- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- pysiaczek19918
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dzisiaj bez wiekszej awantury nawet obiad mi sie udalo zrobic. Bylysmy z godzinke na dworze. Dzisiaj nie tak zimno jak mi sie wydawalo. Upatulilam ja wychodzimy a tu w miare to troche ja poodkrykawala zeby sie nie zgrzala.
Ja tez niewiem czy bede miala gdzie wracac bo umowe mam do konca listopada. A watpie ze mi przedluza. Ale tak na prawde niechce mi sie tez isc do pracy. Niewyobrazam sobie troche tego. No coz ale zobaczymy jak to bedzie.
U nas z kopkami coraz lepiej dzisiaj dalam Zuzi 30ml soku jablkowego i 30 dolalam wody i tak jej smalowalo ze jak sie skonczylo to zaczela plakac i zaraz po 10min poszla kopa.
Anitkade a u was jak te kopy czesciej troche sa?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kociaczek1610
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 08.02.2013 [*] Aniołek
- Asia18
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Dawno mnie nie było , niestety nie dałam rady nadrobić wszystkich postów bardzo ich dużo
ale zdjęcia widziałam dzieciaczki śliczne
Moja Oliwka wcina już jabłko z bananem, jabłko z brzoskwinią i marchewkę z ziemniakiem :)do picia daje jej też soczek taki po 4 miesiącu , ale nie za chętnie pije coś prócz mleka
Idą nam już ząbki po woli z tyłu na końcu po lewej stronie mamy już białą kropkę, i dzisiaj przy kąpieli zobaczyliśmy kolejną z przodu chyba 3 mała bardzo marudna przez to ale na szczęście pomaga żel na dziąsła.
jutro mam wizytę u lekarza więc dowiem się ile w końcu waży Do pracy też nie wracam jeszcze przynajmniej do następnego roku
a tu moja gwiazda dziś kończy 4 miesiące
<3b :*
- ElaM
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Nie wiem co sie dzieje ale mi dZiecko zaczęło ulewac mocniej ,wiecej niż wcześniej i nie wiem czy to normalne czy do lekarza sie zgłosić jutro idę na ważenie jeżeli przybiera dobrze chociaż te minimum to nie pójdę ale jak mniej to sie zgłoszę i sie spytam ,nie wiem co moze to wywoływać czy to możliwe ze objawy refluksu?
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
My w piatek planujemy malemu pierwszy raz dac marcheweczke. Juz nie moge sie doczekac. Ciekawe jak zareaguje.
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Ela - co do ulewania, być może alergia? Fajnie, że na tak długo przyjedziesz. Oboje tu będziecie, czy tato musi zostać w Anglii?
Pysiaczek - kupy ostatnio były codziennie. Podejrzewałam dobroczynne działanie zmienionego probiotyku (Latopic) lub tego, ze piję codziennie kefir, albo po prostu nauczyła się wyciskać. Niestety wczoraj kupy nie było i już dzisiaj da się to odczuć - nie może usnąć na dłużej niż 15 minut. Ale dojem śniadanie i idziemy na spacer, więc pewnie pośpi.
Asia - Oliwka jest śliczna, jakieś takie ma rozumne spojrzenie, wygląda na dużo starsze dziecko na tym zdjęciu. No i bardzo gustowna opaska
Ogólnie mam kiepski poranek. Nie dość, że Hania już kiepsko spała to jeszcze wczoraj się ścięłam z mężem i ogólnie nie mam humoru Ale minie, pewnie spacer pomoże.
A jeszcze Wam powiem, że to naprawdę cudowne uczucie, jak Hania uśmiecha się na mój widok. Uśmiecha się wprawdzie na widok każdego, ale to mi nie przeszkadza.
A Monia - co do chrzcin to mąż musi nadrobić katechizację, bo nie chodził w liceum, więc wszystko generalnie idzie jak po gruzie.
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
U nas noc kiepska. Maly spal do 3, a od 3 tak marudzil, ze to sie w glowie nie miesci. I godzina 6 rano juz wstajemy bo maly wyspany. I tak sie teraz zastanawiam, bo jak wroce do pracy, a maly o 6 juz wstaje to dla mojego K. to bedzie jakas masakra. Tymbardziej, ze on pracuje na nocki I o 5 rano wraca do domu. Do mojego powrotu do pracy zostalo jeszcze 2 miesiace I mam nadzieje, ze malemu sie przestawi I rano bedzie dluzej sypial. Zeby moj chociaz te 4 godziny rano mogl sie przespac.
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
Zuzka znowu marudna sie zrobila moze niedlugo pojdzie spac troszke
a moj M zdecydowal sie na to ZOO teraz tylko zeby pogoda wypalila troche sie o Zuzie boje jak zniesie podroz bo tak daleko nie jechalysmy a ona czesto placze ale jak pojedziemy z rana to moze akurat usnie chcialabym zeby wypalilo!!!
aniotka my tez musimy zrobic kursy przedmalzenskie a byliscie juz u ksiedza cokolwiek zalatwiac mowiliscie juz ze chcecie laczony slub ze chrzcinami ?jak ksiadz zareagowal i jak to bedzie u was wygladalo?
- ElaM
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Dzis nie poszłam w koncu na to ważenie bo jutro mamy szczepionkę to zwaze od razu,a to możliwe ze alergia na mleko w proszku? Odstawiam ten kleik ryżowy i od wczoraj jakby lepiej moze to od tego.
- Zanka1989
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
ja sie przyznam ze ostatnio jakos zadko siegam po aparat
ale te maluszki od poczatku maja przejscia:(
u nas na szczescie bez takich przygod ale jakby do charakteru Zuzki doszly jakies dolegliwosci to chyba by mnie w psychiatryku zamkneli!
Ela fajnie ze wakacje w Polsce pewnie masz tu kupe znajomych to ci sie nudzic nie bedzie:)
Zuzka juz po 2 drzemkach ja troche ogarnelam dom i zaczelam obiad niestety nie wszystko zrobilam co sobei zaplanowalam ale zawsze cos:)
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Monia - to gratuluję. Ja byłam na spacerze, więc jedna drzemka się nie nadawała do pracy, bo pracowałam nogami A na drugiej pozmywałam gary i zrobiłam mięsko na obiad. A jak Hania wstała to odkurzyłam i puściłam pranie i jakoś leci. Byle do przodu. Ale zwykle też za dużo nie zrobię. Nieraz to mieszkanie tak brudem obrośnie, że aż szkoda patrzeć.
Jakie zabawy macie z dziećmi? Ja to tylko wierszyki opowiadam i czasem się bujamy w takt muzyki, ale rzadko i czasem pokazuję zabawki i tyle. No gadam do Hani baardzo dużo. A Wy co robicie z maluszkami?
Zanka - współczuję refluksu. A nic się nie poprawia nadal? W ogóle to samo się rozwinie prawidłowo czy jakieś zabiegi się robi? Jak się z tym walczy?
- kociaczek1610
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 08.02.2013 [*] Aniołek
u nas kupki sa oki dzis nawet juz byly dwie. dalam mu soczku po 4 miesiacu oczywiscie rozcienczylam z woda i dostal flipsa kukurydzianego nawet mu smakuje
zanka mojej znajomej synek ma tez refluksa i niedlugo bedzie mial zabieg laparaskopowo. biedak juz tyle przeszedl eh. (urodzil sie z przepuklina przeponowa ;/ ) ale juz jest oki tylko zostal zabieg na refluks.
Oliwka jaka sliczna sliczne ma oczka ksiezniczka mala
- kociaczek1610
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 08.02.2013 [*] Aniołek
co do porzadku to ja musze miec natchnienie heheh a czasem mam taki balagan ze az wstyd
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
my to z Igorem bardzo dużo się bawimy często turlamy się na boczki, gilgotki, czytamy książkę, bawimy się razem na macie, pluszakami, bardzo dużo rozmawiamy no i często się gimnastykujemy. igor uwielbia kiedy przykładam mu jego stupki do buzki :-D śmieje się wtedy w niego głosy. na przemian rączka z nóżka (lewa ręką do prawej stopy) wtedy pięknie łapie za paluszki u stup i się śmieje... bawimy się też w "a kuku"
a my właśnie jedziemy do siostry mojej na odpoczynek