BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #826588 przez Lunia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #826590 przez zubi
Lunia a my już tu mamę z ciebie zrobiłyśmy :) ale z ciśnieniem nie ma żartów więc dobrze że zostało to skontrolowane.
Co do paciorkowca, moja koleżanka rodziła w listopadzie i też miała wynik dodatki, a rodziła SN- nie było ku temu żadnych przeciwwskazań. Tak jak piszą dziewczyny trzeba tylko wcześniej pojechać do szpitala, nie na ostatnią chwilkę i poinformować o tym, a lekarz już zadba o to by maleństwo się nie zaraziło. Więc głowa do góry i na spokojnie z tym tematem :) - chociaż wiem że tak łatwo powiedzieć :)

10 lata 11 miesiąc temu #826599 przez carloska30
Dziekuje za pomoc:)

10 lata 11 miesiąc temu #826608 przez tweety1992
Nie ma za co :) Zawsze do usług ;)

Opowiedz Nam jak przechodzisz ciąże? Masz jakieś dolegliwości specjalne czy spokojnie?
U mnie np.zgaga to od 6 miesiaca trzyma i od tygodnia mam hemoroida a tak to nie mam nic. Jedynie co to co chwile nowe leki bo jak nie nadciśnienie to anemia jak nie anemia to twardniejący brzuch i skurcze. Miesięcznie na leki u mnie ok 100 zł idzie :/

10 lata 11 miesiąc temu #826620 przez Deta1987
Witamy wieczorowa pora:-)
u nas dzis spokojnie lekarz kazal liczyc ruchy wiec co 3godz liczylam i Kubus fika i to jak co najmniej 20 kopniakow na godz
moj M.dzis z pracy wrocil z taka goraczka ze szok 39,6 stopnia robie mu oklady herbatki z miodem i nic :-( niby na chwile spadla teml poczym znowu powrocila do 39:-(jutro do lekarza jedziemy i zobaczymy co powie doktor

10 lata 11 miesiąc temu #826623 przez tweety1992
Deta polecam (na mnie działało) letnia kąpiel tzn prysznic. Wejdzie mu gorączka może nie na długo ale zejdzie.

10 lata 11 miesiąc temu #826643 przez carloska30
Tweety do 4 miesiaca bylo super, ale zaczelam krwawic -krwiak sie zrobil i łożysko nisko, leki na podtrzymanie i lezenie zeby nie stracić dzidziusia. Mdlosci nie mialam ale tak jak i Ciebie zgaga meczy nie milosiernie ale biore rennie, jem migdaly i jakos daje rady,zelazo bo anemia od miesiaca plus wit. takze tez na leki sporo idzie. Pierwsza ciaza byla rewelacyjna a ta druga juz słabiej.
Jutro mam badania i gin wiec zobaczymy co nowego:)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #826659 przez aska27
Issska chciałam pytać jak fryzura,ale odpoczywaj. Mam nadzieję,ze lepiej się poczujesz.

Tweety super wanienka i nosidełko :) :blink:

Marudka też mam dzisiaj takie senny dzień.
Co do pediatry to przez połozną załatwiliśmy gdy przyszła do nas po porodzie.

Lunia jej,szkoda,ze lekarz nie ma "mocy"zeby Ci pomóc!! Popytaj połoznych jeszcze :kiss:

Carloska WIATMY! :) Tabelka sotatnio nam się dość rozrasta, super!
Dopisze Cię z wielką chęcią. Znajdziesz ją tuż nad moimi suwaczkami LUTY 2014
a na kiedy masz wyznaczony termin?

10 lata 11 miesiąc temu #826676 przez Asia09
Witam wszystkich,

Przyznaje sie ze podczytuje Was od jakiegos czasu, ale dopiero teraz zdecydowalam sie zarejestrowac i udzielic na forum. To chyba przez to że sama czuje coraz wiekszy niepokoj zwiazany z porodem ktory juz tuz,tuz i Wasze rozmowy sa mi bardzo bliskie... :)

To wprawdzie moje kolejna ciaża - 4,5 roku temu urodzilam córeczke - ale stres zwiazany z samym rozwiazaniem wcale nie jest mniejszy.

Życze wszystkim przyszłym mamusiom zdrówka i bezproblemowego porodu.
A dziewczynom, ktore sa juz 'PO' gratuluje maleństw i życze samych radosnych chwil.

10 lata 11 miesiąc temu #826692 przez Sarenka
Wyglada na to,ze duzo osob Nas "podglada". Fajnie,ze sie jednak ujawniacie i napisalyscie. Witamy wszystkie nowe Mamuski na forum. Nasza Aska 27 bedzie teraz miala duzo roboty przy tabelce,ale jaki fajny bedzie efekt jak wszystkie Maluchy beda miec swoje foto w galerii.

Asia09 napisz cos wiecej, jak sie miewasz,skad jestes,jakie imie wybraliscie,kiedy termin.
Deta moj Maz tez chorutki,drugi dzien Go kuruje, ja staram sie izolowac od Niego,by sie nie zarazic. Jutro idzie do lekarza,bo jak sie Mala pojawi - musi byc zdrowy. W takim stanie nawet na porodowke Go nie wpuszcza. A Twoj kupa duzo sie rusza, tyle ruchow na godz to piekny wynik :)
Carloska wspoczuje takich przezyc,przez ktore przeszlas,ale juz niedlugo Dzidzia bedzie z Toba i zapomni sie o wszelkich dolegliwosciach.
Marudka co z sesja zdjeciowa?
Lunia obstawialam,ze jestes Mama.

10 lata 11 miesiąc temu #826694 przez aska27
Asia09 napisał:

Witam wszystkich,

Przyznaje sie ze podczytuje Was od jakiegos czasu, ale dopiero teraz zdecydowalam sie zarejestrowac i udzielic na forum. To chyba przez to że sama czuje coraz wiekszy niepokoj zwiazany z porodem ktory juz tuz,tuz i Wasze rozmowy sa mi bardzo bliskie... :)

To wprawdzie moje kolejna ciaża - 4,5 roku temu urodzilam córeczke - ale stres zwiazany z samym rozwiazaniem wcale nie jest mniejszy.

Życze wszystkim przyszłym mamusiom zdrówka i bezproblemowego porodu.
A dziewczynom, ktore sa juz 'PO' gratuluje maleństw i życze samych radosnych chwil.

Asiu witaj :) ale miło! Kolejna mamusia dołaczyła do nas.
Oczywiście zapytam czy dopisac do naszej tabelki? byłoby super!

Zajrzyj klikając na link pokazywarka.pl/7gcl4j/
i napisz na kiedy termin i coś wiecej o sobie :)

10 lata 11 miesiąc temu #826695 przez Sarenka
Carloska chyba musisz popracowac nad suwaczkiem, chyba ze tylko u mnie cos go nie widac?

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #826701 przez w.monia
Witam Was kochane :)

Serdecznie witamy pośród Nas nowe mamusie :) a koleżankę z Rzeszowa witam z radością, gdyż myślałam, że do końca sama będę :)

Ja nie pisałam kilka dni bo tak jakoś ... nie wiem... sama... chyba weny nie miałam.

Zamówiłam dwie półeczki i dzisiaj przyjechały :D więc jak tatuś przyjedzie do domu to będzie wieszał :D a oprócz tego od kilku dni próbuje skończyć obrazek dla Filipka więc gonię, żeby zdążyć :D teściowa swój zrobiła czeka tylko na datę narodzin ukochanego wnusia :D

Mój wzór:

Prezent babci Bożeny:

Półeczki są, obrazki prawie gotowe, zostało nam dokupić lampkę nocną, ale jak zobaczyłam co jest w sklepach to jakoś nic mnie nie zachwyciło i pewno zamówię na necie i poczekam, aż przyjedzie.

Gdy wszystko zawiśnie to wrzucę zdjęcie gotowych :)

My w dalszym ciągu w dwupaku :D
Ponoć mały gotowy do porodu a tu wcale się gościowi nie śpieszy :) powiem Wam, że momentami to chciałabym już mieć go na rękach :) brzuch napięty, wiercipięta się kokosi i tak sobie urzędujemy.

Codziennie chodzimy na spacery takie godzinne a od kiedy w Rzeszowie śnieg to normalnie aż mnie ciągnie na dwór, żeby odetchnąć :D

Na KTG nie chodzę, umówiłam się z lekarzem, że jeśli nie urodzę do tego czasu to w terminie mam się pokazać, zrobić KTG i będziemy się umawiać kiedy małego Filipa będziemy witać na świecie :)

A ja po tygodniu choroby i antybiotyku poszłam do fryzjera, zrobiłam sobie pazurki u rąk i nóg, strzeliłam hennę i właściwie śmiałam się, że mogę teraz iść rodzić :) ... czasem potrzeba zrobić coś dla siebie samej :)

Kochane macie takie tępo pisania postów, że nie sposób odpisać każdej :)

Pozdrawiamy Was i życzymy dobrej i spokojnej nocki :)
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #826704 przez carloska30
Asia termin z misiączki na 14luty:)a z usg rożnie pewnie szybciej urodzę. Synka urodzilam w 38tc2dz.
hheheh nad suwaczkiem tak cos chyba mi nie poszło.

Sarenka dziekuje juz jest lepej ale jest jeszcze jedna obawa. Moj synek na usg ma w jedenej komorze serduszka ognisko echogeniczne.Robiłam dodatkowe usg u specjalisty i mowił zeby sie nie martwic ze po urodzeniu moze zniknać.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #826710 przez aska27
Carloska juz dopisałam, jeszcze tylko poczekam na Asię i wkleję nową tabelkę :)
Suwaczek spróbuj wgrać jeszcze raz, jeden juz widac :)

Monia jakie cuda!!! :) Śliczne pamiątki!

Fajnie,ze dobrze się czujesz :) moze malutki lada dzien zdecyduje się na narodziny :)

Co do kosmetyczki to przyznam się,ze i ja zdążyłam, co chiałam to zrobiłam, miałam w planach podciac włosy hehe ale postanowiłam po porodzie. Tak czy siak pazurki zrobione, depilacja tez nawet, tylko rodzić :blink:
Tak sobie zaplanowałam tym razem,bo z Mikołajkiem dość długo w szpitalu się naczekałam, potem po porodzie nie mogłam się doczekać,zeby chociaż umyć włosy, wysuszyć suszarką, wykąpać się i pokremowac na spokojnie,bo jednak w szpitalu to nie to samo :)
Cały czas tylko myślę o tym,żeby i tym razem wszystko było dobrze, to najważniejsze.

a tak a propos terminu to u nie z miesiączki i z pierwszego USG wychodzi 2 luty,nie wiem wiec skąd lekarz wyczarował 6?! No cóż,tak czy siak Sara będzie wcześniej.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka