BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

10 lata 11 miesiąc temu #877911 przez Zanka1989
ElaM - moja Lenka zjada dziennie 770 ml (muszę prowadzić zeszyt karmień, bo przy biegunkach, wymiotach i ulewaniach muszę prowadzić notatki, więc zapisuje godzine karmienia i ilość ml). Lena zjada 5 posiłków, mniej więcej o stałych godzinach, bo mamy już ogarnięty taki swój rytm dnia. Dostaje 3 x 170 ml i 2 x 120 ml. Przybiera dobrze (pediatra mówiła nawet, że troche ma nadwagi ale apetyt ma straszny - liczę, że jak zacznie raczkować i chodzić to ta nadwaga jej zniknie).
Obecnie waży 6200 kg
Co do przerw między jedzeniem - wieczorem Lenka zasypia ok. 21 i wstaje o 8 rano :P bez przerw w nocy, wcześniej wstawała o 6-7 a teraz później zasypia i jakoś od tygodnia wstaje o 8 :laugh: :laugh:
Zazdroszczę Wam wprowadzania nowych pokarmów :( my z powodu pogorszenia refluksu mamy wstrzymane rozszerzanie diety :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #877931 przez kasiek21
zenka
jaka nadwaga??!! przepraszam że to mówię ale twoja doktor chyba jakaś nie douczona.. jaka nadwaga skoro twoja mała jest powyżej 50 centyla z waga. więc jest ok a nie żadna nadwaga! to co skoro mój mały ważył tydzień temu 6390 . jest poniżej 25 centyla to co ma niedowage?? w takim razie co ma powiedzieć moja koleżanka która urodziła córkę ważącą 4700? w takim wypadku ona to sumo jakieś... przepraszam że tak ale jak można mówić u tak małego dziecka o nadwadze...

10 lata 11 miesiąc temu #877935 przez MoNiaaa
fajnie ze wam maluchy tak same w dzien zasypiaja Zuzka tylko na rekach jak ja wsadze do lozeczka to okropnie placze na poczatku tak normalnie to nie reaguje ale jak zaczyna krzyczec w nieboglosy to w koncu ja wyciagam :( juz recemi odpadaja :( w domu jescze ok bo na lopzku sie z nia pobawie albo w bujaczku ale jak gdzies idziemy to ciagle na rekach:( wogole od wczoraj prawie nie spi w dzien bardziej czuwa i jest strasznie marudna i placzliwa:( moze to na zmiane pogody?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

http

]

10 lata 11 miesiąc temu #877936 przez kasiek21
zenka
"Idealne
wyniki dziecka mieszczą się
pomiędzy 25. a 75. centylem.
Jeżeli ta norma jest zachowana,
nie ma powodu do obaw. Lampka
ostrzegawcza powinna się zapalić,
gdy wyniki malucha odbiegają od
normy. Nadwaga u niemowląt
występuje wówczas, gdy masa
dziecka skorelowana ze wzrostem
przekroczy 90. centyl."

10 lata 11 miesiąc temu #877940 przez motylek19
Dziewczyny nie odpisze Wam bo brak czasu:( powiem tylko tyle ze mieliśmy mieć dzisiaj szczepienie ale Dawid chory :( ma flegme w gardle (wiedziałam ze coś jest nie tak bo.od wczoraj straszny płacz ciągle i zdzarte gardlo ) dostał nurofen przez 2dni zapobiegawczo żeby to paskudztwo się nie rozwinęło i mucosolvan. Teraz podalam nurofen i od razu lepiej. Leży w bujaczku śmieje się.. A waży 6800 więc też ma nadwage? Bez sensu to troche przecież każde dziecko prawie jest grubiutkie.
Zjada co 3godz 150 a czasami 180. Na noc daje 150z kleikiem i wytrzymuje około 5godz. To jest straszny glodomor:)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu #877963 przez kociaczek1610
monia nie przejmuj sie. w sumie wiem co czujesz bo u mnie tak samo a my dopiero nie cale 3lata po slubie a my ciagle w domu siedzimy bo jasnieksiaze zmeczony. ,mam cholernego nerwa na niego no ale coz nic na to nie poradze. sorki jak teks jest nie ukryty pisze z tel wiec ciezko. no nic ide szybko spac odezwe sie juto paaa dobranoc

10 lata 11 miesiąc temu #877967 przez pysiaczek19918

ElaM moja Zuzia czasami nie je przez 11godz a tak to kolo 9 zazwyczaj. Ale jakos sie nie martwie tym.

10 lata 11 miesiąc temu #878003 przez Zanka1989
Właśnie troche mnie zdenerwowało z tą nadwagą...przez ostatni miesiąc Lenka przybrała 700 g czyli norma (pediatra mówiła, że powinna przybierać 500 - 700 g). Ma dziecko apetyt to jak mam jej nie dać...

10 lata 11 miesiąc temu #878012 przez ElaM
U nas w końcu pogoda :)wiec spacer dzis zaliczymy i dzis moj M zabiera małego na basen pierwszy raz.dosłownie na pare minut zeby go przyzwyczaić mam nadzieje ze wszystko ok będzie .
Ja sprawdziłam te centyle i moje to wychodzi niedozywione bo na lini 25 a je duzo wiec nie wiem
Wczoraj znowu zrobiłam na noc mleko z kleikiem ale dałam 150 i półtora łyżeczki i nie dał rady ciagnąć zjadł tylko 30 ml dzis idę kupic większy smoczek 3 chyba ze są jakieś specjalne do takich gestszych rzeczy zobaczę co maja w sklepie.
Miłego weekendu życzę :)

10 lata 11 miesiąc temu #878030 przez MoNiaaa
u nas z kolei paskudna pogoda ochlodzilo sie strasznie.
ale za tu Zuzia spi juz ponad 2 godziny :) ja tez pospalam :)

http

]

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #878168 przez joannap1991
My tak na szybko potem cos napisze :-)

10 lata 11 miesiąc temu #878218 przez Anitulka
Czesc Kochane :)

Zanka, jaka nadwaga?! Nie przejmuj sie babskiem, 6200 w tym wieku to jak najbardziej odpowiednia waga :-)

My jestesmy caly długi weekend u mojej mamy i juz szczerze mowiac czuje sie zmęczona, zaraz wracamy do domu w koncu ;) jedna noc mieliśmy straszna przez te ząbki cholerne, aż moja mama sie o udzila i wozila ja w wozku az usnela taka zmeczona byla placzem. No i musze sie pochwalic!!! Mamy dwie jedyneczki :ohmy: odkryte 1 maja ;) jak mi sie uda cyknac fotke to wrzuce ;)

A i u nas pogoda straszna: zimno i pochmurno :dry: wiec majówka bez szalu :(

Joanna, foteczki jak zwykle pierwsza klasa, córcia boska ;)

10 lata 11 miesiąc temu #878222 przez ElaM
Anitulka gratulacje ząbków teraz to trzeba dbać o higienę jamy ustnej bardziej dokładnie zeby próchnicy nie było ,ciekawe kiedy u nas sie pojawia oby jak najpóźniej chociaż to sprawa genetyczna jest a dzis z mama rozmawiałam i u mnie pierwsze żabki w 4.5 miesiąca były .
U nas pogoda sie w koncu poprawiła i juz drugi dzien słonko swieci
I dzis kupiłam takia huśtawkę na farmuge drzwi co sie zawiesza i juz mały sie bujał i bardzo mu sie podobało a na basenie nie był bo maz inne plany miał :/ ale jutro u nas jest jeszcze wolne wiec na pewno go wyślę !

10 lata 11 miesiąc temu #878292 przez motylek19
Joannap śliczne zdjęcia :*
Anitulka gratuluję zabkow, to chyba pierwsze na forum :)

Dawid po syropach lepszy, ale slychac dalej chrypke :/

10 lata 11 miesiąc temu #878306 przez MoNiaaa
joanna Zuzia jak zawsze sliczna :)

u nas pogoda tez nie rozpieszca neistety:( Zuzka jest niegrzeczna i jak przyjdzie po poludnie to ciagle placze :( wczoraj juz bylam tak umeczona ze szok!!

w srode moj M ma urodziny a my dalej na sciezce wojennej...pasuje cos mu kupic a nawet nie mam za bardzo jak na miasto wyjsc :huh: moze sie jeszcze zmobilizuje

http

]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka