- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My mamy noce dziwne, nawet nie wiem, czy dobre czy złe. Po prostu zasypia dopiero koło 3.00 czasem 3.30. Dzisiaj ją na brzuszku zostawiłam na jedno spanie nocne, bo już nie miałam sił, w ogóle na pleckach nie spała.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
ja dzis swojego dziecka nie poznaje:P wsadzilam ja do tego bujaczka i spi caly czas nawet zdarzylam posprzatac is ie ubrac
motylek nie przejmuj sie ze nie karmisz.ja to z Julka przechodzilam ze kazdego to interesowalo czemu i tez mialam straszne wyrzuty sumienia ale pozniej sie z tego wyleczylam to twoje dziecko i najwazniejsze zeby bylo pojedzone a naprawde jemu nie zalezy co je wiadomo ze mleko mamy ma doatkowe antyciala itp ale jak sie nie da to od tego jest mm takze glowa do gory
moja zuska ma juz 2 mc ale jeszcze jej nie szczepilam. teraz Julka chora wiec wole odczekac czy jej jakas infekcja nie zlapie.wole dmuchac na zimne niz pozniej jakies komplikacje...zreszta dalej jest zolta wiec poczekamy troche jeszcze.
ostatnio w ddtvn lekarka sie wypowiadala ze dzieci do 9 mc nie powinny byc szczepione i tylko w polsce tak wczesnie sie szczepi...
- krecia88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Ja to mam masakre. Moj maly zwymiotowal niecala godzine temu I zasnal na chwile, wstal I ze dzieci na mm dopaja sie to dalam mu troszeczke wody przegotowanej z cukrem, ale to nie wystarczylo wiec teraz siedzi na cycu, ale widze ze nie najadl sie bo Palce do buzi wklada wiec bede musiala zrobic mu mm, a jak zrobie mu to mm to on wypije niecale 30 ml I juz. I tak mam caly czas. Nie wiem czy to tak dobrze. Bo niby dzieci ktore karmi sie mm powinny dostawac butle co 3 godziny, a on ma dosc czesto tylko ze nie wypije przypuscmy tych 120 ml na raz tylko na pare razy. Juz sama nie wiem co mam robic:-(
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 4
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 4
- kociaczek1610
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 08.02.2013 [*] Aniołek
to co mam zrobic z moim mlekiem cyckowym?? mam peknac do jasnej anielki... no i kolejna ciekawostka maly o 14.30 dostal mm i dziecko aniolek . a teraz sobie przysypia w bujaczku.
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurczę, co do grudeczek to za wiele ich w kupkach nie mamy, z drugiej strony te kupki to są teraz tak rzadko, ale najlepszym wyznacznikiem jest czy dziecko przybiera na wadze. Czasami może też potrzebować possać i się potulić i dlatego chce cycka, a nie z głodu. W każdym razie nie rezygnujcie. Wiadomo - na cycku jest zawsze stres, czy dziecko dość je i czy to mleko jest wartościowe. Sama się nad tym zastanawiam często, ale nie rozważam w ogóle mm póki co. Powiem Wam, że po kilku marudnych dniach daję częściej jeść i jest jakby lepiej. Co więcej wydaje mi się, że Hania się zaczyna uśmiechać i gruchać i ostatnio mniej ulewa. Nie przestała całkowicie, ale mniej. Może też dzięki częstszemu jedzeniu. Je co 2 godziny, ale w nocy miała przerwę 5 godzin (spała wtedy na brzuszku). Tylko te kupy mi spędzają sen z powiek, poza tym chyba już w miarę się uspokoiłam wszystkim innym.
Krecia - pamiętaj o istnieniu kryzysów laktacyjnych. Ostatnio koleżanka mi mówiła, że 3,6,9 tydzień i 3,6,9 miesiąc. Trzeba dostawiać tyle, ile dziecko się domaga i wszystko się reguluje
Hania wyrosła z kombinezoniku, który jej szyłam. Na szczęście miałam jeden od szwagierki, a jeszcze mam większy zaczęty, niewiele trzeba, żeby go skończyć, musiałabym to na dniach zrobić, bo na wiosnę będzie za późno. Dzisiaj u nas taka cudowna pogoda, byłyśmy 1h50m na spaceru, a teraz jeszcze wietrzę Hanię w oknie i jednocześnie wietrzę pokój. Parę razy kwęknęła, ale pobujałam gondolką i śpi dalej. Chociaż pewnie głodna już będzie, bo to ponad 3 godzinki. Ech, co za cudowne dziecko. Byle te kłopoty z kupą minęły to będę absolutnie najszczęśliwsza
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
Dzis po cudownej nocce,fajny dzien.taka ladna pogoda,ze wyszl z chlopaki na dworek.Remik zasjwal na rowerku biegowym a ja z wozkiem.poszlismy do dziadkow ktorzy mieszkaja 3 domy dalej, bo byli w sadzie.dziadek, czyli moj tata obcinal galezie a babcia zbierala je na taczki.Remik mial zabawe bo zbieral galezie razem z babcia. i tak minela godzina spaceru.wrocilam z Leosiem do domu a Remik wprosil sie do dziadkow n obiad i drzemke.korzystajac z tego ze Leos si a Remika nie ma pomylam pollwe okien w domu.a ze okna mam ogromne to sie niezle zgrzalam;)ale to takie pozytywne zmeczenie.
Ja z mezem nie kloce sie prawie w ogole.pomaga mi bardzo duzo, nie muze gotowac,piec,robic kolacji i sniadan.tym zajmuje sie on.wstawi tez pranie czesto,ale ja prasuke.i caly czas prasuje ibranka dzieciom, bo nam tez po praniu zanim pochowam w szafie.jestem pedantyczna,to moja wada.uwielbiam sprzatac, relaksujw aie przy tym.wiem,ze glupiw to,ale tak mam i co zrobic.
Wiecie co jestem straszna szczesciara w takim razie majac takiego meza.i chyba czasem go nie doceniam.dzieki Wam sprobuje to Zmienic
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
Monia to co ten pracodawca taki nieogarniety z tym adresem Twoim.masakra,powodzenia.
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Remiś - a nie lepiej się przespać, tylko szaleć przy oknach? Ja mam dwa małe nie myte od jesieni i staram się zamykać oczy, jak przez nie patrzę Z drugiej strony w zasadzie sama zajmuję się Hanią i domem, więc się usprawiedliwiam, że trochę odpoczynku mi się jednak należy. Jeju, dziewczyny, ale ten czas leci. Ledwo rodziłyśmy, a tu już takie duże pociechy, po miesiąc lub dwa! A zaraz przyjdzie lato i będziemy półroczniaki miały.
Monia - mam nadzieję, że wreszcie pozałatwiasz wszystko, bo faktycznie wiecznie jakieś problemy. Trzymam kciuki!
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna