- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Mój mały też bardzo mało aktywny, martwi mnie to aż czasami.. Zaraz schizy, ze.łożysko niewydolne albo coś innego złego :/ a wizyta w czwartek.dopiero
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3

motylek19 też mam schizy ale myślę, ze po prostu ma gorszy dzień albo szykuje się już na świat.
Dziewczyny jaki ja mam apetyt teraz to się w głowie nie mieści! A słodycze to mogę pochłaniać kilogramami zwłaszcza czekoladę, a jakoś specjalnie smaków wcześniej nie miałam.
- niteczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Bella- ja bede miec masaz szyjki prawdopodobnie w przyszlym tygodniu u poloznej, zeby wywolac skurcze I wiem ze podobno jest to bolesne,wiec mam taka cicha nadzieje, ze do tego czasu maly sie urodzi I obejdzie sie bez masowania.
Co do boli to mnie juz wszystko boli. Nie moge nawet porzadnie usiasc bo tak boli. Dolem brzucha boli jak na okres I spojenie lonowe tak samo, ze ledwo chodze, a na dodatek dzisiaj mam biegunke, wiec tak mysle, ze moze to juz sie zaczyna.
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46

pipinka ja wlasnie nie wiem jak jest z ta opieka meza bo u mnie w szpitalu powiedzieli ze nie ma czegos takiego

wogole dzis pisalam do mojej kadrowej czy doszly dokumenty i kiedy i chcialam sie dowiedziec kiedy mi wysle swiadectwo pracy to mi odpisala tylko dokumenty doszly. nie ma to jak wyczerpujaca odpowiedz...

- Zanka1989
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

www.urlopojcowski.info/kalkulator.html -> tutaj macie wszystko
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Co do opieki - każdemu przysługuje do 2 tygodni w roku opieki na osobę dorosłą w rodzinie, to może być mama lub tata, dziecko po 14 roku życia albo małżonek. Jest to oczywiście płatne 80% tak jak L4. Oczywiście, że jest coś takiego, może w tym szpitalu nie praktykują. Ponoć szpital może to wypisać, a jak nie to pewnie trzeba iść do gina prowadzącego. Na pewno nie trzeba biegać za tym po wszystkich lekarzach, ważne, żeby wypisał lekarz, który zajmuje się kobietą, bo to opieka na nią.
Dziewczyny - u mnie trochę kiszka. Byłam na tym ktg i samo ktg ok, ale wyszło, że Hania od czwartku nic nie urosła i mam kontrolę w czwartek znów, a na piątek do szpitala już skierowanie. Lekarz tylko mruknął, że hipotrofia i nic więcej nie powiedział. A to usg mi robiła lekarka chyba z pół godziny, nigdy to jeszcze tyle nie trwało. Najpierw się poryczałam oczywiście, ale teraz już ok. Być może ostatnio wyszła zawyżona waga, no zobaczymy. Generalnie w końcu raczej pójdę rodzić do kliniki na kopernika, skoro tak. Przynajmniej blisko będzie miał mąż mnie odwiedzać. Jutro jadę na ktg do tego szpitala, gdzie chciałam rodzić, zobaczymy, co tam wyjdzie. Wolę teraz podglądać Hanię ciągle, bo się trochę boję. Dobrze, że w domu w zasadzie wszystko gotowe. Jakieś resztki zostały do zrobienia, pieluchy doprać, ale to może po południu albo w ogóle jutro. W koperniku nic nie trzeba mieć dla dziecka, tylko dla siebie, więc muszę wypakować znowu z torby. Ech..
- Zanka1989
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Iciulinka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
No właśnie Anitka, ile mała dziś ważyła? A na wcześniejszych usg waga nie zaniepokoiła lekarza? Bo może nie ma czym się martwić, przez 5 dni może urosła tylko trochę, a sprzęt usg też ma jakąś granicę błedu i może to właśnie to ten błąd. Moja mała też ostatnio bardzo zwolniła z rośnięciem i też przyrosty wagi ma coraz mniejsze
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja jakieś 7 tygodni temu byłam tu wysłana na kontrolę, bo było podejrzenie hipotrofii, była po prostu za malutka na ten tydzień. Ale w klinice wyszła o wiele większa, zupełnie w normie, chociaż nieduża. I tak byłam po 3 tygodniach i było ok, potem znów po 3 tygodniach i waga była ok, ale coś na ktg się lekarzowi nie podobało (to było w czwartek) - a dzisiaj ktg ok, ale za to nic nie urosła i od razu zadzwonił zapytać o możliwy termin przyjęcia.
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Iciulinka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Pipinka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Jesteście całym moim światem :*
Anitka nie martw się na zapas, pewnie taka uroda Hani że drobna dziewczynka będzie a usg aż tak dokładnie nie pokazuje..

- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-