BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

10 lata 11 miesiąc temu #827847 przez tweety1992
Na spokojnie bez stresu :) DAsz radę :)

A co porabiasz? Bo u mnie to nudy masakryczne :angry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #827851 przez Adziaaa
właśnie ja też już nie wiem co mam robić :( mega nudy! za to jutro mam ciężki dzień.. sporo załatwień.. bardzo dużo chodzić będę ale mam nadzieję, że wyjdzie mi to na dobre :) trochę ruchu i świeżego powietrza nie zaszkodzi :)

10 lata 11 miesiąc temu #827852 przez carloska30
Tweety ja podobnie jak Ty po kilka 2-3szt wszystkiego.Ostatnio jeszcze dołożyłam taka grubsza czapeczkę to chyba przez te mrozy;-) Wzięłam jeszcze smoczek,waciki,patyczki do uszu-noska,Linomag,mała pluszową grzechotkę i myślę o termometrze.

10 lata 11 miesiąc temu #827853 przez tweety1992
Ja jutro na 8 na badania idę :( Ehh już się boję :/

Ja też jeszcze mam smoczek zapięcie do smoczka i grubą czapeczkę :)

10 lata 11 miesiąc temu #827856 przez andzia90
ja własnie po zakupach jestem , trochę pochodziłam mam nadzieje ze coś dobrego z tego wyjdzie hehe
carloska- a po co ci termometr do szpitala? i waciki, patyczki do uszu? w szpitalu takie rzeczy maja i są na pewno przygotowani wydaje mi się :) ja nie pakowałam bo to jest zbędne jak dla mnie. Ale każdy pakuje co chce :)

10 lata 11 miesiąc temu #827860 przez kasiek21
carloska
pluszowa grzechotke?? a po co jeśli mogę wiedzieć?
kochana takie malenstwo nawet jej nie zobaczy a co dopiero się nia zainterowac... no chyba że to dla ciebie? :-D ah no i broń cię panie boże wciskać patyczki do noska dziecka!

10 lata 11 miesiąc temu #827861 przez Magda28
Hej :) oj tak nudy straszne.....tak jak u Was :P

Tweety dasz radę ;)

Andzia ja też mam dużo chodzić,ale nie chce mi sie zmęczona jestem :P

Ja do szpitala dla dzidzi mam tylko smoczek w razie czego :)(resztę zapewnia szpital) i dla siebie wszystko co tam potrzebne :)

10 lata 11 miesiąc temu #827865 przez Aneteczka
Asiu powodzenia jutro :)

Dzis byla pierwsza nieprzespana noc, Maksiu sie wiercil i krecil, ale jak juz padl to na cale 5h. Ppeuszek nadal nie odpadl. To juz 14 dzien. W piatek bylismy u lekarza. Maksiu urodzil sie z zapaleniem pluc, to od tej infekcji i dlatego musielismynsie wczesniej pojawic u lekarza. Wazy juz 3kg. Osluchowo jest w porzadku. Luty zapowiada sie wyjazdowo. Mamy skierowania do laryngologa, neurologa, usg glowy i bioderka. Ale nic, przynajmniej bede spokojna ze z Nim wszystko ok. Pozdrawiam cieplo :)

10 lata 11 miesiąc temu #827870 przez carloska30
Kasiek taki mały zajączek, wiem że nie zobaczy ale będzię miło. To tak jak z karuzela nad łóżeczkiem i innymi zabawkami w pierwszych tyg życia. Patyczki specjalne dla dzieci zobaczysz jak dobrze wyciąga się nimi babolki z nosa:)

Nie wiem dokładnie czego się można spodziewać w szpitalu. Pierwsze dziecko rodziłam w Danii i tam są inne standardy. Koleżanka, która rodziła w tym szpitalu mówi, że prawie wszystko jest ale jak będzie przekonam się na miejscu. Dużo się czyta, że w polskich szpitalach wszystkiego brakuje od leków po papier toaletowy. Mój brat leżał w szpitalu po wypadku to leki przeciwbólowe woziłam wiec wolę dmuchać na zimne;-)

Tweety trzymam kciuki za badania. Ja mam wizytę u mojej gin która przegapiłam;-)

10 lata 11 miesiąc temu #827876 przez Adziaaa
tweety1992 jeśli Cie to pocieszy też idę na badania :) i też mnie będą kłóć :)Damy Radę!

carloska30 udanej wizyty :)

10 lata 11 miesiąc temu #827883 przez tweety1992
Dziękuję dziewczyny :)

Ja muszę o karuzelce pomyśleć nad łóżeczko

10 lata 11 miesiąc temu #827891 przez Lysy
Cześć,

U mnie dziś córka ma 5 urodziny. Niestety Aga chora, mnie całą noc też kaszel męczył (boję się, że się zaraziłam), nieźle śnieg sypie i jest mróz więc porozmawiałam z mamą i "dogadałyśmy się", że może innym razem przyjadą na kawę i ciasto. Mąż wczoraj był cały dzień w pracy więc nawet nie miałam jak wyjść do spożywczego po rzeczy na ciasto. Wiem, że to głupie ale nie miałam siły rano wstać, jechać do supermarketu po rzeczy na ciasto a potem piec. Aga dostała prezenty i życzenia od dziadków już w piątek, jak mama stawiała jej bańki. Tak więc dzisiejszy dzionek spędziliśmy we trójkę, odebraliśmy tylko popołudniu dużo wcześniej zamówiony torcik (którego Aga nawet nie spróbowała, bo się źle czuła), wypiliśmy trochę szampana dla dzieci i cały dzień odpoczywamy i się bawimy z córką (przede wszystkim mąż, bo ja sporo leżałam pod kołderką - kiepsko się czuję). Mąż ma do mnie żal, że tak to załatwiłam, że nie ładnie zrobiłam, że głupio w stosunku do rodziców, że tort się wyrzuci itd. Czuję się, że jestem złą matką... Zawiodłam na całej linii :-(

Jeśli chodzi o szpital, to nie musicie aż tak dużo rzeczy brać. Moim zdaniem lepiej wziąć więcej ubranek itp. niż patyczki do uszu czy termometr- to zawsze się znajdzie. Równo pięć lat temu, gdy rodziłam Agę, był poniedziałek. Po porodzie wyprosili męża i powiedzieli, że zobaczy nas dopiero jak wyjdziemy - właśnie tego dnia w Warszawie zamknięto szpitale dla odwiedzających z powodu chorób (wtedy też tak dużo ludzi chorowało). Aga miała lekką żółtaczkę i musiałyśmy trochę ją ponaświetlać, zostając dłużej w szpitalu. Powiem szczerze, że teraz jak słyszę o tych infekcjach i chorobach, to aż mi się słabo robi - tak bardzo się boję, że znowu szpitale będą zamknięte dla odwiedzających. Nikt nie może przyjechać, odwiedzić, pomóc czy przywieźć czystą koszulę albo inne niezbędne w danej chwili rzeczy.

Jutro czeka mnie intensywny dzień: rano jadę z Agą do lekarza na kontrolę, wieczorem zaś idę na USG sprawdzić ułożenie Oleńki oraz czy jest duża :-)

Warunki na drogach kiepskie a my własnie zmieniliśmy mój samochód na combi - jeszcze nim nie jeździłam a jutro Sławek do pracy więc nie będę miała wyjścia :-) To dopiero będzie wyzwanie :-)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #827908 przez Elmirka85
u mnie w szpitalu trzeba mieć swój termometr. nie wiem dlaczego. a za to ciuszków ani kosmetyków dla maluszka nie trzeba :)
my mieliśmy gości, brat mojego męża z dziewczyną na obiedzie byli. Aleks już się lepiej czuje. Jutro kontrola u lekarza,
a wy jeżdzicie jeszcze samochodem? bo ja wciąż mówię że już nie będę prowadzić a zawsze coś wypada i tak muszę jechać :dry:

Lysy smutne to co piszesz np wczoraj że mąż miał pretensję o porządek a teraz o urodzinki. Dlas córci fajnie że spędziliście razem dzień a jak jesteście chore to zrozumiałe że nie miałaś ochoty na gości. ie obwiniaj się o nic. Przecież jesteś w ciąży!!!

mój mąż np. wszystko teraz za mnie robi, mył okna, prał dywany, prał wózek dla małej, nosidełko. odkurza i myje podłogi. jedyne co ja teraz robię to obiady i ścieranie kurzy. reszta jest na jego głowie mimo że pracuje do 17stej

10 lata 11 miesiąc temu #827909 przez issska1986
Adziaaa dziękuję, przyda się :kiss: z dnia na dzień coraz lepiej...

ja miałam wytyczne co zabrać na stronie szpitala i wszystkiego kazali zabrać po 3 szt. nie wspomnieli o niedrapkach, ale dorzuciłam ;)no i o dziwo, co mnie zdziwiło zażyczyli sobie 10 opakowań gazików jałowych (do pępuszka zapewne)... no ok... dla mnie to głupota kupować do szpitala podkłady czy podpaski, takie rzeczy powinien na okres pobytu szpital zapewniać...

Kurka ja jutro tez mam lekarza, znowu mi źle wyszedł mocz... :angry: będę musiała jeszcze raz robić :dry: no i o tym GBS muszę jej przypomnieć...bo tego w szpitalu wymagają...

Lysy, spoko, nie jesteś złą matką... mąż nie ma racji, ja bym postąpiła tak samo jak Ty, dziecko nie ma żadnej radości jak ledwo stoi na nogach, tez bym przeprosiła i przeniosła na inny dzień... A z samochodem dasz rade, tylko uważaj bo bardzo ślisko jest... :S

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #827960 przez wola82
Hej dziewczyny.
Ja tylko na krotko bo jakos mni eodrzucilo od komputera, to przez to czekanie chyba kiedy sie zacznie,a skurcze juz ma dosc czeste zwlaszcza wieczorami.
Lysy glowa do gory i nic nie poradzisz na to ze was chorubska dopadly, a tym bardziej ze juz tak blisko do rozwiazania, a urodziny malej mozesz i pozniej zrobic, bo nawet by radosci z odwiedzin dzisiaj nie miala, a faceci... :angry:
Przede wszystkim wszystkiego najlepszego dla Corki :kiss:
Asia trzymam kciuki, jutro wielki dzien :)

Patyczkow do noska tez nie polecam, bo zamiast wyciagnac to mozna wepchnac dalej.
Najlepsza sol fizjologiczna i frida, czy gruszka z szerokim czubkiem.

Aneteczka to juz 2 tygodnie, ale czas leci. Duzo zdrowka.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka