BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

10 lata 11 miesiąc temu #825924 przez Avo_cado
a jakie to ma znaczenie bo nie wiem o co chodzi z parzystymi:D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #825976 przez tweety1992
Hej mamuśki :) Widzę że dzień mnie nie było a tu nowa mamusia :) Witam serdecznie ;)

Ja dziś cały dzień poza domem. Zmęczona jestem jazdami autobusami że hej :/ Byłam u babci porozmawiać i wgl odwiedzić ale uparła się że do szpitala nie pójdzie i jej się nie da przekonać. Dostałam szlafrok i ręcznik oraz 2 prześcieradełka do łózeczka dla maluszka. Wróciłąm o 18 i zdąrzyłam tylko torbę odłożyć ponieważ musiałam gnać na zakupy. Teraz leże i nie mam ochoty się już wgl ruszać.
Mam także zdjęcia z początku 35 tygodnia :)

Dodam że w obwodziku już 110 cm :D
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #825984 przez wola82
Witaj Avo_cado, jestes druga mamusia z Rzeszowa, jeszcze W.Monia jest z Rzeszowa, a ja pochodze 75 km od Rzeszowa :laugh:
Jesli chodzi o date cc 14.02.2014 ciekawie wyglada i jeszcze Walentynki, ale zastanow sie sama czy chcialabys miec urodziny w walentynki, w sumie...ale 17 tez fajna data, ale to bedzie wasz wybor, a moze Maja zdecyduje sama kiedy bedzie chciala wyjsc :blink:
Tweety Ty chyba nic nie tyjesz, przynajmniej tego po zdjeciach nie widac.

10 lata 11 miesiąc temu #825992 przez Ewo84
Ja mam 11,5 kg na plusie i 98 brzuszek,w pierwszej ciąży było 10 kg i 100 w pasie. A małą taka duża jak brat nie jest, w 36 tyg ważyła 2900 a młody urodził się 3650. Wg lekarza ona max dobije do 3500.
Nigdy w życiu nie byłam na nic uczulona. W tej ciąży okazało się że nie mogę jeść orzechów, od 7 miesiąca pomarańczy no i od dziś pić soku z czarnych porzeczek na wszystko reaguje wysypką i swędzeniem ciała. Jakiś horror, oby po ciąży przeszło :)

10 lata 11 miesiąc temu #826006 przez tweety1992
Wola 16 kilo jestem już do góry (tzn tydzień temu było 16 kg a jutro kolejna wizyta u gina)

10 lata 11 miesiąc temu #826012 przez andzia90
Ja własnie niedawno wróciłam od babci , ależ jestem zmęczona teraz to nic tylko leżeć :D
Witam nowe mamusie na forum :)

Tweety- to ja mam już 16kg na plusie a jestem w 38 tygodniu :D ale w piątek mam wizytę wiec ciekawa jestem czy waga coś podskoczyła :D

10 lata 11 miesiąc temu #826017 przez tweety1992
Andzia ja tak myślę że do końca ciąży to do 20 kg spokojnie dobiję jak nie więcej :( Normalnie zaczynam się bać co będzie potem. Jak ja zrzucę te kilogramy. Normalnie jak hipcio już wyglądam i się czuję :p

10 lata 11 miesiąc temu #826028 przez aisod
Witajcie!

Widzę, że się nam grono Lutówek pod koniec rozrasta ;) Super! Witam serdecznie nowe Mamuśki!

Dzieciaki już urodzone faktycznie prześliczne i takie do schrupania :)

Ja jeszcze w dwupaku i pewnie szybko nic sie nie będzie działo ;) Jutro znów idę posłuchać serduszka, już się doczekać nie mogę :)

Pozdrawiam i trzymajcie się dzielnie Mamusie! Oby te wszystkie dolegliwości przestały być dokuczliwe pod koniec ciąży! :P

10 lata 11 miesiąc temu #826030 przez andzia90
ja nie wiem od czego to zależy takie tycie staram się nie jeść aż tak dużo słodycze to sporadycznie a i tak waga idzie w górę :D mi najbardziej w uda poszło i w tyłek :D mam nadzieje ze wrócę do swojego rozmiaru a zwłaszcza w spodnie :)

10 lata 11 miesiąc temu #826031 przez myszka76
Witam się z Wami wieczorkiem :)
Asiu chłopców rodziłam 2-2,5 tygodnia wcześniej, a Monikę tylko dzień, całą trójkę SN, powiem szczerze, że nie mogę narzekać, trwały te porody trochę ale dało się wytrzymać. Nawet wygrałam zakład z położną :laugh: Jak zajechałam na izbę "z Moniką" wody odeszły mi w domu pojechałam dopiero po godzinie jak zaczęły się skurcze (ruchy czułam cały czas)to położna powiedziała mi, że nie urodzę na jej zmianie, a ja na to śmiejąc się, że w 100% tak i to za jakieś 2 godzinki ;) ona na to że mogę pomarzyć. A ja za 2 godzinki to młodą tuliłam już do siebie. Mam ogromną nadzieję, że jeżeli teraz będę rodzić SN to również "wyrobię się w czasie :laugh: " Powiem Wam szczerze, że boję się jak ch..... Chyba żadnego porodu tak się nie bałam :(
WitajAvo_cado :)
Dziewczynki ja mam w brzuszku 104 cm a waga do przodu 4,5 kg.
W poniedziałek mam do diabetologa, a później do ginekologa- ciekawe co usłyszę :unsure:
Pozdrowionka

10 lata 11 miesiąc temu #826053 przez myszka76
andzia90 napisał:

ja nie wiem od czego to zależy takie tycie staram się nie jeść aż tak dużo słodycze to sporadycznie a i tak waga idzie w górę :D mi najbardziej w uda poszło i w tyłek :D mam nadzieje ze wrócę do swojego rozmiaru a zwłaszcza w spodnie :)

Andzia może weźmiesz te moje kilogramy bo ja w ogóle to ważę ponad normę, a te 4,5 to poszło mi w brzuszek i mam ogromną piłeczkę przed sobą :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #826075 przez aska27
Avo_cado napisał:

Witaj . Dziekuje za ciepłe powitanie :) la 24 Rzeszów :) imie dla małej Maja:) date porodu mam niby na 24 lutego ale z przyczyn koniecznych bede miec cc i date wyznaczac bedziemy na nastepnej wizycie :) mysle o 17.

Avo cado wpiszę narazie termin 24,jak będziesz znała datę zmienimy :blink: :)

Tabelkę znajdziesz klkając na napisz LUTY 2014 tuż nad moimi suwaczkami.

Co do daty,moja siostra urodziła się 17 lutego,a ja sama 21 lutego :)

Tweety ale fajny brzusio!!! :)

Ewo oj to dieta musi być,oby przeszło!
Moja w 34t miała 3750g,ciekawe czy rzeczywiście będzie duza,bo z tym USG jest róznie.

Myszka to jest prawdopodobieństwo,ze teraz tez mozesz wczesniej urodzic,oby to był lekki poród! Ale nie dziwię się,ze się denerwujesz, miejmy nadzieję,ze bedzie równie dobrze :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #826083 przez andzia90
Myszka- gdybym przybrała mniej na wadze to wzięłabym te kilogramy od Ciebie :) Ale już mamy końcówkę wiec nie jest źle :) później to waga poleci, mam taka nadzieje :)

10 lata 11 miesiąc temu #826084 przez myszka76
Andzia twoja poleci na pewno i życzę Ci tego z całego serca :) , moja pewno zatrzyma się na tej sprzed ciąży :( ale postaram się zbić chociaż troszeczkę, bo co to za matka nie dość, że stara to jeszcze gruba :P
Pozdrowionka dla wszystkich, idę się kąpać :)
Asia dzięki za dobre słówka :)
AAAAA Tweety super wyglądasz.

10 lata 11 miesiąc temu #826089 przez Miliaa
Ojjj ile się tutaj dzieje ;)

Kasia dziekuje za opinie na temat butelek. Chyba zakupie te dr browns bo mam tylko aventa, a jedna czy 2 butelki więcej nie zaszkodzą.

Asia, matko to tylko 5 dni!!!! Nie dziwię się, że jesteś zestresowana. Jestem jednak pewna, że wszystko pójdzie szybko i bez żadnych problemów. I najpóźniej w poniedziałek będziesz już prztulała Sarę ;)

Andzia 90 - u mnie na razie 14 kg, ale też czuję się z tą wagą kiepsko. Nie jem dużo, a kilogramów przybywa. Jednak spokojnie, będziemy się dietami w marcu wymieniały ;) Ja mam nadzieję, że zgubie 10 kg ;)

Tweety brzuszek super ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka