- Otrzymane podziękowania: 46
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
dzis niestety noc do kitu od 4 budzila sie co godzine i jestem mega niewyspana do tego katar mniemeczy strasznie i gardlo boli pogoda brzydka i nic sie nie chce ;/
warzywka podaje sie lyzeczka na poczatek najlepiej te kupowane sloiczki no i na poczatek oczywiscie nie caly sloiczek tylko troche i kazdego dnia coraz wiecej
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- motylek19
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Jutro chrzciny dzisiaj cały dzień roboty, ostatnie przygotowania, denerwuje się troche
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Monia - ja akurat nie planuję dawać słoiczków tylko sama robić, w tych słoiczkach są stabilizatory, bo inaczej nie mogłyby mieć takiej długiej daty ważności. Świeże najlepsze I taniej, rozważ, czy nie wolisz sama ugotować marchewkę i zmiksować (chociaż wiem, że masz zapas duży, ale jak się wyczerpie)
Bella - nie pchaj butli skoro nie chce. JAk śpi 7 godzin w tym wieku to ok. Mnie lekarz mówił, że w 5 tygodniu może tyle spać. Kluczowe jest jaki wstaje. Jak drze się i chce cyca i jest przesikany to ok, a jak ospały, bez energii i sucha pielucha to źle. Hania też ma jakąś gastofazę ostatnio. Je co 1,5 - 2 godziny, w nocy rzadziej, ale całej nie prześpi oczywiście.
U nas usg brzuszka ok, Hania na badaniu grzeczna. Za to przed wyjściem z domu, jak już miałam kurtkę wkładać to zrobiła taką kupę (drugą dzisiaj), że musiałam ubranko zmienić. A w drodze powrotnej od lekarza histeria w aucie, aż musiałam zjechać i wcisnąć smoka i zablokować zamkiem od kurtki, żeby nie wypluła. A teraz chyba czeka mnie trzecia kupa do przewijania, ale pogoda ładna, zaraz spacerek zrobimy
Aha! I buzia się jej nie zamyka, gaduła po mamie. I towarzyska, jak tylko odejdę to protest
Wczoraj zrobiłam zdjęcia w ładnej sukience, może mi się uda wrzucić wieczorem.
- mamadzidka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
anitkade - mój Synu tez dostał histerii jak ostatnio wracaliśmy od pediatry w samochodzie, bo smoczek się ubrudził i nie było drugiego...
Widzę, że nie tylko ja sie martwię, czy syn odpowiednio przybiera, 2 tyg wazyl 6225 i mial 40 cm glowe, ale dosyc duzy sie urodzil bo mial prawie 4 kilo
Bella27 moj Synek jak ma faze to je wlasnie co 1, 1,5 godziny, obstawiam wlasnie ten skok rozwojowy
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
U nas noc jako tako. Maly teraz wlasnie spi. Probuje mu juz powoli wprowadzac rutyne I wydaje mi sie ze bedzie mial tylko jedna drzemke dziennie. W sumie to on I tak za dnia malo sypia.
Aha dziewczyny przechodze na diete. Dzisiaj zaczelam. Mam zamiar nie jesc chleba, slodyczy, ziemniakow, tlustego. No I oczywiscie nie pic gazowanego tylko wode mineralna. Tak wiec mam zamiar na sniadanie jesc miseczke musli z mlekiem. W przerwie miedzy sniadaniem a obiadem bede jesc jogurt I Jakis owoc, a na obiad piers z kurczaka na parze I warzywa na parze. No I wieczorem tez Jakis owoc. I nie bede jesc po godzinie 18. Zalozylam sobie ze do konca kwietnia bede na takiej diecie I jesli beda rezultaty to chyba przy takiej diecie zostane, a jak nie to juz nie wiem co zrobie.
Tak wiec trzymajcie kciuki
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jeśli chcesz się odchudzić to jest taka dieta warzywno-owocowa - poczytaj w necie. Jeszcz w zasadzie tylko warzywa plus te trzy owoce niskocukrowe, ale jesz tego tyle, ile chcesz, do oporu. Nie jest się głodnym, a nie da się zjeść więcej niż 400 kalorii dziennie, bo żołądek nie pomieści. Oczywiście to dieta na krótko, taka terapia szokowa, potem wprowadza się pieczywo, mięso i nabiał, ale w niedużych ilościach. Ja tam muszę mieć dietę wysokokaloryczną, bo nienawidzę być chuda jak szczapa, ale każdy ma swoje problemy.
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
Anitka ale sie ciesze ze u Was idzie ku lepszemu.a co z tym kapaniem? bo u nas poczatki byly ciezkie i zrobilam tak: ienilam miejsce kapania z lazienki na pokoj( teraz juz zmowu w lazience) ,zostawilam slabe swiatlo i kolysanki wlacz.owijalam go w tetrrowke i dopiero do wody takij 39 stopni.jest cieplolubny w przeciwienstwie do brata.ktory za zadne skarby nie usiadzie w wannie jak woda jes cieplejsza niz 37 stopni,najlepiej mu w 35.mozr jak Hania zobaczy cos innegp i bedzie otulona to nie bedzi erzasku?
Bella jak ma sie meczyc to moze lepiej posmaruj? a jest niespokojny? Tylko baardzo cienko,pamietaj.
A my po neurologu.super lekarka.kompeyentna,zyczliwa i z podejsciem do dzieci.Leos nawet nie zaplakal a eizyta trwala 40 minut.pokazala nam cwiczenia przez glaskanie,sa delikatne.zabronila dalej vojta cwiczyc i dala zaswiaadczenie zeby bobqthy tylko stosowal terapeuta.ocenila Leosia ze rozwija sie zgodnie ze swoim korygowanym wiekiem edynie co to ma lekka asymetrie.nie jest na pierwszy rzut oka zauwazalna,ale nawet w usg glowy ma asymetrie komor.podobno doszlo do tego w ciazy jak iciskal pepowine to mikrourazy sie mogly zrobic przez delikatne niedotlenienia.tyle informacji mi dala se wyszlam z tamtad z ulga.bedziemy dalej cwiczyc ale teraz bedzie to bardzi3j zabawa niz bol czy dysk9mfort.jestem szczesliwa!za 2 miesiace znowu czeka nas podroz do Wawy na kolejna kontrol.a ta lekarka ma 3 wnokow wczesniakow i doktorat z wczesniakow robila.powiedziala ze wczesniaki przesladuja ja cale zycie;) w ogole pierwszy raz spotkalam lekarza,ktory sam wzial torbe z korytarza,jk po nas do drzwi wyszla a ja mialam malego na rekach.zapytaa czy taam mam pieluszke,wyjela rozlozyla.no szok.jak wyjmowalam ksiazeczke zdrowia a Lenek lezal na przewijaku to wziela go poprzytulac,pogadac.a on sie usmiechal doniej od ucha do ucha.zrobila z nim cala serie cwiczen a Leos sie wpatrywal jak zaczarowany.cos pieknego.
Niteczka a dasz rade tak caly czas bez slodyczy,chleba? bo moze lepiej zostawic to wszystko ale w mluch ilosciach,np.na deser codziennie 2 czastki gorzkej czekolady i 2 kromki chleba pelnoziarnistego dziennie? bo zebys sie za szybko nie zniechecila.ja bym nie dala rady.ale trzymamkciuki.
A z tym zywieniem to ja zaczelam od marchewki .tzn nie teraz tylko ze starszym.niestety kupilam taka w markecie i wyskoczylo uczulenie.byl to luty swojej na dzialce jeszcze nie mialam a pediatra polecila zima sloiczki podawac,bo te kupne warzywa to masakra.i faktycznie byla poprawa.pozniej podalam dynie,ktora uwielbial.owoce gdzies z miesiac pozniej.
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
Leos usnal przy cycu jakies 10 min temu.
Bylam dzis z dziecmi na rekolekcjach.Remik super grzeczny.a Leos na rekach bo w wozku krzyk.no coz bywa i tak.
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
anitka narazie mam ponad 20 sloiczkow wiec wykorzystam a pozniej juz raczejnie bede kupowac bo to za drogo wychodzi. niestety nie mam od kogo kupowac zdrowych warzyw tylko te sklepowe wiec nie wiem czy tak zdrowsze od sloiczkow? Julka bardzo szybko zaczela jesc normalne rzeczy po prostu widelcem rozdrobnione ciekawe czy Zuzia tez bedzie takim zarlokiem czy niejadkiem
Julka znowu zaczela sie w nocy budzic..esh nie ma za latwo ;/
nie wiem czy sie wam chwalilam:P moj M robi na dzialce taki domek dla dzieciakow juz zostalo tylko go pomalowac jak bedzie gotowy to wam pokaze fotke:)