BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

10 lata 6 miesiąc temu #876735 przez kociaczek1610
kasiek wspolczuje. taki pech. i co pewnie nie zdazyliscie do lekarza co? siedzicie jeszcze w tej windzie? ja bym chyba oszalala;/

dzis bylismy na dluuugim spacerku przyszlismy na mleczko a potem znowu na dwor. ubralam mu body z dlugim na to bluze czapke taka chustke i spodnie wiadomo a teraz mam wyzuty ze moze ta bluza to za cienko byla ;/ eh oy nie. raczki mial cieple a jak mu sie zrobily cjlodne to przyszlismy do domciu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #876744 przez niteczka
My juz po szczepieniu. Moje serduszko dzielnie sie spisalo.

10 lata 6 miesiąc temu #876797 przez MoNiaaa
kasiek co z ta winda?zdarzyliscie do lekarza?jak podroz i ciezki dzien?
gratuluje pierwszych bucikow:)
Zuzia odkad pozegnalismy kombinezon miala zakladane buciki fajne maja w C&A takie miekkie my mamy cos ala adidaski trzewiki i sandalki

dzis Zuzka poznala nowy smak: brokuł na poczatku krzywila sie jak na cytryne a jak jej przestalam dawac to mowi do mnie" eee" hehe dopominala sie o jeszcze i nawet troche zjadla ponizej tej naklejki na sloiczku a marchewki to tyle za 3 dni zjadla :side:
kupilam dzis jej jabluszko i kaszke z glutenem ale jeszcze nie wiem jak jej bede ja podawala

niteczka ile wazy maly?

macie jakies sprawdzone tusze do zes wydluzajace?bo w rossmanie jest 49% na kosmetyki do oczu

http

]

10 lata 6 miesiąc temu #876841 przez Dagnes
Od wczoraj czytam o wprowadzaniu stalych pokarmow niemowlakom i tylko na ulotce od pediatry jest informacja zeby zaczynac od glutenu. W innych zrodlach podaja zeby jednak rozpoczynac od warzyw tak jak pisala Monia, wiec jednak marchewka bedzie na poczatek :) Czekam jednak jeszcze do czasu jak mala skonczy 4,5 miesiaca.
Kasiek i jak, zdarzyliscie na wizyte?
U nas dzis 24 stopnie bylo. Od poludnia do 18 bylysmy na dworze :)

Wiktoria

10 lata 6 miesiąc temu #876848 przez niteczka
MoNiaa- nie wiem ile wazy bo nie mieli wagi w przychodni:-( zreszta tutaj tak czesto nie waza. My bylismy na szczepieniu I przy okazji chcialam zobaczyc sie z doktorem bo malemu tak strasznie lzawia I ropieja oczy ze to jest poprostu tragedia. Przemywamy mu Codziennie rumiankiem. Mielismy kropelki I nic to nie dalo. Doktor Przepisal nam dzisiaj kolejne kropelki I mamy ich uzywac przez tydzien I jesli to juz nie pomoze to do szpitala I beda udrozniac malemu kanaliki lzowe.

10 lata 6 miesiąc temu #876883 przez pysiaczek19918
Moja Zuzia tez spi z pieluszka na buzi. Czasami meczy sie placze a jak przykryje pieluszka to monment i spi.
U nas tragedia z tymi kopkmi. Ostatnio Zuzia robila w tamta sobote wczoraj dalam jej pol czopka glicerynowego i nic nie poszlo dalam drugie pol i poszlo ale doslownie troche. I niewiem co mam robic bo widze ze sie meczy ze nie moze zrobic. Dawlam troche jablka ale nic nie pomoglo. Do lekarza niechce isc bo chodze praktycznie co tydzien pomysli ze jakas nienormalna jestem. A co do tych posilkow to raz dziennie dajecie?

10 lata 6 miesiąc temu #876902 przez MoNiaaa
u nas pogoda srednia do poludnia pochmurno szaro i chlodno apo poludniu nagle robi sie goraco

co do glutenu to w tym poradniku pisze tak:
rozpocznij wprowadzanie glutenu do diety dziecka dodajac do posilku odpowiednia ilosc kaszki bobovita.Odmierzona porcje mozesz dodac do mleka (swojego badz mm) lub dosypac do podgrzanego posiłku zupki, przecieru warzywego, kaszki bezglutenowej, obadku, deserku.
dziecia karmionym piersia powinno sie po skonczeniu 4 mz podawac 2-3g produktu gutenowego na 100ml posilku
2-3g prod.glutenowego=2 lyzeczki od herbaty bezmlecznej kaszki manny o smaku owocowym=3lyzeczki od herbaty mlecznej kaszki manny=2,5lyzeczki od herbaty owsianego śniadania bobovita

tylko ze Zuzka nie zje 100 ml obiadku jeszcze a swojego mleka nie chce mis ie odciagac :P chyba bede musiala kupic kaszke bezglutenowa i jeden posilek dawac jej z butelki z tym dodatkiem gloutenu a i jescze pisze zeby tylko jeden raz dziennie dawac ten gluten nie wiecej przez ok 2 mc

http

]

10 lata 6 miesiąc temu #876913 przez Bella27
hej dziewczynki
Pytanie do mam, których dzieci zabkuja,jak to u was wyglada? Bo Janek ma opuchniete dziasełka i mega sie slini.
Monia szczerze Ci polecam astor big& beautiful boom, u mnie sie sprawdza i szczotka fajna

10 lata 6 miesiąc temu #876921 przez Bella27
Dziewczyny miałam z małym ostatnio masakre.Tak sie cycka uczepił, że przed swietami zostawiłam go u mamy bo jechaliśmy na zakupy i po 40 min musiałam wracać bo głodny był ale butli nie chwycił.Najgorsze, że nie najadał sie raz a dobrze tylko 5 min jedzenia i drzemka przy cycku, pobudka i znowu cycanie.Jak sie zbliżałam z butelką to się zaczynał dławić...mały aktor.Mama kazała mi go przetrzymać....drastyczne to było ale faktycznie jak był głodny to dałam mu butle...płacz i krzyk w niebogłosy i nie zjadł tylko zasnął, wstał, a ja mu znowu butle i znów płacz ale w końcu zjadł i teraz przed każdym karmieniem dostaje 30 ml butli bo boje się, że pozniej nie bedzie chciał jeśc z butelki

10 lata 6 miesiąc temu #876928 przez MoNiaaa
dzieki Bella zobacze czy bedzie jesczze w rossmanie ten tusz ja w sumie bardzo rzadkomaluje rzesy ale za pol ceny to sie oplaca w tamtym tygodniu kupilam podklad z max faktor za 25 zl :)
moja Zuzka bardzo rzadko dostaje butle ale je nawet ladnie tzn dlugo memla smoczka jezykiem ale jak juz raz zassie to je :P

http

]

10 lata 6 miesiąc temu #876931 przez Bella27
Monia, nie wiedziałam że sa promocje.musze sie wybrać.Kurcze u nas niby mały od małego jadł butle i w szoku byłam że nie chciał ale teraz odpukać jest dobrze.Przynajmniej komfort psychiczny że jak zostanie z babcia to nie będzie głodny

10 lata 6 miesiąc temu #877101 przez pysiaczek19918
My z Zuzia w parku na laweczce. U nas cieplutko tylko chmury zaslaniaja slonko i wtedy tak srednio.
Do nas jutro polozna przychodzi. Do was tez przychodza?

10 lata 6 miesiąc temu #877112 przez kociaczek1610
pysiaczek u nas polozna byla ze 3 razy a nawet chyba i 4 ale na smaym poczatku. poniej jak maly mial prawie 3 miesiace to przyjechala pielegniarka srodowiskowa. teraz mamy spokoj :D wkurzalo mnie to czasem bo zadzwonila i mowila ze bedzie np za 10 min u mnie a ja w balaganie. i wszystko w biegu sprzatalam :P

no dzis Filip dostal jabluszko ze sloiczka :) wcinal wszystko ze smakiem :) zjadl ze 3-4 lyzeczki ( na poczatek ) zobaczymy jutro. teraz mu wprowadzam taki rytm do jedzenia. dostaje jabluszko przed 12 a potem dostaje mleko :)

no ogolnie to sie wscieklam na tescia bo dal Filipowi lizaka do lizania. ja kowie ze on jest za maly ze nie moze a on swoje tesciowa tez mu tlumaczy a ten dalej uszzz :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: wkoncu nas posluchal i odszedl. ja mam nadzieje ze nic sie nie stanie po tym. ( ale powiem wam ze lizal i chcial wiecej widocznie mu smakowalo heheh :P ale itak jestem zla przeciez on jest za maly !!!!! no tak gadaj z dupa to cie osra.

kasiek co u ciebie jak z tym lekarzem. ( tak zamilklas chyba nie siedzisz w tej windzie :P (zart ) ;) ;)
no dzis bylismy na dworze ladnie cieplo jest niebo bez chmurki :) ubralam malemu body z dlugim i rajstopki i na to taki ala kombinezonik (pajac ) z polaru ale wydaje mi sie ze za ciepelko mu tam bylo :) musze cos innego wymyslec :P no nic uciekam buziaczki papa :lol:

10 lata 6 miesiąc temu #877135 przez pysiaczek19918
Kociaczek tak masz racje pelegniarka srodowiskowa a nie polozna

10 lata 6 miesiąc temu #877139 przez ElaM
To Wam zazdroszczę pogody dziewczyny,u nas leje cały czas dzis rano byo względnie wiec poszłam na zakupy i oczywiście nie zdążyłam wrócić bo znów zaczęło padać wiec zmoklam.
Niteczka ja wazę co 2 tyg mam tu takie centrum gdzie mozna przyjść i zważyć i są położne mozna z nimi pogadać jak coś martwi i jakieś zabawy dla takich dzieci malutkich raz byłam i sie podobało dla małego u Was tez musi takie coś być ,popytaj sie

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka