BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

10 lata 11 miesiąc temu #825681 przez Elmirka85
u mnie noc nie do końca przespana. wstałam o 5.30 Popołudniu idziemy do pediatry to wyniku moczu Aleksa już będą, bo ciągle chodzi siku. wciąż ma 39 stopni gorączki, po syropie spada i na nowo potem się pojawia a do tego dostał dziś okropnej biegunki. musiałam go kąpać bo nie zdążył do wc. Biedny tak mi go żal :( :(
a ja niewyspana do tego i humor mam tragiczny, chce mi się po prostu płakać. Wszystko naraz :angry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #825682 przez wola82
Zubi jakbym o sobie czytala, wszystko ale to doslaownie wszystko mnie wkurza, jeszcze znajomi dzwonia z pytaniem czy urodzilam :angry: jakby nie docieralo ze damy znac jak urodze. Takze mysle ze to hormony i to czekanie ze juz niedlugo a jednak nie wiadomo naprawde kiedy. :dry:

Elmirka to nie za wesolo masz bidulek musi sie meczyc, duzo zdrowka i zeby szybko przeszlo.

10 lata 11 miesiąc temu #825689 przez issska1986
Witam,

Elmirka zdrówka dla małego :cheer:

zubi spoko, ja ostatnio też miałam ciężkie chwile-głowa do góry, zjedz czekoladkę :woohoo: :kiss:

Asia no przynajmniej wiesz kiedy będzie ten "sądny" dzień, najgorsze jest to czekanie ....

Zastanawiam się od kiedy mąż ma wziąć urlop, czy kilka dni przed terminem czy po terminie?
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Muszę umyć głowę... i ruszam po zakupy do torby szpitalnej, pranie poschło, wiec dziś dopakuję torbę ... ciuszków na wyjście dla siebie nie biorę, przywiozą mi z domu, bez sensu pchać tyle do tej walizki...

A jutro idę do fryzjera po badaniach, a w weekend mam zamiar zrobić sesję ciążową we własnym zakresie ;) jak fajnie wyjdzie to się pochwalę :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #825690 przez aska27
Elmirka zdrówka dla Aleksa :kiss: :kiss: Biedulek! Oby choróbsko szybko minęło!

Zubi tak przeżywałam ciąże z Mikołajem,az nie mogę ten stres, nerwy. Było mi też smutno gdy dziewczyny rodziły a u mnie cisza,tzn cieszyłam się z nimi,ale patrzyłam na wózek, łóżeczko i łzy same do oczu napływały. Wtedy chciłam rdzić naturalnie, robiłam wszystko,zeby tak się stało, ale nawet oksytocyna nie pomogła no i skonczyło się na cc w 41t.c.!!! Echh to czekanie,taj jak Wola napisała... "wypatrywanie" kiedy będzie ten dzien! Te statnie dni dłużą się najbardziej. No,ae trzeba się pocieszyć,ze malutko zostało,jeszcze troszkę :blink:
Wirze jednak,ze u Ciebie będzie ok, ściskam Cię mocno :)

Wola z jednej strony dobrze znac datę,ale stres jest wielki.

Madziu oj skoro czop odszedł to moze nie będziesz czekać zbyt długo.

Issska udanych zakupów życze :) ale swoją droga,ze masz siły,ja juz ledwo się kulam hehe :blink: Zabadanie kciuki :blink: no i czekamy na zdjęcia z sesji :)

10 lata 11 miesiąc temu #825718 przez Deta1987
Wola82 filmik super tez mi się podoba,
Elmirkanie za wesoło masz z synkiem, oby jak najszybciej wrócił do zdrowia :*

10 lata 11 miesiąc temu #825735 przez Edi28
Witam ponownie :)
po ktg ok, dziś miałam godzinny zapis, mój lekarz operował na patologii, ale lekarz dyżurujący przeanalizował wykresy, zapis jest poprawny, kolejny w sobotę :)
Wola film świetny :)
Elmirka dużo zdrówka dla Aleksa :)
Isska udanych zakupów i powodzenia na badaniach :) Ja planuję jutro wybrać się do fryzjera, bo w sumie nie wiadomo, kiedy teraz będzie taka możliwość :)
Zubi, też mam niestety takie dni, ale już niedługo będziemy miały roboty aż nadto przy naszych Maleństwach :) Trzymaj się :)

10 lata 11 miesiąc temu #825781 przez Magda28
Ja mam dziś zapal jakis do pracy :P
posprzatałam obiadek się gotuje Krupnik i wzielo mnie na muffinki z serem i czekoladą nadziewany ktoś chętny????? :P

10 lata 11 miesiąc temu #825815 przez aska27
Magda28 napisał:

Ja mam dziś zapal jakis do pracy :P
posprzatałam obiadek się gotuje Krupnik i wzielo mnie na muffinki z serem i czekoladą nadziewany ktoś chętny????? :P

JA :laugh:

Edi fajnie,że KTG wyszło ok :)

10 lata 11 miesiąc temu #825866 przez Ewo84
Witam!
U mnie noc w plecy. Małą schodzi w dół, skurcze, jej ruchy, a przy tym wciąż duszno i gorąco. Mój M pod kołdrą zębami szczęka w pokoju 18 stopni a mi duszno.
Pierwsza ciąża przebiegała wspaniale, w 8 miesiącu pojawiły się tylko bóle kręgosłupa, żadnych mdłości, zawrotów głowy, bóli itp. A teraz......
Masakra od początku, co miesiąc jakaś infekcja, najczęściej układu moczowego,potem gardło. a teraz ból mięśni brzucha i pachwiny. Ciąża ciąży nie równa:(

10 lata 11 miesiąc temu #825875 przez Avo_cado
Witam wszystkie mamy :) czesto tu zagladałam i czytalam co u was ale jakos nigdy nie pisałam . Mam małą prosbe a raczej zapytanie czy ktoras z was orietuje sie o becikowe i zaswiadczenie poniewaz pierwsza wizyte przed 10 tyg ciazy mialam u innego lekarza niz dotychczas chodze i nie wiem ktory powinien mi wypisac zaswiadczenie :)

10 lata 11 miesiąc temu #825877 przez Ewo84
Mi ginekolog powiedział że w szpitalu przy wypisie z książeczki prowadzenia ciąży położna mi wypisze zaświadczenie.A jak nie z książeczki to z zaświadczenia od pierwszego ginekologa.

10 lata 11 miesiąc temu #825884 przez Avo_cado
ksiazeczke ciazy mam prowadzona od 16 tyg wiec pewnie bede musiala sie udac do pierwszego ginekologa no nic za tydz mam ostatnia wizyte przed porodem to zapytam jeszcze mojego prowadzącego lekarza dziekuje bardzo :) a tak wogole jak sie czujecie w tych ostatnich dniach :) mnie wszystko denerwuje jak cos robie wiec leze i leniuchuje:) tak wogole to moze sie przedstawie jestem Wiolka , 37 tydz ciazy mam juz synka teraz czekam na coreczke:)28 stycznia mam ost wizyte na ktorej bedziemy wyznaczac date cc . Uwazacie ze walentynki sa dobrym dniem na narodziny;>?

10 lata 11 miesiąc temu #825890 przez aska27
Avo_cado napisał:

Witam wszystkie mamy :) czesto tu zagladałam i czytalam co u was ale jakos nigdy nie pisałam . Mam małą prosbe a raczej zapytanie czy ktoras z was orietuje sie o becikowe i zaswiadczenie poniewaz pierwsza wizyte przed 10 tyg ciazy mialam u innego lekarza niz dotychczas chodze i nie wiem ktory powinien mi wypisac zaswiadczenie :)

Witaj :)
Wystawić zaświadczenie moze Ci obecny lekarz. Nie wazne gdzie i u kogo się badałaś :)

Super,że do nas dołączyłas :)

Dopisać do tabelki?
Jesli tak to napisz ile masz lat i skad jestes.. no i czy imię dla dzidziusia wybrane :)
Data porodu na kiedy?

10 lata 11 miesiąc temu #825893 przez Avo_cado
Witaj . Dziekuje za ciepłe powitanie :) la 24 Rzeszów :) imie dla małej Maja:) date porodu mam niby na 24 lutego ale z przyczyn koniecznych bede miec cc i date wyznaczac bedziemy na nastepnej wizycie :) mysle o 17.

10 lata 11 miesiąc temu #825906 przez issska1986
Avo_cado napisał:

Witaj . Dziekuje za ciepłe powitanie :) la 24 Rzeszów :) imie dla małej Maja:) date porodu mam niby na 24 lutego ale z przyczyn koniecznych bede miec cc i date wyznaczac bedziemy na nastepnej wizycie :) mysle o 17.

Witaj,

ja bym wolała parzyste jak bym miała wybierać :blink:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka