BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

10 lata 6 miesiąc temu #879746 przez MoNiaaa
hej :)

bylismy w zoo pogoda srednia bo pojechalismy z samego rana o 8 juz i strasznie szybko sie tam uwinelismy i bylam nawet zla ze tak krutko no alezawsze jakas rozrywka :) Zuzia w tamta strone super:) spala calusia droge w zoo caly czas na rekach i marudzila usnela przed samym wyjsciem pozniej w aucie nawet spala ale ostatnie 20 min masakra byla darla sie w nieboglosy takie wielkie lzy jej lecialy i jescze patrzyla na mnie takimi mokrymi oczkami jak kot ze szreka normalnie no ale musielismy dojechac bidulka sie naplakala :( pozniej jeszcze na grillu bylismy i wlasnie Zuzka nie moze usnac;/ juz ktorys raz tak jest ze jak jej minie godzina do spania to jest problem :(

http

]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #879771 przez mamadzidka
Hej Dziewczyny
Zanka 1989 też się czasami zastanawiam nad wprowadzeniem mieszanki AR ale Mały pije na razie Pepti i nie chciałabym mu tak mieszać ciągle,
Anitkade na usg wyszedł przede wszystkim refluks (cofające się mleko w przełyku, masakra jakaś, jako takiego problemu odnośnie kupek nie wyszło, tylko lekarz stwierdził, że w jelitkach pełno gazów i mają żywą perystaltykę, no i Mały ma czasami dni, że sporo tych kupek robi,
Zachwycam się Waszymi zdjęciami: )piękne maluchy
a to mój

10 lata 6 miesiąc temu #879772 przez mamadzidka
Męczę się i męczę i nie mogę wstawić :dry:
więc link wrzucam
mamadzidka.wordpress.com/2014/05/10/
Życzę wszystkim dobrej nocy, żeby Maluchy się wyspały i Mamusie też: )

10 lata 6 miesiąc temu #879873 przez kociaczek1610
witam w niezielne popoludnie :) u nas deszczowo wiec siedzimy w domku ;/ no ale ja za to poszlam po bez do sasiadow i mam piekny bukiet w korytarzu:)

no i z nudow cofam sie do dziecinstwa i ogladam tajemnice sagali :)
Filip juz lepiej z ta biegunka dzis juz o wiele mniej :) za chwile czas na deserek zjada mi po pol sloiczka :) jabluszka. no a jutro sproboje dac dynie z ziemniaczkami ciekawa jestem jak mu bedzie smakowac :)

dziewczyny ktore karmia tylko mm ile wam maluszki spijaja? ja sie zastanawiam czy dac wiecej ( wlewam wody 125ml i 4 miarki )

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 6 miesiąc temu #879890 przez kasiek21
dzen dobry :-)

kociaczek
u nas dynia z ziemniakami nie przeszła... śmierdzi paskudnie i jest ochydna... ja zanim podam cokolwiek małemu sama smakuje i szczerze nie dziwię się że nie bardzo chciał ja jeść :-) za to u nas dziś była zupka jarzynowa :-) smakowalam wysmienicie...
co do mm to igor teraz tak średnio zjada. nie wiem czy to przez zęby czy jak no ale np obiadek, deserek i kaszke na kolacjie zjada ładnie. obiadku pół słoiczka, deserku dużo nie daje, parę łyżeczek tylko, ale igor i tak woli warzywka. no a na kolacjie dostaje 180 kaszki no i zjada całość. (160 wody, 6 miarek mleka, i 2 łyżki kaszki) a mleka w dzień ledwo 100 na porcjie (90 wody i 3 miarki mleka) ogólnie dzień odnośnie karmienia wygląda tak, po wieczornej kompieli tak ok 19-20 dostaje 180 ml kaszki. jeśli zje całości to budzi się o 4-5 jeżeli zostawi jakąś 20 no to 3-4 śpi do ok 8 100 mleka, do 12 się bawi, potem zaś 100 mleczka, tu mamy drzemkę ok 2-3 godzin no albo idziemy na spacer, o 15 obiadek pół słoiczka i herbatka do popicia, ok 16 drzemka o 17 mleczko, potem zaś drzemka. ok 18 deserek kilka łyżeczek i do kąpieli się bawi, no i tak w kółko :-) godziny ma raczej stałe,

10 lata 6 miesiąc temu #879891 przez niteczka
Witam sie I ja w to niedzielne popoludnie.

Za nami nocka w miare. Tez siedzimy w domu bo strasznie wieje na dworze. Ale za to wczoraj bylismy na bardzo dlugim spacerze. Moj maly zjadl wczoraj pol sloiczka jabluszka bobovity, a dzisiaj zjadl drugie pol. Na poczatku sie krzywil, ale po dwoch lyzeczkach juz mu smakowalo. Kupilam jeszcze mu dwa sloiczki. Jeden jest rissotto warzywne, a drugi marcheweczka z ziemniakiem, ale to dam mu za Jakis czas.
Dziewczyny a moze mi ktoras powiedziec ile w Polsce kosztuje taki maly sloiczek bobovity Albo gerbera?
Robilam dzisiaj pyzy z miesem. Wyszly pyszne.

10 lata 6 miesiąc temu #879895 przez kociaczek1610
niteczka u nas sa rozne ceny np w sklepie z bobovita deserek 3,70 w biedronce kosztuje 2,65 zas w lidlu 2,99 z hippa a soczek 0,2 2,89 a w sklepie z bob frut 300ml nie cale 5 zl wiec roznie .
chce sprobowac kaszke manna na noc :) widzialam w lidlu ale nie wiem jaka cena :)

10 lata 6 miesiąc temu #879896 przez Zanka1989
Hej dziewczyny ;-)
Monia ciesze sie, że wycieczka do zoo się udała.
Mamadzidka straszny widok, jak na usg widać to cofajace się jedzenie. ..a co Wam mówił lekarz?
Ja mam ogromny problem z Lenusia. ...ma biegunkę od ę dni. Dzisiaj jest słaba jakaś i jak zawsze ma apetyt to przy ostatnim karmieniu zostawiła 30 ml...chyba znowu czeka nas szpital:'(:'(

10 lata 6 miesiąc temu #879912 przez mamadzidka
Hej
kociaczek1610
mój Synek właśnie tyle spija tak jak u Was, gdy dostaje butlę (125 i 4 miarki)i jak na razie nie chce więcej i wypluwa, też się zastanawiałam czy to nie za mało...ale głównie je pierś więc nie da się zmierzyć ile tak naprawdę wypija

Zanka 1989
to naprawdę straszne, na tym usg, ale to tylko potwierdziło czego się obawiałam od początku. Lekarz powiedział że to na pewno refluks, nie miał wątpliwości, zmierzył długość przełyku , było chyba z 15 mm, jak dobrze pamiętam, będziemy mieć jeszcze kontrolę u tego dr pod koniec czerwca. Mój Mały tez coś dzisiaj sporo kupek zrobił :(ale jak na razie tez sporo pił więc staram się nie martwić..

Jestem na etapie szykowania się do rozszerzania diety, mogłybyście mi Dziewczyny napisać kiedy ( w jakim dziecku było wieku) dałyście coś innego niż mleko? i czy któraś dawała np.kleik? Pewnie już pisałyście, ale nieogarnięta jestem...

10 lata 6 miesiąc temu #879921 przez pysiaczek19918
Jeju wkoncu sie zalogowalam 2 dni chyba probowalam.
Kupilam dzisiaj Zuzi hustawke w Auchanie za 25zl taka wieszana w drzwiach. I jestem bardzo zadowolona Zuzia tak samo.
Bylismy w Warszawie w sobote bo tescia odwozilismy na lotnisko wyjechalismy o 1 a spowrotem bylismy o 9 i powiem wam ze raz tylko Zuzie karmilam i prawie cala droge spala tylko z pozniej w drodze powrotnej tesciowa ja zaczepiala i z godz sie pobawila i poszla dalej spac. Takze zlote dziecko nic tylko z nia jezdzic:). Chcielismy tez pojsc do zoo ale byla 6 rano i musielibysmy ze 3 h poczekac zeby otworzyli a bylismy padnieci wiec wrocilismy. A szkoda. No nic moze innym razem.Chyba ze do Zamoscia sie wybierzemy bo tam mamy blizej.
A Zuzi marchewka z ziemniaczkami posmakowala tak zajadala ze jak przestawalam jej dawac to plakala. Marchewki samej nie lubi za bardzo.Kupilam jej ziemniaczki ze szpinakiem to dam jej jutro ciekawe czy jej posmakuje. Ehhh fajnie jak nasze dzieciaczki juz zajadaja takie deserki albo obiadki. Flipsa tez jej dawalam tez jej smakowal ale tak sie smiesznie przy tym wymazala.
Wazylam sie wczoraj i zostalo mi 1,5kg do swojej wagi i przy okazji Zuzie wazylam to wazy 6,5kg na takiej zwyklej wadze. W srode mamy wizyte u endokrynologa to moze bede wiedziala dokladnie.
Zanka jeju ale wy jestescie biedne. Mam nadzieje ze jej przejdzie i nie bedzie potrzebny szpital. A dawalas jej smecte i jakies elektrolity?
Musze spadac bo mam tyle prasowania ze szok. Dobrej nocy zycze.

10 lata 6 miesiąc temu #879959 przez Anitulka
Hej ;)

Monia, spóźnione życzenia urodzinowe: wszystkiego co najpiękniejsze w życiu, dużo zdrówka, miłości, spelnienua wszystkich marzeń :kiss:

My rozszerzanie diety zaczelismy jakoś tydzień przed skonczeniem 4 m-ca. Ziemniaczek z dynia jest ohydny i Pola jeść nie chciala, ale jak dodalam troche banana to wsuwala; tak samo nie lubi brokulow :silly: marcheweczka, marchewkowa z ryżem,marchewka z ziemniaczkiem i wszelkie deserki smakują, a dzis bedzie zupka jarzynowa :)

Nie pamietam kto pisal o biegunce po obiadku. .. u nas od pierwszego obiadku kupki duzo bardziej zbite i z 4 spadly do zazwyczaj 1 czasem 2 dziennie.

Przez te chrzciny nam urwanie glowy, tyle załatwiania... dzisiaj jedziemy na zakupy z małą (pierwszy raz-zawsze zostawala z babcia), ciekawe czy bedzie grzeczna. Mam nadzieje że zakupie jakas kreacje dla siebie, chociaz z moimi 'gabarytami' to szczerze watpie ze dostane coś ciekawego :dry:

10 lata 6 miesiąc temu #879977 przez MoNiaaa
my rozszerzanie diety zaczelismy juz po skonczeniu 4 mc od marchewki pozniej brokul kalafior i dopiero pozniej owoc.

na allegro znalazlam boska sukienke zakochalam sie w niej ale tez nie mam idealnej figury i bez zmierzenia nie kupie a chcialam cos fajnego boprzeciez oprucz chrztu bedziemy slub brali
oto ona

http

]
Załączniki:

10 lata 6 miesiąc temu #879982 przez kasiek21
Monia
jej alez śliczna !! normalnie szok !! piękna jest... ahh zakochalam sie...

ja jako pierwsze podalam jablko, potem byla gruszka, marchew, marchew z ziemniakiem, jabluszko z brzoskwinia (ale nie smakowalam malemu), ziemniak z dynia(ochyda! ), zupka jarzynowa, a dzis ziemniaczki ze szpinakiem. ahh no i jeszcze suszona sliweczke dostal.
ja zaczelam podaac jak maly nie mial jeszcze skonczonych 4 miesiecy, mial jakies 3 miesiace i 2 tygodnie... i nic mu nie jest...

dziewczyny a jak podajecie te obiadki i w ogole to przepajacie maluszki ?

10 lata 6 miesiąc temu #880010 przez niteczka
Dzien dobry.
Mam pytanie do doseiadczonych mamusiek. Dziewczyny kupilam kaszke I smaku jablkowym I jest od 4 miesiaca. Czy moge juz ja malemu pisac I jak Moglabym to zrobic? Znaczy chodzi mi o jak moge mu ja podac? Bo zauwazylam ze moj maly bardzo malutko mleka no zjada, to moze ta kaszka mu posmakuje.

10 lata 6 miesiąc temu #880017 przez Bella27
Cześć dziewczyny!
Co próbuje napisać to mnie wywala.... :angry:
Mały je pierś ale jak musze dac mu mm to zjada max 100(90+3 miarki) więcej nie ruszy więc może to taki okres mają nasze dzieciaczki!Poza tym Jaśiek skubany twardo próbuje siadać jak chwycę go za rączki to od razu siedzi.Też chciałabym już wprowadzić coś ale przy tej alergii trochę się boję zastanawiam się nad kaszką bez mleczną i bezglutenową.Byliśmy kilka dni u rodziców i mały teraz tylko na rękach chce się nosić tak go rozpuścili...masakra.Czy któraś mama karmiąca bierze może tabletki anty Azalia?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka