- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
krecia, przystawiaj małą ile wlezie bo mój jak poczuł, że z butli łatwiej idzie to cyca pierś ale woli butle
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4

Motylek, szczepiliśmy tą 5w1 i płaciliśmy 115 zł.
My nie wybudzamy na karmienie. Próbowaliśmy przez kilka dni jak nam tak położna polecila (żeby mała była spokojniejsza wieczorem), ale nic to mie dało a jeszcze byla rozdrażniona po pobudce...
Krecia, ja czasem też naciskam pierś i nic mi nie leci, a jak Pola chwyci to aż sie krztusi... chyba jakoś nieumiejętnie to robimy

- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Dziewczyny czym smarujecie pupcie? i czy jak maluszek ma czkawkę to podajecie wode czy czekacie aż przejdzie? Mój jak tylko trochę się posika to dostaje czkawkę(chyba na pampery nie wyrobie bo idzie po 13 na dzień), a wodę nie zawsze chce pić i tak się strasznie męczy z tą czkawką..
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Jak Pola ma czkawke to staramy sie dac herbatki, ale czesto zanim przestudze to czkawka przechodzi...
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Ale pocieszam się, że nie choruje, że oczka nie ropieją, że karmię piersią, bo jak piszecie - to jest nie takie łatwe. Są jakieś dobre strony, ale naprawdę serce pęka, jak się patrzy na taką kruszynkę, która dzień w dzień tylko i wyłącznie śpi albo stęka. I czasem jeszcze płacze tak żałośnie, z takimi łzami. Za tydzień idziemy na szczepienie do innej lekarki i poproszę, żeby ją obejrzała i powiedziała mi, czy na pewno jest zdrowa. Aha - wczoraj była kupka. Nie za wielka, ale była po jednym dniu. Szok. Ale mimo to dalej stęka lub przysypia.
Powiem Wam, że ja nigdy nie wiem, kiedy Hania jest głodna, bo ona nie sygnalizuje (albo baaardzo rzadko) tylko ciągle stęka i stęka. Przewijam ją, a ona ciśnie, karmię - czasem ciśnie, czasem nie, potem próbuję odbić, a ona płacze, bo jej niewygodnie, bo ciśnie. Też się zastanawiam, czy moje mleko jej nie szkodzi, ale jak by miało szkodzić w sumie? Na razie karmię piersią i nie cuduję, dopiero jakby mi lekarz coś mówił o zmianie to bym rozważyła. Co więcej córeczka znajomej, która była u nas w sobotę jest na antybiotyku. Przeraziłam się, ale po Hani nic nie widać. Tzn. charczy coś i pewnie ma w noksu, ale ona tak ma od urodzenia, więc oczyszczam, a cieknącego kataru nie ma. I kicha, ale to też normalne. Kaszlu nie ma ani gorączki. Zakładam, że nie zaraziła się. Tak czy siak za tydzień szczepienie, a tu taka niespodzianka. U mnie 5w1 kosztuje 120zł i chyba ją wezmę.
Ja Wam zazdroszczę, że Wasze dzieci nie stękają całymi dniami. Śpią trochę, trochę oglądają świat. Hania naprawdę rzadko jest obudzona i spokojna, tylko na spacerze i w kąpieli. I widzę słodziutkie uśmiechy, ale nadal nie wiem, czy to świadome. Raczej ruchy jelit, bo często nie patrzy na mnie tylko nad głowę moją. Ale i tak są piękne

Aha - dzisiaj całą noc Hania spała na brzuszku, bo chciałam, żebyśmy się obie wyspały. I pospała za wszystkie czasy a ja z nią.
- joannap1991
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- joannap1991
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Co do flaczków - ja mam czasem flaczki, a czasem meganabrzmiałe i ciekną tak, że przeciekną wkładkę i biustonosz. Ale raz karmię po 2 godzinach, a raz po 6, więc dziwne nie jest. Po 2 godzinach nigdy nie są bardzo pełne, ale Hania chyba się najada. W razie czego daję drugą pierś i tyle.
Co do czkawki - na początku dostawiałam do piersi, ale teraz przeczekuję. Jej to nie przeszkadza, a nie chcę przekarmiać, bo nieraz sporo ulewa.
Joanna, no popatrz, to fajnie mi podpowiedziałaś. Twoje szczęście jest przepiękne i nie wygląda na żadne problemy z brzuszkiem tylko na dziecko, które się ma jaką pączek w maśle

- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Joanna, Zuzia cudna jest i taka duża:)
- joannap1991
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Joanna Zuzka śliczniusia i już taka duża

Bella, ten nivea na odparzenia ma 20% tlenku cynku.
- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ja wczoraj pierwszy raz sama kapalam Julke- moj maz wrocil po 22 wiec nie chcialam az tak pozno jej kapac.
Jak jest czkawka to ukladam ja na brzuszku, ale jak nie pomaga to do cycka ja przykladam.
Kurcze zazdroszcze wam tego ze wasze maluchy leza i na was patrza. Dostalismy bujaczek, ale Julka niechcetnie w nim lezy. Codziennie ja w nim sadzam i.licze ze sie wkoncu przekona. No i smoczek to ciagle problem. Mamy dwa i zaden jej nie pasuje. Wczesniej jeden smoczek przez chwile lapala ale teraz go wypluwa. Moze kupie jakis inny ksztalt i wkoncu zalapie. W sumie na sile nie ma co wciskac. Jak nie bedzie chciala to trudno..
My do pupy uzywamy kremu na odparzenia z nivei - jakies probki dostalismy i ich uzywamy. Mam tez linomag. Kolezanka poleca alantan.
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

my na pupe używany ziaje masc pośladkowa... ale też nie zawsze... bo jeśli nic się z pupa nie dzieje to nie ma sensu smarowac. raz na jakiś czas tylko tak zapobiegawczo jeśli tylko zrobi się delikatnie czerwona

wreszcie skompletowalam wszystkie dokumenty do becikowego... a więc jutro idziemy złożyć... zobaczymy jak to będzie

co do szczepień ja szczepie normalnie... jakoś te skojazone do mnie nie przemawiają...