BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

10 lata 7 miesiąc temu #868769 przez MoNiaaa
anitka to dobrze ze psychicznie ineczej juz do tego podchodzisz :) wiele rzeczy nei jest od nas zaleznych niestety.
ja pewnie jakby zuza byla moim pierwszym dzieckiem tez inaczej by bylo a ze jestem juz zaprawiona w boju to nie przejmuje sie tak strasznie tym ze placze itp. choc ni emoge powiedzie cbo u nas jest juz o niebo lepiej

a zapomnialam wam powiedziec ze przyszla mi ostatnio paczka ze sloiczkiem(marchewka) i poradnik zywienia. ja myslalam zeby kaszke dac jako pierwszy "staly posilek" a tak napisali ze najpierw wprowadzac warzywa a pozniej kaszki dopiero

Bella przystawianie poprawi ci laktacje bo wtedy wysylany jest sygnal do mozgu ze mleko jest potrzebne :)

http

]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #868770 przez Bella27
Jak daje małemu piers to z drugiej mi leci mleko, a jak się zbliża pora karmienia to czuję takie mrowienie...mam nadzieję, że to dobry znam.Bardzo bym chciała żeby mały jadł tylko cycka

10 lata 7 miesiąc temu #868784 przez Bella27
Dziewczyny dostałam nosidełko w prezencie powiedzcie od kiedy można dziecko w tym nosić?

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #868788 przez motylek19

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu #868791 przez motylek19
to jedyne jakie mam z malym, jest okopne no ale jak tak sie upomincie ;p dodam z chrcin jakies lepsze :) to bylo z wizyta u (uwaga!!) Prapra babci Dawidka :)od strony taty, ja niestety nie mam juz tak dalekiej rodziny

10 lata 7 miesiąc temu #868793 przez MoNiaaa
motylek super wygladasz! jak ja wam zazdroszcze akich figur! ja rzytylam ostatnio kg chyba musze slodycze ograniczyc ale tak mnei ciagnie ze nawet w ciazy tak nie mialam ;/

noprapra babcia to szacun! moje dziewczynki maja tylko prababcie i 2 babcie 0 dziedkow :(

http

]

10 lata 7 miesiąc temu #868799 przez Bella27
Kamilka ślicznie wyglądasz i jaka opalona? Ja się zastanawiałam czy nie skoczyć na solarium ale nie wiem czy to bezpieczne ale siostra karmiła małą i chodziła zaklejała brodawki.

10 lata 7 miesiąc temu #868800 przez Bella27
no i mleko odciągała na następne karmienia

10 lata 7 miesiąc temu #868808 przez Bella27
Też mam zdjęcie u prababci ale to moi faceci są;-) na zdjęciu:-)
Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu #868815 przez Iciulinka
Bella tez tak mam ze jak karmie jedna piersia to z drugiej mi leci mleko. Moja szwagierka jak karmila pierwsze dziecko, to karmila z jednej piersi a z drugiej odciagala laktatorem i miala na potem jak wychodziala sama z domu. Mowila ze wtedy udawalo jej sie odciagnac dwa razy wiecej mleka niz jak odciagala tak normalnie. Dzisiaj ta szwagierka jedst w szpitalu ma na dzis na termin podrodu drugiego dziecka :) wczoraj na wizycie sie okazala ze maly ma 4,5kg :ohmy: wiec jak sie to sprawdzi na sprzecie w szpitalu to dzis pewnie jej zrobia ciecie ze wzgledu na duza wage dziecka. Emilka bedzie miala kuzyna w tym samym wieku :laugh:
Tez mysle ze czas zadbac o siebie. Musze umowic sie do kosmetyczki, wybrac do solarium bo wygladam strasznie :( To jak karmie to wystarczy zaslonic brodawki i jest bezpiecznie?
Nosidelko my juz uzywalismy, tak ze mala byla buzka w moja strone. Ale juz nie uzywany bo malej sie znudzilo bo malo widziala :laugh: A tak ze dziecko wszystko widzi i jest pleckami do mamy to mozna dopiero jak dziecko sztywno juz trzyma glowke, chyba po piatym miesiacu.

10 lata 7 miesiąc temu #868821 przez niteczka
Dzien dobry!
Nocka u nas dobra. Maly ladnie spal, a nad ranem wzielam go do nas do lozka. Nie pamietam, ktora z was mowila ze jej dziecko ma suche placki na nozkach, raczkach I tulowiu to moze zacznij uzywac oilatum do kapieli I Kremu po kapieli. Ja uzywam I jest super. Osobiscie bym odradzala solarium. Znaczy osobiscie nie chodze I nigdy nie lubilam solarium, a zawsze jak widzialam dziewczyne po solarce to smiac mi sie chcialo, bo wygladaly jak skwarki:-).

10 lata 7 miesiąc temu #868830 przez gaguka
Motylek wyglądasz super! W Blond też Ci było bardzo ładnie ;)
Bella chłopaki super! Mały jest śliczny :)
Anitkade dobrze, że neurolog nie widzi nic niepokojącego, wiadomo dla własnego sumienia po usg przejdziesz sie do innego i będziesz miała pewność :) Mam nadzieję, że ta krew w kale to nic groźnego, trzymam kciuki i zdrówka dla Hani :*
Nosidełko mamy ale jeszcze małej nie wkładałam, jakoś tak niepewnie się czuję ;)
U nas Zuzia ma dwie babcie i dwóch dziadków, jednak już prababć czy pradziadków niestety nie :(
U nas mała obudziła się dziś o 4 i do 6 nie spała, nie wiem czemu jej się tak odmieniło, musiałam co chwilę podchodzić do łóżeczka i wtykać smoka, po 6 zjadła i jeszcze na chwilkę zasnęła. Zaraz idziemy na spacer bo piękna pogoda :)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #868839 przez Iciulinka
Niteczka, nie wszystkie dziewczyny ktore korzystaja z solarium wygladaja jak skwarki :) ja korzystalam wiele razy z solarium, ale w racjonalnych ilosciach i dlugosciach opalania. Nigdy nie wygladalam jak skwarka, po prostu moja skora miala zdrowy kolorek, delikatna opalenizna, bo teraz wygladam jak blady wampir :laugh:
A nocka u nas super. Emilka zjadla przed 20, zasnela dopiero po 21 :( ale spala do 3:30, zjadla i spala dalej do 8 i o dziwo teraz znowu spi :ohmy: a to juz szok bo w dzien bardzo rzadko spi.
Anitka a z ta krwiawkale to sie zmartwilam wspolczuje, oby to nic powaznego nie bylo. Mozetez powinam Emilce zrobc taki test, bo ciagle ma sluz w kupie :(

10 lata 7 miesiąc temu #868879 przez motylek19
Na solarium musiałam isc parę razy bo mam bardzo jasna karnacje i w tych ciemnych włosach wyglądałabym jak trup dlatego na zimę planuje troche rozjasnic. Nie uważam ze wygladam jak skwarek. Jak karmiłam piersia to byłam 2razy tylko ze w stanikupytałam lekarki można iść.tylko najlepiej zasłonić żeby nie wysuszuc bo może boleć. Dziękuje bardzo za komplemeny:*

Bella Janek chyba do taty bardziej podobny tylko nos nie, dobrze mi się wydaje? Ja planuje zróbci sesję rodzinną na chrzcinach bo w trójkę nie mamy żadnego zdjęcia jeszcze.

Dawidek ma 4prababcie ale niedługo będą 3 moja babcia ma rzadka chorobę chociaż mam nadzieje ze jak najdłużej będzie żyła :(:( i ta prapra babcia to jeszcze dosłownie na dniach ehh... I dwóch pradziadków

Nosidelko też dostalalam jeszcze jak w ciazy byłam ale też narazie się boje

10 lata 7 miesiąc temu #868886 przez Bella27
Motylek, nie wyglądasz jak skwarka, super wyglądasz:-)My też nie mamy zdjęć w trójkę, no może jedno "z gały" robione ale to się nie liczy:P super, że Dawidek ma tyle prababci Janek ma niestety jedną.A Janek rzeczywiście skóra z ojca zdjęta łącznie z dziurką w brodzie, a nos nie wiem po kim:P Podobno dzieci do roku ciągle się zmieniają więc może coś ze mnie będzie miał, a Dawidek też przecież cały tatuś:-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka