BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

10 lata 7 miesiąc temu #874497 przez pysiaczek19918
Witam po weekendzie u nas jak zwykle kopy nie bylo wiec musislam dac malej czopka i tak narobila ze jak odslonilam pampersa to puscila baka i obryzgala mnie po szyi i dekoldzie smialam sie ze maseczka niemowleca:).
Zuzia tez raz z brzuszka na plecki sie przewrocila, jak ja biore za raczki dzwiga glowke a jak na pol lezaco i biore ja za raczki to siada ale to zawczesnie i nie robie tak bo sie boje ze jej krzywde zrobie.A zabawek w sumie jej nie daje bo sie boje ze w glowe sobie przywali. Ale smoczka sama sobie wyjmuje i trzyma w reku zeby jej ktos przypadkiem nie zabral:). Fajnie to wyglada.
Anitkade Hania sliczny aniolek kto by pomyslal ze maruda. Śliczne dziewczyny.
A co do refluksu to pamietacie jak Wam pisalam ze moja kolezanka ma syneka i on wlasnie strasznie ulewal mial miec operacje bo niby ujscie sie nie domykao czy cos takiego ale na szzcescie obylo sie bez i okazalo sie ze ma refluks a maly mial miesiac jak mu to zdiagnozowali.
Motylek fajnie ze juz macie to za soba. My wstepnie myslimy o czerwcu ale jak to bedzie sie okaze. Jeszcze wszystko przed nami.

A to zdjecie rodzinne:)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #874527 przez Zanka1989
u nas refluks zdiagnozowano jak Lena miala miesiac. na usg bylo widac, ze w przelyku ma pelno pokarmu. straszny widok. dosralismu Debridat i zobaczymy jak Mala zareaguje... dzisiaj jakims cudem nie ulewala.
powrocil problem z sikaniem....znowu jest histeria...

10 lata 7 miesiąc temu #874560 przez motylek19
Czesc laski ja tylko na szybko muszę napisać Wam ze piękne wszystkie jestescie :) Anitkade super masz urodę, a Hania modelka ze ho ho. Ale chyba nie podobna do Ciebie?
Pysiaczek fajne zdjęcie, super pamiątka i też bardzo ładnie wyglądasz :* ja pierwsze rodzinne mam dopiero z chrzcin właśnie. Wrzucę Wam zdjęcia jak znajdę więcej czasu

10 lata 7 miesiąc temu #874582 przez MoNiaaa
co jest???znowu pelno postow usunelo :angry: :angry: :angry:

http

]

10 lata 7 miesiąc temu #874584 przez Zanka1989
:unsure: :unsure: :unsure: :unsure: Kolejne posty skasowane

10 lata 7 miesiąc temu #874650 przez kociaczek1610
no co za szajs:( co jest grane. trzeba zobaczyc tzn zapytac czy np na grudniowkach tez sie kasuje. ale to sie zrobi rano :p

10 lata 7 miesiąc temu #874658 przez kasiek21
kociaczek
na każdym forum pogineły posty, najpierw z kilku dni potem z tygodnia. tak jak u nas... masakra jakąś...

a my dziś szczepienie... eh taka piękna pogoda a my będziemy siedzieć po szczepieniu w domu...
wczoraj byliśmy cały dzień! od 11 do 18 z 1 przerwą na mleko :-) i było tak a cudownie że mały był w samych bodach na długi rekaw i dresach. a ja na krótki rekaw! opalilam troszkę pyrzczek :-D

a tak w ogóle to dzień dobry :-)

10 lata 7 miesiąc temu #874729 przez MoNiaaa
u nas dzis juz nie jest tak ladnie jak wczoraj :(
tez spedzilysmy duzo czasu na polku Julka wyszalala sie za wszystkie zcasy :)

Kasiek nie zalekko Igorka ubralas tym bardziej ze po chorobie?wiem ze cieplo jest strasznie ale takie maluchy tylko spia wiec bardziej sie wychladzaja
a po szczepieniu czemu musicie w domu siedziec??

a ja w piatek ide na fitness zobaczymy jak Zuzi sie spodoba:)

http

]

10 lata 7 miesiąc temu #874748 przez kasiek21
monia
miał na początku jeszcze taka wiatrowke założona no ale było mu gorąco na twarzy cały czerwony aż był... więc mu ja ściągnęłam i ok 16 założyłam z powrotem więc myślę że nie był za lekko ubrany. tym bardziej że wiatru nie było... a mlody w wózku od jakiegoś czasu śpi mi bardzo mało na dworze... bardziej ogląda macha nogami i rękoma jak szalony no i ma swoją zabawkę w wózku która cały czas się bawi :-)

właśnie zrobiłam skalpel chodakowskiej... i dziewczyny jestem załamana swoją forma :-( moja kondycjia sięga 0 :'(
no ale nic... będziemy ćwiczyć i będzie coraz lepiej.

a po szczepieniu w domu no bo przecież na słońce nie bardzo można... a u nas dziś tak ciepło że szok...

10 lata 7 miesiąc temu #874789 przez pysiaczek19918
My dzisiaj do ortopedy. Zuzia wczoraj dala mi taki koncert w parku tak strasznie zaczela plakac az musialam ja wziasc na rece ludzie patrzyli na mnie jakbym jej cos zrobila. Niewiem czy to przez ten niby zabek czy to przypadkiem kolki.
Jutro ide do pediatry to sie moze czegos dowiem. Mam pytanko bo Zuzia ma taka twarda gule pod skora na reku w miejscu w ktorym byla szczepiona tego nie widac tylko czuc jak sie dotknie to jest duze kolo 5cm moze ma czy ktoras z was zaobserwowala cos podobnego u swojego maluszka?

10 lata 7 miesiąc temu #874815 przez kociaczek1610
kasiek a daszej Igorkowi juz marchewke lub jabluszko ?

ale piekna pogoda :D bylismy od 10 do 13.20 :)
az sie opalilam :) mialam bokserkecale lewe ramie miam opalone :) i dekold :D

10 lata 7 miesiąc temu #874817 przez anitkade
A ja dodałam rano post i mi go nie umieściło. Dziadostwo z tego forum.
My mamy dzień kupy, a więc jest dramat, już mam dość. Na dwór nawet nie idę, za to jedziemy na usg bioderek i już się boję podróży. Może potem się przejdziemy wkoło bloku. Jestem kompletnie wyczerpana, a Hania do tego śpi bardzo lekko i się co chwilę wybudza. A wykończona też tym wszystkim, że hej.
Pysiaczek - Hania też wyła wczoraj na dwóch spacerach, żadnej radości nie miałam z tej pięknej pogody. Hania też raczej nie, no ale jutro powinno być lepiej, jak się przetkała trochę dzisiaj. Guli nie mamy, mamy strupek po szczepieniu z ramię ze szpitala jeszcze, ale ponoć to ok, bo już pokazywaliśmy pediatrze.
Kasiek - my nigdy po szczepieniach nie kisimy w domu, za to zawsze Hania okrywam od słońca, głównie buźkę, rączki nie zawsze się da. Zazdroszczę Kasiek, że się tak wyspacerowałaś.
Normalnie wykituję dzisiaj. A jutro ma być chłodniej oczywiście, a w piątek już całkiem, także dwa piękne dni minęły mi na walce z kupą. Do dupy taki interes.

10 lata 7 miesiąc temu #874829 przez anitkade
Kociaczek - ale miło czytać takie radosne posty :) Aż mi się humor poprawił.
Hania dostała dwa razy soczek z buraka rozcieńczony przegotowaną wodą, ale straszliwie potem piszczała, chyba ją niemiło wierciło w brzuchu.

10 lata 7 miesiąc temu #874854 przez kociaczek1610
a to nasz maly smieszek :)
Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu #874872 przez ElaM
Witam Dziewczyny po świętach ,u nas w tym roku święta do d...,tzn świat nie było ,ani śniadania wielkanocnego ani w kościele nie byliśmy nawet koszyczku nie mieliśmy tak niestety wyszło i mam nadzieje ze to pierwsze i ostatnie takie święta
W Polsce ładna pogoda a u nas sie zepsuła i pada.byłam dzis u lekarza z ta skóra sucha ale juz nie było co pokazać bo sie poprawiło :) odkąd kąpie co 2 dni i malutko płynu daje wszystko sie poprawiło ale i tak poprosiłam, o receptę na Oilatum do kąpieli i przypisał mi balsam Diprobase nie znam tego ale bede używać .
Ja jeszcze niczego nie podstawialam innego do jedzenia i poczekam do 5 miesiąca jak juz bede w Polsce ,mama zasafzila w ogródku trochę warzywek,to poje sobie zdrowe bez konserwantów ,jak oczywiście będzie chciał .
A tu szczepienia w nogi są i żadnych strupkow i gul nie czuje.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka