BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

10 lata 11 miesiąc temu #826890 przez tweety1992
Lysy to ja Ci powiem (wczoraj o tym pisałam) że przez parę dni też nic nie jadłam nie miałam ochoty wręcz mnie odrzucało. A w tydzień przybrałam 3 kilo na wadze nie wiem jakim możliwym cudem :P A wczoraj jak mnie na wieczór wzięło to jadłam jak najęta :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #826892 przez wola82
Lysy moze tez Ci sie udziela samopoczucie corki, biedna tez sie musi nameczyc. Z apetytem nie mam problemu, tylko ze mam diete i musze sama sie ograniczac i tylko lekkie dania jesc. I pewnie wszystko na raz sie u Ciebie juz zebralo i tak teraz organizm reaguje, ze nie masz laknienia, badz dobrej mysli ze z cora jest ok. Trzymam kciuki.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #826896 przez aska27
Adziaa i ja dwa i pół roku temu taką optymistką byłam.. Tydzień w szpitalu walczyliśmy o wywołanie porodu, położne załamywały ręce,do dziś jeszcze widze lekarza jak siedzi przy moim łózku, przy biurku i mysli co robić... a ja twardo upierałam się ,że chcę rodzić sama,do tego stopnia,ze gdy padła decyzja o cięciu to ryczałam, leżałam na stole i płakałam. Lekarze, pielęgniarki, pani anestezjolog wszyscy próbowali mnie rozweselić,a mi łzy płynęły ciurkiem. Długo po porodzie nie mogłam darować sobie,ze NIE DAŁAM RADY,ze inne mamy własnie rodza same,a ja nie. Potrzebowałam czasu i wsparcia meża i dotarło do mojej tępej głowy i rozsądek zwyciężył,że nieważne jak,wazne,że wszystko dobrze się skończyło. Podchodziłam do porodu chyba za bardzo ambicjonalnie. Najważniejsze przecież,że Mikołaj zdrowy,a gdybym czekała i upierała się dalej kto wie jaki mógłby być skutek.

Życzę Tobie i wszystkim mamom :) żeby porody /i tutaj nie ważne jakie/ były szybkie i szczęśliwe :kiss:
Boję się bardzo poniedziałku,boję się jak nigdy wcześniej,ale kiedyś musi nadejść ta chwila!

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #826900 przez aska27
jest nas już 35 :ohmy: :)

Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #826902 przez andzia90
Ja już po wizycie a wiec tak rozwarcie mam na 1 cm i główka jest już nisko, pani doktor stwierdziła ze za tydzień już urodzę :D mam dużo chodzić a najlepsze jest to ze powiedziała ze mogę z mężem współżyć zawsze to jakieś małe przyspieszenie :) z moja waga nic się nie zmieniło a nawet bym powiedziała ze mam kilo na minusie bo ważę tyle samo jak na początku miesiąca :D Mocz i morfologia wyszła bardzo ładnie i ten GBS co wam wcześniej pisałam, i tyle już z moich badan do końca ciąży:) wiec teraz zostało tylko czekanie :)

Ja do porodu podchodzę tak samo jak Adziaaa co ma być to będzie :) nawet żadnego stresu nie mam ani nic :) do wszystkiego podchodzę z luzem i na spokojnie :)

A tak wogole to witam nowe mamusie :)

10 lata 11 miesiąc temu #826950 przez kamińska
Drogie panie,
pracuje przy programie "Cud Narodzin" i zgłaszam się do Was z pytaniem. Poszukujemy do programu kobiet z Warszawy, które mają termin porodu wyznaczony na luty lub marzec 2014 r. Znacie może takie mamy? Może same macie właśnie taki termin porodu? Jeśli tak, to chciałabym zaprosić Was do udziału w naszym programie. "Cud Narodzin" realizowany jest na zlecenie telewizji Polsat. Chcemy pokazać emocje, jakie towarzyszą kobiecie przed porodem, to jak wspiera ją maż lub partner i jak pomagają kobiecie w ciąży lekarze i położne. Chcielibyśmy uchwycić emocje, które towarzyszą kobiecie w tak ważnym dniu. Od razu zaznaczam, że nie ma mowy o pokazywaniu w programie biusu, nie mówiąc o częściach intymnych. Wszystko ma być ze smakiem i z zachowaniem poczucia prywatności naszych bohaterek - kamery przy samej twarzy, oświetlenia prosto w oczy nie musicie się obawiać :)

Oczywiście za udział w programie oferujemy wynagrodzenie.

Jeśli któraś z Was jest zainteresowana udziałem w programie zachęcam do wysłania maila: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Na wszelkie pytania odpowiem i mam nadzieję, że uda mi się rozwiać wszelkie wątpliwości.

Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie :)

10 lata 11 miesiąc temu #827041 przez carloska30
Czesc dziewczyny!
jeszcze raz dziekuje za mile przyjecie :)

Dzisiaj przeszłam sama sibie! A mianowicie rano pojechalam zrobic badania no bo wizyta na 13.40 u gin. Wyszykowalam sie i spojrzalam jeszcze dla pewnosci w dokumenty a tam na karteczce 23.01 wrrr wczoraj mialam wizyt .
Moja mama sie smieje ze zaoszczedziłam 100zl ale umówiłam sie na poniedziałek.
Jestem ostatnio przykladem kobiety,ktorej dziecko zabiera rozum. Zgubilam gdzies aparat foto,wczoraj nie wzielam reszty z apteki(50zl)dobrze ze sie dzsiaj zorientowałam i Pani mi oddala jak poszłam :)
Ja porodem sie nie denerwuje jeden przeszłam SN choć łatwo nie było-okazało sie po 12h ze synek jest odwrócony twarzą do góry i było vaccum. Mam nadzieje,że przy drugim pójdzie szybciej i łatwiej.

Pod koniec ciąży niby się chudnie, ja tez ostatnio z apetytem różnie. Ogólnie mam 16,5 na plusie wiec może już starczy... :blink:

Miłego dnia mamuśki:)

10 lata 11 miesiąc temu #827087 przez issska1986
Lunia napisał:

hej postaram się nadrobić co u was, bo przyznam się, że nie mam głowy do tego.

Wyszłam ze szpitala, ciśnienie na szczęście się unormowało. Tylko dziś miałam jeszcze wizytę u mojej gin i odebrałam wynik na GBS i okazało się, że mam paciorkowca :/
Moja gin każe na gwałt załatwiać cesarkę, bo mogę dziecko zarazić (dodam, że moja gin nie pracuje w żadnym szpitalu), a co dzwonię to mi mówią, że to nie jest wskazanie. Ja już nie wiem co robić :/

Dadzą Ci antybiotyk przed porodem, więc miej wynik tego badania ze sobą ... Moja koleżanka tak miała... i to nie jest wskazaniem do cc.

10 lata 11 miesiąc temu #827096 przez issska1986
Hejka,

Witam nowe mamusie :) no Asia sporo nas , z czego 3 już rozpakowane, a Ty będziesz czwarta :lol:

andzia90, no to mało Ci zostało już :) 1 cm rozwarcia to nieźle...

Ja postanowiłam,ze jak mi odejdą wody czy zaczną się mocne skurcze to nie będę się spieszyć, na spokojnie się wykąpię, ogolę i dopiero do szpitala, nie chcę tam siedzieć na tej sali porodowej 20 godzin :angry: najlepiej to przyjechać, 2-3 godzinki i finito :side:

Nos mam zawalony, ale troszku lepiej jest niż wczoraj, spływa mi z zatok...

Asia pytałaś jak fryzura, w sumie taka jak zawsze, ważne,że nie mam odrostów na pół głowy, lepiej się układają i samopoczucie lepsze, chcoaż wczoraj tak się świetni czułam, opuchnięta od zatok,że masakra :S

10 lata 11 miesiąc temu #827166 przez aska27
Issska faktycznie, jej jak ten czas leci, jeszcze jutro i w niedzielę do szpitala.
Co do włosów to rzeczywiście niby nic,a kobieta lepiej się czuje :)
Współczuje bólu zatok!! Że też akurat teraz musiało Cię złapać.

Carloska moze tym razem poród będziesz miałą łatwiejszy i szybszy, nie wiem czy to prawda,ale podobno z drugim porodem jest łatwiej, jeszcze troszkę i się przekonasz,oby tak było! :blink: :)

10 lata 11 miesiąc temu #827184 przez Avo_cado
Witam wszystkie mamy :) jak mija dzien . Mam takie pytanie do was,poniewaz cała ciaze chodze do ginekologa prywatnie i musze płacic za badania teraz mam zrobic grupe krwi i inne czy moze mi skierowanie wypisac moj lekarz rodzinny ??? Jak myslicie ?

10 lata 11 miesiąc temu #827188 przez Magda28
Hej hej :)

Carloska haha aparatka z Ciebie :blink:

Aska ale Ci zazdroszczę...zaraz będziesz tulić dzidzie :)

Kurcze ja sama bym chyba chciała CC wiem wiem że SN lepiej ale się boję :dry: czasami mam myśli że chcę naturalnie rodzić...podchodzę do tego na luzaka a czasami ogarnia mnie taki strach że buuuu :P ale cóż co ma być to będzie :) ważne żeby wszystko przebiegło bez komplikacji.
Byłam dziś na zakupach jak przyjechałam to musiałam się położyć,bo mała tak szalała ze ho ho ho :)
Wogóle od wczoraj mam tak nisko brzuch że aż pustkę mam po piersiami :lol: a małą czuję dość nisko hmmm :blink:
A apetyt mam teraz taki że szok :ohmy: przez cała ciążę przytyłam 11 kg i nie miałam takiego apetytu jak teraz :silly:

10 lata 11 miesiąc temu #827209 przez Deta1987
Hej Dziewczyny :-) u nas dzis spokojnie nawet za bardzo wczoraj chwalilam sie ruchami synka a dzis ledwo 7 naliczylam po 19 :-| jakby wiedzial ze mama liczy i sie zemna drazni bo jak minal czas w ktorym liczylam to tak zaczal szalec ze ho ho a co sie martwilam to martwilam ;-) no ale wazne ze daj znac ze jest oki
co do porodu ja nastawiam sie na naturalny tez na spokojnie sie wykapie zjem cos lekkiego i bede do szpitala jechac ;-)chyba ze tak sie zestresuje to odrazu pojedziemy :-P ja cesarki bardziej sie obawiam mam nadzieje ze wszystko bedzie oki i ze naturalnie bede rodzic

10 lata 11 miesiąc temu #827211 przez carloska30
hello wieczrkiem,

Magda28-heheh tak aparatka:)) może magazynujesz już na poród żeby mieć siłe:)

Avo_cado myśle,że spokojnie możesz iść do rodzinnej po skierowanie. Ja robiłam ostatnio synkowi okreslenie grupy krwi to zapłaciłam 40zł plus inne więc opłaca Ci się iść ;)

Aska27 tak mówią, że drugi poród łatwiejszy. Mam już rozwarcie na 1,5cm a poprzednio jak mi odeszły wody to miałam 1cm wiec jestem pozytywnie nastawiona :)

Ja zaliczyłam małą drzemkę wiec pewnie do 2 w nocy nie usnę.Wy też tak macie?Synek mi sie rozpycha aż tchu mi brak..

10 lata 11 miesiąc temu #827212 przez Deta1987
Jeszcze jedno co do apetytu ja bym non stop cos jadla czytalam ze tak organizm zbiera zapasy aby przygotowac sie na porod ciekawe czy cos w tym jest ;-) w poniedzialek ide do gina ciekawe co mi powie w koncu to bedzie 39 tydzien

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka