BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

10 lata 11 miesiąc temu #826713 przez tweety1992
Kurcze laseczki ale mnie na noc naszło. Rosołek z Adamem wcięłam pół paczki Twistosów Góralka i całą miseczkę budyniu czekoladowego ni i popiłam herbatki Earl Grey :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #826715 przez aska27
tweety1992 napisał:

Kurcze laseczki ale mnie na noc naszło. Rosołek z Adamem wcięłam pół paczki Twistosów Góralka i całą miseczkę budyniu czekoladowego ni i popiłam herbatki Earl Grey :D

:laugh: SMACZNEGO! :silly:

10 lata 11 miesiąc temu #826720 przez Asia09
Dziekuje ze miłe przyjecie :)

W telegraficznym skrócie o sobie:
Lat 34 -jeszcze, bo powinnam zdążyc z tortem przed porodem ;)
Mieszkam pod Krakowem, i w Krakowie bede rodzic. Dokladnie w Narutowiczu, jesli ktoras z tych stron.
Jak pisalam wcześniej mamy juz 4,5 letnia córke Zosie a teraz najprawdopodobniej tez dziweczynka, z czego bardzo sie ciesze.Co do imienia nadal nie ma decyzji. Mąż upiera sie przy Ani - juz wczesniej obstawał przy tym imieniu, ale mam siostrzenice Anie i to niespełna rok starsza od Zosi. Teraz twierdzi ze roznica wieku jest juz na tyle duża ze każdy z rodziny bedzie wiedział o ktora Anie chodzi.I nic strasznego ze beda dwie Anie...Mnie osobiscie imie bardzo sie podoba, ale przeciez jest mnostwo innych...Może Alicja albo Hania. Czuje ze dopiero w szpitalu bedzie wiadomo ;)
Termin mam na 18 lutego ale zdecydowalam sie na CC -ustalony termin 11 luty- poniewaz pierwszy porod tez byla CC - odeszły mi wody, ale nie było akcji pomimo 10 godzin pod kroplówka...

Ciąże przechodze w sumie ok. Wprawdzie pierwsza byla po prostu wzorowa, ale i teraz nie powinnam narzekac. Oprócz wzdęc w pierwszym trymestrze i zgagi w trzecim jest dobrze. No i trudno tez nie zauważyc że kondycja tez juz nie ta co 5 lat temu... :(

I oczywiscie będzie mi bardzo miło jesli dolaczycie mnie do Waszej tabelki :laugh:

10 lata 11 miesiąc temu #826724 przez carloska30
Tweety smacznego,ja też miałam dzisiaj apetyt. Wczoraj na nic nie miałam smaka i jadłam żeby coś tylko zjeść.

Aska27 dziękuje za dodanie mnie do tabelki miło mi-lista imponująca.
..a suwaczek a niech zostanie jeden ;)

10 lata 11 miesiąc temu #826727 przez tweety1992
Dziękuję bardzo dziewczyny :) Ja Wam się przyznam że przez 3 dni wgl nie miałam ochoty jeść... Coś tam skubałam ale tylko dlatego żeby mieć coś w tym żołądku i nie zniszczyć tabletkami. A dziś wieczorem jak mnie naszło to sama sie sobie dziwiłam że tyle zjadłam i nic mi nie ma po takiej mieszance wybuchowej :p

Teraz pod sam koniec tyle mamusi dochodzi ze aż miło :) Aska będziesz miała co robić przy drugiej tabelce :)

Powiedzcie mi czy teraz jak dostałam skierowanie na badanie moczu krwi i wassermana to jest ostatnie czy jeszcze są po drodze jakieś? I wgl co to ten Wasserman? Bo coś tak nic mi to nie mówi

10 lata 11 miesiąc temu #826729 przez carloska30
Tweety - Ja ostatnio robię badania co 2 tyg i myslę, że może lekarz Cie poprosi o kolejne.
Tu masz link parenting.pl/portal/wr-odczyn-wassermanna badania na kiłe, ja osobiście miałam zlecone na początku ciąży. Wiem, że czasami lekarze chcą na początku i na koniec ciąży.

10 lata 11 miesiąc temu #826732 przez tweety1992
Carloska dziękuję CI bardzo za pomoc :) Ja myślałam ze to się robi wymaz jakiś a to z krwi idzie :huh: Znowu się nastresuję jak cholerka przy tym pobieraniu jak ostatnio :( Ost przecież musiała mi babka przestać bo o mało za pierwszyn razem Adama bym nie zwrocila zawartosci zoladka a za drugim nie zemdlala. Ja boje sie pobierania ale takich akcji jeszcze jak ostatnio nie mialam. Nie wiem czy przy moich tabletkach ktore biore moge wziac relanium

10 lata 11 miesiąc temu #826733 przez Asia09
Ja ostatnie badanie: morfologie i mocz mialam w 36 tygodniu i juz nie bede miala kolejnych. Teraz tylko robilam wymaz, przeciwciala krwi (mamy konflikt serologoiczny) i VDRL. To na pewno potrzebuje jako dokumentacja do porodu.
Wszystko zalezy od lekarza prowadzacego.

10 lata 11 miesiąc temu #826735 przez carloska30
Asia09 tak wszytko zleży od lekarza i stanu zdrowia ja mam anemie i za każdym razem robię morfologie, mocz ostatnio miałam ok to nie robiłam ale jutro robię na kolejną wizytę u gina.
VDRL to tez w kierunku kiły. Musze zapytać cy też potrzebuje 2gi raz robić żeby w szpitalu sie nie czepiali że czegoś mi brakuje. GBS mam już zrobiony.

Tweety relanium to chyba nie jest dobry pomysł(przecież to siny lek chyba nie można go w ciązy stosować) predzej meliska

10 lata 11 miesiąc temu #826737 przez tweety1992
Przy moich stanach lękowych sam ginekolog mi przepisał relanium że mam wziąć zanim idę do poboru ... ale boję się z innymi moimi lekami go brać a szczególnie tym na nadciśnienie.

10 lata 11 miesiąc temu #826738 przez carloska30
Oj nie wiedziałam:-( myśl pozytywnie na pobraniu krwi odwróć głowę bedzie dobrze 3mam kciuki:))

10 lata 11 miesiąc temu #826742 przez tweety1992
Jakoś wytrzymam ... Mam juz za sobą parę prbrań z tym że ostatnie było 3 razy na jednym spotknaniu. Sama nigdy nie chodzę tylko z mężem. Zawsze mnie trzyma i wspiera bo inaczej wątpię ze coś by z tego wyszło.Nikomu takiej przypadłości jak ja mam nie życzę. Do końca zycia z tym zyc uhh ...

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #826758 przez aska27
Asia09 napisał:

Dziekuje ze miłe przyjecie :)

Termin mam na 18 lutego ale zdecydowalam sie na CC -ustalony termin 11 luty- poniewaz pierwszy porod tez byla CC - odeszły mi wody, ale nie było akcji pomimo 10 godzin pod kroplówka...

:laugh:

Asiu mozemy sobie rękę podać .. przechodziłam dokładnie przez to samo.
Tym razem lekarz sam zaproponował ciecie, a ja odmówiłam,jendak przemyslałam wszystko i w niedzielę jedziemy do szpitala.
Co do imienia to tez podoba mi się Ania, synek jednak wybrał inaczej i tak już zostanie.

Tabelka uzupełniona :)

Carloska nie ma za co, fajnie,ze dołączyłaś do nas :)

10 lata 11 miesiąc temu #826766 przez Edi28
Dzień Dobry Kobietki, ale szalejecie z tymi postami :) Miło :)
Witam nowe mamusie, ale na koniec nam się grona rozrasta :)
W.Monia ale świetne to obrazki, wspaniała pamiątka :)
Asiu tabelka ładnie się rozrasta :)
Ja też już nie mam żadnych dodatkowych badań już teraz do zrobienia, poza ktg, widać co lekarz to inna taktyka :) Kurczak ja nie wiem, ja za każde ktg, może dlatego że od prywatnego lekarza, no nic jak mus to mus :)
Wczoraj nabiegałam się po galerii więc dziś dzień leżakowania, jak się uda to nawet z domu nie planuję wyjść :)
Miłego dnia kobietki :)

10 lata 11 miesiąc temu #826777 przez kasiek21
jej nadrobić was z czytaniem wcale nie jest lekko :-D piszecie po prostu na potęgę :-D

witam nowe mamusie... jej jak fajnie że do nas dołączyłyscie...

niestety nie dam rady na wszystko odpisać więc jak kogoś pominelam to przepraszam :-)

pytała któraś z was o pediatrę... u mnie jest np tak że po porodzie w szpitalu pytają do jakiej przychodni i do jakiego lekarza mała wysłać kartę szczepień... więc myślę że dobrze wiedzieć to zanim się dziecię urodzi.

edi
a dużo płacisz za to KTG? a może lepiej po prostu pójść na nie do szpitala?

ah no i już zapomiałam :-D mam dobra pamięć ale kotka :-D

no nic i tak muszę kończyć bo dziecię me chyba wyczuwa kiedy tylko odpalam forum bo zawsze wtedy coś chce... i zaczyna się wielkie stekanie...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka