BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

10 lata 6 miesiąc temu #878766 przez pysiaczek19918
Anitulka no podrosly podrosly.
Dzisiaj bez wiekszej awantury nawet obiad mi sie udalo zrobic. Bylysmy z godzinke na dworze. Dzisiaj nie tak zimno jak mi sie wydawalo. Upatulilam ja wychodzimy a tu w miare to troche ja poodkrykawala zeby sie nie zgrzala.
Ja tez niewiem czy bede miala gdzie wracac bo umowe mam do konca listopada. A watpie ze mi przedluza. Ale tak na prawde niechce mi sie tez isc do pracy. Niewyobrazam sobie troche tego. No coz ale zobaczymy jak to bedzie.
U nas z kopkami coraz lepiej dzisiaj dalam Zuzi 30ml soku jablkowego i 30 dolalam wody i tak jej smalowalo ze jak sie skonczylo to zaczela plakac i zaraz po 10min poszla kopa.
Anitkade a u was jak te kopy czesciej troche sa?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #878777 przez kociaczek1610
elooo :D ale tem czas leci juz mowa o powrotach do pracy. ja to nie mam do czego wracac. pracowalam na um lecenie wiec jak zaszlam w ciaze to podziekowalam i tyle z tej mojej pracy. hmmm ogolnie to bym chciala isc do pracy bo wiadomo pieniazki sa potrzebne ale ciezko tu z praca. moze jak maly podrosnie :D

10 lata 6 miesiąc temu #878792 przez Asia18
hej :)
Dawno mnie nie było , niestety nie dałam rady nadrobić wszystkich postów bardzo ich dużo :P
ale zdjęcia widziałam dzieciaczki śliczne :)
Moja Oliwka wcina już jabłko z bananem, jabłko z brzoskwinią i marchewkę z ziemniakiem :)do picia daje jej też soczek taki po 4 miesiącu , ale nie za chętnie pije coś prócz mleka :P
Idą nam już ząbki po woli :P z tyłu na końcu po lewej stronie mamy już białą kropkę, i dzisiaj przy kąpieli zobaczyliśmy kolejną z przodu chyba 3 :) mała bardzo marudna przez to ale na szczęście pomaga żel na dziąsła.
jutro mam wizytę u lekarza więc dowiem się ile w końcu waży :) Do pracy też nie wracam jeszcze przynajmniej do następnego roku :)

a tu moja gwiazda dziś kończy 4 miesiące :laugh:

<3b :*
Załączniki:

10 lata 6 miesiąc temu #878802 przez ElaM
Niteczka u nas dopiero niecałe dwa tyg od wysłania aplikacji w pon tydz temu dostałam smsa ze otrzymali aplikacje i jak bedą coś chcieli to napiszą jak coś będzie trzeba doslac jak narazie sie nie odzywali wiec jestem dobrej myśli ze juz niedługo będzie paszport :) i od razu do Polski,juz sie nie moge doczekać ! Od razu lecę a maz dojedzie w czerwcu na chrzciny,i wracam dopiero we wrzesńiu:)
Nie wiem co sie dzieje ale mi dZiecko zaczęło ulewac mocniej ,wiecej niż wcześniej i nie wiem czy to normalne czy do lekarza sie zgłosić jutro idę na ważenie jeżeli przybiera dobrze chociaż te minimum to nie pójdę ale jak mniej to sie zgłoszę i sie spytam ,nie wiem co moze to wywoływać czy to możliwe ze objawy refluksu?

10 lata 6 miesiąc temu #878810 przez niteczka
ElaM- no my tez w czerwcu na chrzciny do Polski. Tylko ja wracam, bo do pracy trzeba Isc. A ty widze robisz sobie dluzszy urlopik. Pewnie po co masz siedziec w tej Anglii. Zreszta tutaj pogoda dosc czesto do niczego jest, a w Polsce lato co Roku praktycznie jest bardzo sliczne. Wiec skorzystasz z pogody.
My w piatek planujemy malemu pierwszy raz dac marcheweczke. Juz nie moge sie doczekac. Ciekawe jak zareaguje.

10 lata 6 miesiąc temu #878849 przez anitkade
Witam z rana. Ja też wolałabym zostać w domu po urlopie, ale nie mam takiej możliwości ze względów finansowych.
Ela - co do ulewania, być może alergia? Fajnie, że na tak długo przyjedziesz. Oboje tu będziecie, czy tato musi zostać w Anglii?
Pysiaczek - kupy ostatnio były codziennie. Podejrzewałam dobroczynne działanie zmienionego probiotyku (Latopic) lub tego, ze piję codziennie kefir, albo po prostu nauczyła się wyciskać. Niestety wczoraj kupy nie było i już dzisiaj da się to odczuć - nie może usnąć na dłużej niż 15 minut. Ale dojem śniadanie i idziemy na spacer, więc pewnie pośpi.
Asia - Oliwka jest śliczna, jakieś takie ma rozumne spojrzenie, wygląda na dużo starsze dziecko na tym zdjęciu. No i bardzo gustowna opaska :)
Ogólnie mam kiepski poranek. Nie dość, że Hania już kiepsko spała to jeszcze wczoraj się ścięłam z mężem i ogólnie nie mam humoru :( Ale minie, pewnie spacer pomoże.
A jeszcze Wam powiem, że to naprawdę cudowne uczucie, jak Hania uśmiecha się na mój widok. Uśmiecha się wprawdzie na widok każdego, ale to mi nie przeszkadza.
A Monia - co do chrzcin to mąż musi nadrobić katechizację, bo nie chodził w liceum, więc wszystko generalnie idzie jak po gruzie.

10 lata 6 miesiąc temu #878865 przez niteczka
Dzien dobry wszystkim!
U nas noc kiepska. Maly spal do 3, a od 3 tak marudzil, ze to sie w glowie nie miesci. I godzina 6 rano juz wstajemy bo maly wyspany. I tak sie teraz zastanawiam, bo jak wroce do pracy, a maly o 6 juz wstaje to dla mojego K. to bedzie jakas masakra. Tymbardziej, ze on pracuje na nocki I o 5 rano wraca do domu. Do mojego powrotu do pracy zostalo jeszcze 2 miesiace I mam nadzieje, ze malemu sie przestawi I rano bedzie dluzej sypial. Zeby moj chociaz te 4 godziny rano mogl sie przespac.

10 lata 6 miesiąc temu #878867 przez MoNiaaa
u nas dzis strasznie wiatr wieje chyba narazie w domku zostane mam odlozone sprzatanie ale mam takiego lenia ze szok!!!
Zuzka znowu marudna sie zrobila moze niedlugo pojdzie spac troszke :)

a moj M zdecydowal sie na to ZOO teraz tylko zeby pogoda wypalila :lol: :lol: troche sie o Zuzie boje jak zniesie podroz bo tak daleko nie jechalysmy a ona czesto placze ale jak pojedziemy z rana to moze akurat usnie :) chcialabym zeby wypalilo!!!

aniotka my tez musimy zrobic kursy przedmalzenskie a byliscie juz u ksiedza cokolwiek zalatwiac mowiliscie juz ze chcecie laczony slub ze chrzcinami ?jak ksiadz zareagowal i jak to bedzie u was wygladalo?

http

]

10 lata 6 miesiąc temu #878897 przez ElaM
Tatuś tez dłużej zostanie,pod koniec sierpnia będzie wracał :) akurat fajnie sie złożyło bo w sierpniu mamy 2 wesela,no i właśnie w Polsce zawsze fajne lato jest to sie opale w koncu bo rok wcześniej na słońce za bardzo nie wystawialam sie.
Dzis nie poszłam w koncu na to ważenie bo jutro mamy szczepionkę to zwaze od razu,a to możliwe ze alergia na mleko w proszku? Odstawiam ten kleik ryżowy i od wczoraj jakby lepiej moze to od tego.

10 lata 6 miesiąc temu #878900 przez Zanka1989
ElaM - moja Lenka ma refluks. Najlepiej zdiagnozuje to USG jamy brzusznej, ale pamiętaj aby dziecko było tuż po jedzeniu albo najlepiej dać trochę mleczka podczas badania, ponieważ wtedy widać czy pokarm wraca się do przełyku. Ale Anitka ma racje, bo ulewania to może być objaw alergii pokarmowej. Najlepiej jak udasz się do lekarza :) a jak na razie to polecam wyższe układanie do spania i trzymanie dziecko w pozycji pionowej po jedzeniu. Jeżeli to refluks to szczerze współczuje....my z tym cholerstwem walczymy od urodzenia Lenki :(

10 lata 6 miesiąc temu #878918 przez MoNiaaa
zapomnialam powiedziec ze Oliwka sliczna dziewczynka cudny usmieszek :)
ja sie przyznam ze ostatnio jakos zadko siegam po aparat

ale te maluszki od poczatku maja przejscia:(
u nas na szczescie bez takich przygod ale jakby do charakteru Zuzki doszly jakies dolegliwosci to chyba by mnie w psychiatryku zamkneli!

Ela fajnie ze wakacje w Polsce pewnie masz tu kupe znajomych to ci sie nudzic nie bedzie:)

Zuzka juz po 2 drzemkach ja troche ogarnelam dom i zaczelam obiad niestety nie wszystko zrobilam co sobei zaplanowalam ale zawsze cos:)

http

]

10 lata 6 miesiąc temu #878953 przez anitkade
Niteczka - zawsze możesz spróbować kłaść później, ale takim dzieciom to się chyba jeszcze wszystko dość szybko zmienia. U Hani to z tygodnia na tydzień coraz mniej snu w dzień. Nie mogę nadążyć z dostosowywaniem się :) Trzymam kciuki, żeby się wszystko fajnie unormowało, a najwyżej mąż będzie sypiał wieczorem przed pracą zamiast rano. Jestem pewna, że dacie radę!
Monia - to gratuluję. Ja byłam na spacerze, więc jedna drzemka się nie nadawała do pracy, bo pracowałam nogami :) A na drugiej pozmywałam gary i zrobiłam mięsko na obiad. A jak Hania wstała to odkurzyłam i puściłam pranie i jakoś leci. Byle do przodu. Ale zwykle też za dużo nie zrobię. Nieraz to mieszkanie tak brudem obrośnie, że aż szkoda patrzeć.
Jakie zabawy macie z dziećmi? Ja to tylko wierszyki opowiadam i czasem się bujamy w takt muzyki, ale rzadko i czasem pokazuję zabawki i tyle. No gadam do Hani baardzo dużo. A Wy co robicie z maluszkami?
Zanka - współczuję refluksu. A nic się nie poprawia nadal? W ogóle to samo się rozwinie prawidłowo czy jakieś zabiegi się robi? Jak się z tym walczy?

10 lata 6 miesiąc temu #878957 przez kociaczek1610
witam :) u nas pogoda deszczowa no ale rano bylo nawet sloneczko wiec bylismy na dworze ze 2 godzinki :) maly spal na swierzym powietrzu. a ja pomagalam tesciowej :) teraz siedzimy w domku .przeciagnelam Filipa do 13 i myslalam ze potem bedzie spal ze 2 godz a tu lipa spal tylko 20-30min eh a teraz tez przymula w bujaku. moze zasnie jeszcze.
u nas kupki sa oki dzis nawet juz byly dwie. dalam mu soczku po 4 miesiacu oczywiscie rozcienczylam z woda i dostal flipsa kukurydzianego nawet mu smakuje :)

zanka mojej znajomej synek ma tez refluksa i niedlugo bedzie mial zabieg laparaskopowo. biedak juz tyle przeszedl eh. (urodzil sie z przepuklina przeponowa ;/ ) ale juz jest oki tylko zostal zabieg na refluks.

Oliwka jaka sliczna sliczne ma oczka :) ksiezniczka mala :)

10 lata 6 miesiąc temu #878959 przez kociaczek1610
anitkade ja tez z malym bardzo duzo ozmawiam. daje mu zabawki to je oglada . jak go przewijam to nam troszke dluzej bawi b lubi fikac nuzkami i wtedy sie smieje :) klade Filipa na lozko wtedy lezy opowiada teraz wlasnie lezy na brzuszku:) i tak jakos czas leci :) w miedzy czasie sprzatam gotuje . a jak spi to poprostu siadam i sie odprezam :)

co do porzadku to ja musze miec natchnienie heheh a czasem mam taki balagan ze az wstyd :P

10 lata 6 miesiąc temu #878964 przez kasiek21
anitka
my to z Igorem bardzo dużo się bawimy :-) często turlamy się na boczki, gilgotki, czytamy książkę, bawimy się razem na macie, pluszakami, bardzo dużo rozmawiamy :-) no i często się gimnastykujemy. igor uwielbia kiedy przykładam mu jego stupki do buzki :-D śmieje się wtedy w niego głosy. na przemian rączka z nóżka (lewa ręką do prawej stopy) wtedy pięknie łapie za paluszki u stup i się śmieje... bawimy się też w "a kuku"

a my właśnie jedziemy do siostry mojej na odpoczynek :-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka