- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Od rana na nogach jestem, najpierw pojechałam z mężem do szpitala na KTG wyszły mi aż dwa skurcze przez 20 min a tak to wszystko jest bardzo dobrze.
Tak się zastanawiam i stwierdzam ze mojemu małemu się nie spieszy wogole poznać mamę i tatę a do terminu zostało jeszcze 2 tygodnie
Po szpitalu pojechaliśmy do mojej mamy na obiad i przy okazji zafarbowałam jej włosy teraz to nic tylko leżę bo lekko plecy bolą
Marudka- dobrze ze jest wszystko dobrze
Tweety- tez nie w moim guście, ale jak Tobie się podoba to czemu nie
Ale śliczne są dzieciaczki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
hej kochane:)
i jestem spowrotem jednak nie zostawili mnie w szpitalu, leżałam troche pod ktg - 3 słabe skurcze przez 30min, przepływy ok wiec pani doktor powiedziała ze nie ma sensu zebym lezała za tydzien znów do kontroli, no chyba ze cos bedzie nie tak w miedzy czasie to od razu do szpitala.
Marudka może to skurcze przepowiadające? Mnie męczyły,ale miałam jendak częsciej w tym 36 tyg, teraz cisza, podbrzusze jednak bardzo boli, siusiam non stop... trochę zrobiło się ciezko i jest zupełnie inaczej niż w ciaży z Mikołajem.
Aneteczka już wklejam foteczke Maksa,żeby było na bieżąco
Twój synek jest prześliczny!
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Tweety bluza nie w moim stylu,ale to Ty wiesz lepiej co lubisz
Marudka,nakwazniejsze ze wszystko w porzadku. Chwilka niecierpliwego czekania i niedlugo kazda z Nas bedzie miala swoje Maluchy przy sobie.
Co z Lunia? Myslicie ze jeat juz Mamusia? Moglaby sie juz do Nas odezwac.
Lysy - fajnie ze sprawa sie tak rozwiazala, ale szkoda ze musialas sie tak martwic i stresowax. Do tego te skurcze...
Tez tak mysle,ze te dzieciaki sa przecudne. Az jestem w szoku,bo na ogol dzieciaczki przez pierwsze tygodnie to takie potworki. Kasiek a Twoj Szkrab w ogole nie wyglada na 2,5kg tylko na taka Pyze
kurcze,przed nowym rokiem strasznie sie balam ze urodze wczesniej itd. A po sylwestrze i teraz po wizycie u pani dr,gdzie wyszlo,ze szyjka dluga i zamknieta i ze nic nie wskazuje na nagly porod,nastawilam sie,ze na pewno dotrzymam do lutego... W ogole nie mysle,ze mogloby juz sie cos dziac... Powinnam przestawic sie na myslenie,ze jednak wszystko moze sie stac,bo to jednak 38 tydz.
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
JA średnio w godzinę opędzam ostatnio wc. Napiję się choćby łyka wody a sikam choćbym z 2 litry wypiła
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas zrobiło się biało i zimno Miałam w planach wysłać meza z Mikołajem na sanki,ale jakoś tak trochę zbyt zimno hehe zobaczymy
Dzisiaj przyjeżdża połozna, posłucha tętna Sary, dobrze,trochę się uspokoję.
Chciałbym jechać juz do szpitala,ledwo chodzę, ale mój mały uparciuszek zaparł się, tak jak Mikołaj kiedyś nic poza bólem się nie dzieje. No nic,mamy czas.
Tweety dzidziuś pewnie nisko i prze na pęcherz
No własnie ciekawe co u Luni naszej?
Myszko w wcześniej dzieci rodziłaś w terminie, jak było?
Jak tam minęła noc mamusiom z dziećmi, wyspane?
NASZE DZIECI STYCZEŃ - LUTY 2014
Buziaki.
- Edi28
- Wylogowany
- budujemy zdania
muszę się z wami z przyjemnością zgodzić śliczne te nasze dzieciaczki z forum
Lysy super że portfel się znalazł, szkoda tylko że tyle nerwów musiałaś stracić, mam nadzieję, że skurcze się wyciszyły
Elmirka pomysł ze wstążką świetny, mam nadzieję, że się nie pogniewasz, ale go podkradnę Powodzenia na badaniach
Marudka najważniejsze że z Małą wszystko dobrze, a Ty niestety będziesz musiała jeszcze chwilkę zaczekać, ale w brzuszku jej na pewno dobrze
Wola powodzenia na badaniach
Tweety bluzka nie mój typ, ale jeżeli Tobie się podoba to kupuj, trochę przyjemności nie zaszkodzi
Adzia, dobrze, że na ktg wszystko dobrze, Mały ma jeszcze czas do Was dołączyć, choć rozumiem ta końcówka i to oczekiwanie jest już męczące
Sarenka zwolnij troszeczkę Też się zastanawiam co z Lunią miejmy nadzieję, że ciśnienie się unormowało
Ja od dziś zaczynam odliczanie, zostało 10 dni Wczoraj byłam na ostatnich zajęciach w szkole rodzenia mieliśmy zajęcia o uspokajaniu dzieci, bardzo fajne, ale jedna rzecz mnie zdziwiła, dzieciom, które są karmione piersią nie powinno podawać się smoczka w ciągu pierwszych 4-6 tygodni. Dobra zbieram się i lecę na ktg, dam znać po
Miłego dnia
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do porodu to u mnie zostało 5 dni do planowanej cesarki, szok! No chyba,że jednak Sara zechce wcześniej przyjść na świat
- Deta1987
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
ja niestety przez najbliższy czas nie będę miała dostępu do neta co mnie bardzo smuci
dziś jestem u mamy wiec mogę nadrobić wczorajsze zaległości
muszę się pochwalić ze wczoraj to poszalałam troszkę i wszystkie ciuszki Małego popracowałam i do komody ułożyłam, następnie uszykowałam ciuszki na wyjście dla niego i spakowałam do torby aby mój M. nie zapomniał niczego jeszcze tylko dziś coś dla mnie uszykuje i będzie wszystko gotowe
wczoraj jak z pracy wrócił M. i zobaczył co wyprawiam to nawet kołyskę wstawił do nas do pokoju i już czeka na małego, z pościelą jeszcze się nie spieszymy ale pewnie i tak długo nie wytrzymam i będę chciała sama uszykować ja niby poprasowana, ubrana ale leży w torbie, aby sie nie kurzyła wózek tez mam uszykowany dobrze ze pisałyście o kokardce to dziś do pasmanterii podejde i kupie ja bo całkiem z głowy mi wyleciała
Tweety bluza fajna jak Tobie sie podoba to ja kup abys pozniej nie załowała ze mogłabys ja miec
Lysy super że portfel się znalazł,
Marudka najważniejsze że z Małą wszystko dobrze w brzuszku jej na pewno dobrze
Elmirka pomysł ze wstążką świetny,Powodzenia na badaniach
Wola powodzenia na badaniach
- Adziaaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ostatnio miałam mało czasu na wszystko bo moja siostra wróciła z UK nic nie mówiąc.. Super niespodzianka jak zobaczyłam ją w drzwiach.. zamurowało mnie jestem szczęśliwa bardzo mi jej brakowało
Od kilku dni zmagałam się z okropnym bólem.. nie do zniesienia.. zrobił mi się czyrak i to w takim okropnym miejscu..(kroczu, a raczej w pachwinie) koszmar! mam nadzieje że sobie z nim poradziłam i że zniknie.. Nigdy czegoś takiego nie miałam ;/ Ból straszny już nie wiedziałam co mam robić.. mam nadzieję, że więcej nie wróci! mam nadzieję, że się tam wszystko wygoi do porodu
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Dziś noc przespana ale wieczorem brały mnie skurcze i nawet nie wiem kiedy się unormowały bo usnęłam
Dziś jadę odwiedzić babcie z mama , nie chce mi się samej w domku siedzieć a tak to się trochę rozerwie
Ja już mam pościel w łóżeczku założona od tygodnia bo moja mama przyjechała do mnie i ubrała łóżeczko, ja nawet nie dotknęłam bo widziałam ile radości jej to sprawia jest przykryte kocykiem wiec się nie kurzy
Adziaaa- kurde to nie za fajnie ze coś takiego Ci wyszło , oby szybko zniknęło i nie bolało juz.
Edi- powodzenia na KTG
Elmirka- świetny pomysł ze wstążeczką , dobrze ze przypomniałaś bo muszę tez kupić
Miłego dnia kochane
- Magda28
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Aśka no no no zaraz będziesz tulić swoje dzieciątko,ale Ci dobrze
Adziaaa jeszcze jakiegoś czyraka Ci brakuje...oby szybko znikł
Deta to teraz aby rodzić... jak juz wszystko gotowe.
Ja juz też odliczam dni,teraz to czekanie będzie najgorsze a juz tak mnie korci żeby założyć pościel w łóżeczku ale poczekam do soboty co mi powie ginka czy mała ma zamiar juz wychodzić czy też nie ma takiego zamiaru
Ogólnie to straszne nudy nie mam co robić
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja juz pościel przygotowałam, na dwa łóżeczka,bo pokój mamy u góry,nie będę jednak z małą siedzieć non stop w sypialni,no i też jej nie zostawie samej. Uszykowałam wiec na dole w pokoju gościnnym drugie łóżeczko, będzie bezpieczniej. Nie chcę jej zostawić np na tapczanie samej, bo Mikołaj moze chcący czy niechcący ściągnąć.
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
- Magda28
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Pewnie że tak po co masz siedzieć w jednym pomieszczeniu z mała jak możesz tu i tu i mieć ją na oku
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
Dzeki dziewczyny nie lubie kontroli tego cukru bo musze dlugo czekac.#
Asia przyznam sie bez bicia ze Ci zazdroszcze ze masz termin i wiesz kiedy juz bedziesz miala Sare przy sobie. A na pewno wszystko bedzie dobrze
Adzia super ze masz teraz i siostre przy sobie i walcz z tym swinstwem co sie przyplatalo.
A ja luzeczka nie mam przygotowanego, mala na poczatku bedzie spac w wozeczku. Lukas tez tak spal.
Nie wiem czy widialyscie, ale wklejam link z filmikiem i koniecznie pokarzcie swoim facetom dla mnie bomba...