- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- ElaM
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0
A i czytalam ze u dziecka karmionego piersia brak kupki oznacza ze mleko mamy jest dobrze tolerowane. Ciekawe ile w tym prawdy.
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Ja podobno do 3 miesięcy non stop spałam. Myślę, że nie ma się co stresować, choć do lekarza tak na wszelki wypadek się wybierz. Będziesz spokojniejsza.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ela jak Twój Synuś pięknie główkę trzyma. Brawo

Bella super, że wszystko ok. Oby takie sytuacje juz się nie powtarzały.
KRecia chyba nie potrzebnie się wkręcasz. Na moje oko to nie biegunka. Ale mamy już tak mają, że ciągle coś widzę u swoich dzieci i się martwią.
Blanka ma kaszel straszny. W niedziele był lekarz u nas, ale nic sie nie poprawiło i dzisiaj znowu idziemy. Oby nie skończyło się szpitalem.
Monia ja to wlasnie bym chciala chrzciny jak bedzie ciepło, bo z ubraniem dla Małej łatwiej no i wygodniej, bo dzieciątko juz większe. Ale mamy 22 marca bo wtedy akurat rodzina z Anglii przyjeżdza.
zaproszenia dziś zamówiłam. Teraz czekam na projekt.
A to zdjecia

- niteczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2
ElaM- jak to do pierwszego Roku nie ma szczepien tutaj w Anglii?!?! Kto Ci tak powiedziedzial?!? Sa. Pierwsze szczepienie jest w 8 tygodniu, potem w 12,a potem w 16 to sie nazywa immunisation. Powinnas to miec w tej czerwonej ksiazeczce malego. My akurat pierwsza partie szczepien bedziemy mieli przed wyjazdem do Polski, bo 22 chcemy jechac, a druga partie bedziemy mieli zaraz po powrocie.
- ElaM
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- niteczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Krecia - każda mama coś sobie wkręci

Dorcia - dzięki za uspokojenie. Blanka jest cudowna, to pierwsze zdjęcie jest tak boskie, że słów mi brak. Ślicznota. I niesamowicie do siostry podoba. Czy do kogo? Do Ciebie czy męża?
Ela - my tego nijak nie robimy, po prostu lubi

Ja oczywiście się uspokoiłam, a teraz znów panikuję. Bo stęka ciągle i przy tym zaczyna płakać, ale to tak żałośnie, ze łzami, a jak po jakimś czasie nie uspokoję jej jakimś cudem to eskaluje to do takiego wrzasku, że robi się cała czerwona, spocona od razu i chwilami to aż nie oddycha, na szczęście szybko znów zaczyna, nie sinieje ani nic podobnego. Generalnie jest bardzo niespokojna cały dzień i dużo płacze. I ciężko ją nakarmić, jak ją już bardzo uspokoję to zje, ale w nerwach nie łapie piersi w ogóle.
Kociaczek - po ilu dniach ten bobek? Dobrze, że mleko zmienicie, przynajmniej wiesz, co masz zrobić. Bo ja to zielona jestem, chyba jutro pójdę do lekarza jednak, bo już sama nie wiem. I nie wiem, czy dać dziś czopek, czy przeczekać do jutra? I który czopek? Uspokajający czy glicerynowy? Masakra normalnie. Trochę leżała spokojna, ale ciutkę. Generalnie albo stęka albo wręcz płacze albo leży zupełnie bez ruchu z otwartymi oczkami. Taka otępiała jakby.
- kociaczek1610
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 08.02.2013 [*] Aniołek
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
anitkade we wtorek byla kupka o ile sie nie myle

no od dzis sluchamy piosenek dla dzieci troche spiewamy i tanczymy

- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46

widzicie wy mezow wolacie na kapiel a u mnie to ja zapraszam a maz przewaznie odmawia moze ze 2 razy sie skusil:(
a dzis sie dowiedzialam ze moja kolezanka jest w ciazy starali sie ponad rok i mieli marne szanse bo ma tylko jeden sprawny jajnik a tu taka niespodzianka
juto czeka nas wyprawa do zusu...juz sie boje

- kociaczek1610
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 08.02.2013 [*] Aniołek

moja rybka zrobila mi dzis niespodzianke heh po kapieli nasmarowalam parafina i juz zakladam pampka a tu baczek i razem z nim troche kupci wyjechalo no i po chwili troche wiecej i az sie wystraszylam bo takie rzadsze bylo a on siknol i nie bylo fontanny tylko tak sobie polecialo z kupcia:D
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Czytam taką stronę teraz, na której są przepisane artykuły z jakiejś książki chyba i jest tam napisane, że soki marchewkowy i owocowe podajemy dziecku po 2 tygodniu!!!! Uwierzycie?! Kiedyś to się ludzie nie szczypali z dziećmi i chyba lepiej było. Zapytam tego pediatry, czy dawać jej soczek z jabłka, czy herbatkę z koperku czy ten espumisan i co z tymi czopkami. Bo wiem, że nie można za często tylko nie wiem, co to znaczy. Już robię listę, o co go wypytać dokładnie.
Kociaczek - to gratuluję, widać już się powoli reguluje praca jelit. Doskonale! Oby tak zostało i trzymaj też za Hanię kciuki

Monia - cudownie, że koleżance się udało. Naprawdę doskonale wiem, jaka to radość dla nich. Oby jej ciąża minęła spokojniej niż mnie i miała szansę się nacieszyć tym stanem. Trzymam też kciuki za wizytę w ZUSie, oby gładko poszło! Kąpaniem się nie martw - na pewno będzie się angażował w coś, co mu podejdzie bardziej. Jeden lubi kąpać, inny grać w piłkę

- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Dorciaition piękne zdjęcia, też by mi sie przydała taka mini sesja.
Monia pogratuluj koleżance. Na kiedy termin? Październik czy już listopad?
Ja dzisiaj sama wykapalam małego bo mój był padniety, ciężki dzień w pracy i śpi. Jutro to szczepienie, bardzo się boje

Anitkade jakbyś mogła mi w prywatnej wiadomości wysłać namiary na tego pediatrę to.byłabym bardzo wdzięczna, a nóż się przyda, chociaż wolałabym nie. Mam nadzieje, ze z Hania wszystko ok, tylko taki jej urok poprostu. W końcu wszystko się unormuje:*
Elam.piękny synus:)
- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Co do mezow .

- kociaczek1610
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 08.02.2013 [*] Aniołek