fajna sprawa z tym fitnesem.

Pysiaczek a z tym ząbkiem to bardzo dziwne, na zdjęciu byłam pewna ze to zab jest.
Dawidka wczoraj się pojawiła biała kulka mała na języku. Nie wiem co to a szczepienie dopiero w piatek i myślałam żeby zaczekać do tego czasu z tym ?

Pozdrawiam Was i całuje maluszki :* teraz będę częściej pisać bo mój wyjeżdża na kilka dni do pracy :(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka